ΕΡΩΤΗΣΗ ΣΤΟ 6ο ΚΕΦΑΛΑΙΟ

Ξεκίνησε από vasiko, 23 Φεβ 2006, 07:00:45 ΜΜ

« προηγούμενο - επόμενο »

vasiko

Θέλω να ρωτήσω το εξής: Στο 6ο κεφάλαιο υπάρχουν διάφορα προγραμματάκια στις γλώσσες προγραμματισμού που αναφέρονται σε αυτό.
Κάτω από αυτά υπάρχουν διάφορα ιστορικά στοιχεία των γλωσσών.
π.χ στο Σχ. 6.4 . Η γλώσσα BASIC δημιουργήθηκε το 1964 ...
Αυτά είναι μέσα στην ύλη; Τι λέμε στους μαθητές; Από ότι είδα στα μέχρι τώρα θέματα δεν έχει πέσει κάτι τέτοιο;
Τι λένε οι δεινόσαυροι;
Ευχαριστώ εκ των προτέρων

EleniK

Για να ειμαι ειλικρινής εγώ τους λέω ότι τα πάντα είναι πιθανά σαν θέματα εξετάσεων. Παρολαυτά προσωπικά σε διαγωνίσματα και τεστ δεν έχω βάλει ποτέ κάτι με χρονολογίες και ούτε και επιμένω να τις μάθουν (εδώ δεν μαθαίνουν άλλα και άλλα). Εστιάζω περισσότερο στον τομέα εφαρμογών της κάθε γλώσσας προγραμματισμού. Είναι όμως συχνή η ερώτηση των παιδιών σχετικά με το αν πρέπει να τα ξέρουν. Είναι εντός ύλης η ιστορία της κάθε γλώσσας, αλλά ποιο το νόημα να βάλουν τέτοιο θέμα; Άλλος είναι ο σκοπός του μαθήματος.
Ελένη Κοκκίνου
Καθηγήτρια Πληροφορικής, ΠΕ19

vasiko

Το ότι είναι δύσκολο έως απίθανο να βάλουν τέτοιο θέμα το αντιλαμβάνομαι. Αλλά η ερώτησή μου δεν είναι αυτή. Ρωτάω αν τα στοιχεία που παραθέτει το βιβλίο  μέσα στα μπλε πλαίσιατου 6ου κεφαλαίου είναι ή όχι μέσα στην ύλη Μπορεί κανείς να μου απαντήσει σε αυτό;
Ευχαριστώ.

Vangelis

θεωρητικά ότι περιέχει το βιβλίο (σύμφωνα με την ύλη που δίνεται) μπορείνα εξεταστεί. 
Στην επιτροπή εξετάσεων  μετέχουν και δύο συνάδελφοι  της δευτεροβάθμιας που έχουν διδάξει το μάθημα και ένας επιπλέον που λύνει τα θέματα και κάνει παρατηρήσεις.
Πιστεύει κανείς ότι θα περάσει θέμα με ερώτηση πότε δημιουργήθηκε η basic ή ποιός δημιουργησε την Cobol;
Μην τρελαθούμε κιόλας!!!!

Βαγγέλης

dimdespoina

το μονο μηνυμα που μπορω να σου δοσω σε αυτην την περιπτωση ειναι να δεις σαν εκπαιδευτικος τα προηγουμενα θεματα. Αλλα αν θελουν να καψουν τα παιδαι μπαινει και ο προγραμματισμος  .

klitos

σιγουρα ειναι μεσα στην υλη ... αλλα δεν νομίζω οτι υπάρχει καποιος που θα σου πει με σιγουρια ΝΑΙ η ΟΧΙ (οσον αφορα την πιθανοτητα επιλογης τους για τις πανελληνιες) ... μάλλον πρεπει να κρίνεις μονος σου τι πρεπει να κανεις ...
κλητος χατζηγεωργιου

Άρης Βερνάρδος

Αγαπητέ vasiko,

η λογική λέει ότι είναι αδύνατον να σου βάλουν τα μπλε πλαίσια. Στα μπλε πλαίσια σου "πετάει" προγράμματα σε άγνωστες (για το μαθητή) γλώσσες δίχως να εξηγεί τίποτα. Άρα τι θα μπορούσε να ζητήσει;

Με εκτίμηση
Α. Βερνάρδος
Ηλεκτρολόγος Μηχανικός & Μηχανικός Η/Υ Ε.Μ.Π.
Καθηγητής Πληροφορικής ΠΕ19

vasiko

Μάλλον δεν διάβασες τι γράφω στην αρχή comp-edu. Το ερώτημά μου ήταν για τις ιστορικές πληροφορίες που δίνει για τις γλώσσες και όχι για τα προγράμματα.
Τέλος πάντων νομίζω ότι με καλύψατε ευχαριστώ πολύ!