Το Στέκι των Πληροφορικών

Γενικά => Γενικά Παιδαγωγικά, Επιστημονικά και Τεχνικά Θέματα => Διοικητικά Θέματα - Νομοθεσία => Μήνυμα ξεκίνησε από: markip στις 11 Σεπ 2008, 09:04:18 ΜΜ

Τίτλος: πως γινεται ο διαχωρισμος των μαθητων σε ταξεις?
Αποστολή από: markip στις 11 Σεπ 2008, 09:04:18 ΜΜ
πως γινεται ο διαχωρισμος των μαθητων σε ταξεις? στα μαθηματα γενικης χωριζονται διαφορετικα απ'οτι στην κατευθυνση? Για εξηγειστε μου λιγο... επιπλεον παντα το ειχα απορια, ποιο λογισμικο(προγραμμα) χρησιμοποιουν για να βγαλουν το ωρολογιο προγραμμα?
Τίτλος: Απ: πως γινεται ο διαχωρισμος των μαθητων σε ταξεις?
Αποστολή από: Laertis στις 11 Σεπ 2008, 09:54:20 ΜΜ
Φυσικό δεν είναι να γίνεται διαφορετικά ο διαχωρισμός; Τα Γενικής παιδείας τα παρακολουθούν όλοι και τις κατευθύνσεις όσοι τις επιλέγουν.
Ο διαχωρισμός των μαθητων σε τμήματα γενικής παιδείας γίνεται αλφαβητικά, ενώ στις κατευθύνσεις ανάλογα με την επιλογή των παιδιών.

Για το ωρολόγιο πρόγραμμα υπάρχουν διάφορα προγράμματα που κυκλοφορούν στο εμπόριο (τα αγοράζει αν θέλει κάποιος) και δεν διατίθενται δωρεάν στα σχολεία.

Επιπλέον, κατα την προσωπική μου άποψη, ειδικά για το Λύκειο, δεν κάνουν δουλειά (τουλάχιστον αυτά που έχω δοκιμάσει εγώ). Οι περιορισμοί είναι πάρα πολλοί και ασφυκτικοί οπότε τα προγράμματα αυτά λειτουργούν μέχρι ένα σημείο και μετά μπαίνει χέρι. Τα προγράμματα που εγώ έχω δει παλαιότερα ήταν σε access. Δε ξέρω για νεότερα γιατί δεν το έψαξα περισσότερο.
Τίτλος: Απ: πως γινεται ο διαχωρισμος των μαθητων σε ταξεις?
Αποστολή από: PanMel στις 11 Σεπ 2008, 10:03:24 ΜΜ
Εγώ πάντως χρησιμοποιώ το πρόγραμμα AscTimetables αν μάθεις πώς να θέτεις τους περιορισμούς και να μη ζητάς παράλογα πράγματα (π.χ. δεν μπορείς να βγάλεις πρόγραμμα χωρίς κενά δεν γίνετε πρέπει να είμαστε και λίγο λογικοί) το πρόγραμμα δουλεύει άριστα.
Τίτλος: Απ: πως γινεται ο διαχωρισμος των μαθητων σε ταξεις?
Αποστολή από: lp στις 11 Σεπ 2008, 11:24:07 ΜΜ
Ο διαχωρισμός γίνεται πραγματικά αλφαβητικά στα γενικής αλλά και στις κατευθύνσεις. Ο μεγάλος χαμός γίνεται με τις επιλογές όπου μπορεί να γίνουν συγχωνεύσεις τμημάτων ή να πρέπει να γίνονται πάντα τελευταία ώρα ώστε να έρχεται κάποιος συνάδελφος από άλλο σχολείο για συμπλήρωση κλπ. Εμείς χρησιμοποιούμε τον "Επαφο" αλλά όταν βάζεις πολλούς περιορισμούς χτυπάει και ως γνωστό το πρόγραμμα και η ... (εεε χμμ) θέλουν χέρι.