Το Στέκι των Πληροφορικών

Γενικά => Γενικά Παιδαγωγικά, Επιστημονικά και Τεχνικά Θέματα => Μήνυμα ξεκίνησε από: stam12 στις 22 Ιουλ 2019, 04:10:52 ΜΜ

Τίτλος: Προγραμματικές δηλώσεις - Κεραμέως...
Αποστολή από: stam12 στις 22 Ιουλ 2019, 04:10:52 ΜΜ
"...Και προανήγγειλε επίσης την επίσπευση της διαδικασίας πρόσληψης 4.500 εκπαιδευτικών στην ειδική αγωγή..."
https://www.newsit.gr/politikh/programmatikes-diloseis-kerameos-elaxisti-vasi-eisagogis-sta-panepistimia/2837686/ (https://www.newsit.gr/politikh/programmatikes-diloseis-kerameos-elaxisti-vasi-eisagogis-sta-panepistimia/2837686/)

Καλά, δε μπορώ να καταλάβω τι άγχος είν' αυτό με την ειδική αγωγή!

Τρέχουμε σε 2 και 3 σχολικές μονάδες, σηκώνουμε το φορτίο όλων των μαθητών κάθε σχολικής μονάδας, για εκπαιδευτικό - αξιολογικό έργο. Κάνουμε τα εργαστηριακά μαθήματα σε πολυπληθή τμήματα μόνοι μας, ενώ οι προδιαγραφές είναι για 2 και 3 εκπ/κούς ανά εργαστηριακό μάθημα (τις περισσότερες φορές δεν παρευρίσκεται ούτε καν ο εκπαιδευτικός ειδικής αγωγής, ενώ θα έπρεπε καθώς όφειλε σε περίπτωση που υπάρχει στο εργαστήριο μαθητής με ΕΜΔ). Αναλαμβάνουμε επιπρόσθετα υποχρεώσεις μέσα στη σχολική μονάδα: εργαστήρια Η/Υ, υποστήριξη ΤΠΕ, κλπ.

Από την άλλη πλευρά έχεις για παράδειγμα δύο εκπαιδευτικούς ειδικής αγωγής για τρεις μαθητές με ΕΜΔ! Τι να πω; Τα σχόλια δικά σας.