Ιδεες για project

Ξεκίνησε από EleniK, 10 Νοε 2008, 12:08:17 ΜΜ

« προηγούμενο - επόμενο »

EleniK

Συνάδελφοι καλημέρα

Ανοιξα ενα topic σχετικά με τα project τη Γ Γυμνασίου. Λέω να αναφέρουμε μερικές ιδέες.

π.χ. Άκουσα για βιβλιο μαγειρικής μέσω Power Point φυσικα, Ψηφιακό λεύκωμα (το είχα κάνει περσυ με τη Β και είναι ευκολο και ωραιο), κλπ.

τι άλλο????

Ελένη
Ελένη Κοκκίνου
Καθηγήτρια Πληροφορικής, ΠΕ19

GeLk

Δες και στη σελίδα 204 του νέου βιβλίου Πληροφορικής του Γυμνασίου. 8)

EleniK

Η αλήθεια είναι ότι τα κοίταξα. Απλά σκεφτόμουν κατι διαφορετικό.
Ελένη Κοκκίνου
Καθηγήτρια Πληροφορικής, ΠΕ19

tzorba

αυτό που έκανα φέτος και έπιασε πολύ ήταν ΟΠΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΤΡΑΓΟΥΔΙΟΥ με POWERPOINT.
Διαλέγουν ένα τραγούδι, βρίσκουν mp3 και στίχους από internet. Και ανάλογα με τους στίχους φτιάχνουν διαφάνειες με σχετικές εικόνες και συγχρονισμένη τη μουσική. Βγαίνει ωραίο αποτέλεσμα και καλύπτει πολλούς τομείς.

mariaS

την εργασία τη δουλεύουν τα παιδιά στο σπίτι ή στο σχολείο;
Μαρία

EleniK

Μιλάμε για εργασία στο σχολείο πάντα.

Εγώ τελικά τους έβαλα να φτιάξουν παρουσιάσεις με θέματα απο την αστρονομια (το ένα τμήμα). Ειμαι και φυσικός οπότε μπορώ αν υποστηρίξω το κομμάτι της Αστρονομίας και έστειλα τις εργασίες στο διαγωνισμό της Αστρονομιας. Το άλλο τμήμα τους έβαλα παρουσιάσεις με θέματα σχετικά με ασφαλή πλοήγηση με σκοπό να βγάλουμε ένα δικο μας φυλλάδιο. Δεν προλάβαμε όμως. Του χρόνου που θα έχω τα παιδιά στην Α λυκείου ελπίζω να το βγάλουμε στην αρχή της χρονιάς.
Ελένη Κοκκίνου
Καθηγήτρια Πληροφορικής, ΠΕ19

pentsas

#6
Μια μέθοδος οργάνωσης - παρακολούθησης Project.
Mπορεί να φανεί χρήσιμο.

ipop

Διαθεματικά Πληροφορική και Εικαστικά με θέμα "Ελληνικές τοπιογραφίες". Σε κάθε ομάδα αναθέσαμε 2 - 3 ονόματα ελλήνων τοπιογράφων. Έψαξαν στο διαδίκτυο και βρήκαν υλικό για κάθε τοπιογράφο (Βιογραφικό, Εικόνες με τίτλους.... ) και έκαναν πολύ ωραίες παρουσιασεις σε powerpoint. Στην αρχή είχα ενδιασμούς για το θέμα αλλά στην πορεία ανακάλυψα και εγώ την ομορφία της τοπιογραφίας.

EleniK

Φέτος στη Γ γυμνασίου λέω να φτιάξουμε ποστερ με θέματα από το μάθημα κοινωνική και πολιτική αγωγή (σε συνεργασία με τη συνάδελφο). Τα περισσότερα παιδιά έχουν αγνοια και πολιτική ασυνηδεισία, οποτε είναι ένας τρόπος να προσεγγίσουν ενα κατεξοχήν θεωρητικό μάθημα με διαφορετικό τρόπο. 
Ελένη Κοκκίνου
Καθηγήτρια Πληροφορικής, ΠΕ19

aspd

Παράθεση από: pentsas στις 09 Αυγ 2009, 09:35:10 ΜΜ
Μια μέθοδος οργάνωσης - παρακολούθησης Project.
Mπορεί να φανεί χρήσιμο.
Πολύ συστηματική και οργανωμένη δουλειά.
Κατάφερες να το υλοποιήσεις όπως περιγράφεται και σε τι βαθμό;

Keep Growing

Καλημέρα συνάδελφε.
Αυτό που μας βοήθησε πολύ στη συγκεκριμένη μέθοδο είναι, η αρχική δημιουργία ομάδων, η επιλογή θέματος εργασίας, η κατανομή ρόλων όπου είναι σεβαστοί από όλους και κυρίως η χρήση των πηγών πληροφοριών εργασίας. Ξέρεις τα παιδάκια του Γυμνασίου δεν είναι συνηθισμένα να αντιμετωπίζουν την πληροφορία ως αποτέλεσμα πνευματικού κόπου κάποιου συνανθρώπου μας. Μέσα από αυτή τη μέθοδο, το σημαντικότερο εκπαιδευτικό κέρδος είναι η σωστή και με σεβασμό στον δημιουργό της χρήση της πληροφορίας.
Όσο για του χρονοπρογραμματισμούς, αυτό το βρήκαμε αρκετά γραφειοκρατικό  και έτσι δε του δώσαμε ιδιαίτερη βαρύτητα.

Καλές απόκριες σου εύχομαι.
Παναγιώτης.  :)
Ο Έρωτας (του Εκπ/κου Πληροφορικού) στ' αλώνια της καλδέρας (του υπνωτισμού).

aspd

Συμφωνώ απόλυτα μαζί σου. Αυτά θεωρούσα και εγώ εφαρμόσιμα.  Θα προσπαθήσω να χρησιμοποιήσω και εγώ αυτή τη μέθοδο γιατί είναι πολύ συστηματική και θα δω τι απλοποιήσεις θα κάνω.

Σκέφτομαι σε ένα τμήμα να ξεκινήσω με εργασίες-παρουσιάσεις  για κάποιο αγαπημένο τους μουσικό συγκρότημα. Κάθε ομάδα 3-4 ατόμων να διαλέξει ένα συγκρότημα και να συλλέξει στοιχεία, να φέρει τραγούδια που να τα κάνουμε mp3, και να φτιάξουν μία παρουσίαση για τους υπόλοιπους. Για κατανομή ρόλων, χρονοδιάγραμμα,  κτλ θα χρησιμοποιήσω τη μέθοδο που περιγράφεις.
Στην αρχή θα δείξω εγώ μία παρουσίαση π.χ. για τους Doors που να είναι περίπου πρότυπο για αυτές που θα φτιάξουν οι ομάδες.

H ιδέα για τη δημιουργία wiki είναι επίσης πολύ καλή.
Επίσης σκέφτομαι μία μικρή εργασία που να φτιάξει κάθε τμήμα το χάρτη του τμήματος στο google maps που να έχει σημεία που ενδιαφέρουν τα παιδιά του τμήματος (γήπεδα, σχολείο, σινεμά κτλ.) 

Σε ευχαριστώ. Καλές απόκριες.
Ασπασία
Keep Growing

Καταπληκτική η ιδέα σου συναδέλφισσα.
Πες τα παιδάκια να ψάξουν και για το συγκρότημα Eloy, που είναι το αγαπημένο μου και να μας το παρουσιάσουν και στο στέκι...  :)
Ο Έρωτας (του Εκπ/κου Πληροφορικού) στ' αλώνια της καλδέρας (του υπνωτισμού).

Keep Growing

Εγώ φέτος, σκέφτομαι να συνεχίσω το project για την οργάνωση της σχολικής βιβλιοθήκης.

Σας παραθέτω το φυλλάδιο εργασίας, για να πάρετε μια γεύση, όχι τόσο για την ουσία του ίδιου του project, όσο για την οργάνωση των ομάδων κατά τη διάρκεια εργασίας τους.

Το project αυτό, το ξεκίνησα πέρσι. Το φετινό φυλλάδιο εργασίας είναι μια πιο βελτιωμένη έκδοση του περσινού.
Ο Έρωτας (του Εκπ/κου Πληροφορικού) στ' αλώνια της καλδέρας (του υπνωτισμού).