Θα συμφωνήσω ότι το συγκεκριμένο θέμα πρέπει να λυθεί. Η λύση όμως είναι αυτή που δόθηκε στα περισσότερα βαθμολογικά;
Μήπως στερούμαστε επιχειρηματολογίας (επιστημονικά τεκμηριωμένης) για το συγκεκριμένο θέμα;
Συζητώντας με συναδέλφους άκουσα τα εξής:
α) Οι πίνακες είναι στατική δομή και στο συγκεκριμένο θέμα ο αριθμός των στοιχείων δεν είναι γνωστός άρα όποιος χρησιμοποιεί πίνακα λάθος.
β) Το θέμα μπορεί να λυθεί και χωρίς πίνακα και επειδή στο Κεφ9 το βιβλίο σαφώς αναφέρει πότε πρέπει να χρησιμοποιούνται πίνακες πάλι λάθος.
γ) Το ερώτημα Γ1 εξετάζει την ικανότητα του μαθητή να εισάγει δεδομένα στον αλγόριθμο (3 μονάδες). Αν - αν ξαναλέω- δεχτούμε ότι η χρήση πίνακα είναι λάθος στο εν λόγω ερώτημα γιατί πρέπει να κόψουμε τόσες πολλές μονάδες;
αυτό έχει και συνέχεια..
Αν το πλήθος, το μέγιστο και τα άλλα τα κάνει μέσα σε μία επανάληψη (μαζί με το διάβασμα) να του κόψουμε μία δύο μονάδες αν τα κάνει σε ξεχωριστές επαναλήψεις κόψτε 5 και άνω.
δ) στα άλλα βαθμολογικά κόβουν 5-6 μονάδες άρα πρέπει να κόψουμε και μεις γιατί τα "δικά μας παιδιά" θα αδικηθούν (ισοτιμία το είπανε).
α)
Παραθέτω από το βιβλίο μαθητή Κεφ 9 που αναφέρεται σε πρόγραμμα στην ΓΛΩΣΣΑ δηλ. στο πρόγραμμα και όχι στον αλγόριθμο.
Κάθε πίνακας πρέπει υποχρεωτικά να περιέχει δεδομένα του ιδίου τύπου, δηλαδή ακέραια, πραγματικά, λογικά, ή αλφαριθμητικά.
Ο τύπος του πίνακα δηλώνεται μαζί με τις άλλες μεταβλητές του προγράμματος στο τμήμα δήλωσης μεταβλητών.
Εκτός από τον τύπο του πίνακα πρέπει να δηλώνεται και ο αριθμός των στοιχείων που περιέχει
ή
καλύτερα ο μεγαλύτερος αριθμός στοιχείων που μπορεί να έχει ο συγκεκριμένος πίνακας και αυτό για να δεσμευτούν οι αντίστοιχες συνεχόμενες θέσεις μνήμης.
Συνάδελφοι: Ο μεγαλύτερος αριθμός στοιχείων που μπορεί - μπορεί - να περιέχει. Σημαίνει εκτίμηση για το πόσα στοιχεία μέγιστο μπορεί να περιέχει ο πίνακας.
β)
παράδειγμα τετράδιο μαθητή σελ 30.

Πόσες μονάδες θα κόψουμε που χρησιμοποιεί πίνακα για να βρει το μέγιστο;

Διάβασε ΜΙΣ[1]
MAX <- MIS[1]
Για i από 2 μέχρι 200
Διάβασε MIS
Αν MIS>MAX τότε
MAX <- MIS
Τέλος_αν
Τέλος_επανάληψης
γ) Δηλαδή ένας μαθητής χρησιμοποίησε πίνακα και θα είχε την αφέλεια να στριμώξει όλες τις λύσεις σε μια επανάληψη; 
δ) Κρίμα που δεν ήμασταν εμείς το πρώτο βαθμολογικό που θα παρασέρναμε και τους άλλους και δεν θα κόβαμε τίποτα.
Μπορούμε να καταργήσουμε την επιστήμη για να διαφυλάξουμε την ισοτιμία!!!!!
Αρκεί να σκεφτούμε : όταν μεταξύ μας δεν υπάρχει ξεκάθαρη θέση για το θέμα θα απαιτήσουμε από τους μαθητές μας ........
Το ότι κάποιοι μαθητές των οποίων τα γραπτά θα είναι άριστα (και είδα τέτοια γραπτά) και όχι μόνο αυτοί, θα χάσουν τόσες μονάδες δεν μας απασχολεί καθόλου; Την αγωνία αυτών των παιδιών και των οικογενειών τους την φανταζόμαστε που είμαστε αποφασισμένοι να τους στερήσουμε αυτό που μια χρονιά αγωνίστηκαν για να κερδίσουν;
Συνάδελφοι επιτρέψτε μου να θέσω κάποια ερωτήματα (που έχουν τεθεί ξανά εδώ παλιότερα) και ας μου απαντήσει κάποιος τεκμηριώνοντας επιστημονικά την απάντησή του.
-Ο αλγόριθμος απαιτεί δήλωση των μεταβλητών ή των πινάκων;
Αν ναι πείτε μου σας παρακαλώ:
- Ποια η μέγιστη χωρητικότητα της μνήμης και που αναφέρεται στο σχολικό βιβλίο περιορισμός όσον αφορά την χωρητικότητα της μνήμης;
- Αν στο θέμα Γ ένας μαθητής επέλεγε να κάνει πρόγραμμα και δήλωνε ένα πίνακα -πόσα προϊόντα μπορεί ν' αγοράσει κάποιος- 10000 θέσεων ή 100000 θέσεων ή ....... πόσες μονάδες θα του κόβαμε για την δήλωση;
-Όταν στα παραδείγματα του βιβλίου αναφέρει Δεδομένα //Α, Ν// βλέπε ταξινόμηση Κεφ 3 π.χ. αυτό το Ν που είναι το πλήθος των στοιχείων του πίνακα πόσο μεγάλο μπορεί να είναι; φαίνεται κάπου ότι απαγορεύεται να τείνει σε μια μια οσοδήποτε μεγάλη τιμή;
-Να προσθέσω ένα ερώτημα στο θέμα Γ.
Να εμφανιστούν τα προϊόντα ταξινομημένα κατά το ποσό που θα κοστίσουν (τιμή * τεμάχια για κάθε προϊόν).
Εφ' όσον οι πίνακες είναι στατική δομή πως ακριβώς θα γίνει η ταξινόμηση συνάδελφοι;
Ελπίζω ότι δεν θα βρεθεί κάποιος που να υποστηρίξει ότι δεν μπορεί να τεθεί τέτοιο πρόβλημα ή ότι το πρόβλημα αλγοριθμικά ή προγραμματιστικά δεν λύνεται.
-και τέλος ποια η διαφορά αλγορίθμου και προγράμματος;