Τελευταία μηνύματα

Σελίδες: 1 2 [3] 4 5 6 ... 10
21
Μετά το Λύκειο / Απ: Σχολή πληροφορικής σε Αττική
« Τελευταίο μήνυμα από Angelo στις 17 Ιουλ 2021, 06:47:59 μμ »
Εντάξει, ευχαριστώ!
22
Μετά το Λύκειο / Απ: Σχολή πληροφορικής σε Αττική
« Τελευταίο μήνυμα από gbougioukas στις 17 Ιουλ 2021, 03:05:16 μμ »
Όταν λες όπως αυτό της σχολής των Ικάρων εννοείς ότι δεν θα γίνει έτσι στις σχολές τις Αττικής;

Εννοώ σε όλα τα τμήματα πληροφορικής ανεξαρτήτως περιοχής. Βέβαια αυτή είναι μια εκτίμηση/πρόβλεψη με βάση κάποια προφανή λογική. Μάγος δεν είμαι.
23
Μετά το Λύκειο / Απ: Σχολή πληροφορικής σε Αττική
« Τελευταίο μήνυμα από Angelo στις 17 Ιουλ 2021, 02:46:12 μμ »
Το αναμενόμενο γενικά είναι τα τμήματα πληροφορικής (όπως αυτό της Σχολής Ικάρων) να δώσουν τον μεγαλύτερο συντελεστή στην πληροφορική και τον μικρότερο στα οικονομικά.

Όταν λες όπως αυτό της σχολής των Ικάρων εννοείς ότι δεν θα γίνει έτσι στις σχολές τις Αττικής;
24
Εξετάσεις 2020-2021 / Απ: Θέματα Εξετάσεων 2020-2021 και σχολιασμός
« Τελευταίο μήνυμα από pvs στις 17 Ιουλ 2021, 01:05:37 μμ »
Προσωπικά διδάσκω σε φροντιστήρια, πέρυσι και φέτος μιλώντας με τους μαθητές μου και τις δύο χρονιές σχεδόν όλοι συμφώνησαν ότι το μάθημα όχι μόνο δεν υστέρησε μέσω Internet αλλά σχεδόν όλοι μου είπαν ότι είχαν την ευκαιρία να βλέπουν πώς τρέχει το πρόγραμμα, να κάνουμε περισσότερες ασκήσεις και γενικά είδαν την τηλεκπαίδευση με θετικό μάτι (μόνο στο δικό μας μάθημα το τονίζω). Αυτοί που δεν τους άρεσε η όλη διαδικασία φυσικά ήταν οι αδιάφοροι και όσοι έρχονταν στο φροντιστήριο απλά και μόνο για να μπορούν να φεύγουν από το σπίτι. Βέβαια αυτοί (κακώς) δημιουργούν πρόβλημα καθώς οι γονείς πιστεύουν ότι αν ήμασταν από κοντά με κάποιο μαγικό τρόπο τα παιδιά τους θα διέπρεπαν. Τα θέματα φέτος κατά την άποψή μου ήταν λίγο πιο εύκολα από πέρυσι, αν και το εύκολα είναι για εμάς όχι για τα παιδιά. Το ερώτημα που τίθεται πλέον είναι αν του χρόνου θα έχουμε ολόκληρη την ύλη (ελπίζω όχι)  οπότε πλέον θα μιλάμε με άλλα δεδομένα.     
25
Μετά το Λύκειο / Απ: Σχολή πληροφορικής σε Αττική
« Τελευταίο μήνυμα από gbougioukas στις 17 Ιουλ 2021, 11:17:49 πμ »
Καλησπέρα.
Ευχαριστώ για την πληροφορία, δεν το ήξερα. Μήπως έχεις ένα λινκ για να δω για όλες τις σχολές τις Ελλάδας; Μόνο των Ικάρων δεν μου λέει κάτι.

Δεν έχουν ανακοινωθεί ακόμα συνολικά. Οι στρατιωτικές σχολές ανακοινώθηκαν από τώρα προφανώς γιατί οι προκαταρκτικές εξετάσεις είναι το φθινόπωρο. Το αναμενόμενο γενικά είναι τα τμήματα πληροφορικής (όπως αυτό της Σχολής Ικάρων) να δώσουν τον μεγαλύτερο συντελεστή στην πληροφορική και τον μικρότερο στα οικονομικά. Γενικά, η μικρότερη τιμή που μπορεί να πάρει ο συντελεστής βαρύτητας είναι 20% (και επομένως η μεγαλύτερη 40%).
26
Μετά το Λύκειο / Απ: Σχολή πληροφορικής σε Αττική
« Τελευταίο μήνυμα από Angelo στις 16 Ιουλ 2021, 04:39:28 μμ »
Καλησπέρα.

Επίσης, καλό είναι να λάβεις υπόψη σου όσον αφορά τις Πανελλαδικές ότι το 2022 οι συντελεστές βαρύτητας των μαθημάτων θα δίνονται από κάθε τμήμα ξεχωριστά.
Ευχαριστώ για την πληροφορία, δεν το ήξερα. Μήπως έχεις ένα λινκ για να δω για όλες τις σχολές τις Ελλάδας; Μόνο των Ικάρων δεν μου λέει κάτι.
27
Linux / Απ: Εγκατάσταση Debian + KDE (Παρατηρήσεις - Διορθώσεις)
« Τελευταίο μήνυμα από alkisg στις 16 Ιουλ 2021, 10:33:35 πμ »
Σχετικά νέα: το Steam Deck της Valve θα βασίζεται σε KDE: https://9to5linux.com/valve-unveils-steam-deck-gaming-handheld-powered-by-arch-linux-and-kde-plasma
Κάτι καλό θα είδαν για να το διάλεξαν για το interface τους.

Το γεγονός ότι το KDE προτιμάται και για handheld συσκευές μας βολεύει γιατί διατηρεί τις απαιτήσεις συστήματος χαμηλά, αφού συνήθως στα σχολεία οι Η/Υ είναι κατά μέσο όρο 5 χρόνια παλιότεροι από ότι στα σπίτια...
28
Μετά το Λύκειο / Απ: Σχολή πληροφορικής σε Αττική
« Τελευταίο μήνυμα από gbougioukas στις 15 Ιουλ 2021, 01:00:18 μμ »
Τόσο τα τμήματα Πληροφορικής όσο και αυτά των Ψηφιακών Συστημάτων δίνουν τα επαγγελματικά δικαιώματα του ΠΕ86. Από κει και πέρα πρέπει να δεις τους οδηγούς σπουδών των τμημάτων για λεπτομέρειες όσον αφορά τα διδασκόμενα μαθήματα. Κάποια trends αυτή την στιγμή στον χώρο της Πληροφορικής δείχνουν προς την Τεχνητή Νοημοσύνη (Artificial Intelligence) και την Μηχανική Μάθηση (Machine Learning), ενώ κάποια διεπιστημονικά πεδία στα οποία η πληροφορική παίζει μεγάλο ρόλο είναι η Επιστήμη Δεδομένων (Data Science) και φυσικά η εξειδίκευσή της στις βιοεπιστήμες, η Βιοπληροφορική (Bioinformatics). Επίσης, καλό είναι να λάβεις υπόψη σου όσον αφορά τις Πανελλαδικές ότι το 2022 οι συντελεστές βαρύτητας των μαθημάτων θα δίνονται από κάθε τμήμα ξεχωριστά. Για παράδειγμα, η Σχολή Ικάρων Έρευνας Πληροφορικής έχει δώσει ήδη τους παρακάτω συντελεστές για το 4ο επιστημονικό πεδίο: Πληροφορική 35%, Νεοελληνική Γλώσσα και Λογοτεχνία 25%, Μαθηματικά 20% και Οικονομία 20% (για περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά δες εδώ: Πανελλαδικές: αλλάζουν οι συντελεστές βαρύτητας από το 2022).
29
Γενικά / Απ: Tuxtyping
« Τελευταίο μήνυμα από dpa2006 στις 14 Ιουλ 2021, 05:41:24 μμ »
Ευχαριστούμε...!!! :)
30
Μετά το Λύκειο / Σχολή πληροφορικής σε Αττική
« Τελευταίο μήνυμα από Angelo στις 14 Ιουλ 2021, 10:27:36 πμ »
Καλημέρα, φέτος θα πάω τρίτη λυκείου αλλά έχω βγάλει αρκετή ύλη για τις Πανελλήνιες. Γενικά θα κάνω ό,τι μπορώ για να περάσω σε σχολή της Αττικής και γι'αυτό θα ήθελα να ρωτήσω. Τι ακριβώς συμβαίνει; Παρατηρώ μια τρέλλα από μαθητές που θέλουν όλοι τους να περάσουν πληροφορική. Τα μόρια ανεβαίνουν συνεχώς, βέβαια δεν ξέρω πως θα πάει φέτος.
Γενικά παρατηρώ πως μόνο Αττική και Θεσσαλονίκη έχει Πληροφορική, σε όλες τις άλλες περιοχές ψηφιακά συστήματα (με λιγότερα μόρια). Μπορεί να μου εξηγήσει κάποιος ποια είναι η διαφορά; Γιατί είναι εντελώς μπερδεμένα στο ίντερνετ και θα προτιμούσα να λάβω μια απάντηση από εδώ. Είναι τα επαγγελματικά δικαιώματα;
Σελίδες: 1 2 [3] 4 5 6 ... 10