Downtime...

Ξεκίνησε από alkisg, 20 Φεβ 2006, 11:34:24 ΠΜ

« προηγούμενο - επόμενο »

Να φύγει το Στέκι από το ΠΣΔ (σχολικό δίκτυο);

Όχι
Ναι, σε κάποιον free (και πιθανώς αναξιόπιστο) host
Ναι, και ας βάλει διαφημίσεις για να συντηρείται (είτε από το Στέκι είτε του host)
Ναι, σε εμπορικό host και προτίθεμαι να δίνω 1-2 ευρώ το χρόνο για να βοηθάω για το hosting
Ναι, σε εμπορικό host αλλά δε δίνω φράγκο και δε θέλω διαφημίσεις

alkisg

Το στέκι "έπεσε" για λίγο, η αρμόδια τεχνική υπηρεσία είπε ότι έφταιγε ένα αρχείο .htaccess.

Σόρρυ και ελπίζουμε ότι δε θα ξανασυμβεί!  ;)

alkisg

Το Στέκι είχε πέσει για λίγο διάστημα λόγω προβλημάτων στον τοπικό server του ΠΣΔ. Ευχαριστίες στους τεχνικούς που το φτιάξανε εν μέσω καταλήψεων στο πανεπιστήμιο! :)

alkisg

Ξανά "κάτω" τις τελευταίες 2 μέρες λόγω τεχνικού προβλήματος στον server του ΠΣΔ. Ο server είναι ακόμα σε φάση επιδιόρθωσης, μπορεί να υπάρχουν ακόμη προβληματάκια κατά το χειρισμό του φόρουμ.

Καλές γιορτές σε όλους!

alkisg

Το Στέκι έπεσε σήμερα από 7:30 ως τις 13:00, λόγω προβλημάτων στο server του ΠΣΔ. Είχε χαλάσει κάποιος δίσκος με αποτέλεσμα να χαθούν όλες οι αλλαγές από την Πέμπτη και μετά. Ευτυχώς είχα κρατήσει backup το Σάββατο, αλλά οι τεχνικοί ήταν καλύτεροι, είχαν κρατήσει backup 7:00 σήμερα, οπότε δε χάθηκε απολύτως τίποτα! :)

Ευχαριστίες στους τεχνικούς και συγγνώμη για την αναστάτωση.

alkisg

Πάλι κάτω όλο το *.ioa.sch.gr από χθες μέχρι σήμερα στις 12:00... :(

alkisg

Το στέκι (και όλοι οι http://users.ioa.sch.gr/*) αντιμετώπισαν τεχνικά προβλήματα χθες βράδυ.alkisg

Ξανά κάτω όλο το http://*.ioa.sch.gr από χθες το απόγευμα μέχρι σήμερα το πρωί...

alkisg

Για μια ακόμα φορά το μισό http://*.sch.gr έπεσε από το πρωί μέχρι τώρα... :(

alkisg

Ξανά κάτω από χθες το απόγευμα μέχρι σήμερα το πρωί.

P.Tsiotakis

Άλκη, φταίει το ΠΣΔ ή μήπως και η τεράστια επισκεψιμότητα του δικτυακού αυτού κόμβου με απαιτήσεις php/mysql ;

alkisg

Παναγιώτη μόνο από παρατηρήσεις μπορώ να μιλήσω, αφού δεν ξέρω πώς είναι κατανεμημένο το ΠΣΔ, ούτε έχω στατιστικά του φόρτου του server:

Μερικές φορές πέφτει όλο το http://*.sch.gr. Δηλαδή δε δουλεύει ούτε το http://www.sch.gr, ούτε το http://e-yliko.sch.gr ούτε τίποτα. Έχω τύχει όμως σε περίπτωση που να μη δουλεύει το http://www.sch.gr και να δουλεύει ο δικός σου χώρος!!! Επίσης άλλες φορές το https://alkisg.mysch.gr δεν δουλεύει, και δουλεύει το alias http://users.ioa.sch.gr/alkisg.

Άλλες φορές πέφτουν τελείως τα Γιάννενα, http://*.ioa.sch.gr (δυστυχώς αρκετά συχνά). Δεν δουλεύει καμία σελίδα στα Γιάννενα, ούτε http://dide.ioa.sch.gr ούτε τίποτα. Τα Γιάννενα όμως δεν hostάρονται στα Γιάννενα, κάτι με Πάτρα και Λάρισα παίζει.

Μια φορά είχα δει να είχε πέσει η MySQL, οπότε δούλευε η αρχική σελίδα (https://alkisg.mysch.gr) αλλά όχι το Στέκι που χρησιμοποιεί MySQL (https://alkisg.mysch.gr/steki).

Τέλος, όταν τελικά το φτιάχνουν, μπορεί να μη δουλεύει το Στέκι για λίγη ώρα μέχρι να κάνω REPAIR TABLE στον πίνακα με τα sessions που μερικές φορές καταστρέφεται (οπότε και εμφανίζεται κάποιο μήνυμα σχετικό με την πρόσβαση στη βάση δεδομένων).

Η επισκεψιμότητα του παρόντος κόμβου δε θα έλεγα ότι είναι τεράστια. Οι καθηγητές Πληροφορικής δεν είμαστε "μεγάλο κοινό", οπότε και όλοι να συμμετείχαμε καθημερινά οι απαιτήσεις δεν θα ήταν τεράστιες. Οπότε μάλλον για το downtime ευθύνεται το ΠΣΔ...

Σκέφτομαι μερικές φορές να μετακομίσουμε σε καμιά freehostia (=500 Mb δωρεάν χωρίς διαφημίσεις) αλλά δεν είμαι σίγουρος μήπως π.χ. μετά από κανά εξάμηνο ζητήσουν χρήματα.
Σκέφτομαι και το άλλο, να αγοράσουμε κάπου χώρο, και προαιρετικά να συνεισφέρει ο καθένας ότι θέλει. Ε, 50-100 € το χρόνο που θα μας ζητάνε θα τα μαζέψουμε πιστεύω...

Ας κάνουμε λίγες ακόμα προσπάθειες στο ΠΣΔ και βλέπουμε! :)

alkisg

Ξανά κάτω χθες όλο το http://*.ioa.sch.gr.

alkisg

Κάτω όλο το http://users.sch.gr/* από χθες το απόγευμα μέχρι σήμερα το πρωί.

alkisg

Από χθες το μεσημέρι μέχρι σήμερα το πρωί "εξαφανίστηκαν" όλες οι βάσεις δεδομένων των http://*.ioa.sch.gr. Μάλλον στη συνέχεια έγινε restore από κάποιο backup.

alkisg

#16
Έγινε αναβάθμιση στην php και στον apache του ΠΣΔ! Ευχαριστίες στους τεχνικούς!

Μέχρι να ολοκληρωθούν οι νέες ρυθμίσεις υπάρχουν κάποια προβληματάκια στη λειτουργία του φόρουμ, αν δεν μπορείτε να συνδεθείτε από το https://alkisg.mysch.gr/steki/
δοκιμάστε και με το ioa ανάμεσα, δηλαδή
https://alkisg.mysch.gr/steki/

edit: ΟΚ, διορθώθηκαν όλα τα προβλήματα.

alkisg

Ειδοποίηση του ΠΣΔ για προγραμματισμένο downtime λόγω αναβάθμισης:Διακοπή λειτουργίας του δικτύου λόγω εργασιών αναβάθμισης

Πανελλήνιο Σχολικό Δίκτυο
Υπηρεσία Υποστήριξης Χρηστών

Προς τους Χρήστες του Πανελληνίου Σχολικού Δικτύου
 
Αξιότιμοι κύριοι/ες,

Σας ενημερώνουμε ότι την Τετάρτη 16 Απριλίου 2008 και ώρα 14 μμ - 18 μμ θα υπάρξουν  διακοπές λειτουργίας στο δίκτυο και τις υπηρεσίες του Πανελληνίου Σχολικού Δικτύου λόγω εργασιών εγκατάστασης νέου εξοπλισμού  και αναβάθμισης του δικτύου στον κεντρικό κόμβο της Αθήνας.

Περιοχές που θα επηρεαστούν:
Δίκτυο:  Όλη η χώρα πλην Μακεδονίας και Θράκης
Υπηρεσίες: Οι υπηρεσίες του Πανελληνίου Σχολικού Δικτύου σε όλη τη χώρα.

Η εγκατάσταση αφορά την ανανέωση του δικτυακού εξοπλισμού με εξοπλισμό σύγχρονης τεχνολογίας, με στόχο την υποστήριξη των αναγκών στα πλαίσια των ευρυζωνικών συνδέσεων, την αυξημένη αξιοπιστία, απόδοση και ασφάλεια του δικτύου.

Θα καταβληθεί προσπάθεια οι διακοπές να είναι οι ελάχιστες δυνατές.

Οι εργασίες αναβάθμισης θα συνεχιστούν με εγκαταστάσεις τους κεντρικούς κόμβους Θεσσαλονίκης, Ξάνθης, Λάρισας, Ιωαννίνων, Σύρου, Ηρακλείου  και τους νομαρχιακούς κόμβους, οι  οποίες θα επηρεάζουν συγκεκριμένες περιοχές ή νομούς. Για τις πρόσθετες αυτές διακοπές θα υπάρχει έγκαιρη ενημέρωση  προς τους χρήστες που  θα  επηρεάζονται.

Σας ευχαριστούμε για την κατανόηση σας.

Με εκτίμηση

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ   ΣΧΟΛΙΚΟ   ΔΙΚΤΥΟ

alkisg

Από Πέμπτη μέχρι σήμερα δεν δούλευαν οι διευθύνσεις http://users.sch.gr/* για το νομό Ιωαννίνων, και μαζί τους και το στέκι. Δούλευαν όμως όταν έμπαινε και το πρόθεμα ioa ανάμεσα, π.χ. http://users.ioa.sch.gr/alkisg/tosteki/.

Χρόνια πολλά σε όλους.

P.Tsiotakis

Όχι, Άλκη, δοκίμαδα πολλές φορές και το ioa και δεν έπαιζε ούτε με αυτό ... (έβλεπα μόνο την αρχική σελίδα χωρίς stylesheets)

alkisg

Α, δεν εννοούσα ότι έπαιζε το στέκι. Το ioa όμως έπαιζε.
Το φόρουμ (smf) έχει hardcoded το url (https://alkisg.mysch.gr/steki/) οπότε όταν συμβαίνει αυτό, μπορούμε να προσπελάσουμε μόνο την αρχική του σελίδα βάζοντας και το .ioa. Οι εικόνες και τα style sheets δεν φαίνονται, γιατί παραπέμπουν χωρίς το .ioa.
Επίσης μας βγάζει σαν επισκέπτες, αφού το cookie ισχύει για χωρίς το .ioa.
Αν όμως έχουμε μεγάλη ...όρεξη και κάνουμε login και μετά συμπληρώνουμε το .ioa. χειρωνακτικά, τότε παίζει.
Π.χ. αν βαρέσουμε το "Τελευταία μηνύματα", μας βγάζει μόνο του το https://alkisg.mysch.gr/steki/index.php?action=recent και δεν παίζει. Άμα συμπληρώσουμε με το χέρι το ioa ανάμεσα, θα παίξει (εννοείται ότι ούτε για φυλακισμένους δεν είναι αυτή η δουλειά).
Ή, αν πηγαίνω κάθε φορά που "πέφτει" το .ioa και αλλάζω 3-4 settings, θα δουλεύει και "αυτόματα". Αλλά δεν αξίζει τον κόπο, γιατί οι περρισότεροι δεν ξέρουν καν τον εναλλακτικό αυτόν τρόπο διευθυνσιοδότησης. Και θα πρέπει να έχω το νου μου να επαναφέρω τα settings στην κανονική τους τιμή όταν λυθεί το πρόβλημα.

Εν τέλει, αν βάζαμε μόνιμα το .ioa, (όπως έχεις συνήθως εσύ το link για τη σελίδα σου με το .kor), τότε θα "γλυτώναμε" τις φορές που δουλεύει το .ioa και δε δουλεύει το resolving. Αλλά θεωρητικά αυτό είναι λάθος, γιατί τα url των καθηγητών δεν πρέπει να εμπεριέχουν το νομό τους, αφού αν πάρουν μετάθεση θα αλλάζει και το url τους...

Μάλλον πρέπει φτιάξουμε ένα script που θα ελέγχει αυτόματα κάθε π.χ. 1 ώρα διάφορες διευθύνσεις του ΠΣΔ και θα στέλνει επίσης αυτόματα στο helpdesk αναφορά όταν εντοπίζει πρόβλημα! ;)


sstergou

Αν υπάρχει μονίμως hardcoded το ioa και :
το index.php(ή το script που τρέχει κάθε φορά όποιο και αν είναι αυτό) πριν κάνει οτιδήποτε να :

ελέγχει το url του φυλλομετρητή και αν δεν υπάρχει το ioa να κάνει redirect στο https://alkisg.mysch.gr/steki/ ;

Έτσι θα είναι προσβάσιμο και από τις 2 διευθύνσεις απλά, η διεύθυνση θα ξαναγράφεται σε περίπτωση που δεν υπάρχει το ioa.


alkisg

Η χρήση του νομού στα URL των καθηγητών είναι λάθος, μόνο στις σχολικές μονάδες, γραφεία κτλ πρέπει να μπαίνουν. Αλλιώς θα έπρεπε να λέμε και alkisg@ioa.sch.gr και να αλλάζουμε email σε κάθε μετάθεση...

Θα μπορούσε να γίνει το εξής: να χρησιμοποιείται συνήθως το σωστό (χωρίς το .ioa), και στην περίπτωση που δεν δουλεύει το σωστό αλλά τυχαίνει να δουλεύει το .ioa, να ενημερώνεται αυτόματα το αρχείο settings.php (μέσω ftp γιατί safemode=on και η php δεν έχει write πρόσβαση).
Επίσης θα χρειαστεί να ενημερώνονται και κάποιες καταχωρήσεις της MySQL για τα URL των εικονιδίων κτλ των themes.

Γίνεται, αλλά το θέλει ένα απογευματάκι! Στάθη αν έχεις όρεξη να σου δώσω username/password να τσεκάρεις, μπορούμε να το κανονίσουμε και live μέσω messenger. Όμως δεν ξέρω αν αξίζει τον κόπο, γιατί το πρόβλημα με τα .ioa είναι ένα μικρό μόνο υποσύνολο των φορών που δε δουλεύει το ΠΣΔ...

alkisg

#23
Ανακοίνωση του Πανελλήνιου Σχολικού Δικτύου, εννοείται ότι μαζί με το ΠΣΔ θα διακοπεί και η λειτουργία του παρόντος φόρουμ:
(edit: έγινε ανακοινοποίηση στο ορθό).
Διακοπή λειτουργίας ΠΣΔ κατά την διάρκεια των Πανελληνίων Εξετάσεων

Πανελλήνιο Σχολικό Δίκτυο
Υπηρεσία Υποστήριξης Χρηστών

Προς τους Χρήστες του Πανελληνίου Σχολικού Δικτύου

Αξιότιμοι κύριοι/ες,

Σας ενημερώνουμε ότι σύμφωνα με εντολή του κ. Γενικού Γραμματέα ΥΠΕΠΘ κατά την διάρκεια των Πανελλαδικών Εξετάσεων θα υπάρξει διακοπή λειτουργίας του δικτύου και των υπηρεσιών του Πανελληνίου Σχολικού Δικτύου, σύμφωνα με το παρακάτω πρόγραμμα:

Πρόγραμμα αναστολής συνδέσεων σχολικών, διοικητικών μονάδων και εκπαιδευτικών:

Ώρες διακοπής: 8.00 - 9.00 πμ
------------------------------
Τρίτη 20/5, Πέμπτη 22/5, Σάββατο 24/5,
Τρίτη 27/5, Πέμπτη 29/5, Σάββατο 31/5, και Τρίτη 3/6


Ώρες διακοπής: 18.00 - 19.30
------------------------------
Δευτέρα 19/5, Τετάρτη 21/5, Παρασκευή 23/5, Δευτέρα 26/5, Τετάρτη 28/5, Παρασκευή 30/5, και Δευτέρα 2/6

Με εκτίμηση

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ   ΣΧΟΛΙΚΟ   ΔΙΚΤΥΟ

alkisg

Πάλι κάτω από χθες το βράδυ μέχρι σήμερα το μεσημέρι όλο το http://*.ioa.sch.gr.

P.Tsiotakis

τι γίνεται πια στο ΠΣΔ;

alkisg

Άστα, χάλι...
Η mysql βγάζει κάθε τρεις και λίγο πρόβλημα "too many connections", αλλά δεν ξέρω ούτε γιατί συμβαίνει ούτε αν είναι μόνο σε τοπικό ή σε πανελλαδικό επίπεδο. Πάντως όταν πέφτει το στέκι, και τα http://dide.ioa.sch.gr και http://www.ioa.sch.gr/phpmyadmin βγάζουν το ίδιο πρόβλημα... :(

alkisg

Πάλι κάτω από Παρασκευή μέχρι σήμερα όλο το http://*.ioa.sch.gr.  >:(

P.Tsiotakis

Δυστυχώς το προσέξαμε !!

tomagor

mipos na to pame se eksoteriko server?
to kostos einai geleio... apla psakste top web hosting sto google kai dite? ti  lete?

markakis

Παράθεση από: tomagor στις 24 Νοε 2008, 12:59:52 ΜΜ
mipos na to pame se eksoteriko server?
to kostos einai geleio... apla psakste top web hosting sto google kai dite? ti  lete?

Συμφωνώ. Το ΠΣΔ αποδεικνύεται τελείως αναξιόπιστο. Είναι εκνευριστικό να θέλεις να ανατρέξεις σε κάτι που διάβασες στο φόρουμ ή να κατεβάσεις τον διερμηνευτή και να εξαρτάσαι από τα κέφια του ΠΣΔ...

alkisg

ΟΚ, το έβαλα σε ψηφοφορία, μπορείτε να ψηφίσετε στην αρχή του θέματος:
https://alkisg.mysch.gr/steki/index.php?topic=288.0

Πιστεύω ότι θα βρούμε δωρεάν hosting. Αλλά ενώ θα έχει καλό uptime, τα δωρεάν μπορεί ανά πάσα στιγμή να κλείσουν και να μείνουμε με το τελευταίο backup που θα έχω κάνει πριν ένα μήνα!
Υπάρχει και μια πιθανότητα να βρούμε σε οργανισμό που να στηρίζει τέτοιες εκπαιδευτικές δραστηριότητες (πώς είναι το sourceforge για κώδικα, είχα δει και κάτι αντίστοιχα για κοινότητες).
Επίσης το εμπορικό hosting θα βγαίνει λιγότερο από 1 ευρώ το χρόνο για κάθε ενεργό μέλος, αν έχουμε την όρεξη να συνεισφέρουμε. Φυσικά δεν έχει νόημα να γίνεται αυτό ανά 1 ευρώ, ας στέλνουν π.χ. 10 άτομα από 10 ευρώ για ένα χρόνο και να μην ξαναδίνουν τίποτα για τα επόμενα 10 χρόνια ή τέλος πάντων κάποια σχετική (και πάντα εθελοντική) μέθοδος.
Ή, πάμε σε ένα server που να έχει κάποιο banner και είμαστε αξιόπιστα αν και με διαφημίσεις.

Anyway, αν δούμε ότι η πλειονότητα ψηφίζει να φύγουμε από το ΠΣΔ, το παλεύουμε.
Αν η πλειονότητα ψηφίσει να μείνουμε στο ΠΣΔ, δεν τίθεται θέμα.
Αν η πλειονότητα δεν ψηφίσει, δεν τίθεται θέμα. :)

P.Tsiotakis

Να μείνει στο ΠΣΔ και να στειλουμε ένα mail στην αρχή (  :D ) με παράπονα για αρχή

Να τους πούμε οτι θέλουμε όντως να είναι στην υπηρεσία της εκπαίδευσης

alkisg

Παναγιώτη εγώ τους έχω στείλει... καλά βαριέμαι να μετρήσω, δεκάδες πάντως mail μέχρι τώρα.
Άμα θέλετε στείλτε και οι υπόλοιποι, μακάρι να βγει κάτι έτσι... :)

Πάντως ως γνωστόν άλλοτε πέφτει όλο το sch.gr, άλλοτε κάποιοι νομοί μαζί με τις υπηρεσίες τους (dide, pre κτλ), οπότε δε νομίζω ότι το αν θα δουλεύει ή όχι το στέκι θα τους ανησυχήσει περισσότερο... Κάποια επίσης δημοφιλής σελίδα της πρωτοβάθμιας είχε αναγκαστεί τελικά να φύγει από το ΠΣΔ, μετά από πλήρη ασυννενοησία με τους υπευθύνους... Όταν π.χ. η διοίκηση ακούγει για "safe mode" της PHP και λέει "α, ωραίο πράγμα, θέλουμε τέτοιο", και δεν ακούνε τον ίδιο το δημιουργό της PHP που λέει να μην το χρησιμοποιούνε γιατί μόνο μπελάδες φέρνει, τι να πεις... Αυτό που τους νοιάζει είναι να μπορούνε να αναφέρουν σε μορφή τίτλων ότι "το ΠΣΔ προσφέρει υπηρεσίες hosting, email, streaming, im, κτλ κτλ" χωρίς να νοιάζεται κανείς αν όντως δουλεύουν τελικά... :(

Κι εγώ "για την Ελλάδα ρε γαμώτο" το παίδευα τόσον καιρό, αλλά η υπομονή έχει και τα όριά της! Τις τελευταίες 10 μέρες παιδεύομαι να βγάλω mail στους μαθητές στο students.sch.gr, και το τι ...ανάθεμα έριξα κι εγώ και οι μαθητές δε λέγεται! Τέτοια ταχύτητα και τόσο downtime, ούτε σε commodore 64 να γινότανε το hosting με dial up γραμμή στον Σμόλικα δεν θα βλέπαμε... :P

stratosg

Εγώ ψήφισα ΟΧΙ. Πιστεύω πως πρέπει να μείνει το στέκι στο ΠΣΔ, μιας και εδώ αναφέρουμε τα προβλήματα, τους προβληματισμούς, τα αναθέματα, τις αντιρρήσεις και τις αντιδικίες μας με την υπηρεσία, που σε τελική ανάλυση δεν είναι κανείς άλλος από το υπουργείο, που υποτίθεται πως έχει την ευθύνη για το ΠΣΔ.

Άρα πιστεύω πως η ύπαρξη ενός Forum σαν αυτό, κάτω από τη στέγη τους,  είναι σα τη μύγα μεσ' στο γάλα τους. Η φωνή του κουνουπιού στο αυτί τους που δεν ιδρώνει. Σκεφτείτε λοιπόν να φύγουμε και να πάμε κάπου έξω, θα είμαστε η μύγα έξω από το παράθυρο και το κουνούπι που σταμάτησε στην σίτα τους και που δεν κατάφερε να ενοχλήσει ποτέ.

Σας προκαλώ να σκεφτείτε πόσες κούπες γάλα πετάξατε όταν ανακαλύψατε μια μύγα μέσα τους και πόσες ώρες χαλάρωσης και ηρεμίας χάσατε προσπαθώντας να αφανίσετε το ενοχλητικό κουνούπι.

ʼλκη μπορώ να φανταστώ την ενόχληση, τον εκνευρισμό και την απογοήτευσή σου αλλά νομίζω πως μπορείς να πάρεις κουράγιο από τον αριθμό των μελών, των θεμάτων και την πληθώρα και πολυχρωμία των απόψεων που εσύ μας έδωσες το δικαίωμα και το βήμα να εκφράζουμε. Και πραγματικά δεν είναι τα δυο και τρια ή τα δέκα ευρώ το χρόνο, για μένα απλά είναι ο χώρος.

Με πολύ βαθιά εκτίμηση. Stratosg
Να φοβάσαι εκείνον που δεν έχει να χάσει τίποτα.

tomagor

Καλό το μέσα και το έξω καλό και αυτό. Αλλά θα μπορούσε να δουλέψει σαν mirror? το έξω σε περίπτωση που πέφτει το μέσα να έχουμε το εξω;... αν και δεν μένει και πολύ καιρό πεσμένο..

P.Tsiotakis

Ρε παιδιά, γιατί εμείς στο *.kor.* (ΤΕΙ Αθήνας) δεν έχουμε σχεδόν ποτέ προβλήματα;

Άλκη, κάνω πολλά πειράματα με php/mysql αυτήν την περίοδο και δεν έχω συναντήσει ΠΟΤΕ πρόβλημα μέχρι τώρα.

Ποιος είναι ο φορέας υλοποίησης εκεί πάνω;

alkisg

Παναγιώτη ξέρεις πόσες φορές έχω σκεφτεί να δηλώσω στο register.sch.gr ότι πήρα μετάθεση στο σχολείο σου, ώστε να "μετακομίσει" το στέκι στο *.kor; :P :D :D :D
Είναι μερικές φορές που βλέπω το *.ioa πεσμένο, το *.ach πεσμένο, το *.sch!!! πεσμένο, και το *.kor να παίζει... υποθέτω ότι μάλλον ο server σας δουλεύει με duracell!!!

Φορέα υλοποίησης δεν ξέρω, γιατί τα Γιάννενα νομίζω ότι πλέον φιλοξενούνται στην Πάτρα, μαζί με τα *.ach.

P.Tsiotakis

Άλκη,

έκανα αίτηση για μετάθεση για Α Κορινθίας, οπότε αν θέλεις η οργανική
στο Γενικό Λύκειο Χιλιομοδίου είναι ελεύθερη   :D ;D :o

P.Tsiotakis

Άλκη, έχει πέσει το *.Kor.sch.gr

οπότε μην κάνεις αίτηση για μετάθεση τελικά !!  :D  ;D  ::)

alkisg

Ναι καλά... 3 η ώρα το έγραψες, 6 η ώρα που μπήκα να το δω ήταν φτιαγμένο.
Κάτσε πρώτα να πετύχετε 3-4 μέρες downtime και μετά θα δικαιούστε να μιλάτε οι *.kor!!!

Αχχχ... η ζήλια δεν κρύβεται... :)

alkisg

Σημερινή ειδοποίηση του ΠΣΔ, πιθανώς να επηρεάσει και το στέκι:


Διακοπή λειτουργίας του δικτύου λόγω εργασιών αναβάθμισης

Πανελλήνιο Σχολικό Δίκτυο
Υπηρεσία Υποστήριξης Χρηστών
Προς τους Χρήστες του Πανελληνίου Σχολικού Δικτύου Ν.  Ιωαννίνων, Πρεβέζης,  Θεσπρωτίας,  Άρτας. Κερκύρας, Λευκάδας.

Αξιότιμοι κύριοι/ες,

Σας ενημερώνουμε ότι την Τετάρτη 14 Ιανουαρίου 2009 και ώρες 13:30-15:30 θα υπάρξουν διακοπές λειτουργίας στο δίκτυο λόγω εργασιών συντήρησης στον κόμβο των Ιωαννίνων
Περιοχές που θα επηρεαστούν: Νομοί Ιωαννίνων, Πρεβέζης,  Θεσπρωτίας,  ʼρτας. Κερκύρας, Λευκάδας.

Θα καταβληθεί προσπάθεια οι διακοπές να είναι οι ελάχιστες δυνατές.
Σας ευχαριστούμε για την κατανόηση σας.

alkisg

Ειδοποίηση από το ΠΣΔ για προγραμματισμένη διακοπή λειτουργίας του σχολικού δικτύου - θα επηρεάσει και το στέκι.Πανελλήνιο Σχολικό Δίκτυο
Υπηρεσία Υποστήριξης Χρηστών

Προς τους Χρήστες του Πανελληνίου Σχολικού Δικτύου

Αξιότιμοι κύριοι/ες,

Σας ενημερώνουμε ότι σύμφωνα με εντολή του ΥΠΕΠΘ κατά την διάρκεια των Πανελλαδικών Εξετάσεων θα υπάρξει διακοπή λειτουργίας του δικτύου και των υπηρεσιών του Πανελληνίου Σχολικού Δικτύου, σύμφωνα με το πρόγραμμα που αναγράφεται εδώ ή επισκεφτείτε το σύνδεσμο http://www.sch.gr/sch-portlets/postings/uploaded/temp/1241428330eksetaseis2009.pdf

Με εκτίμηση
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ   ΣΧΟΛΙΚΟ   ΔΙΚΤΥΟ

----------------------------------------------------------
Υπηρεσία Υποστήριξης Χρηστών, http://www.sch.gr/helpdesk <http://www.sch.gr/helpdesk>
Tηλέφωνο (χρέωση μία αστική μονάδα): 801-11-801-81

alkisg

Για "διακοπές" όλο το users.sch.gr το ΣΚ, μαζί και το στέκι. Πρόβλημα στο Dns resolving μάλλον αφού τα users.nomos.sch.gr δούλευαν. :-/

alkisg

Κάτω πάλι σήμερα. Και κάτι έχουν κάνει και για κάθε hit μου έρχεται και mail "Webserver error", οπότε έλαβα εκατοντάδες mails σήμερα... :-/

alkisg

Κάτω από χθες το απόγευμα μέχρι σήμερα το πρωί. "Ο δικτυακός τόπος δεν αντιστοιχεί σε κάποιον χρήστη".

alkisg

Όλη μέρα κάτω το στέκι, μαζί με όλες τις σελίδες χρηστών του ΠΣΔ.

Λάμπρος Μπουκουβάλας

Μην ανησυχείτε... ο κόμβος του ΠΣΔ στην Πάτρα είναι συνήθως εκτός τις τελευταίες μέρες, λόγω συντήρησης του δικτύου ηλεκτρισμού (η επίσημη πληροφόρηση, που όμως ΔΕΝ επηρέαζε θεωρητικά τη Φωκίδα, που είμαι εγώ, ούτε τα Ιωάννινα, κι όμως όλα είναι κάτω...) Νομίζω ότι πρέπει να "ανακαινίσουν" το υλικό. για να δούμε, η νέα ηγεσία του ΥΠΕΠΘ θα κάνει τίποτε για το θέμα αυτό, ή μόνο θα υπόσχεται;
Για μερικές ώρες την ημέρα δε λειτουργούν web server, ftp server, sql server & mail server. Υπομονή...
Λάμπρος Μπουκουβάλας
MSc - MRes

http://blogs.sch.gr/lambrosbouk

Ο Θουκυδίδης  (που τον διαβάζουν οι ξένοι, αλλά όχι εμείς)  έγραφε: «Αταλαίπωρος τοις πολλοίς η ζήτησις της αληθείας, και επί τα ετοίμα μάλλον τρέπονται» (Ι, 20, 3). Οι περισσότεροι δηλαδή αναζητούν αβασάνιστα την αλήθεια και στρέφονται σε ό,τι βρίσκουν έτοιμο. Δεν προβληματίζονται...

alkisg

Απ' ότι φαίνεται και το σχολικό δίκτυο είχε διακοπές (και) φέτος, το στέκι έχει καμιά βδομάδα που δεν δουλεύει, εκτός από λίγα λεπτά λειτουργίας αραιά και που.
Anyway καλή καρδιά ας μην εκφραστούμε @)(#@)*$@#) χρονιάρες μέρες.  :-X

Καλή χρονιά σε όλους!  :)

alkisg

ΟΛΕ!!! "Σηκωθήκαμε" πάλι μετά από 3 μέρες!

Είχα κάνει report του προβλήματος στο helpdesk.sch.gr, αλλά δεν είχα πάρει απάντηση.
Σήμερα σκέφτηκα να το δω λίγο μέσω phpmyadmin, και εντόπισα το πρόβλημα: είχε κρασάρει ένας πίνακας στην mysql, πιθανώς από τα πολλά reboot του server...  >:(

Έχουν καταντήσει κουραστικά πάντως τα καθημερινά προβλήματα του ΠΣΔ...  :'(

Loukritia

Άλκη,
σε ευχαριστούμε που σήκωσες το site, γιατί ένοιωθα αποκομμένη από τους συναδέλφους και τις εξελίξεις!!!
Time is a great teacher, but unfortunately it kills all its pupils ... - Louis Hector Berlioz

alkisg

Δεν ξέρω αν συμβαίνει σε όλους, αλλά εγώ έχω πολλές μέρες που βλέπω "Service temporarily unavailable" όταν προσπαθώ να συνδεθώ στο στέκι. Όταν την άλλη μέρα καταφέρνω να μπω για λίγη ώρα, βλέπω ότι έχουν γίνει διάφορα posts την ώρα που εγώ δεν μπορούσα να μπω... Άρα κάτι τρέχει σε κάποιον ενδιάμεσο κόμβο, όχι στον server... έτυχε και σε κανέναν άλλο αυτό;

Νίκος Αδαμόπουλος

2-3 φορές μέσα στο ΣΚ!

spin

Παράθεση από: alkisg στις 03 Μαΐου 2010, 09:48:31 ΠΜέτυχε και σε κανέναν άλλο αυτό;
Ναι και σε μένα συμβαίνει το ίδιο.

Λάμπρος Μπουκουβάλας

#54
Και σε μένα, το Σ-Κ. ΤΟ ΙΔΙΟ ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ ΤΟ ΠΡΩΙ (ΔΕΥΤΕΡΑ)...
Λάμπρος Μπουκουβάλας
MSc - MRes

http://blogs.sch.gr/lambrosbouk

Ο Θουκυδίδης  (που τον διαβάζουν οι ξένοι, αλλά όχι εμείς)  έγραφε: «Αταλαίπωρος τοις πολλοίς η ζήτησις της αληθείας, και επί τα ετοίμα μάλλον τρέπονται» (Ι, 20, 3). Οι περισσότεροι δηλαδή αναζητούν αβασάνιστα την αλήθεια και στρέφονται σε ό,τι βρίσκουν έτοιμο. Δεν προβληματίζονται...

pgrontas

Ομοίως με τον Λάμπρο, και εγώ όλο το ΣΚ και σήμερα το πρωί
Programs must be written for people to read, and only incidentally for machines to execute - Harold Abelson

gthal

Ναι, από Παρασκευή βράδυ νομίζω
Φιλικά,
Γιώργος Θαλασσινός

tom

Εγώ είχα πρόβλημα και στην Αθήνα την Παρασκευή και στην Άμφισσα μέσα στο Σ/Κ. 
Θωμάς Σκυλογιάννης

- Ζήσε σα να' ταν να πεθάνεις αύριο. Μάθε σα να' ταν να ζεις για πάντα.
                                                                                     Μαχάτμα Γκάντι

dim

27 ψήφοι?
Που είναι οι υπόλοιποι?
Πάμε να φύγουμε...... πάμε. (Αν και αυτή η λέξη τον Οκτώβριο που παίχτηκε μας πήρε και μας σήκωσε)

Λάμπρος Μπουκουβάλας

Δε νοιώθω αρμόδιος να πω αν πρέπει να φύγει το στέκι από το ΠΣΔ ή όχι, αλλά πιστεύω ότι θα πρέπει να μείνει γενικά το στέκι στο ΠΣΔ και ειδικά να στηρίξουμε το ΠΣΔ ως οντότητα και θεσμό. Τα παιδιά εκεί είναι πολύ σούπερ και πατάνε πολύ δουλειά... και χωρίς 15ο ή 16ο μισθό!
Λάμπρος Μπουκουβάλας
MSc - MRes

http://blogs.sch.gr/lambrosbouk

Ο Θουκυδίδης  (που τον διαβάζουν οι ξένοι, αλλά όχι εμείς)  έγραφε: «Αταλαίπωρος τοις πολλοίς η ζήτησις της αληθείας, και επί τα ετοίμα μάλλον τρέπονται» (Ι, 20, 3). Οι περισσότεροι δηλαδή αναζητούν αβασάνιστα την αλήθεια και στρέφονται σε ό,τι βρίσκουν έτοιμο. Δεν προβληματίζονται...

evry

Και εγώ είχα πρόβλημα το ΣΚ αλλά δεν καταλαβαίνω γιατί να φύγουμε από το ΠΣΔ. Να πάμε που δηλαδή? Αν εμείς που είμαστε εκπαιδευτικοί του δημόσιου σχολείου δεν χρησιμοποιούμε το ΠΣΔ ποιος θα το χρησιμοποιήσει?
  Μήπως αν φύγουμε όλοι από το ΠΣΔ θα ήταν βούτυρο στο ψωμί της κυβέρνησης να καταργήσει κάποιες υπηρεσίες και να περικόψει ακόμα μερικούς πόρους και μαζί το ΠΣΔ?
   Εγώ φεύγω από το ΠΣΔ μόνο σηκωτός :D

Φυσικά μετά θα μας φταίει η άκαρδη υπουργός που θα το καταργήσει και θα μας στρέψει στην ιδιωτική πρωτοβουλία και στις διαφημίσεις. Καλύτερα ΠΣΔ παρά "εκπαιδευτικό" σάιτ με διαφημίσεις για φροντιστήρια του ΑΣΕΠ 
What I cannot create I do not understand -- Richard Feynman
http://evripides.mysch.gr

dim

Παράθεση από: Λάμπρος Μπουκουβάλας στις 07 Οκτ 2009, 07:30:29 ΜΜ
Νομίζω ότι πρέπει να "ανακαινίσουν" το υλικό. για να δούμε, η νέα ηγεσία του ΥΠΕΠΘ θα κάνει τίποτε για το θέμα αυτό, ή μόνο θα υπόσχεται;
Για μερικές ώρες την ημέρα δε λειτουργούν web server, ftp server, sql server & mail server. Υπομονή...
Αυτό No Downtime
Παράθεση από: Λάμπρος Μπουκουβάλας στις 05 Μαΐου 2010, 09:08:20 ΠΜ
Τα παιδιά εκεί είναι πολύ σούπερ και πατάνε πολύ δουλειά... και χωρίς 15ο ή 16ο μισθό!
Δεν έχουμε κάτι με τα παιδιά, δεν θέλουμε να φύγουμε... σιγά μην βάλουμε τα χεράκια μας να βγάλουμε τα ματάκια μας (το ΠΑΜΕ ήταν το ειρωνικό του Οκτωβρίου)....    μην αφήνουμε εντυπώσεις..
Παράθεση από: alkisg στις 22 Ιαν 2010, 10:35:16 ΠΜ
Έχουν καταντήσει κουραστικά πάντως τα καθημερινά προβλήματα του ΠΣΔ...  :'(
Παράθεση από: k.p. στις 22 Ιαν 2010, 06:00:45 ΜΜ
Άλκη,
σε ευχαριστούμε που σήκωσες το site, γιατί ένοιωθα αποκομμένη από τους συναδέλφους και τις εξελίξεις!!!

Δημήτρης Κανάς

Εννοείται πως το sch πρέπει να μείνει αλλά μήπως είναι καλύτερα να περιοριστούν οι υπηρεσίες του για να εξασφαλιστούν πόρους και χώρο για βελτίωση της ποιότητας και της αξιοπιστίας των βασικών του.
Powered by Elxis : LabSchool.mysch.gr

iliasthes

#63
Νομίζω πως η πρόταση του Δημήτρη είναι στην ορθότερη κατεύθυνση. Από τη στιγμή που υπάρχουν προβλήματα χρηματοδότησης που αντανακλούν στην ποιότητα των υπηρεσιών που προσφέρει το ΠΣΔ, ίσως θα έπρεπε οι λιγότερο χρησιμοποιούμενες και αναγκαίες υπηρεσίες να διακοπούν ώστε να λειτουργούν καλύτερα οι υπόλοιπες. Η αλήθεια είναι πως από το σύνολο των υπηρεσιών που προσφέρει το ΠΣΔ ένα πολύ μικρό ποσοστό αξιοποιείται και αυτό από λίγους συναδέλφους. Πχ η υπηρεσία e-class, τολμώ να πω πως χρησιμοποείται από ένα ποσοστό που δεν ξεπερνά το 1% των συναδέλφων. Σίγουρα δεν μπορεί να χρησιμοποιηθεί από όλους αλλά το ποσοστό είναι απογοητευτικό.

Όσο για εμάς, αν δεν παινέψουμε το σπίτι μας θα πέσει να μας πλακώσει. Πρέπει να μείνουμε στο ΠΣΔ και να προσπαθούμε να αυξηθεί η επισκεψιμότητα του Στεκιού, αλλά και η χρήση των υπηρεσιών του ΠΣΔ. Είναι κρίμα τόσες πολλές και χρήσιμες υπηρεσίες να υποαξιοποιούνται.

Λάμπρος Μπουκουβάλας

Δεν είναι λογικό να καταργηθούν ορισμένες υπηρεσίες, επειδή τις χρησιμοποιούν λίγοι εκπαιδευτικοί.
Λάμπρος Μπουκουβάλας
MSc - MRes

http://blogs.sch.gr/lambrosbouk

Ο Θουκυδίδης  (που τον διαβάζουν οι ξένοι, αλλά όχι εμείς)  έγραφε: «Αταλαίπωρος τοις πολλοίς η ζήτησις της αληθείας, και επί τα ετοίμα μάλλον τρέπονται» (Ι, 20, 3). Οι περισσότεροι δηλαδή αναζητούν αβασάνιστα την αλήθεια και στρέφονται σε ό,τι βρίσκουν έτοιμο. Δεν προβληματίζονται...

iliasthes

Παράθεση από: Λάμπρος Μπουκουβάλας στις 07 Μαΐου 2010, 11:01:30 ΠΜ
Δεν είναι λογικό να καταργηθούν ορισμένες υπηρεσίες, επειδή τις χρησιμοποιούν λίγοι εκπαιδευτικοί.

Όχι δεν είπα να καταργηθούν επειδή δεν τις χρησιμοποιούν οι συνάδελφοι. Απλά είπα αν βοηθήσει να λυθούν τα τεχνικά προβλήματα. Το ΠΣΔ έχει απλωθεί σε πάρα πολλές υπηρεσίες και από οτι φαίνεται το τελευταίο διάστημα δεν υπάρχει η δυνατότητα να λειτουργούν όλες σωστά. ίσως έστω προσωρινά θα ήταν καλύτερα να περιοριστεί το ΠΣΔ στις υπηρεσίες που έχει τη δυνατότητα να τις υποστηρίζει και να λειτουργούν χωρίς προβλήματα.

Δημήτρης Κανάς

Πρέπει να γίνει μια αξιολόγηση των υπηρεσιών και να κρατήσουν (αλλά και θα υποστηρίξουν) αυτές που χρησιμοποιούνται περισσότερο. Θεωρώ αδιανόητο σήμερα να είναι down, λόγω server, ιστοσελίδες και υπηρεσίες για ώρες και μέρες. Για σκεφτείτε  και το Καλοκαίρι που μπορεί να διαρκέσει και εβδομάδες (όχι μόνο το ΣΚ).
Powered by Elxis : LabSchool.mysch.gr

alkisg

Από χθες μέχρι σήμερα το πρωί είχε πέσει ο mysql server του ΠΣΔ.

alkisg

Παράθεση από: alkisg στις 29 Ιουλ 2010, 11:05:06 ΠΜ
Από χθες μέχρι σήμερα το πρωί είχε πέσει ο mysql server του ΠΣΔ.

Μια από τα ίδια πάλι.

alkisg

Παράθεση από: alkisg στις 29 Ιουλ 2010, 11:05:06 ΠΜ
Από χθες μέχρι σήμερα το πρωί είχε πέσει ο mysql server του ΠΣΔ.

Και πάλι όλη μέρα χθες μια από τα ίδια.

mour

Από ότι φαίνεται θα είναι μια  δυσκολη χρονιά και όχι μόνο στο διδακτικό κομμάτι...

PS εμείς περιμένουμε από τον Ιούνιο υποστήριξη από την ομάδα του ΠΣΔ...

alkisg

Για αλλαγή, από χθες το απόγευμα μέχρι σήμερα το πρωί, κάτω όλο το ΠΣΔ, όχι μόνο η βάση... :)

Σούλας Βασίλης

Προσωπικά την υπηρεσία e-class την θεωρώ μία από τις καλύτερες.
Σούλας Βασίλης
Ηλεκτρολόγος Μηχανικός & Μηχανικός Η/Υ Δ.Π.Θ.
Καθηγητής Πληροφορικής ΠΕ19
http://users.sch.gr/vasisoulas
http://eclass.sch.gr/modules/auth/opencourses.php?fc=%D4-52

Keep Growing

Αγαπητοί συνάδελφοι, όποτε (ξανα) νοιώθετε Downtime, σας προτείνω Downtown.  :)

http://www.youtube.com/watch?v=FKCnHWas3HQ
 
Ο Έρωτας (του Εκπ/κου Πληροφορικού) στ' αλώνια της καλδέρας (του υπνωτισμού).

alkisg

Πεσμένες όλες οι σελίδες χρηστών από χθες μέχρι σήμερα το πρωί...

mour

Παράθεση από: alkisg στις 22 Σεπ 2010, 08:27:14 ΠΜ
Πεσμένες όλες οι σελίδες χρηστών από χθες μέχρι σήμερα το πρωί...

Μήπως να αναφέραμε τις ημέρες που δεν πέφτει το ΠΣΔ ???
Ποιο πολύ πληροφορία θα δίνει  >:D :laugh:

dim

Παράθεση από: mour στις 22 Σεπ 2010, 02:25:10 ΜΜ
Μήπως να αναφέραμε τις ημέρες που δεν πέφτει το ΠΣΔ ???
Ποιο πολύ πληροφορία θα δίνει  >:D :laugh:
Μήπως? λέμε μήπως??????!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

alkisg

Παράθεση από: dim στις 22 Σεπ 2010, 10:52:46 ΜΜ
Μήπως? λέμε μήπως??????!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Ερμ ναι, οκ, λοιπόν σήμερα, το μεσημέρι και αργά το βράδυ το ΠΣΔ δεν είχε πέσει! :D

dim

Παράθεση από: alkisg στις 23 Σεπ 2010, 12:18:02 ΠΜ
Ερμ ναι, οκ, λοιπόν σήμερα, το μεσημέρι και αργά το βράδυ το ΠΣΔ δεν είχε πέσει! :D
Να είσαι καλά!!!!!!!!!!!  ;D  ;D  ;D  ;D  ;D   ;D   ;D  :D  ;D  :D  ;D  :D  ;D


Λάμπρος Μπουκουβάλας

δε βαριέσαι... μάθαμε τώρα. ευτυχώς, οι μόνοι που δε φταίνε είναι τα παιδιά στο εαιτυ.
Λάμπρος Μπουκουβάλας
MSc - MRes

http://blogs.sch.gr/lambrosbouk

Ο Θουκυδίδης  (που τον διαβάζουν οι ξένοι, αλλά όχι εμείς)  έγραφε: «Αταλαίπωρος τοις πολλοίς η ζήτησις της αληθείας, και επί τα ετοίμα μάλλον τρέπονται» (Ι, 20, 3). Οι περισσότεροι δηλαδή αναζητούν αβασάνιστα την αλήθεια και στρέφονται σε ό,τι βρίσκουν έτοιμο. Δεν προβληματίζονται...

tom

Αυτός δεν είναι server, το Jenga είναι. ::)
Θωμάς Σκυλογιάννης

- Ζήσε σα να' ταν να πεθάνεις αύριο. Μάθε σα να' ταν να ζεις για πάντα.
                                                                                     Μαχάτμα Γκάντι

alkisg

Οι μισοί χρήστες του ΠΣΔ (όχι όλοι) είχαν προβλήματα πρόσβασης στις σελίδες users.sch.gr/* τις τελευταίες μέρες, έβγαζε Internal Server Error,
ενώ π.χ. το στέκι με users4.sch.gr/alkisg/tosteki δούλευε.

vickymnt

Σήμερα από τις 3:30 μ.μ. προσπαθώ να δω με ftp client τα αρχεία της ιστοσελίδας του σχολείου μου και της δικής μου, και είναι αδύνατο.  >:(
Συνεχώς εμφανίζει: Could not connect to server.
Ενώ μπορώ να δω την ιστοσελίδα στο φυλλομετρητή.

Άλλαξαν κάτι στην ftp σύνδεση το οποίο δεν ξέρω ή "απλά" είναι πάλι κάτω;

Και το forum παρουσιάζει μεγάλες καθυστερήσεις ανά τακτά χρονικά διαστήματα.

Λάμπρος Μπουκουβάλας

Υποθέτω ότι οι διαχειριστές τρώνε παραπάνω εν όψει εορτών, γι'αυτό το στέκι κινείται νωχελικά χαχαχαχα
Λάμπρος Μπουκουβάλας
MSc - MRes

http://blogs.sch.gr/lambrosbouk

Ο Θουκυδίδης  (που τον διαβάζουν οι ξένοι, αλλά όχι εμείς)  έγραφε: «Αταλαίπωρος τοις πολλοίς η ζήτησις της αληθείας, και επί τα ετοίμα μάλλον τρέπονται» (Ι, 20, 3). Οι περισσότεροι δηλαδή αναζητούν αβασάνιστα την αλήθεια και στρέφονται σε ό,τι βρίσκουν έτοιμο. Δεν προβληματίζονται...

P.Tsiotakis

Απο το Σάββατο προσπαθώ να ανεβάσω αρχεία με το ftp. Τι γίνεται πια με αυτό το ΠΣΔ;;;;

mour

Πλάκα πλάκα το 99% uptime ΔΕΝ το έχει ούτε κατά διάνοια, για κανά 95% το κόβω να παίζει τελευταία.
Μήπως να ξαναθέταμε το θέμα της μετακίνησης του στεκιού, με βάση τα νέα δεδομένα

alkisg

99% uptime είναι πολύ χάλια για web servers, σημαίνει ότι επιτρέπεται να πέφτει ο server ένα τεταρτάκι κάθε μέρα...
...που κατά μέσο όρο τόσο φαίνεται να πέφτει το ΠΣΔ - πραγματικά έχω αρχίσει να αναρωτιέμαι μήπως καμιά καθαρίστρια βγάζει κάποια μπρίζα από router για να βάλει την ηλεκτρική σκούπα να καθαρίσει, και την ξαναβάζει όταν τελειώνει... :D

99,9% ή 99,99% ή 100% (με clusters) είναι πιο τυπικά νούμερα για web servers.

@ptsiotakis, εμένα το ftp συνδέεται, αν και θέλει 10 δευτερόλεπτα για να κάνει login.

P.Tsiotakis

Άλκη, συνδεόμουν αλλά δε μπορούσα  να αντιγράψω αρχεία
μετά τις 12:00 σήμερα το κατόρθωσα

mour

Παράθεση από: alkisg στις 07 Φεβ 2011, 03:32:03 ΜΜ
99% uptime είναι πολύ χάλια για web servers, σημαίνει ότι επιτρέπεται να πέφτει ο server ένα τεταρτάκι κάθε μέρα...
...που κατά μέσο όρο τόσο φαίνεται να πέφτει το ΠΣΔ - πραγματικά έχω αρχίσει να αναρωτιέμαι μήπως καμιά καθαρίστρια βγάζει κάποια μπρίζα από router για να βάλει την ηλεκτρική σκούπα να καθαρίσει, και την ξαναβάζει όταν τελειώνει... :D

99,9% ή 99,99% ή 100% (με clusters) είναι πιο τυπικά νούμερα για web servers.

Μα γιαυτο το έγραψα, το 99% είναι άσχημο το 95% είναι ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟ.
Πέρα αό το στέκι ΕΞΑΡΤΑΤΑΙ η δουλειά μου απο το site της Β-βαθμιας που είμαι, διοτι αναρτώ υλικό που πρέπει να είναι προσβάσιμο στους καθηγητές ΣΕΠ και στους μαθητές. Πάμε για ενημέρωση και στο σημείο που λέμε "και τώρα παιδιά θα μπαίνετε εδώ να βλέπετε υλικό που σας ενδιαφέρει..." παίρνουμε να μην πω τι !!!!
Στο σχολείο που ήμουν το χρησιμοποιούσαμε καθημερινά για το πρόγραμμα και κάθε 3 και λίγο κάτω το site. Αντε μετά να πείσεις συναδέλφους και μαθητές ότι δεν χρειάζεται να βγαίνουν 100 φωτοτυπίες κάθε φορά που αλλάζει το πρόγραμμα. 


@ptsiotakis, εμένα το ftp συνδέεται, αν και θέλει 10 δευτερόλεπτα για να κάνει login.

nfountou

καλησπερα παιδια! Τον τελευταιο καιρο δεν εχω καταφερει καν να παρω ενα backup. Ο FTP ειναι πολυ unstable... Μαλιστα μια φορα που καταφερα κατι να κανω μεσα στο σκ που μας περασε για καποιο περιεργο λογο δεν μου κατεβασε ολα τα αρχεια... πχ στον φακελο Χ αντεγραψε μονο τρια folders χωρις ο filezilla να βγαλει καποιο error message... πολυ ασχημο αυτο... Περιπου ενα μηνα τωρα εχω ταλαιπωρηθει πολυ ασχημα και ειναι και site διευθυνσης. Γνωρίζει κανεις αν κανουν κατι συγκεκριμενο αυτο τον καιρο στον web;

Δημήτρης Κανάς

Είχα αναφέρει το (πιθανόν) στρίμωγμα εδώ όλων των σελίδων μας με αποτέλεσμα (πιθανόν) να καταρρέει όλο το σύστημα... Σε καταλαβαίνω... απλά θέλω να προτείνω (εγώ αυτό σκέφτομαι) όσοι ενδιαφέρονται να χρησιμοποιήσουν το χώρο τους ΜΟΝΟ στατικές σελίδες με εύκολο σύστημα ανανέωσης περιεχομένου... ή ακόμα και php αλλά χωρίς βάσεις και άλλα απαιτητικά καλούδια... (π.χ. joomla).
Powered by Elxis : LabSchool.mysch.gr

alkisg

Δεν είναι όλες οι σελίδες στον ίδιο server, γίνεται κάποιας μορφής load balancing.
Και συνήθως το πρόβλημα δεν είναι η βάση, στο 95% των περιπτώσεων όταν πέφτει δεν παίζουν ούτε στατικές σελίδες html.

Έχω την έντονη αίσθηση ότι δεν έχει στηθεί σωστά το web hosting του ΠΣΔ από άποψη αρχιτεκτονικής, και ότι θα πρέπει να αναδομηθεί από έμπειρη ομάδα και να μη γίνονται διαρκή πειράματα με το configuration του.

Δημήτρης Κανάς

alkisg νομίζω είναι το ίδιο πράγμα... με το που καταρρέει το ένα μηχάνημα επιβαρύνει (με το φορτίο του) και τα υπόλοιπα (πιθανόν προβληματικά) με αποτέλεσμα το γενικό blackout!!! Βασικά η γενικότερη χρήση των στατικών ιστοσελίδων μήπως ισορροπήσει κάπως τα πράγματα...

Αυτό που ανέφερες... πρέπει να αναδομηθεί από έμπειρη ομάδα τεχνικών... (επαγγελματίες τεχνικοί συστήματος κι όχι εκπαιδευτικοί)

Πάντως το steki είναι σε καλή κατάσταση σε σχέση με άλλες ιστοσελίδες μελών...
Powered by Elxis : LabSchool.mysch.gr

pfan

Παράθεση από: Δημήτρης 1980 στις 08 Φεβ 2011, 09:48:56 ΜΜ
Πάντως το steki είναι σε καλή κατάσταση σε σχέση με άλλες ιστοσελίδες μελών...

Εμένα πάντως τις τελευταίες μέρες κάθε φορά που πάω να συνδεθώ στο στέκι θα δω άπειρες  φορές στο mozilla το μήνυμα:
Forbidden
You don't have permission to access /alkisg/tosteki/index.php on this server.
Additionally, a 403 Forbidden error was encountered while trying to use an ErrorDocument to handle the request.

και 2-3 φορές το μήνυμα
Proxy Error
The proxy server received an invalid response from an upstream server.
The proxy server could not handle the request POST /alkisg/tosteki/index.php.
Reason: DNS lookup failure for: users4.sch.gr

και άλλες 1-2 φορές κάποια άλλα που δεν θυμάμαι τώρα...
μετά από 5-6 reload της σελίδας μπορεί και να την ανοίξει.
Άραγε μόνο το ΠΣΔ φταίει;;;
Εγώ πάντως διατίθεμαι να δώσω και πάνω από 2 ευρώ το χρόνο αλλά αν φύγει από το ΠΣΔ θα προκύψουν άλλα πρόβλημα δεοντολογικής φύσης και δεν ξέρω πως θα μπορούν να μαζευτούν.
Πύρζα Φανή
Καθηγήτρια Πληροφορικής

alkisg

Παράθεση από: pfan στις 08 Φεβ 2011, 11:43:51 ΜΜ
Εμένα πάντως τις τελευταίες μέρες κάθε φορά που πάω να συνδεθώ στο στέκι θα δω άπειρες  φορές στο mozilla το μήνυμα:
Forbidden
You don't have permission to access /alkisg/tosteki/index.php on this server.
Additionally, a 403 Forbidden error was encountered while trying to use an ErrorDocument to handle the request.


Πιστεύω κακές ρυθμίσεις apache. Και δυο φορές κακές για το χειρισμό του ErrorDocument.

Παράθεση από: pfan στις 08 Φεβ 2011, 11:43:51 ΜΜ
και 2-3 φορές το μήνυμα
Proxy Error
The proxy server received an invalid response from an upstream server.
The proxy server could not handle the request POST /alkisg/tosteki/index.php.
Reason: DNS lookup failure for: users4.sch.gr


Πιστεύω κακές ρυθμίσεις squid. Ή πέφτει ο web server και το squid δεν μπορεί να επικοινωνήσει μαζί του.

Παράθεση από: pfan στις 08 Φεβ 2011, 11:43:51 ΜΜ
Άραγε μόνο το ΠΣΔ φταίει;;;

Πιστεύω ναι, και ο apache και το squid caching και το dns και οι βάσεις δεδομένων που πέφτουν είναι του ΠΣΔ.
Τα ίδια ακριβώς εργαλεία σε άλλες εταιρίες ή οργανισμούς δεν πέφτουν! :)


Λυπάμαι που το λέω έτσι ανοιχτά, αλλά μετά από τόσα χρόνια downtime και προβλημάτων μπορώ νομίζω με ασφάλεια να πω ότι το ΠΣΔ είναι ο χειρότερος πάροχος που έχω δει ποτέ. Δεν ξέρω αν γι' αυτό φταίει ο σχεδιασμός, η υλοποίηση, τα μηχανήματα, το προσωπικό, το λογισμικό ή οτιδήποτε άλλο, αλλά θα πρέπει οπωσδήποτε να το αναβαθμίσουν ριζικά.

Δημήτρης Κανάς

Το πρόβλημα απ` ότι βλέπω υπάρχει αποκλειστικά στη φιλοξενία web εφαρμογών και ιστοσελίδων. Όλα τα υπόλοιπα δουλεύουν ρολόι!!! Βασικά δε μπορώ να καταλάβω το πρόβλημα.... Υπάρχει κάποιος από τη τεχνική υποστήριξη του ΠΣΔ που να μας εξηγήσει;

Επιβάλλεται να μας παρέχουν αξιόπιστες υπηρεσίες πριν μας αναγκάσουν για υποχρεωτική χρήση του ΠΣΔ για σχολεία και υπηρεσίες (έχει βγει σχετικό έγγραφο)!!!
Powered by Elxis : LabSchool.mysch.gr

mour

Το άλλο με τον Τοτό το είπαμε ????!!!

Λάμπρος Μπουκουβάλας

Παράθεση από: alkisg στις 09 Φεβ 2011, 12:22:23 ΠΜ
Πιστεύω ναι, και ο apache και το squid caching και το dns και οι βάσεις δεδομένων που πέφτουν είναι του ΠΣΔ.
Τα ίδια ακριβώς εργαλεία σε άλλες εταιρίες ή οργανισμούς δεν πέφτουν! :)

Λυπάμαι που το λέω έτσι ανοιχτά, αλλά μετά από τόσα χρόνια downtime και προβλημάτων μπορώ νομίζω με ασφάλεια να πω ότι το ΠΣΔ είναι ο χειρότερος πάροχος που έχω δει ποτέ. Δεν ξέρω αν γι' αυτό φταίει ο σχεδιασμός, η υλοποίηση, τα μηχανήματα, το προσωπικό, το λογισμικό ή οτιδήποτε άλλο, αλλά θα πρέπει οπωσδήποτε να το αναβαθμίσουν ριζικά.

Εγώ πολύ λυπήθηκα που διάβασα αυτά Άλκη, ακόμη κι αν είναι αλήθεια. Εγώ είμαι ρομαντικός, εξακολουθώ να πιστεύω στο ΠΣΔ. Νομίζω ότι ΔΕ φταίει το προσωπικό.
Λάμπρος Μπουκουβάλας
MSc - MRes

http://blogs.sch.gr/lambrosbouk

Ο Θουκυδίδης  (που τον διαβάζουν οι ξένοι, αλλά όχι εμείς)  έγραφε: «Αταλαίπωρος τοις πολλοίς η ζήτησις της αληθείας, και επί τα ετοίμα μάλλον τρέπονται» (Ι, 20, 3). Οι περισσότεροι δηλαδή αναζητούν αβασάνιστα την αλήθεια και στρέφονται σε ό,τι βρίσκουν έτοιμο. Δεν προβληματίζονται...

Keep Growing

Αυτό το ψηφιακό "στολίδι", το ΠΣΔ, του Υπουργείου @#$%#$%, με έχει στολίσει εδώ και πολύ καιρό με ατελείωτα errors.
Θα θελα να ξερα, αφού ενδιαφέρονται τόσο πολύ για την τεχνική υποστήριξη, γιατί δεν ξεκινούν από αυτό, για να μπορέσει και κανένας "τεμπέλης" καθηγητής πληροφορικής να ξεμουδιάσει λίγο;
Εκτός και αν είμαι ο μόνος που αντιμετωπίζω προβλήματα, και ως συνήθως ξεσπάω με εκρήξεις γραφικότητας και ασυναρτησίας.

Σταματώ εδώ, γιατί αν συνεχίσω ....
Ο Έρωτας (του Εκπ/κου Πληροφορικού) στ' αλώνια της καλδέρας (του υπνωτισμού).

tom

Και εγώ έχω προβλήματα σύνδεσης την τελευταία εβδομάδα και είναι εκνευριστικό. Κυρίως πολύ μεγάλο response time.
Θωμάς Σκυλογιάννης

- Ζήσε σα να' ταν να πεθάνεις αύριο. Μάθε σα να' ταν να ζεις για πάντα.
                                                                                     Μαχάτμα Γκάντι

Χ.Μοτσενίγος

Η μόνη "λύση" που έχω βρει είναι η προσαρμογή μιας ιδεατής μανιβέλας στα δεξιά (ή και στα αριστερά για τους αριστερόχειρες) της οθόνης και η συνεχής περιστροφή της μέχρι να φορτώσει η σελίδα.
Δεν πάει πιο γρήγορα αλλά περνάει η ώρα πιο εύκολα έτσι.  ;D

Keep Growing

Χρήστο, έσκισες πάλι, τρέχω αμέσως να υλοποιήσω την ιδέα σου.  ;D
Ο Έρωτας (του Εκπ/κου Πληροφορικού) στ' αλώνια της καλδέρας (του υπνωτισμού).

dkonetas

Παράθεση από: Λάμπρος Μπουκουβάλας στις 09 Φεβ 2011, 08:23:22 ΜΜ
Εγώ πολύ λυπήθηκα που διάβασα αυτά Άλκη, ακόμη κι αν είναι αλήθεια. Εγώ είμαι ρομαντικός, εξακολουθώ να πιστεύω στο ΠΣΔ. Νομίζω ότι ΔΕ φταίει το προσωπικό.
όταν οι πιστώσεις μειώνονται , οι εργαζόμενοι μένουν κατά διαστήματα απλήρωτοι και οι υπηρεσίες χωρίς τα απαραίτητα στελέχη, είναι αναπόφευκτο το Πανελλήνιο Σχολικό Δίκτυο να υπολειτουργεί...
Έχοντας υλοποιήσει πολλές εφαρμογές - πιλοτικά projects στο ΠΣΔ οφείλω:
- να συγχαρώ τους λιγοστούς που με το προσωπικό τους μεράκι και γνώσεις προσπαθούσαν να σώσουν την κατάσταση (όπως πχ ο Μιχάλης ο Παρασκευάς) 
- να ενημερώσω ότι αν δεν αλλάξουν οι συνθήκες (είναι σαφώς θέμα πολιτικής βούλησης) δεν θα ξαναδιακινδυνεύσω την επιτυχία projects τα οποία απαιτούν διαδικτυακά εργαλεία με την "στέγασή" τους στο ΠΣΔ (όσο και αν ιδεολογικά θέλω να το υποστηρίξω...) 

alkisg

Δυστυχώς Δημήτρη το web hosting του ΠΣΔ έπεφτε από το 2003, που όλοι πληρωνόταν κανονικά και δεν υπολειτουργούσε... Ίσως έχει σχεδιαστεί λάθος τελικά.

Πάλι κάτω χθες και σήμερα, λόγω κάποιου san array που είχε βλάβη.

Αν όλοι οι servers χρησιμοποιούν ένα και μοναδικό san array, ίσως αυτό είναι το bottleneck που κάνει το ΠΣΔ να σέρνεται (πέρα από το να πέφτει).
Ενώ αν ήταν 5-6 διαφορετικοί servers, ο καθένας με δικό του storage, τουλάχιστον δεν θα έπεφτε στο παραμικρό πρόβλημα ολόκληρο το web hosting.

Keep Growing

Θέλω να ρωτήσω, όποιον  γνωρίζει, αν ολοκληρώθηκε το backup, διότι βλέπω στο φάκελό (του σχολείου )  μου, αρχεία και φακέλους από τον Ιανουάριο, και έναν ολόκληρο φάκελο που είχα μέσα το site του σχολείου, δεν το βλέπω καθόλου.
Επίσης, είναι σε read only κατάσταση.
Γιατί δεν μας κρατούν ενήμερους, για να ξέρουμε και μεις τι θα κάνουμε με τα projects που τρέχουν (τι ήθελα και γω o .... και μπλέχτηκα. άρπα τη τώρα ).

Ευτυχώς έχω κρατήσει πρόσφατα αντίγραφα ασφαλείας. Αλλά τι θα γίνει; Αν είναι να αντιμετωπίζουμε διαρκώς τέτοια προβλήματα, να σταματήσουμε τα projects.  :-\
Ο Έρωτας (του Εκπ/κου Πληροφορικού) στ' αλώνια της καλδέρας (του υπνωτισμού).

Keep Growing

Επίσης, από ότι βλέπω Άλκη, τζάμπα έκανες αναβάθμιση σε RC5. To ΠΣΔ γύρισε το forum σε RC4.  :D
Ο Έρωτας (του Εκπ/κου Πληροφορικού) στ' αλώνια της καλδέρας (του υπνωτισμού).

Χ.Μοτσενίγος

Παράθεση από: Keep Growing στις 16 Μαρ 2011, 10:19:08 ΜΜ
Θέλω να ρωτήσω, όποιον  γνωρίζει, αν ολοκληρώθηκε το backup, διότι βλέπω στο φάκελό (του σχολείου )  μου, αρχεία και φακέλους από τον Ιανουάριο, και έναν ολόκληρο φάκελο που είχα μέσα το site του σχολείου, δεν το βλέπω καθόλου.
Επίσης, είναι σε read only κατάσταση.
Γιατί δεν μας κρατούν ενήμερους, για να ξέρουμε και μεις τι θα κάνουμε με τα projects που τρέχουν (τι ήθελα και γω o .... και μπλέχτηκα. άρπα τη τώρα ).

Ευτυχώς έχω κρατήσει πρόσφατα αντίγραφα ασφαλείας. Αλλά τι θα γίνει; Αν είναι να αντιμετωπίζουμε διαρκώς τέτοια προβλήματα, να σταματήσουμε τα projects.  :-\

Τα έχω πάρει κανονικά αλλά ελπίζω α) να ηρεμήσω και β) να φτιαχτεί το πρόβλημα. Το σχολικό μου site έχασε όλες τις ενημερώσεις από 5 Φεβρουαρίου και μετά και δεν μπορώ να ανεβάσω τίποτα!
Κατά τα άλλα θέλουν λέει να μας βάλουν υποχρεωτικά να φτιάχνουμε και σχολικά sites!
Δε λέω τίποτα άλλο γιατί δεν είμαι σε καλή κατάσταση και θα παραφερθω..... >:(

Keep Growing

...ρε μπας και έρχονται τα restore κατά κύματα και έχουμε κάποια τύχη με το επόμενο κύμα;
Πάμε παραλία, όλοι οι απογοητευμένοι μαζί, να περιμένουμε τα κύματα. Restore μπορεί να μην έρθει, αλλά σίγουρα ένα δροσερό μπανάκι θα μας κάνει καλό στα νεύρα.

ps. Τι να πω, και το χιούμορ, τέτοιες στιγμές, είναι ωφέλιμο.
Ο Έρωτας (του Εκπ/κου Πληροφορικού) στ' αλώνια της καλδέρας (του υπνωτισμού).

Keep Growing

...επίσης, χάθηκαν και πολλά συνημμένα από το forum ...
Ο Έρωτας (του Εκπ/κου Πληροφορικού) στ' αλώνια της καλδέρας (του υπνωτισμού).

alkisg

Από πρόσφατο email του ΠΣΔ:

Παράθεση από: Διακοπή της λειτουργίας ιστοσελίδων λόγω βλάβης
Αξιότιμοι κύριοι/ες καλησπέρα

Η επαναφορά από το καθολικό backup ολοκληρώθηκε.
Επειδή θα πρέπει να ακολουθήσουν και τα ημερήσια (incremental) backup το σύστημα είναι σε κατάσταση μόνο ανάγνωσης.
Έτσι δεν μπορείτε να κάνετε τροποποιήσεις στον δικτυακό σας τόπο (εκτός αυτών που αποθηκεύονται στη Βάση Δεδομένων)
Επίσης δεν  λειτουργούν sites  που βασίζονται σε ορισμένα CMS (πχ  Joomla word-press )

Οι δικτυακοί τόποι σαν έχουν αυτή τη στιγμή την μορφή του καθολικού backup και θα συμπληρωθούν και τροποποιηθούν με τα ημερήσια.

Σας ευχαριστούμε για την κατανόηση σας

Με εκτίμηση

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΣΧΟΛΙΚΟ ΔΙΚΤΥΟ
Υπηρεσία Υποστήριξης Χρηστών


...εντάξει τουλάχιστον το backup/restore δουλεύει :)
Και για να μην είμαστε άδικοι, και το προσωπικό φαίνεται να δουλεύει υπερωρίες.

Οπότε ελπίζω ότι και το φόρουμ θα πάει σε RC5 μόνο του, και τα συνημμένα θα επιστρέψουν, και οι υπόλοιπες σελίδες των χρηστών θα φτιάξουν.

Keep Growing

#111
άρα, να ελπίζουμε στην εφαρμογή της θεωρίας των κυμάτων ( http://www.isotimia.info/Elliott_Wave.html ).  ;D
Ο Έρωτας (του Εκπ/κου Πληροφορικού) στ' αλώνια της καλδέρας (του υπνωτισμού).

Λάμπρος Μπουκουβάλας

#112
...κι εγω ο αφελής, ερωτώ:

ποια θα ήταν η απάντησή μας, αν μας έλεγαν ότι το ΕΑΙΤΥ ζήτησε εξοπλισμό (όχι μόνο σέρβερς, αλλά και πιο ταπεινά: δίσκους, μνήμες) εδώ και πάάάάάάρα πολύ καιρό και ΔΕΝ???

το ΠΣΔ καλώς ή κακώς ΔΕΝ είναι σαν τη google... όλοι μας θέλουμε ένα εκπληκτικό ΠΣΔ, όμως αυτό δεν θα το δούμε όσο το κράτος βλέπει την παιδεια μόνο σαν €.

και ξαναρωτώ: αν ορισμένες κεντρικές υπηρεσίες του υπ. οικονομικών ζητούσαν νέο εξοπλισμό ΣΗΜΕΡΑ, με σκοπό να βελτιωθεί ο εισπρακτικός μηχανισμός, πότε πιστεύετε ότι θα ήταν στημμένος; σήμερα, αύριο ή μεθαύριο;

ΥΓ: αγαπητοί εργαζομενοι στο ΕΑΙΤΥ (ένα μέρος του οποίου είναι και το ΠΣΔ), συνεχίστε, ΣΑΣ ΣΤΗΡΙΖΟΥΜΕ & ΣΑΣ ΕΚΤΙΜΟΥΜΕ.
Λάμπρος Μπουκουβάλας
MSc - MRes

http://blogs.sch.gr/lambrosbouk

Ο Θουκυδίδης  (που τον διαβάζουν οι ξένοι, αλλά όχι εμείς)  έγραφε: «Αταλαίπωρος τοις πολλοίς η ζήτησις της αληθείας, και επί τα ετοίμα μάλλον τρέπονται» (Ι, 20, 3). Οι περισσότεροι δηλαδή αναζητούν αβασάνιστα την αλήθεια και στρέφονται σε ό,τι βρίσκουν έτοιμο. Δεν προβληματίζονται...

Keep Growing

Λάμπρο, συμφωνώ απόλυτα μαζί σου. Για μένα το πρόβλημα είναι καθαρά θέμα πολιτικής βούλησης.
Όσο καλά και να τα έχουν στημένα τα μηχανάκια, κάποια στιγμή φτάνουν στα όριά τους και τότε  όποια αρχιτεκτονική και να ακολουθηθεί, όποιοι και αν κληθούν να την εφαρμόσουν, δεν θα λύσουν το πρόβλημα.
Ο Έρωτας (του Εκπ/κου Πληροφορικού) στ' αλώνια της καλδέρας (του υπνωτισμού).

Λάμπρος Μπουκουβάλας

Συμφωνώ απόλυτα.

Η δική μου πρόταση είναι η εξής: να στηρίζουμε το ΠΣΔ με όλες τις δυνάμεις μας, ακόμη κι αν δε δουλεύει κάτι ολόσωστα.
Λάμπρος Μπουκουβάλας
MSc - MRes

http://blogs.sch.gr/lambrosbouk

Ο Θουκυδίδης  (που τον διαβάζουν οι ξένοι, αλλά όχι εμείς)  έγραφε: «Αταλαίπωρος τοις πολλοίς η ζήτησις της αληθείας, και επί τα ετοίμα μάλλον τρέπονται» (Ι, 20, 3). Οι περισσότεροι δηλαδή αναζητούν αβασάνιστα την αλήθεια και στρέφονται σε ό,τι βρίσκουν έτοιμο. Δεν προβληματίζονται...

poursali

Λάμπρο, τι εννοείς με όλες τις δυνάμεις μας; την ιδέα του ΠΣΔ δεν υπάρχει κανένας που να μην τη στηρίζει - απ' όσο γνωρίζω τουλάχιστον.

αλλά βλέπεις προσπαθείς να κάνεις κάτι της προκοπής και τρως σφαλιάρες... σαν να σου λέει μια αόρατη φωνή "ακόμη αναπνέεις ρε, σκάσε είπαμε!"

δεν τα βάζει κανένας με το ΠΣΔ, νομίζω είμαστε αρκετά ώριμοι για να καταλάβουμε τι είναι αυτό που πρέπει να διορθωθεί..
μετρον αριστον
είμαι τζαμπατζής, χρησιμοποιώ λίνουξ

apapakL

Παράθεση από: Λάμπρος Μπουκουβάλας στις 16 Μαρ 2011, 11:43:58 ΜΜ
και ξαναρωτώ: αν ορισμένες κεντρικές υπηρεσίες του υπ. οικονομικών ζητούσαν νέο εξοπλισμό ΣΗΜΕΡΑ, με σκοπό να βελτιωθεί ο εισπρακτικός μηχανισμός, πότε πιστεύετε ότι θα ήταν στημμένος; σήμερα, αύριο ή μεθαύριο;

Χθες!!  :D

aprekates

Ενημερωτικά : Το σαιτ του σχολείου μου (γυμνάσιο κιβωτού) επανήλθε χωρίς να χαθούν ενημερώσεις που είχα κάνει ακόμα και την προηγούμενη μέρα.

Γενικά με τον προβληματισμό με την ποιότητα των παρεχόμενων υπηρεσιών από το σχολικό δίκτυο και τις πιθανές εναλλακτικές είμαι της άποψης ότι πρέπει να στηρίξουμε το σχολικό δίκτυο .Αλλά όχι άκριτα και τυφλά.
Πρέπει να υπάρχει μια σχέση ποιό ανοικτή  ανάμεσα στους συντηρητές του  και τους χρήστες του και ιδιαίτερα του συναδέλφους ΠΕ1920 που στηρίζονται  σ'αυτό. Πιστεύω ότι υπάρχουν πολλοί συνάδελφοι ικανοί να βοηθήσουν με απόψεις βελτίωσης. Αυτό όμως προϋποθέτει μια κουλτούρα ποιο ανοιχτή από τους  συντηρητές και δημιουργούς στο σχ.δ. και φυσικά τους υπευθύνους.

Στην προκειμένη ,αυτή θα ήταν μια λογική αντίδραση από τους υπευθύνους. Χρειάζονται βοήθεια για να αυξήσουν την αξιοπιστία και την ποιότητα αλλά λεφτά δεν υπάρχουν. (επειδή δεν είναι πολιτικό το forum ας δεχτούμε σαν υπόθεση ότι αυτό είναι το πλαίσιο που πρέπει να κινηθούμε για την επόμενη δεκαετία). Στο πλαίσιο αυτό λοιπόν όχι μόνο δεν υπάρχουν λεφτά για εξοπλισμό και λογισμικό αλλά και για περισσότερο προσωπικό. ´Οπως εξάλλου δεν έχει ο καθένας μας λεφτά για να αγοράσει ποιό σύγχρονο εξοπλισμό και χρησιμοποιούμε και το φόρουμ αυτό  αλλά και ελλακ λογισμικό για να ανταπεξέλθουμε σ'αυτό το δύσκολο και φτωχό σε πόρους περιβάλλον μέσα από ανταλλαγή εμπειριών. Δηλαδή μέσα από ένα ανοιχτό σχετικό πνεύμα όπου πχ ο alkis δεν μας ζητάει  πατέντες για τη διαμόρφωση του εργαστηρίου του.

Συνεπώς προτείνω να  υπάρχει μια σχετική πρόταση από τους καθηγητές πληροφορικής  προς τη διαχειριστική αρχή για διεύρυνση των καναλιών επικοινωνίας .

Ως προς τις εναλλακτικές εκτός σχολικού δικτύου δεν έχουν κανένα μειονέκτημα αν δεν μας πειράζει το μελλοντικό ενδεχόμενο ενός  σχολικού κυβερνοχώρου που θα έχει  κατακερματιστεί χωρίς μια κοινή βάση ποιότητας , υπηρεσιών  και πρωτοκόλλων για τους χρήστες του. Και αυτό βέβαια διαβάζεται και ανάποδα. Αν θέλουμε μια τέτοια κοινή βάση αυτό προυποθέτει και διευρυμένα κανάλια ανοιχτής επικοινωνίας ώστε να είναι αυτή η βάση ανθεκτική και ποιοτική και να έχει αναπτυχθεί μέσα από μια ποιό πλούσια εξελικτική πορεία.


Αλέξανδρος.

Λάμπρος Μπουκουβάλας

Παράθεση από: poursali στις 17 Μαρ 2011, 12:05:17 ΠΜ
Λάμπρο, τι εννοείς με όλες τις δυνάμεις μας; την ιδέα του ΠΣΔ δεν υπάρχει κανένας που να μην τη στηρίζει - απ' όσο γνωρίζω τουλάχιστον.

κι όμως Κώστα, υπάρχει!
Λάμπρος Μπουκουβάλας
MSc - MRes

http://blogs.sch.gr/lambrosbouk

Ο Θουκυδίδης  (που τον διαβάζουν οι ξένοι, αλλά όχι εμείς)  έγραφε: «Αταλαίπωρος τοις πολλοίς η ζήτησις της αληθείας, και επί τα ετοίμα μάλλον τρέπονται» (Ι, 20, 3). Οι περισσότεροι δηλαδή αναζητούν αβασάνιστα την αλήθεια και στρέφονται σε ό,τι βρίσκουν έτοιμο. Δεν προβληματίζονται...

Λάμπρος Μπουκουβάλας

Παράθεση από: apapakl στις 17 Μαρ 2011, 12:10:18 ΠΜ
Χθες!!  :D

Συγχαρητήρια, κέρδισες μια δωρεάν φιλοξενία σε έναν από τους server του υπ. οικονομικών! :):)
Λάμπρος Μπουκουβάλας
MSc - MRes

http://blogs.sch.gr/lambrosbouk

Ο Θουκυδίδης  (που τον διαβάζουν οι ξένοι, αλλά όχι εμείς)  έγραφε: «Αταλαίπωρος τοις πολλοίς η ζήτησις της αληθείας, και επί τα ετοίμα μάλλον τρέπονται» (Ι, 20, 3). Οι περισσότεροι δηλαδή αναζητούν αβασάνιστα την αλήθεια και στρέφονται σε ό,τι βρίσκουν έτοιμο. Δεν προβληματίζονται...

Λάμπρος Μπουκουβάλας

Παράθεση από: aprekates στις 17 Μαρ 2011, 12:20:29 ΠΜ
Γενικά με τον προβληματισμό με την ποιότητα των παρεχόμενων υπηρεσιών από το σχολικό δίκτυο και τις πιθανές εναλλακτικές είμαι της άποψης ότι πρέπει να στηρίξουμε το σχολικό δίκτυο .Αλλά όχι άκριτα και τυφλά.

Εννοείται Αλέξανδρε ότι η στήριξή μας δεν θα θυμίζει κοπάδι!
Λάμπρος Μπουκουβάλας
MSc - MRes

http://blogs.sch.gr/lambrosbouk

Ο Θουκυδίδης  (που τον διαβάζουν οι ξένοι, αλλά όχι εμείς)  έγραφε: «Αταλαίπωρος τοις πολλοίς η ζήτησις της αληθείας, και επί τα ετοίμα μάλλον τρέπονται» (Ι, 20, 3). Οι περισσότεροι δηλαδή αναζητούν αβασάνιστα την αλήθεια και στρέφονται σε ό,τι βρίσκουν έτοιμο. Δεν προβληματίζονται...

za√‘ag

Εγώ για δεύτερη φορά έχασα 2-3 φακέλους ....

Δε βαριέσαι ... το ψηφιακό σχολείο να είναι καλά ...
«Δεν υπάρχει λόγος να θέλει κανείς έναν υπολογιστή στο σπίτι του»--Ken Olson, πρ. της DEC, 1977
«Τα 640KB RAM επαρκούν για να τρέξει κάθε πρόγραμμα»--Bill Gates
Δείτε κι άλλες ιστορικές ατάκες  εδώ

Stefania

Παράθεση από: Χ.Μοτσενίγος στις 16 Μαρ 2011, 10:37:53 ΜΜ
Κατά τα άλλα θέλουν λέει να μας βάλουν υποχρεωτικά να φτιάχνουμε και σχολικά sites!

Δηλαδή να μην φτιάχνουμε τα σχολικά site εξαιτίας της προβληματικής λειτουργίας του σχολικού δικτύου, αντί να απαιτήσουμε να φτιαχτεί σωστά το σχολικό δίκτυο;;;!!!

Παράθεση από: Λάμπρος Μπουκουβάλας στις 16 Μαρ 2011, 11:43:58 ΜΜ
ΥΓ: αγαπητοί ήρωες - εργαζομενοι στο ΕΑΙΤΥ (ένα μέρος του οποίου είναι και το ΠΣΔ), συνεχίστε, ΣΑΣ ΣΤΗΡΙΖΟΥΜΕ & ΣΑΣ ΕΚΤΙΜΟΥΜΕ.

Ήρωες είναι δεν διαφωνώ. Αλλά ας πουν τι φταίει; Ο εξοπλισμός; Το προσωπικό; Αποσπάστηκαν άτομα που δεν έχουν ιδέα με το αντικείμενο και την δουλειά την βγάζουν ελάχιστοι; Γιατί αν αυτό συνέβαινε σε καμιά π.χ. forthnet, ο υπεύθυνος θα ήταν από το πρωί στον ΟΑΕΔ.

Λάμπρος Μπουκουβάλας

Παράθεση από: Stefania στις 17 Μαρ 2011, 08:36:52 ΠΜ
Αλλά ας πουν τι φταίει; Ο εξοπλισμός; Το προσωπικό; Αποσπάστηκαν άτομα που δεν έχουν ιδέα με το αντικείμενο και την δουλειά την βγάζουν ελάχιστοι; Γιατί αν αυτό συνέβαινε σε καμιά π.χ. forthnet, ο υπεύθυνος θα ήταν από το πρωί στον ΟΑΕΔ.

Μα, γνωρίζουμε τί φταίει.
Το ΠΣΔ είναι ένα μέρος του ΕΑΙΤΥ. Το πρόβλημα είναι καθαρά πολιτικό και όχι τόσο τεχνικής φύσης.
Λάμπρος Μπουκουβάλας
MSc - MRes

http://blogs.sch.gr/lambrosbouk

Ο Θουκυδίδης  (που τον διαβάζουν οι ξένοι, αλλά όχι εμείς)  έγραφε: «Αταλαίπωρος τοις πολλοίς η ζήτησις της αληθείας, και επί τα ετοίμα μάλλον τρέπονται» (Ι, 20, 3). Οι περισσότεροι δηλαδή αναζητούν αβασάνιστα την αλήθεια και στρέφονται σε ό,τι βρίσκουν έτοιμο. Δεν προβληματίζονται...

alkisg

Παράθεση από: Λάμπρος Μπουκουβάλας στις 17 Μαρ 2011, 09:01:32 ΠΜ
Το ΠΣΔ είναι ένα μέρος του ΕΑΙΤΥ.

Ανάποδα, το ΕΑΙΤΥ καλύπτει μόνο ένα μέρος του ΠΣΔ:

Παράθεση από: http://www.sch.gr/tieinaitoschmenu/2009-10-04-08-50-34
Το Πανελλήνιο Σχολικό Δίκτυο υλοποιείται από ομάδα συνεργαζόμενων φορέων:

    * Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης
    * Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης
    * Εθνικό Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών
    * Ερευνητικό Ακαδημαϊκό Ινστιτούτο Τεχνολογίας Υπολογιστών
    * Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο
    * Ινστιτούτο Συστημάτων Επικοινωνιών και Υπολογιστών
    * Πανεπιστήμιο Αιγαίου
    * Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας
    * Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων
    * Πανεπιστήμιο Κρήτης
    * Πανεπιστήμιο Μακεδονίας
    * ΤΕΙ Αθήνας
    * ΤΕΙ Θεσσαλονίκης

Συγκεκριμένα για το web hosting, όσες φορές έχω υποβάλλει αίτημα στο helpdesk το ανέλαβε τεχνικός του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας.

Λάμπρος Μπουκουβάλας

Παράθεση από: alkisg στις 17 Μαρ 2011, 09:09:01 ΠΜ
Ανάποδα, το ΕΑΙΤΥ καλύπτει μόνο ένα μέρος του ΠΣΔ:

Συγκεκριμένα για το web hosting, όσες φορές έχω υποβάλλει αίτημα στο helpdesk το ανέλαβε τεχνικός του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας.

Ναι, οι υπηρεσίες του ΠΣΔ δεν υλοποιούνται μόνο από το ΕΑΙΤΥ, πλην όμως το ΠΣΔ είναι ένα από τα έργα... το ΕΑΙΤΥ δεν είναι μόνο ΠΣΔ.
Λάμπρος Μπουκουβάλας
MSc - MRes

http://blogs.sch.gr/lambrosbouk

Ο Θουκυδίδης  (που τον διαβάζουν οι ξένοι, αλλά όχι εμείς)  έγραφε: «Αταλαίπωρος τοις πολλοίς η ζήτησις της αληθείας, και επί τα ετοίμα μάλλον τρέπονται» (Ι, 20, 3). Οι περισσότεροι δηλαδή αναζητούν αβασάνιστα την αλήθεια και στρέφονται σε ό,τι βρίσκουν έτοιμο. Δεν προβληματίζονται...

za√‘ag

Μου γράφει ότι το σύστημα αρχείων είναι read-only ....

Μπορώ να κάνω κάτι ή μόνο μέσω του helpdesk μπορεί να αλλάξει αυτό;
«Δεν υπάρχει λόγος να θέλει κανείς έναν υπολογιστή στο σπίτι του»--Ken Olson, πρ. της DEC, 1977
«Τα 640KB RAM επαρκούν για να τρέξει κάθε πρόγραμμα»--Bill Gates
Δείτε κι άλλες ιστορικές ατάκες  εδώ

alkisg

zavag, δες λίγο την ανακοίνωση του ΠΣΔ, εξηγεί γιατί είναι read-only:
https://alkisg.mysch.gr/steki/index.php?topic=288.msg38942#msg38942

za√‘ag

Παράθεση από: alkisg στις 17 Μαρ 2011, 04:25:25 ΜΜ
zavag, δες λίγο την ανακοίνωση του ΠΣΔ, εξηγεί γιατί είναι read-only:
https://alkisg.mysch.gr/steki/index.php?topic=288.msg38942#msg38942

Ok ... κατάλαβα ...

Μετά τη γιορτή μου θα μπορέσω να κάνω ό,τι αλλαγή χρειάζεται :)
«Δεν υπάρχει λόγος να θέλει κανείς έναν υπολογιστή στο σπίτι του»--Ken Olson, πρ. της DEC, 1977
«Τα 640KB RAM επαρκούν για να τρέξει κάθε πρόγραμμα»--Bill Gates
Δείτε κι άλλες ιστορικές ατάκες  εδώ

Δημήτρης Κανάς

#129
Υπάρχει κατανομή στις αρμοδιότητες έτσι ώστε ο υπεύθυνος να είναι υπαρκτό πρόσωπο και όχι γενικά και αόριστα όποιος τύχη κάθε φορά; Η αναφορά "Το Πανελλήνιο Σχολικό Δίκτυο υλοποιείται από ομάδα συνεργαζόμενων φορέων" δεν λέει τίποτα... Ποια ομάδα έχει αναλάβει τι;

Επίσης η αναφορά του aprekates συνοψίζει το πρόβλημα... το ΠΣΔ όσο παραμένει μια κλειστή κοινότητα με λίγους ανθρώπους που δουλεύουν ΜΟΝΟ στο παρασκήνιο (πολύ ή λίγο δε μπορούμε να το διαπιστώσουμε) και χωρίς οργανόγραμμα τόσο θα αυξάνονται οι διαμαρτυρίες (ή η αδιαφορία αντίστοιχα) για τις υπηρεσίες.

Επίσης απ` τη στιγμή που δεν υπάρχουν υποδομές (γραμμές, server κ.τ.λ.) επιβάλλεται η μείωση του αριθμού των υπηρεσιών. Κι ας στείλουν έγγραφο στα σχολεία (κάλεσμα) για εθελοντική εργασία (έστω στο κομμάτι της επικοινωνίας και εμπλουτισμού) κάτι (χωρίς κόστος) μπορεί να βγει απ` αυτό...
Powered by Elxis : LabSchool.mysch.gr

nfountou

Πιστεύω ότι πλέον το νερό έχει ξεχειλίσει. Σαν πληροφορικοί μπορούμε να κάνουμε τίποτα για αυτή την κατάσταση; Δεν θέλω να πω κάτι αρνητικό για τα παλικάρια του ΕΑΙΤΥ - τα οποία μάλιστα με έχουν βοηθήσει όποτε υπήρχε πρόβλημα με το συστημα – όμως αυτή η κατάσταση πραγματικά δεν μπορεί να συνεχιστεί έτσι. Εντοπισμός και διόρθωση του προβλήματος! Ποιος είναι υπεύθυνος για το Web hosting; Γνωρίζει το υπουργείο για αυτό το θέμα;

Keep Growing

Είμαστε τελικά, ο περισσότερο μαζοχιστικός κλάδος.
Βρε δε πα να μας γδάρουν ζωντανούς, εμείς εκεί, ατού ο Γαβριήλ, όπως λεν και οι Κύπριοι.
Και από αντίδραση, κάτω από το μηδέν...
Εγώ προσωπικά, φέτος έχω σπαταλήσει, άπειρο χρόνο για να γίνει πράξη το "ψηφιακό σχολείο" (sic) για το σχολείο μου και τρώω καθημερινά ήττες και απογοητεύσεις και γω και οι μαθητές μου.
Έχω στείλει στην τεχνική υποστήριξη, απεγνωσμένα μηνύματα, αλλά τι να σου κάνουν και αυτοί.
Αυτή η λαίλαπα του υπουργείου μας έχει υποτιμήσει την νοημοσύνη άπειρες φορές. Μας έχει φτύσει κατάμουτρα άλλες τόσες, Μας έχει πει ψέματα, μας έχει ειρωνευθεί, μας έχει ... και μεις καθόμαστε και παρακαλάμε για διαπραγμάτευση. Έλεος πια.
Δεν ξεχείλισε απλά ένα ποτήρι, ολόκληρος κουβάς ξεχείλισε. 
Θέλω να βρίσω, αλλά όπως καταλαβαίνετε αυτό δεν είναι σωστό στο στέκι.  >:(
Ο Έρωτας (του Εκπ/κου Πληροφορικού) στ' αλώνια της καλδέρας (του υπνωτισμού).

alkisg

Παράθεση από: nfountou στις 18 Μαρ 2011, 09:17:57 ΠΜ
Πιστεύω ότι πλέον το νερό έχει ξεχειλίσει. Σαν πληροφορικοί μπορούμε να κάνουμε τίποτα για αυτή την κατάσταση; Δεν θέλω να πω κάτι αρνητικό για τα παλικάρια του ΕΑΙΤΥ - τα οποία μάλιστα με έχουν βοηθήσει όποτε υπήρχε πρόβλημα με το συστημα – όμως αυτή η κατάσταση πραγματικά δεν μπορεί να συνεχιστεί έτσι. Εντοπισμός και διόρθωση του προβλήματος! Ποιος είναι υπεύθυνος για το Web hosting; Γνωρίζει το υπουργείο για αυτό το θέμα;

Μια μέθοδος που μπορούμε να ακολουθήσουμε είναι η εξής:

  • Να γράψει κάποιος μια παράγραφο με την τρέχουσα κατάσταση του ΠΣΔ όπως τη βιώνουμε.
  • Κάποιος να οργανώσει μια online συλλογή ψήφων για το παραπάνω κείμενο. Να αναφέρεται ονοματεπώνυμο και σχολείο που υπηρετεί ο καθένας.
  • Όλοι μας, ακόμα και καθηγητές άλλων ειδικοτήτων που χρησιμοποιούν το ΠΣΔ, να συμμετάσχουν στην ψηφοφορία.
  • Τελικά να στείλουμε το κείμενο μαζί με τις ψήφους κάπου που θα μπορεί να χρησιμοποιηθεί σαν δυνατό επιχείρημα για να ζητηθεί από το υπουργείο να βελτιώσει την ποιότητα των υπηρεσιών του ΠΣΔ.

Εάν δύο συνάδελφοι αναλάβουν το (1) και (2), εγώ μπορώ να βοηθήσω στο (4).

nfountou

Άλκη υπολόγισε και μένα μεσα στο 1 ή 2...

alkisg

Ενημέρωση από το ΠΣΔ:
Παράθεση από: Διακοπή της λειτουργίας ιστοσελίδων λόγω βλάβης
Αξιότιμοι κύριοι/ες καλησπέρα

Τις τελευταίες μέρες είχαμε πρόβλημα απόδοσης και ταχύτητας στον συγκρότημα αποθήκευσης των ιστοσελίδων, λόγω προβλημάτων στο σύστημα αρχείων. Παρά τις προσπάθειες μας  να αποτρέψουμε την εξέλιξη του φαινομένου,  σήμερα φτάσαμε σε διακοπή της λειτουργίας  των ιστοσελίδων.

Επαναφέραμε το περιεχόμενο των   ιστοσελίδων από τα εφεδρικά αντίγραφα (backup) της 3η Μαρτίου 2010.
Δυστυχώς λόγω της αστάθεια στο σύστημα αρχείων τα επόμενα ημερήσια Backup δεν κρίνονται αξιόπιστα και δεν προστέθηκαν. 
Το περιεχόμενο που κρατείται στη Βάση Δεδομένων  για τα διάφορα CMS (joomla, wordpress κλπ) είναι ενημερωμένο πλήρως.

Εκφράζουμε τη λύπη μας για το περιστατικό και την πρόθεση μας για υλοποίηση λύσεων που θα αποτρέψουν την εμφάνιση τέτοιου προβλήματος  και  ελαχιστοποίηση του   χρόνου ανάκτησης .

Σας ευχαριστούμε για την κατανόηση σας και τη συνεργασία σας

Με εκτίμηση

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΣΧΟΛΙΚΟ ΔΙΚΤΥΟ
Υπηρεσία Υποστήριξης Χρηστών, http://www.sch.gr/helpdesk

Keep Growing

Η πρόταση του Άλκη είναι λογική, αλλά δεν ξέρω αν αρκεί.
Έτσι λοιπόν, θα συμμετάσχω και εγώ στην διαδικασία όπως μπορώ, αλλά έχω να προτείνω και μια άλλη πρόταση αντίδρασης επιπροσθέτως:

Κάθε ένας από εμάς, που αντιμετώπιζε και αντιμετωπίζει προβλήματα με την εφαρμογή και υποστήριξη της υπηρεσίας ιστοσελίδων από το ΠΣΔ, να στείλει στο γραφείο της υπουργού παιδείας ένα προσωπικό μήνυμα, όπου θα παραθέτει τις δράσεις του στα πλαίσια της υποστήριξης του μαθήματος και του σχολείου, με εργαλεία που παρέχονται από την υπηρεσία "ιστοσελίδες" του ΠΣΔ και τα προβλήματα που αντιμετωπίζει κατά την διάρκεια των δράσεων αυτών.


ΠΧ.

Γεια σας.

Είμαι ένας από τους χιλιάδες εκπαιδευτικούς του Δημόσιου Ελληνικού σχολείου.
Φέτος, είπα να ασχοληθώ με περισσότερο καινοτόμες δράσεις, με σκοπό να βοηθήσω τους μαθητές μου, αλλά και το σχολείο μου, να προσαρμοστούν όσο το δυνατόν γρηγορότερα και ευκολότερα, στους νέους τρόπους επικοινωνίας και κοινωνικής δικτύωσης.
Στα πλαίσια λοιπόν αυτών των δράσεων έκανα τα παρακάτω:

1. Web based σχολική βιβλιοθήκη, όπου τη δράση αυτή την ενέταξα στα πλαίσια των συνεργατικών δραστηριοτήτων του μαθήματος της Πληροφορικής στη Γ Γυμνασίου, αλλά και ως διαθεματική συνεργατική δραστηριότητα με συνεργασία εκπαιδευτικών άλλων ειδικοτήτων.
site: http://gym-soron.dod.sch.gr/book
μεθοδολογία: http://gym-soron.dod.sch.gr/site/?page_id=44
αποτελέσματα εξοργισμού:   

α) άπειρος χρόνος ανταπόκρισης.

β)  Proxy Error

The proxy server received an invalid response from an upstream server.
The proxy server could not handle the request GET /site/.

Reason: Error reading from remote server

2. forum Γυμνασίου Σορωνής.
Αποφάσισα, να "εκπαιδεύσω" τα μέλη της σχολικής μου κοινότητας στην χρήση ενός διαδικτυακού forum.
Ως κοινότητα εννοώ όλους όσους εμπλέκονται άμεσα με το Γυμνάσιο Σορωνής. Αυτοί είναι: 1. μαθητές, 2. εκπαιδευτικοί, 3. γονείς, 4. απόφοιτοι, 5. Συνεργάτες καθηγητές .
Το στέκι μου έδωσε πολύτιμη εμπειρία για την οργάνωση και το στήσιμο του forum και γιαυτό το ευχαριστώ.
Ως προς την ουσία τώρα:
Έχω δημιουργήσει πέντε  ομάδες χρηστών οι οποίες είναι και οι μοναδικές (εκτός των διαχειριστών), που έχουν δικαιώματα. Μαθητές, Γονείς, Εκπαιδευτικοί, Απόφοιτοι, Συνεργάτες Καθηγητές.
Κάθε ομάδα έχει τα δικά της δικαιώματα και τους δικούς της πίνακες πάνω στους οποίους μπορεί να εφαρμόζει  τα δικαιώματα αυτά.
Για παράδειγμα η ομάδα Καθηγητές, δεν μπορεί να δει τον θυγατρικό πίνακα "μαθητικές κοινότητες".
Μέλη του forum, θα μπορούν να είναι μόνο τα μέλη της σχολικής κοινότητας.

Η αφορμή για τα παραπάνω, ήταν η προσωπική μου διαδρομή μέχρι στιγμής στο στέκι των Πληροφορικών.
Ο κύριος σκοπός όμως είναι, να εκπαιδευτούν κυρίως οι μαθητές του σχολείου, αλλά και όλα τα υπόλοιπα μέλη της σχολικής κοινότητας, σε συγκεκριμένες φόρμες διαλόγων οι οποίες είναι άγνωστες στην συντριπτική πλειοψηφία των μελών μιας σχολικής κοινότητας και έχουν την τάση για επικράτηση στο μέλλον.
Έτσι εκτός των άλλων μακροπρόθεσμα, θα ελαχιστοποιούνται φαινόμενα "παρεξηγήσεων" σε διάφορα forum από την μια, αλλά και δεν θα είναι εύκολο "θήμα" το οποιοδήποτε μέλος λόγω έλλειψης εμπειρίας αλλά και γνώσης, από την άλλη.

Δίνω το λινκ και έναν demo λογαριασμό (μόνο ανάγνωση πινάκων) για να μου πείτε την γνώμη σας, ώστε να το θέσω σε λειτουργία.

http://gym-soron.dod.sch.gr/forum/index.php

user: demelos
code: demelos

αποτελέσματα εξοργισμού:   

α) άπειρος χρόνος ανταπόκρισης.

β)  Proxy Error


The proxy server received an invalid response from an upstream server.
The proxy server could not handle the request GET /site/.

Reason: Error reading from remote server


3. site του σχολείου: http://gym-soron.dod.sch.gr/site
αποτελέσματα εξοργισμού:   

α) άπειρος χρόνος ανταπόκρισης.

β)  Proxy Error


The proxy server received an invalid response from an upstream server.
The proxy server could not handle the request GET /site/.

Reason: Error reading from remote server...και σας ερωτώ. Με μειωμένες αποδοχές, με διαρκή απαξίωση του εκπαιδευτικού μου ρόλου, με απίστευτα τεχνικά προβλήματα που μεταφράζονται σε ατελείωτες ώρες αγωνίας, οργής, απογοήτευσης, κατάθλιψης, ...που σχετίζονται με τις υπηρεσίες του ΠΣΔ:
1. Έχετε την εντύπωση ότι θα συνεχίσω για πολύ ακόμα σε αυτόν τον ρυθμό;
2. Αυτό είναι το ψηφιακό σχολείο, το οποίο είχατε στο μυαλό σας, όταν σχεδιάζατε την εκπαιδευτική πολιτική για την δημόσια Ελληνική Εκπαίδευση;

Ευχαριστώ για το χρόνο σας, να διαβάσετε το μήνυμά μου.
Ένας καθηγητής που μαθαίνει στα παιδιά να "χτυπάνε τα πλήκτρα"
Παναγιώτης Πέντσας
Καθηγητής Πληροφορικής.
Γυμνάσιο Σορωνής Ρόδου. 
Ο Έρωτας (του Εκπ/κου Πληροφορικού) στ' αλώνια της καλδέρας (του υπνωτισμού).

Λάμπρος Μπουκουβάλας

Δεν είμαι καθόλου σίγουρος, ποιο θα είναι το αποτέλεσμα μετά από κάποια κίνηση αντίδρασης που ενδεχομένως κάνουμε: θα "ξυπνήσει" επιτέλους ο κρατικός μηχανισμός ή θα εκθέσουμε τους εργαζόμενους στο ΕΑΙΤΥ και τα άλλα πανεπιστήμια...
Λάμπρος Μπουκουβάλας
MSc - MRes

http://blogs.sch.gr/lambrosbouk

Ο Θουκυδίδης  (που τον διαβάζουν οι ξένοι, αλλά όχι εμείς)  έγραφε: «Αταλαίπωρος τοις πολλοίς η ζήτησις της αληθείας, και επί τα ετοίμα μάλλον τρέπονται» (Ι, 20, 3). Οι περισσότεροι δηλαδή αναζητούν αβασάνιστα την αλήθεια και στρέφονται σε ό,τι βρίσκουν έτοιμο. Δεν προβληματίζονται...

Keep Growing

...το μήνυμα που διαβάσατε παραπάνω, το έχω ήδη στείλει στο Υπουργείο, μέσω της φόρμας επικοινωνίας:

http://www.minedu.gov.gr/index.php?option=com_aicontactsafe&view=message&layout=message&pf=3&Itemid=948&lang=el
Ο Έρωτας (του Εκπ/κου Πληροφορικού) στ' αλώνια της καλδέρας (του υπνωτισμού).

Keep Growing

Λάμπρο, δεν εκθέτουμε κανέναν που αγωνίζεται με νύχια και με δόντια μέσα σε μια προβληματική κατάσταση.
Αυτοί που πρέπει να εκτεθούν, ας εκτεθούν επιτέλους!
Δε λυπόμαστε τον ιδρώτα μας;
Ο Έρωτας (του Εκπ/κου Πληροφορικού) στ' αλώνια της καλδέρας (του υπνωτισμού).

Χ.Μοτσενίγος

Προσωπικά περισσότερο από τις δυσλειτουργίες με εκνεύρισε η έλλειψη ενημέρωσης από το ΠΣΔ. Αυτές τις επιστολές-ενημερώσεις που δημοσίευσε ο Άλκης που τις έστειλε το ΠΣΔ; Ποιον είχαν ως παραλήπτη δηλαδή; Αν με ενημέρωναν, όχι εμένα προσωπικά αλλά όλα τα σχολεία ας πούμε, τουλάχιστον θα ήξερα τι γίνεται και δε θα κοψοχολιαζόμουν κάθε τρεις και λίγο.

Στο σχολείο δεν πήραμε τίποτα. Ούτε ως χρήστης πήρα κάποια τέτοια ενημέρωση φυσικά. Για άλλα θέματα, e-learning, etwinning κλπ κλπ παίρνω συχνά ενημερώσεις.
Μυστήρια πράγματα   ???

alkisg

Παράθεση από: Χ.Μοτσενίγος στις 18 Μαρ 2011, 04:10:52 ΜΜ
Αυτές τις επιστολές-ενημερώσεις που δημοσίευσε ο Άλκης που τις έστειλε το ΠΣΔ; Ποιον είχαν ως παραλήπτη δηλαδή; Αν με ενημέρωναν, όχι εμένα προσωπικά αλλά όλα τα σχολεία ας πούμε, τουλάχιστον θα ήξερα τι γίνεται και δε θα κοψοχολιαζόμουν κάθε τρεις και λίγο.

Στάλθηκαν στις λίστες (teachers, dim, nip, gym, lyk, epas, epal, pde, dide, dipe, grpe, grde)@sch.gr
Λογικά εγώ το έλαβα από τη λίστα teachers, ενώ στο σχολείο το λάβαμε από τη gym.
Αν δεν το έλαβες τσέκαρε το φάκελο "spam" σου, κι αν δεν είναι εκεί άνοιξε ένα ticket στο helpdesk.

Λάμπρος Μπουκουβάλας

Κι εγώ τα είδα στο προσωπικό μου η-μέηλ και στο σχολείο.
Λάμπρος Μπουκουβάλας
MSc - MRes

http://blogs.sch.gr/lambrosbouk

Ο Θουκυδίδης  (που τον διαβάζουν οι ξένοι, αλλά όχι εμείς)  έγραφε: «Αταλαίπωρος τοις πολλοίς η ζήτησις της αληθείας, και επί τα ετοίμα μάλλον τρέπονται» (Ι, 20, 3). Οι περισσότεροι δηλαδή αναζητούν αβασάνιστα την αλήθεια και στρέφονται σε ό,τι βρίσκουν έτοιμο. Δεν προβληματίζονται...

nfountou

Επίσης μετα την επαναφορά του incremental απλά έγινε overwrite των αρχείων με τα νεα και πιο καινούρια αρχεία αλλα όσα είχατε κάνει delete υπάρχουν ακόμη ενω η sql έγινε restore με βάση αντιγραφο της 14-03-2011. Αν λοιπόν πχ είχατε αφαιρέσει κάποιο component απο το cms σας τα tables του δεν θα υπάρχουν αλλα τα αρχεία θα είναι εκεί οπότε κάντε ενα double check...

Χ.Μοτσενίγος

Παράθεση από: alkisg στις 18 Μαρ 2011, 04:21:12 ΜΜ
Στάλθηκαν στις λίστες (teachers, dim, nip, gym, lyk, epas, epal, pde, dide, dipe, grpe, grde)@sch.gr
Λογικά εγώ το έλαβα από τη λίστα teachers, ενώ στο σχολείο το λάβαμε από τη gym.
Αν δεν το έλαβες τσέκαρε το φάκελο "spam" σου, κι αν δεν είναι εκεί άνοιξε ένα ticket στο helpdesk.

Λοιπόν είχες δίκιο για κάποιο λόγο τα mails από listserver είχαν μπει στα spam. Αυτό πρέπει να συνέβει σχετικά τελευταία γιατί είμαι σίγουρος ότι πιο παλιά έρχονταν κανονικά. Τα έβαλα στο whitelist και εντάξει. Προφανώς ήταν βλακεία μου που δεν το έλεγξα νωρίτερα.   :-[
Ευχαριστώ για την υπόδειξη.

Keep Growing

...εξακολουθούν να υπάρχουν προβλήματα με το ftp, ή είμαι ο μόνος που τα αντιμετωπίζω;  :-\
Ο Έρωτας (του Εκπ/κου Πληροφορικού) στ' αλώνια της καλδέρας (του υπνωτισμού).

Χ.Μοτσενίγος

Όχι Παναγιώτη και γω που δοκίμασα να ενημερώσω το site δεν τα κατάφερα. Το άφησα να το κάνω από Δευτέρα - Τρίτη. Να "κάτσει" λίγο  το backup και βλέπουμε.

poursali

1. εγώ δεν ξέρω πότε θα ασχοληθώ ξανά με το site μου... όπως έχω γράψει "αυτές οι 'πολιτικές' αποθαρρύνουν..
2. Λάμπρο, σωστή η σκέψη σου... μάλιστα προτείνω αν τελικά στείλουμε διαμαρτυρία να συμμετέχουν σε αυτή και οι υπάλληλοι του ΕΑΙΤΥ και του ΠΣΔ γενικότερα.. αυτοί τραβάνε περισσότερο τα μαλλιά τους από εμάς, υποθέτω.
μετρον αριστον
είμαι τζαμπατζής, χρησιμοποιώ λίνουξ

Keep Growing

Και γω συμφωνώ με τον Λάμπρο, Κώστα.
Όταν όμως ζούμε διαρκώς μέσα σε μια εσκεμμένα προβληματική κατάσταση, καλό είναι να το (τη) λέμε σε αυτούς που την δημιουργούν (και δεν εννοώ τους εργαζόμενους στο ΠΣΔ και το ΕΑΙΤΥ).
Και να τη λέμε με πάθος και συχνότητα. Δε μας έμεινε και τίποτα άλλο (δημοκρατικό μέσο) για προσωπική αντίδραση.
Και ύστερα πιστεύω, αν λάβουν καμιά 500αριά μηνύματα διαμαρτυρίας, θα αναγκαστούν να "ξεμουδιάσουν" λίγο.
Για να μην έχουν την ψευδαίσθηση κιόλας,  ότι είμαστε άβουλα όντα που προσμένουμε μοιρολατρικά την επόμενη απογοήτευση. 
Ο Έρωτας (του Εκπ/κου Πληροφορικού) στ' αλώνια της καλδέρας (του υπνωτισμού).

Λάμπρος Μπουκουβάλας

#148
Προσωπικά δεν απορρίπτω την πρόταση του Άλκη. Μάλιστα, προτίθεμαι να βοηθήσω στα #1 & 2 που ανέφερε. Άλλωστε ο Άλκης γνωρίζει (του το έχω γράψει και μάλιστα πρόσφατα) ότι είμαι υποστηρικτής στο στέκι και θα τον βοηθήσω σε ό,τι μου ζητήσει και είναι εντός των δυνατοτήτων μου.

Πριν όμως υπογράψω την βοήθειά μου επί της πρότασης του Άλκη, θα ήθελα να ψάξω λίγο το ζήτημα στο ΠΣΔ. Ήδη είχα μια επαφή - και μάλιστα περίπου 20 λεπτών - με κάποιο από τα παιδιά που έχουν αξιόπιστο λόγο και ρόλο στους file servers. Θέλω να μιλήσω και με τον κ. Παρασκευά, έχω ένα σχετικό θάρρος και γνωριζόμαστε. Ίσως περάσω και από το γραφείο του, αν μπορεί να με δεχθεί και αν δέχεται να μιλήσει μαζί μου για το θέμα αυτό...
Λάμπρος Μπουκουβάλας
MSc - MRes

http://blogs.sch.gr/lambrosbouk

Ο Θουκυδίδης  (που τον διαβάζουν οι ξένοι, αλλά όχι εμείς)  έγραφε: «Αταλαίπωρος τοις πολλοίς η ζήτησις της αληθείας, και επί τα ετοίμα μάλλον τρέπονται» (Ι, 20, 3). Οι περισσότεροι δηλαδή αναζητούν αβασάνιστα την αλήθεια και στρέφονται σε ό,τι βρίσκουν έτοιμο. Δεν προβληματίζονται...

poursali

Παράθεση από: Keep Growing στις 19 Μαρ 2011, 02:10:18 ΜΜ
Και γω συμφωνώ με τον Λάμπρο, Κώστα.
Όταν όμως ζούμε διαρκώς μέσα σε μια εσκεμμένα προβληματική κατάσταση, καλό είναι να το (τη) λέμε σε αυτούς που την δημιουργούν (και δεν εννοώ τους εργαζόμενους στο ΠΣΔ και το ΕΑΙΤΥ).
Και να τη λέμε με πάθος και συχνότητα. Δε μας έμεινε και τίποτα άλλο (δημοκρατικό μέσο) για προσωπική αντίδραση.
Και ύστερα πιστεύω, αν λάβουν καμιά 500αριά μηνύματα διαμαρτυρίας, θα αναγκαστούν να "ξεμουδιάσουν" λίγο.
Για να μην έχουν την ψευδαίσθηση κιόλας,  ότι είμαστε άβουλα όντα που προσμένουμε μοιρολατρικά την επόμενη απογοήτευση. 

ίσως παρεξήγησες Παναγιώτη.. εννοούσα τα παλικάρια του ΕΑΙΤΥ να υπογράψουν μαζί μας τη διαμαρτυρία... :)
μετρον αριστον
είμαι τζαμπατζής, χρησιμοποιώ λίνουξ

Keep Growing

Οκ Κωστή.  :)
Πέρνα να σε κεράσω καμιά βαβαρέζικη μπίρα.  :D
Ο Έρωτας (του Εκπ/κου Πληροφορικού) στ' αλώνια της καλδέρας (του υπνωτισμού).

Λάμπρος Μπουκουβάλας

μου ήρθε και με email πριν λίγες μέρες...

http://nikosictedu.blogspot.com/2011/03/google.html

σκεφθείτε, ακόμη και η google!!!
Λάμπρος Μπουκουβάλας
MSc - MRes

http://blogs.sch.gr/lambrosbouk

Ο Θουκυδίδης  (που τον διαβάζουν οι ξένοι, αλλά όχι εμείς)  έγραφε: «Αταλαίπωρος τοις πολλοίς η ζήτησις της αληθείας, και επί τα ετοίμα μάλλον τρέπονται» (Ι, 20, 3). Οι περισσότεροι δηλαδή αναζητούν αβασάνιστα την αλήθεια και στρέφονται σε ό,τι βρίσκουν έτοιμο. Δεν προβληματίζονται...

Keep Growing

Γεια σας συνάδελφοι.
Αντιμετωπίζει κάποιος συνάδελφος, το παρακάτω πρόβλημα με την ιστοσελίδα του σχολείου του;

" Παρουσιάστηκε πρόβλημα:


Ο δικτυακός τόπος που επιλέξατε δεν αντιστοιχεί σε κάποιο χρήστη. "

Ευχαριστώ.
Ο Έρωτας (του Εκπ/κου Πληροφορικού) στ' αλώνια της καλδέρας (του υπνωτισμού).

pgrontas

Κάτι δεν πάει καλά με την ώρα του server σήμερα ή μου φαίνεται;
Programs must be written for people to read, and only incidentally for machines to execute - Harold Abelson

alkisg

τεστ: στέλνω στις 8:33...

edit: μια χαρά μου φαίνεται η ώρα

pgrontas

Αλκη αν κοιτάξεις τα τελευταία μηνύματα θα δεις ότι δεν είναι σε φθίνουσα σειρά.
Τέλος πάντως μάλλον στο μεταξύ φτιάχτηκε.
Programs must be written for people to read, and only incidentally for machines to execute - Harold Abelson

alkisg

10 μέρες κάτω το Στέκι λόγω προβλημάτων σε datacenter του ΠΣΔ. Λόγω παράλληλων προβλημάτων με το Webex, οι sysadmins του ΠΣΔ δεν είχαν χρόνο να ασχοληθούν νωρίτερα και το κατάφεραν χθες το βραδάκι. Ευχαριστίες για την υπερπροσπάθεια που κάνουν. Αν και καμιά φορά αναρωτιέμαι ακόμα αν αξίζει να μένουμε στο ΠΣΔ, θα μπορούσαμε πολύ εύκολα να μεταφέρουμε το hosting αλλού, ακόμα και κρατώντας το ίδιο URL...

Γεώργιος Γκούμας

Όντως, ήταν υπερβολικά μεγάλος ο χρόνος αποκατάστασης του προβλήματος. Φαντάσου τι θα γινόταν εάν το υπουργείο παραδεχόταν ότι υπήρχαν κάτι παραπάνω από απλές «αρρυθμίες»...
Πάντως θα ήταν κρίμα να αναγκαζόσουν να μεταφέρεις το site εκτός του ΠΣΔ, με όλο το υλικό-άρθρα που αφορά το ελληνικό εκπαιδευτικό σύστημα.
Και με τα δημοτικά και το νηπιαγωγεία από σήμερα, δεν θα προλαβαίνουν να κάνουν τίποτα άλλο οι sysadmins.

alkisg

Παράθεση από: alkisg στις 18 Νοε 2020, 08:18:00 ΠΜ
...θα μπορούσαμε πολύ εύκολα να μεταφέρουμε το hosting αλλού, ακόμα και κρατώντας το ίδιο URL...

Χαχα τώρα έχει πέσει το URL, μπαίνουν μόνο όσοι ξέρουν την IP του web server του ΠΣΔ...

$ host alkisg.mysch.gr nic.sch.gr
Using domain server:
Name: nic.sch.gr
Address: 194.63.238.4#53
Aliases: 

Host alkisg.mysch.gr not found: 3(NXDOMAIN)

dpa2006

Να μείνουμε στο ΠΣΔ και να έχουμε και ένα Mirror site κάπου αλλού ως backup?
Computer science (abbreviated CS or CompSci) is the scientific and practical approach to computation and its applications. It is the systematic study of the feasibility, structure, expression, and mechanization of the methodical processes (or algorithms) that underlie the acquisition, representation, processing, storage, communication of, and access to information, whether such information is encoded in bits and bytes in a computer memory or transcribed engines and protein structures in a human cell.source:http://en.wikipedia.org/wiki/Computer_science

alkisg

Λοιπόν τα νεύρα μου δεν άντεχαν άλλο οπότε ανεξάρτητα από την ψηφοφορία, μετέφερα σήμερα το Στέκι σε έναν κόμβο της Τεχνικής Στήριξης.
Τώρα υποθέτω ότι θα έχουμε 99% uptime, για να δούμε...

Ό,τι πρόβλημα δείτε, φωνάξτε!

Δημήτρης Γκίνης

Πάει πολύ καλά..(Φτου να μη το ματιάσω)

alkisg

Ναι φοβερό, 0.02 δευτερόλεπτα για να δείξει κάθε σελίδα, και δεν έχει πέσει από το πρωί, έχω αρχίσει να έχω συμπτώματα στέρησης! :D  ;D

George Eco

Νομίζω πως η ευχή Καλή Χρονιά για το forum έπιασε! :)

Δημήτρης Γκίνης

Αρχίζει να γίνεται εκνευριστική η τόσο γρήγορη απόκριση του Στεκιού...
Αναγκάζομαι να φορτώνω την κάθε σελίδα 5-6 φορές για να μην έχω συμπτώματα στέρησης...
:D

alkisg

Κι ότι έλπιζα ότι θα γλυτώσουμε από το downtime...
Όχι δεν έπεσε ο server της Τεχνικής Στήριξης που φιλοξενεί το Στέκι, μια χαρά είναι.
Για κάποιον λόγο αφαιρέθηκε το DNS alkisg.mysch.gr από το ΠΣΔ!
Οπότε το Στέκι δουλεύει ακόμα για όσους συνδέονται εκτός ΠΣΔ (=cache-αρισμένο DNS), ενώ δεν εμφανίζεται καθόλου σε όσους χρησιμοποιούν τους DNS του ΠΣΔ.

Έκανα ένα ticket, για να δούμε, μήπως πρέπει να αλλάξει και το DNS για να ησυχάσουμε;?!! :D

za√‘ag

Τι ε
Παράθεση από: alkisg στις 19 Απρ 2021, 10:22:16 ΠΜ
...
Για κάποιον λόγο αφαιρέθηκε το DNS alkisg.mysch.gr από το ΠΣΔ!
Οπότε το Στέκι δουλεύει ακόμα για όσους συνδέονται εκτός ΠΣΔ (=cache-αρισμένο DNS), ενώ δεν εμφανίζεται καθόλου σε όσους χρησιμοποιούν τους DNS του ΠΣΔ.

Έκανα ένα ticket, για να δούμε, μήπως πρέπει να αλλάξει και το DNS για να ησυχάσουμε;?!! :D

Ticket έκανα κι εγώ αλλά δεν πήρα απάντηση της προκοπής ... αυτό που γίνεται είναι να ανακατευθύνεται κάποιες φορές στη αρχική σελίδα του ΠΣΔ

Τι ακριβώς έχει γίνει;

Ακόμα και με το νέο ιστότοπο sites.sch.gr γινόταν το ίδιο... μάλλον ρυθμίστηκε τελευταία ...

Επίσης μου είπαν ότι ρυθμίσεις ασφάλειας (ssl) δεν κάνουν στο mysch.gr πλέον !! Ωραίο κι αυτό ....
«Δεν υπάρχει λόγος να θέλει κανείς έναν υπολογιστή στο σπίτι του»--Ken Olson, πρ. της DEC, 1977
«Τα 640KB RAM επαρκούν για να τρέξει κάθε πρόγραμμα»--Bill Gates
Δείτε κι άλλες ιστορικές ατάκες  εδώ

alkisg

ΟΚ πρέπει να έστρωσε τώρα:

nslookup alkisg.mysch.gr nic.sch.gr
Address: 194.63.235.215