Γενικό Λύκειο > Γενικά

Τεχνολογία Επικοινωνιών

<< < (2/4) > >>

Wizard:
Να ρωτήσω κι εγώ κάτι για την Τεχνολογία Επικοινωνιών;

Το προεδρικό διάταγμα για την αξιολόγηση στο Ενιαίο Λύκειο αναφέρει ότι η εξεταστέα ύλη δεν μπορεί να είναι λιγότερη από το μισό και περισσότερη από τα 2/3 της διδακτέας.
Με τον όρο διδακτέα να υποθέσω ότι εννοεί την ανακοινωθείσα ύλη των κεφαλαίων 1,2,3,7,16,17,18 και όχι την πραγματικά διδακτέα που μπορεί να είναι μικρότερη;

Laertis:
Αυτό δεν ισχύει για τα μαθήματα κατεύθυνσης Wizard παρά μόνο για τα Γενικής παιδείας. Πέρυσι τα μαθήματα κατεύθυνσης Β' Λυκείου είχαν ως εξεταστέα ύλη όλη την διδακτέα κάτι που νομίζω ότι ισχύει και φέτος. Οπότε εξεταστέα είναι όλα τα κεφάλαια που αναφέρεις.

Wizard:
Laertis, μάλλον φταίω εγώ, αλλά μπερδεύτηκα.

Το άρθρο 17 του Προεδρικού Διατάγματος λέει:

Γραπτές προαγωγικές και απολυτήριες εξετάσεις των μαθητών των Β΄ και Γ΄ τάξεων

Α. Οι γραπτές προαγωγικές και απολυτήριες εξετάσεις των μαθητών των Β΄ και Γ΄ τάξεων στα μαθήματα που εξετάζονται σε επίπεδο σχολικής μονάδας διενεργούνται σύμφωνα με τις διατάξεις του  άρθρου 16 του παρόντος Π.Δ.

και το άρθρο 16 λέει:

2.    Η εξεταστέα ύλη δεν μπορεί να είναι λιγότερη από το μισό και περισσότερη από τα 2/3 της διδακτέας. Η επιλογή και ο ακριβής προσδιορισμός της για κάθε μάθημα γίνεται με εισήγηση των διδασκόντων και με την έγκριση του Διευθυντή του Λυκείου και γνωστοποιείται στους μαθητές πέντε (5) εργάσιμες ημέρες πριν από τη λήξη των μαθημάτων.
3.    Η εξεταστέα ύλη καταγράφεται στο βιβλίο της διδασκόμενης ύλης και υπογράφεται από τον εισηγητή - καθηγητή και από τον Διευθυντή του Λυκείου.

Σε αυτά τα άρθρα προφανώς αντιστοιχεί και η Τεχνολογία Επικοινωνιών. Αυτό που με μπερδεύει είναι τι θεωρείται διδακτέα ύλη : Όλα τα 7 κεφάλαια που αναφέρει το υπουργείο ή όσα έχει προλάβει να κάνει ο καθηγητής από τα 7 αυτά κεφάλαια (γιατί ο καθηγητής μπορεί για διάφορους λόγους να μην πρόλαβει να τα διδάξει όλα);

Εγώ αυτό που καταλαβαίνω είναι ότι διδακτέα ύλη θεωρείται όλα τα 7 κεφάλαια, ανεξάρτητα από τι πρόλαβε να διδάξει ο καθηγητής.

Vangelis:
Διδακτέα είναι η ύλη που ορίζει το Υπουργείο επίσημα (αυτή που θα έπρεπε κανονικά να διδαχθεί) .  Διδαχθείσα είναι η ύλη που έχουμε διδάξει.   Η εξεταστέα ύλη ορίζεται φυσικά απο την διδαχθείσα αλλά υπάρχουν περιορισμοί.  Δηλαδή δεν μπορείς να "κόψεις" όλα τα κεφάλαια και να αφήσεις μόνο ένα.  Θα πρέπει αυτό που θα μείνει να μην είναι λιγότερο απο το μισό της διδακτέας (αυτό είναι συνήθως το ζητούμενο).
Φιλικά
Βαγγέλης   

Wizard:
Βαγγέλη, σε ευχαριστώ! Κι εγώ αυτό είχα καταλάβει.

Πλοήγηση

[0] Λίστα μηνυμάτων

[#] Επόμενη σελίδα

[*] Προηγούμενη σελίδα

Μετάβαση στην πλήρη έκδοση