Γενικό Λύκειο > Γενικά

Σχέδιο μαθήματος για το Excel

(1/2) > >>

hlapanis:
Συνάδελφοι,
κατά την πρόσφατη εκπαίδευση των 118 επιμορφωτών της διδακτικής πληροφορικής στην Πάτρα, συμφωνήθηκε να δημιουργήσουμε μια βάση με σχέδια μαθημάτων που θα μπορούσαν να βοηθήσουν τους συναδέλφους.
Στο πλαίσιο αυτής της προσπάθειας παρουσιάζεται εδώ ένα σχέδιο μαθήματος για διδασκαλία λογιστικού φύλλου στο πλαίσιο μαθήματος επιλογής του Λυκείου κυρίως. Το ίδιο σχέδιο περίπου, με μικρές αλλαγές θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί και στο Γυμνάσιο ή και στο ΕΠΑΛ.
Το σχέδιο κατασκευάστηκε συνεργατικά από τους συναδέλφους:
Δημήτρη Πανούση
Φανή Πρύζα
Χρήστο Χριστακούδη και
Γιώργο Χλαπάνη.

Ελπίζω να υπάρξει συνέχεια και από άλλους συναδέλφους και ο Άλκης στην πορεία να βοηθήσει οργανώνοντας το υλικό.
Ακόμη και πλήρες σχέδιο μαθήματος να μην υπάρχει έτοιμο, καλό θα ήταν να παρουσιάζονταν απλά φύλλα εργασίας τουλάχιστον ή κάποιο σύντομο διάγραμμα σχεδίου (ένα απλό πινακάκι).

Γιώργος Χλαπάνης

mariaS:
Μπράβο πολύ ολοκληρωμένη δουλειά για να χρησιμοποπιηθεί αυτούσια ή ως υπόδειγμα.
Προϋποθέτει ότι οι ομάδες των μαθητών έχουν κάνει κάποια άλλη δουλειά εκ των προτέρων,
η οποία και θα βαθμολογηθεί ή κάνω λάθος;

Αν πάντως σχεδιάσετε βάση για σχέδια μαθημάτων, φύλλα εργασίας, υλικό, κλπ. θα ήθελα να έχω κάποια συμμετοχή.

Φιλικά,
Μαρία

P.Tsiotakis:
Ακολουθώντας το παράδειγμα των εκλεκτών συναδέλφων, παραθέτω και εγώ το σχέδιο μαθήματος που έγραψα σήμερα. Σχόλια δεκτά (εννοείται)...

Αφορά στη διδασκαλία των αριθμητικών τελεστών στην ψευδογλώσσα

alkisg:

--- Παράθεση από: hlapanis στις 06 Απρ 2008, 05:34:54 μμ ---Ελπίζω να υπάρξει συνέχεια και από άλλους συναδέλφους και ο Άλκης στην πορεία να βοηθήσει οργανώνοντας το υλικό.

--- Τέλος παράθεσης ---


--- Παράθεση από: mariaS στις 10 Απρ 2008, 01:20:56 μμ ---Αν πάντως σχεδιάσετε βάση για σχέδια μαθημάτων, φύλλο εργασίας, υλικό, κλπ. θα ήθελα να έχω κάποια συμμετοχή.
--- Τέλος παράθεσης ---

Αυτό που μπορεί να γίνει εύκολα, είναι ένα ακόμα μενού όπως τα [ΑΡΧΕΙΑ] και τα [ΝΕΑ] στο πάνω μέρος του φόρουμ, το οποίο να ονομάζεται [ΣΧΕΔΙΑ ΜΑΘΗΜΑΤΟΣ] ή [ΦΥΛΛΑ ΕΡΓΑΣΙΑΣ].
Αν βοηθήσει κανείς που να ξέρει php/mysql, μπορούμε να προσαρμόσουμε το φόρουμ ώστε να γίνει κάτι ακόμα πιο εύχρηστο για αναζήτηση με βάση τον τύπο αρχείου ή/και τον πίνακα που αναρτήθηκε. Αν όχι, θα το κάνω πιθανώς το καλοκαίρι που θα έχω (ελπίζω!) λίγο ελεύθερο χρόνο.
Φυσικά το πιο βασικό όλων είναι η συμμετοχή στην ανάρτηση υλικού!!!

mariaS:
Εγώ θα προτιμούσα να γίνει κάτι ανεξάρτητο από το στέκι, βασισμένο σε μια πλατφόρμα ελεύθερου λογισμικού π.χ. το WordPress.
Νομίζω ότι εκτός από την ανάρτηση/αναζήτηση υλικού βάσει κριτηρίων, θα πρέπει να είναι διαθέσιμες και άλλες δυνατότητες όπως π.χ. ο σχολιασμός του υλικού από τους συναδέλφους, η δημιουργία πολλαπλών εκδόσεων του ίδιου υλικού (σε μία ιδέα μπορεί να αντιστοιχούν περισσότερες από μία υλοποιήσεις), η δυνατότητα συζητήσεων πάνω σε κάποια ιδέα (κάτι ανάλογο με αυτό που παρέχει το στέκι) ή πρόβλημα.

Δηλ. νομίζω ότι χρειαζόμαστε ένα περιβάλλον που να μπορεί να υποστηρίξει όχι μόνον αυτούς που δημιουργούν τις δραστηριότητες αλλά και όσους αποφασίζουν να τις υλοποιήσουν και γυρίζουν πίσω με σχόλια και προτάσεις για βελτίωση που είναι εξίσου πολύτιμες όσο και οι αρχικές ιδέες.

Μαρία

Πλοήγηση

[0] Λίστα μηνυμάτων

[#] Επόμενη σελίδα

Μετάβαση στην πλήρη έκδοση