Ανάπτυξη εφαρμογών mobile

Ξεκίνησε από Νίκος Αδαμόπουλος, 30 Δεκ 2014, 03:25:16 ΜΜ

« προηγούμενο - επόμενο »

Νίκος Αδαμόπουλος

Θέλοντας να έρθω σε επαφή με την ανάπτυξη εφαρμογών για smartphone/tablets βρίσκομαι στη φάση επιλογής πλατφόρμας.
Έτσι για android είδα ότι μόλις παρουσιάστηκε το Android Studio ως το επίσημο android IDE ( http://developer.android.com/sdk/index.html ).

Θα με ενδιέφερε ίσως και το cross-platform... Είδα το http://appindex.com/blog/ten-best-cross-platform-development-mobile-enterprises/ και θυμήθηκα που γινόταν τελευταία μια κουβέντα εδώ στο Στέκι και αναφέρθηκε και το Xamarin... Ένας φίλος μου είχε συστήσει και το Corona ( http://coronalabs.com/ )...

Ένα βασικό κριτήριο για να αποφασίσω είναι και το κόστος. Θα ήθελα η πλατφόρμα να είναι free.

Ιδέες και συμβουλές καλοδεχούμενες! Θα με ενδιέφερε να αναφερθούν και απόψεις όσων έχουν χρησιμοποιήσει πραγματικά τέτοια εργαλεία.

itt

#1
Κοίταξε, το Android Studio μέχρι πρόσφατα ήταν σε beta, οπότε δεν ξερω κατα πόσο θα είναι όντως αρκετά stable για να κάνεις σοβαρή δουλειά. Εγώ προσωπικά θα προτιμούσα να χρησιμοποιήσω το IntelliJ με τo toolchain που χρειάζεται (ή ακόμα και να αγοράσω την Pro, ~200 ευρώ είναι).

Εαν θες το κόστος να είναι μηδενικό τότε το Xamarin δεν παίζει πάντως (Υπό την έννοια ότι η free έκδοση του είναι πιο πολύ για πειραματισμό). Δεν ξέρω τι παίζει με την free έκδοση του PhoneGap αυτό, ίσως να αξίζει να το ψάξεις.

dpa2006

Computer science (abbreviated CS or CompSci) is the scientific and practical approach to computation and its applications. It is the systematic study of the feasibility, structure, expression, and mechanization of the methodical processes (or algorithms) that underlie the acquisition, representation, processing, storage, communication of, and access to information, whether such information is encoded in bits and bytes in a computer memory or transcribed engines and protein structures in a human cell.source:http://en.wikipedia.org/wiki/Computer_science

Νίκος Αδαμόπουλος

Συνάδελφοι ευχαριστώ για τις συμβουλές.