Γενικό Λύκειο > Γενικά

Σχέδιο μαθήματος για το Excel

<< < (2/2)

sstergou:
Προτείνω όποιος ενδιαφέρεται για το συγκεκριμένο θέμα, να κάνει μια ολοκληρωμένη πρόταση βασισμένη σε κάποια υπάρχουσα λύση (wiki, blog, forum ή κάτι άλλο), και να γίνει κάποια συζήτηση ώστε να καταλήξουμε στη βέλτιστη λύση που θα χρησιμοποιείται από τους περισσότερους.

alkisg:
Συμφωνώ με το Στάθη και προσωπικά είμαι ανοιχτός σε οποιαδήποτε ιδέα, και σε οποιαδήποτε (και οπου-δήποτε) υλοποίηση.

Αλλά από τα έτοιμα CMS, δεν έχω βρει κάτι που να ανταποκρίνεται σ' αυτά που έχω κατά νου. Ο σχολιασμός για μένα είναι το λιγότερο, μπορεί το ίδιο εύκολα να γίνει είτε σε φόρουμ είτε σε blog. Και στις δύο περιπτώσεις ο συγγραφέας αναρτά και οι υπόλοιποι σχολιάζουμε από κάτω.
Αλλά δεν έχω δει καλό εργαλείο για συνεργατικό ανέβασμα και editing διαγωνισμάτων/σεναρίων/φύλλων εργασίας/σχεδίων μαθήματος κτλ. Το πιο κοντινό είναι το Wiki, αλλά δεν έχει την ευκολία των επεξεργαστών κειμένου (Word, OpenOffice κτλ).
Και εργαλεία όπως Sharepoint με Word extensions ή Google docs είναι πάλι δύσχρηστα και για τους καθηγητές αλλά και για ενσωμάτωση σε κάποιο site.

Επομένως έχω καταλήξει ότι είτε θα χρειαστεί οι καθηγητές-συγγραφείς να μάθουν κάτι καινούργιο (π.χ. Wiki), είτε να συνεχίσουμε να γράφουμε σε Word/OpenOffice και να διευκολύνουμε απλά τα παρελκόμενα (αναζήτηση, οργάνωση, σχολιασμός κτλ) προσαρμόζοντας με λίγο κώδικα το CMS που θα χρησιμοποιηθεί.
Αν βρεθεί κάτι καλό χωρίς να χρειαστεί να γραφεί κώδικας θα χαρώ πολύ!!! :)

BTW, στην επερχόμενη έκδοση του φόρουμ που θα βγει πιθανώς το καλοκαίρι, θα μπορούμε να γράφουμε ένα θέμα κάνοντας copy/paste από το Word (αλλά με πιθανά προβλήματα σε "δύσκολες" μορφοποιήσεις) και θα υποστηρίζει και ορισμό δικαιωμάτων ανά ομάδα, ώστε π.χ. 10 συγγραφείς να έχουν δικαίωμα να επεξεργαστούν το ίδιο post.
Δεν είναι Wiki, αλλά είναι κάπου κοντά, και δεν θα χρειαστεί χρόνο εκμάθησης... Άμα δεν βρούμε κάτι καλύτερο, τουλάχιστον αυτό θα γίνει.

sstergou:
Εδώ : http://en.wikipedia.org/wiki/Wikipedia:Tools/Editing_tools έχει μια λίστα από εργαλεία επεξεργασίας κειμένου wiki. Ίσως κάποιο από αυτά να μας βολέψει.
Μάλλον όμως πρέπει να ξεχάσουμε τις λειτουργίες του word που δεν είναι άμεσα μετατρέψιμες σε απλή html!

edit:
Το mediawiki μπορεί να ενσωματώσει javascripts html editors όπως fckeditor, tinymce.

Πιθανό σενάριο : Την πρώτη φορά που κάποιος φτιάχνει ένα έγγραφο μπορεί να χρησιμοποιήσει το opeoffice και να κάνει export σε wiki χρησιμοποιώντας το φίλτρο που υπάρχει στην παραπάνω σελίδα ή τον εσωματωμένο editor του wiki. Στην συνέχεια η επεξεργασία θα γίνεται από το web με αυτόν το editor.

Από ότι είδα κάποιος "ένωσε" το simple machines με το media wiki αν και δεν ξέρω κατά πόσο αυτό είναι εύκολο :
http://www.simplemachines.org/community/index.php?topic=56404.40

hlapanis:
Ναι Μαρία, προϋποθέτει το σχέδιο ότι έχει προηγηθεί κάποια εργασία (σε μορφή project, συνεργατικά,...) και μπαίνοντας στη φάση της αξιολόγησης δουλεύουμε με στοιχεία του λογιστικού φύλλου.

Φιλικά,
Γιώργος

mariaS:
Η ιδέα του wiki για συνεργατικό editing κι εμένα μου φαίνεται καλή. Δεν έχω κοιτάξει βέβαια τα εργαλεία για editing και το πόσο εύχρηστα είναι αλλά φαντάζομαι, ότι εκεί τεχνικά κάποια λύση μπορεί να βρεθεί.

Πάντως νομίζω θα βοηθούσε να κυκλοφορούσε ένα έγγραφο προδιαγραφών πρώτα προς συζήτηση από τους συναδέλφους, προτού προχωρήσουμε στην αναζήτηση του εργαλείου ή σε κάποια υλοποίηση.
Αυτό θα διευκόλυνε να ξεκαθαριστεί και το τι πραγματικά έχει ανάγκη η κοινότητα, το οποίο δεν είναι κατ' ανάγκη αυτό που έχει ο καθένας μας στο μυαλό του.

Μαρία

Πλοήγηση

[0] Λίστα μηνυμάτων

[*] Προηγούμενη σελίδα

Μετάβαση στην πλήρη έκδοση