Γενικά > Γενικά Παιδαγωγικά, Επιστημονικά και Τεχνικά Θέματα

Δημιουργία εννοιολογικού χάρτη από photodentro

(1/3) > >>

happiness:
Θέλω να φτιάξω έναν εννοιολογικό χάρτη όπως αυτόν
http://photodentro.edu.gr/photodentro/mind_hy_pidx0012919/

δηλαδή να έχει έτοιματα τα συννεφάκια και να πρέπει να βρει ο μαθητής τις σωστές συνδέσεις. Το photodentro έχει μόνο αυτό το εργαλείο διαθέσιμο ->http://photodentro.edu.gr/v/item/ds/8521/3423 το οποίο όμως δεν με αφήνει να φτιάξω και να αποθηκεύσω έναν χάρτη. Ξέρετε με ποιον τρόπο μπορώ να το κάνω;

dski:
Ένα κλασσικό και δωρεάν λογισμικό για εννοιολογικούς χάρτες είναι το Cmap Tools:

https://cmap.ihmc.us/cmaptools/

Έχει αρκετές δυνατότητες. Το χρησιμοποιώ εδώ και μερικά χρόνια στο εργαστήριο με σχετικά καλά αποτελέσματα. Οι μαθητές ίσως δυσκολευτούν λίγο στο ξεκίνημα αν πρέπει να φτιάξουν τον χάρτη από την αρχή αλλά με τις έννοιες έτοιμες δεν θα έχουν σοβαρό πρόβλημα να μάθουν τον χειρισμό.

happiness:
dski με ενδιαφέρει πάρα πολύ η δυνατότητα να τραβιούνται μόνο οι σωστές συνδέσεις γιατί το θέλω για δημοτικό. Το cmap το ξέρω αλλά απ ότι θυμάμαι δεν είχε κάτι τέτοιο.

bugman:
Το δοκίμασα σε Windows 10. Έχει πρόβλημα με τις γραμματοσειρές! Τα ελληνικά γράμματα με τόνους έρχονται από την επιλεγμένη γραμματοσειρά αλλά τα ελληνικά χωρίς τόνους από μια ίδια πάντα! Όταν επιλέξουμε γραμματοσειρά που δεν έχει ελληνικά τότε βάζει τετράγωνα στα γράμματα με τόνους και αφήνει τα ελληνικά με τη στάνταρ γραμματοσειρά.
Κατέβασα την έκδοση 64bit για Windows 10.

Πρόσθεσα και μια εικόνα!

happiness:
Ναι η offline εφαρμογή μάλλον έχει τέτοιο πρόβλημα. Νομίζω ότι online στο cloud τους δεν υπάρχει πρόβλημα. Για δοκίμασε και εκεί.
Αλλά όπως είπα, εμένα δεν μου κάνει το cmap.

Πλοήγηση

[0] Λίστα μηνυμάτων

[#] Επόμενη σελίδα

Μετάβαση στην πλήρη έκδοση