Δημοτικό > Γενικά

Υλικό για Νέες Τεχνολογίες - Τ.Π.Ε. στο Ολοήμερο Δημοτικό

<< < (3/20) > >>

amichail:
Αφού κατεβήκαμε στις μικρές ηλικίες  :) έχω να προτείνω ανεπιφύλακτα το http://www.poissonrouge.com ως υπόδειγμα σχεδίασης εκπαιδευτικού λογισμικού (ή σωστότερα εκπαιδευτικών δραστηριοτήτων). Και το λέω και ως Πληροφορικός και ως μητέρα παιδιού ετών 5.
Πραγματικά εκατοντάδες δραστηριότητες από αναγνώριση αριθμών, παζλ, ζωγραφική, μουσική, αναγνώριση γραμμάτων (πρόσφατα πρόσθεσαν και τα ελληνικά), χωρίς ούτε ένα "ύποπτο" σύνδεσμο σε διαφημίσεις ή άσχετες ιστοσελίδες.
Περιττό να πω ότι η εμποτισμένη από αρχές διερευνητικής μάθησης κόρη μου  ;D τα πιάνει πιο γρήγορα από εμένα στο εν λόγω site.
Και επειδή τα παιδιά των κατασκευαστών του ιστότοπου μεγαλώνουν μαζί με το δικό μου φαίνεται, πρόσφατα πρόσθεσαν και τον σύνδεσμο για την http://www.encyclopediainteractica.com/ που έχει λίγες αλλά καλές δραστηριότητες για παιδιά μεγαλύτερης ηλικίας.

za√‘ag:
Πράγματι πολύ ενδιαφέρον ...!!

tom:
Ποιο ενδιαφέρον από όλα που έχω δει μέχρι σήμερα νομίζω είναι οι διαθεματικές δραστηριότητες για ενσωμάτωση των ΤΠΕ στην Α/Μια εκπαίδευση από το Π.Ι. της Κύπρου:

http://www.e-epimorfosi.ac.cy/index.php?cat=167&a=1&main_cat=54#dim2

ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΚΑΛΗ ΔΟΥΛΕΙΑ!

vinternoll:
Εχοντας τοποθετηθει σε πιλοτικο ολοημερο εχω κανει αναζητηση για υλικο (κυριως θεωριας) που να βοηθησει τη διδασκαλια του μαθηματος αλλα δεν μπορεσα να βρω κατι ικανοποιητικο.

Καποια βιβλια που βρηκα στο εμποριο εχουν πολυ κειμενο και λιγες εικονες πραγμα που δεν βοηθαει στις πρωτες ταξεις (η Α΄Δημοτικου δεν γνωριζει καν το αλφαβητο)

Οποιος συναδελφος εχει να προτεινει καποιο βιβλιο ή συνδεσμο ας απαντησει εδω
Ευχαριστω

Σπύρος Δουκάκης:
Στην Τρίπολη, στο workshop in Education στο πλαίσιο του Πανελληνίου Συνεδρίου Πληροφορικής που διοργάνωσε η ΕΠΥ, έγινε εκτενέστατη συζήτηση για το δημοτικό, χωρίς μεγάλα λόγια, αλλά με πολύ κέφι και συζήτηση από τους σχολικούς συμβούλους.

Από το Πρόγραμμα πειραματικής διδασκαλίας του μαθήματος των Υπολογιστών στην Α/βάθμια Εκπαίδευση 1998-1999, 1999-2000, έχει παραχθεί ένα πλούσιο υλικό που είναι εγκεκριμένο και διαθέσιμο από το Παιδαγωγικό Ινστιτούτο. Το υλικό αναπτύχθηκε από τον Β. Μπελεσιώτη (Σχολικό Σύμβουλο) και τον Κ. Γκυρτή, μέσω του Παν. Πειραιώς-Τμ.Πληρ/κής.

Το υλικό είναι παλιό, αλλά είναι για μαθητές και μαθήτριες δημοτικού. Με προσαρμογή στα σημερινά δεδομένα (εξελίξεις στην επιστήμη των ΗΥ) νομίζω ότι μπορεί να φανεί χρήσιμο.

Το link είναι: http://www.belesiotis.gr/ --> Πρωτοβάθμια και αυτόματα μεταφέρεστε στο Παιδαγωγικό Ινστιτούτο.

Πλοήγηση

[0] Λίστα μηνυμάτων

[#] Επόμενη σελίδα

[*] Προηγούμενη σελίδα

Μετάβαση στην πλήρη έκδοση