Ηλεκτρονικό Πρωτόκολλο Σχολείου

Ξεκίνησε από Γεώργιος Θεοδώρου, 27 Ιαν 2017, 08:02:03 ΜΜ

« προηγούμενο - επόμενο »

Πείτε μας που έχετε στήσει το Ηλεκτρονικό πρωτόκολλο

webhost.sch.gr
0 (0%)
cloud άλλο
0 (0%)
Η/Υ με win+xampp
1 (50%)
Η/Υ με win+wamp
0 (0%)
Η/Υ με Linux+xampp
0 (0%)
Η/Υ με Linux+lamp
1 (50%)
χωρίς RAID
0 (0%)
RAID1
1 (50%)

Σύνολο ψηφοφόρων: 2

Γεώργιος Θεοδώρου

Προστέθηκε η εξής δυνατότητα

Αν η επιλογή του διαχειριστή Εγγραφή Αρ. Πρωτοκόλλου στα συνημμένα αρχεία είναι ΝΑΙ

τότε στην αποθήκευση των συνημμένων στην επάνω δεξιά γωνία προστίθεται εικονίδιο με

Όνομα Σχολείου
Αρ.Πρ.: x...x / xx-xx-xxxx


Αυτό γίνεται μόνο σε αρχεία pdf και docx. (προς το παρόν ;) )


Επειδή εγκαταστάθηκαν 2 νέες βιβλιοθήκες πρέπει να τρέξουμε
           
composer install --no-dev
ή
composer update --no-dev


Θα παρατηρήσετε ότι στα 2 commits έχουν γίνει αρκετές αλλαγές

Οι περισσότερες είναι format του κώδικα php και των blade.php.

Έχουν εκτός από τα παραπάνω γίνει και κανά δυο αλλαγές σε αρχεία blade.php

Στα zipakia για τον webhost έχει γίνει composer update στις έσχατες βιβλιοθήκες



ΠΡΟΣΟΧΗ

ΟΣΟΙ ΕΧΕΤΕ ΕΝΕΡΓΑ ΠΡΩΤΟΚΟΛΛΑ

ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΤΕ ΜΕ ΠΡΟΣΟΧΗ

πρώτα στήσιμο σε νέο φάκελο και εφόσον δουλεύει μεταφορά του ενεργού πρωτοκόλλου


Αν βρείτε BUG ξέρετε !!!

Δημήτρης Κανάς

#256
Μπράβο Γιώργο!!!! Έγραψες!

Μήπως μπορεί να μπει στην πρώτη σελίδα μόνο ή και να μην έχει διαφάνεια η σφραγίδα οπότε ας υπερκαλύπτει το περιεχόμενο αν πέφτει πάνω σε άλλο κείμενο. Λίγο μεγαλύτερο μέγεθος γραμματοσειράς;
Powered by Elxis : LabSchool.mysch.gr

Γεώργιος Θεοδώρου

#257
Στο αρχείο

configs/stamp.php

μπορείς να ρυθμίσεις

  • τα χρώματα ( text - border - background )
  • τη διαφάνεια ναι ή όχι
  • το μέγεθος γραμματοσειράς
  • την απόσταση από πάνω και δεξιά της σελίδας
  • τη θέση ( left - center - right )





Δημήτρης Κανάς

Γεια σου Γιώργο.

Σε νέα εγκατάσταση (με βάση που προέκυψε από συγχώνευση παλιάς στην νέα) αντιμετωπίζω ένα πρόβλημα στην παραγωγή pdf αρχείου με στάμπα τον αριθμό πρωτοκόλλου

Συγκεκριμένα όταν πάω να επισυνάψω το αρχείο pdf στο πρωτόκολλο εμφανίζει το παρακάτω μήνυμα:

imagettfbbox(): Could not find/open font

imagettfbbox.PNG

Καμία ιδέα;

Powered by Elxis : LabSchool.mysch.gr

Γεώργιος Θεοδώρου

#259
Έλεγξε ότι υπάρχει το αρχείο copyfonts.com_arial-greek.ttf στον φάκελο public/fonts/

Μάλλον δεν υπάρχει. Ή δεν έχει τα σωστά permisions (linux)


Κατέβασε το από τον ακόλουθο σύνδεσμο

https://github.com/g-theodoroy/electronic_protocol/blob/master/public/fonts/copyfonts.com_arial-greek.ttf

Θα μπορούσε κάποιος να βάλει όποιο αρχειο .ttf θέλει στον φάκελο public/fonts/
και να το ορίσει στην γραμμή 2496 του ProtocolController

Γεώργιος Θεοδώρου

Σας ενημερώνω ότι δουλεύω πάνω στη "στάμπα" για να μπαίνει κατ επιλογή μόνο στην 1η σελίδα ή σε όλες

Μια δοκιμή στα pdf με το fpdi δεν μου άρεσε γιατί χάνονται στοιχεία του εγγράφου (υπογραφές, σημειώσεις, ...)

Στα docx μπορεί να γίνει. Είναι σχεδόν έτοιμο.

Τώρα επεξεργάζομαι μια άλλη βιβλιοθήκη document-watermark Αυτή προς το παρόν εισάγει μόνο αγγλικο κείμενο.

Την τροποποίησα ώστε να εισάγεται η στάμπα.

Μάλλον στα pdf θα μπαίνει η στάμπα σε όλες τις σελίδες (προς το παρόν).

"Απ το μπητ κι ολότελα, καλή και η Παναγιώταινα" !!!

Γεώργιος Θεοδώρου

Επανέρχομαι:

Χρησιμοποιείται πλέον η βιβλιοθήκη yasapurnama/document-watermark

Ο κ Yasapurnama μου έκανε την τιμή να αποδεχθεί και να συμπεριλάβει στο project τις αλλαγές - τροποποιήσεις που πρότεινα.


ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ

Είναι πιο γρήγορη!

Στα pdf η στάμπα μπαίνει σε όλες τι σελίδες

Στα docx μπορεί να ρυθμιστεί μόνο στην σελίδα ή σε όλες

Κατέληξα στην γραμματοσειρά Arialbd.ttf. Είναι στον φάκελο public/fonts


Θα πρέπει να κάνετε
composer install --no-dev
ή
composer update --no-dev

Παρακαλώ ελέγξτε για κανένα BUG πριν την πλήρη αντικατάσταση ...

Δημήτρης Κανάς

Γιώργο επιμένει το πρόβλημα με το imagettfbbox(): Could not find/open font παρόλου που το έλεγξα και για δικαιώματα και για τη σωστή διαδρομή.

Έκανα εκ νέου καθαρή εγκατάσταση και με την σημερινή ενημέρωση και πάλι εμφανίζει το ίδιο πρόβλημα.

Κοίταξα και το stamp.php αλλά όσες δοκιμές κι αν έκανα εμφανίζεται το ίδιο σφάλμα.

Οι δοκιμές μου γίνονται σε xampp και windows 10.

Και πάλι μπράβο για την πολύ καλή δουλειά που κάνεις.
Powered by Elxis : LabSchool.mysch.gr

Γεώργιος Θεοδώρου

#263
Στα linux δουλεύει!

Ρίξε μια ματιά εδώ:

Περιγράφει παρόμοιο bug

https://bugs.php.net/bug.php?id=75656

Μιλάνε για κάποιο πρόβλημα με το encoding στα windows full path

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
My font real path ($ttfpath) is 'D:\projects\中文路徑\vendor\dapphp\securimage\AHGBold.ttf'.
I tried 'realpath($ttfpath)' but not working, finally I found a key point 'character encoding'.

So, I tried:

    $ttfpath = 'D:\projects\中文路徑\vendor\dapphp\securimage\AHGBold.ttf';
    $ttfpath = mb_convert_encoding($ttfpath, 'big5', 'utf-8');

It is working, no error happened.


Conclusion:
------------
If:
   'OS is Windows' && 'PHP 7.1+' && 'filepath contain non ASCII characters'
   Try:
   convert filepath string encoding before you pass to GD imageftbbox() and imagettftext().
   
Note:
   Maybe GD Library called a Windows File system API but that don't accept UTF8 encoding?

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Εδώ πληροφορίες  για τη mb_convert_encoding

https://www.php.net/manual/en/function.mb-convert-encoding.php

Μάλλον πρέπει να κάνεις encoding σε
ISO8859-7 ή windows-1235

-------------------------------------------------------------------------------------

Η ακόμη καλύτερα να στήσεις ένα liniux server


Δημήτρης Κανάς

Γιώργο αν και δοκίμασα διάφορα δεν βρήκα άκρη. Πρέπει να μου διαφεύγει κάτι!

Ας το δοκιμάσει κι άλλος σε xampp κι αν το πρόβλημα αναπαράγεται να το δούμε ως ομάδα γιατί στέρεψα από ιδέες.
Powered by Elxis : LabSchool.mysch.gr

Γεώργιος Θεοδώρου

#265
Μη που απογοητεύεσαι!!!

κάνε τη γραμμή 2530

από

$font = config('stamp.font');

σε

$font = mb_convert_encoding(realpath(config('stamp.font')), 'iso-8859-7', 'utf-8');

Γεώργιος Θεοδώρου

Ευχαριστώ τον Δημήτρη Κανά που άμεσα τεστάρει τις προσθήκες στο Ηλ. Πρωτόκολλο.

Απολογούμαι επίσης γιατί ταλαιπωρήθηκε λόγω δικών μου παραλείψεων.

Έτσι όμως συμβαίνει σε ενεργά project.

Δουλεύω σε Manjaro Linux και δυστυχώς δεν μπορώ να ελέγχω με λεπτομέρεια τι δύναται συμβεί όταν η εφαρμογή τρέχει σε windows.

Επίσης κάνοντας διάφορες δοκιμές εγκαθιστώ - απεγκαθιστώ διάφορες βιβλιοθήκες για να τις δοκιμάσω μέχρι να καταλήξω στο ποια κάνει τα ζητούμενα και με ικανοποιεί.

Μερικές φορές στην σπουδή και τον ενθουσιασμό να ανεβεί το αποτέλεσμα στο cloud παραλείπω άθελά μου κάποια πράγματα ή παραμένουν κάποια που δεν χρειάζονται.

Γεγονός είναι πως ένα googlάρισμα μας δίνει συνήθως λύση. Και η δική σας συνεισφορά είναι πολύτιμη στη βελτίωση του project.

Ευχαριστώ πολύ Δημήτρη

Γιάννης Γαϊδαρτζής

Καλημέρα,
Έκανα σήμερα μια προσπάθεια για ενημέρωση με git stash και έλαβα την απάντηση:

composer.lock: needs merge

Το έψαξα λίγο και δεν έβγαλα άκρη. Φοβάμαι μην κάνω καμιά βλακεία.

Τι μου προτείνετε; 
Πρώην ΚΕΠΛΗΝΕΤ

Γεώργιος Θεοδώρου

Να προτείνω νέα εγκατάσταση από την αρχή;

Πόσες αλλαγές έχουν γίνει;

Μόνο στις ρυθμίσεις ή και στον κώδικα;

Σίγουρα αν δεν βεβαιωθούμε ότι παίζει το καινούριο δεν το βάζουμε σε παραγωγή!

Κρατάμε και το παλιό για backup.


Ένα googlάρισμα μου έβγαλε το παρακάτω

https://getcomposer.org/doc/articles/resolving-merge-conflicts.md

Γιάννης Γαϊδαρτζής

Ευχαριστώ. Πάντως το περίεργο είναι ότι το προηγούμενο update(πριν από μια εβδομάδα) το έκανε κανονικά.  
Πρώην ΚΕΠΛΗΝΕΤ