Λογισμικό για παραγωγή ωρολογίου προγράμματος...

Ξεκίνησε από stam12, 14 Σεπ 2023, 03:56:02 ΠΜ

« προηγούμενο - επόμενο »

stam12

Γνωρίζει κανείς αν υπάρχει λογισμικό για παραγωγή ωρολογίου προγράμματος εκτός απ' το "timetables"; Αν είναι ΕΛ/ΛΑΚ ακόμα καλύτερα! Ευχαριστώ.
Το να κάνεις λάθος είναι ανθρώπινο και το να ρίχνεις το φταίξιμο στον υπολογιστή είναι ακόμη πιο ανθρώπινο.

Σακαλής Αναστάσιος

FET (GNU Affero General Public License)
https://lalescu.ro/liviu/fet/

AURORA Timetable (Open source)
https://timetable-software.com/

Δεν έχω δοκιμάσει κανένα από το παραπάνω. Έχω ακούσει καλές κριτικές για το FET.
There are 10 types of people in this world, those who understand binary and those who dont.

mandarinos

Προσωπικά, έχω δουλέψει πολύ το FET, και το καραγουστάρω. Παρ' όλα τα (ακόμη υπάρχοντα...) λαθάκια του στη διασύνδεση με τον χρήστη. Και παρά τις αισθητικές ατέλειες του τελικού παραγόμενου αρχείου .pdf του τελικού προγράμματος που θα βγάλει. (Που δεν το σώζει κιόλας στον σκληρό δίσκο!)
Ο λόγος; βγάζει πρόγραμμα σε κλάσμα του δευτερολέπτου, αν έχεις περάσει τα δεδομένα σωστά!

Συμβουλές:

(α) Σε ΗΥ με Linux, κάνε εγκατάσταση την έκδοση που έχει έτοιμη στο "αποθετήριο προγραμμάτων" του το Linux που χρησιμοποιείς. (Πχ στη συλλογή Flathub, κλπ.)

Μπορεί να είναι λίγο παλιότερη αυτής που θα βρείς (έτοιμη) γιά Ms-Windows· αλλά, επειδή υπάρχουν αμέτρητες διανομές Linux, προφανώς ο Λίβιου Λαλέσκου έχει τραβήξει τα μαλλιά του, ο άνθρωπος, και δεν δίνει έτοιμα εκτελέσιμα (binaries) γιά Linux.
Μπορείς, βέβαια, πάντα να περάσεις compilation τον source code της τελευταίας έκδοσης (που τον δίνει στα downloads), αλλά είναι βρωμοδουλειά. Απαιτεί ενημερωμένους compilers (εννοείται, κατόπιν εντολών ελέγχου του τί έχεις ήδη στον σκληρό δίσκο σου + κατέβασμα / εγκατάσταση του κάθε καινούργιου), ενημερωμένες βιβλιοθήκες (παρομοίως), και (αν δεν κάνω λάθος) και qtime.

Κάνε compilation μόνον αν γνωρίζεις τί κάνεις, κι αν έχεις την υπομονή να το κάνεις! (Τελευταία φορά που δοκίμασα -πρόπερσυ-, η όλη διαδικασία μου έφαγε πάνω από δίωρο.) Άσε που με τον τρόπο αυτόν μπορεί να μην σου βγάλει κάν εικονίδιο στην επιφάνεια εργασίας, αλλά κάθε φορά να καλείς το FET από οθόνη τερματικού με ./ ! (Είπαμε, Linux, αλλά άλλο το Linux, άλλο ο ασκητισμός! :)  )

(β) Όταν αναθέτεις μάθημα ("activity") σε εκπαιδευτικό: εκεί που γράφει "split", είναι οι συνολικές ώρες του μαθήματος. Εκεί που γράφει "duration", είναι το πώς θέλεις να το σπάσεις. (Οι ονομασίες αυτές θα έπρεπε μεν να είναι ανάποδα, αλλά αν απλά προσέχεις μην τις μπερδέψεις, όλα θα λειτουργήσουν σωστά.)

Πχ εάν το μάθημα είναι τρίωρο (Γλωσσική Διδασκαλία Α' Γυμνασίου) και σου πεί η φιλόλογος ότι θέλει 1 ώρα + 2 ώρες, πάς στην πρώτη ετικέττα στην "καρτελλοθήκη" της "duration" και δίνεις 1, και στη δεύτερη 2. (Αν το αφήσεις 1, χωρίζει αυτομάτως σε μονόωρα.)

(γ) Όταν είναι να χωρίσει το τμήμα, τότε φτιάχνεις ενιαίο μάθημα ("μαϊμού" βέβαια, αλλά θα σου διευκολύνει τη ζωή) και δεν σπας το τμήμα σε υποτμήματα.

Πχ σε τμήματα μισά Γαλλικής / μισά Γερμανικής, δίνεις μάθημα "Γαλλικά-Γερμανικά" σε ολόκληρο το τμήμα (όχι ξεχωριστά Γαλλικά / ξεχωριστά Γερμανικά σε δύο υποτμήματα), κι αναθέτεις και στους/στις δύο εκπαιδευτικούς μαζί.

(δ) Δώσε λίγη προσοχή στους χρονικούς περιορισμούς.

Όχι τόσο γιά τους συναδέλφους (πχ αν θέλουν ένα, ή δύο κενά ανά ημέρα, κλπ), όσο γιά το ίδιο το τελικό αποτέλεσμα. Πχ στο Γυμνάσιο, η Α' και η Β' τάξη έχουν 33 ώρες εβδομαδιαίο ωράριο, ενώ η Γ' 34. Δηλαδή, η Α' και η Β' έχουν ακόμη μία ημέρα με 6ωρο, πλην της (στάνταρ!...) Παρασκευής. Καλό είναι αυτές οι μέρες να μή συμπίπτουν! Με κάτι τέτοια κολπάκια, το FET θα σου βγάλει αποτέλεσμα πολύ πιό γρήγορα.

Αυτά, και καλή σχολική χρονιά εις άπαντες!