Αποστολέας Θέμα: Scratch 4 Arduino & Ρομποτική - Ανοικτή πρόσκληση σε Καθηγητές Πληροφορικής  (Αναγνώστηκε 3477 φορές)

veni

  • Ομάδα διαγωνισμάτων 2012
  • *
  • Μηνύματα: 101
Συνάδελφοι,
είμαστε δύο καθηγητές Πληροφορικής και επιθυμούμε να ασχοληθούμε με την ανοικτή πλατφόρμα Arduino (http://www.arduino.cc) η οποία σε συνδυασμό με το project Scratch for Arduino (http://s4a.cat/) δίνει τη δυνατότητα για ευκολότερο προγραμματισμό κατάλληλο για μαθητές καθώς και τη δυνατότητα να έρθουν σε επαφή με ορισμένα θέματα που σχετίζονται με την ρομποτική αλλά και τους αυτοματισμούς.
Σκεφτόμαστε να υλοποιήσουμε κάποιες εφαρμογές με τους μαθητές του σχολείου μας (Γυμνάσιο) σε αυτό αλλά κυρίως να αποκτήσουμε μία σχετική εμπειρία στις δυνατότητες ένταξης ορισμένων δραστηριοτήτων στην εκπαιδευτική διαδικασία.

Επιπλέον έχει ήδη αρχίσει να δημιουργείται κάποιο σχετικό υλικό (στο dropbox) το οποίο θα επιθυμούσαμε να εμπλουτίζεται από κάθε άποψη. (Για παράδειγμα θα μπορούσαμε να σχεδιάσουμε ορισμένα φύλλα εργασίας για τους μαθητές με εισαγωγικές δραστηριότητες και να δουλέψουμε με θέματα αυξημένης δυσκολίας με όσους το επιθυμούν). Προφανώς εκτιμούμε ότι με τις κατάλληλες προσαρμογές μπορεί να ενταχθεί σε όλες τις βαθμίδες εκπαίδευσης (Δημοτικό/Γυμνάσιο/Λύκειο).

Όποιος επιθυμεί να συμμετάσχει ή / και να βοηθήσει ας στείλει ένα μήνυμα (pm ή email) με το ονοματεπώνυμό του, το σχολείο που υπηρετεί και το email του ώστε να ενταχθεί στην ομάδα, και να αποκτήσει πρόσβαση στο αντίστοιχο υλικό.

Οι δυνατότητες που προσφέρονται εξαρτώνται σε μεγάλο βαθμό από το διαθέσιμο budget (http://arduino.cc/en/Main/Products).
Εμείς είπαμε να ξεκινήσουμε με ένα απλό κιτ κόστους 35€ περίπου (http://www.ebay.com/itm/111084940403).
Το αυθεντικό κοστίζει περίπου τα τριπλά (97€) στην Ελλάδα οπότε και σε αυτή τη φάση λόγω αυτοχρηματοδότησης :-) το αποφύγαμε
(http://grobotronics.com/arduino-starter-kit-el.html#.UpjueSflOGo)


Κάποιες αρχικές ιδέες ...
https://www.youtube.com/watch?v=Y8DELRZXajU
https://www.youtube.com/watch?v=VsA5S_coiJ0
https://www.youtube.com/watch?v=z5gj9DQOUa8
https://www.youtube.com/watch?v=tOsNXg2vAd4
Ευκαιρία να ξεσκουριάσουμε κι εμείς!


Γιώργος Βενιέρης

Όλα τα διαμορφούμενα έργα διέπονται από τη δημόσια άδεια Creative Commons – Attribution 3.0 Ελλάδα ( http://creativecommons.org/licenses/by/3.0/gr/ )
« Τελευταία τροποποίηση: 24 Δεκ 2013, 11:59:41 πμ από veni »
Βενιέρης Γεώργιος
Καθηγητής Πληροφορικής
Πιλοτικό (R.I.P.)  Γυμνάσιο

alegiannop

  • Νέος
  • *
  • Μηνύματα: 1
καλημέρα συνάδελφε

έχω μπει εδώ και κάτι μήνες στη διαδικασία να ασχοληθώ με arduino
με ενδιαφέρει το θέμα σας
εάν ακόμα κάνετε κάτι με αυτό θα ήθελα να συνεργαστούμε

Ευχαριστώ

Γιαννόπουλος Αλέξανδρος
Καθ. Πληροφορικής
11 Γυμνάσιο Πατρών