Γενικό Λύκειο > Γενικά

Εφαρμογές Πληροφορικής Α' Λυκ

(1/5) > >>

EleniK:
Συνάδελφοι καλή σχολική χρονιά.

Θα διδάξω τις Εφαρμογές Πληροφορικής στην Α' Λυκείου και παρατηρησα ότι η ύλη είναι ενδεικτική. Μπορείτε να μου αναφέρετε τι περίπου διδάσκετε εσείς? Το να τους αφήσω απλά να χρησιμοποιούν το Internet δεν είναι επιλογή  :police:. Θα το χρησιμοποιήσω για να μάθουν πράγματα αλλά όχι για να σερφάρουν άσκοπα.  Θα ήθελα ιδέες για να γίνει το μάθημα πιο δελεαστικό!

Ευχαριστώ εκ των προτέρων

Vangelis:
Ελένη η πληροφορική του Λυκέιου είναι μια πονεμένη ιστορία που αρχίζει απο το δεύτερο εξάμηνο της Α Λύκείου (ξεψαρώνουν τα πρωτάκια) και συνεχίζεται σε όλο το Λύκειο με δραματικό αποκορύφωμα στην Γ Λυκείου.

Όυσιαστικά το μόνο που μπορείνα κάνεις είνα αν ετοιμάσει μερικές δραστηριότητες σχετικές με τα περιεχόμενα του μαθήματος να οπλιστής με υπομονή και θέληση και να τις κάνεις στην τάξη (εργαστήριο).  Το ϊνερνετ και η ώρα του παιδιού είνα λύση με πολλά προβλήματα και προσπάθησε να την αποφύγης.  Εν ανάγκη μάλωσε με τα παιδιά, οι βαθμοί δεν μετράνε αλλά κανένας δεν θέλει ένα 5 στον έλεγχο του ή στο απολυτήριο του.

EleniK:
Ναι, έχεις δίκιο σχετικά με την υπομονή Βαγγέλη ευχαριστώ.
 
Αυτό προσπαθώ να σχεδιάσω, κάποιες ενδιαφερουσες δραστηριότητες. Π.Χ. για να διδάξω άλγεβρα Boole ετοιμάζω κάποια πειραματάκια στο εργαστηριο Φυσικής, με τους διακόπτες σε σειρά, παράλληλα κλπ. Απλά ήθελα κάποιες παρόμοιες ιδέες. Π.χ. για το κεφάλαιο 3 με το υλικό του υπολογιστή, θα φέρω έναν διαλυμένο υπολογιστή και θα τους τον δείξω απο μέσα και απ' έξω :-)


pgrontas:
Εγώ έκανα το εξής πέρυσι - που το αντιμετώπισα πρώτη φορά:
Μία ώρα την εβδομάδα θεωρία από το βιβλίο και την δεύτερη στο εργαστήριο. Στο εργαστήριο αρχικά τους έκανα λίγο Windows, Word, Excel, Powerpoint (δεν θέλω τα παιδιά να φύγουν και μετά όταν τα βρουν μπροστά τους να λένε αυτός ο #$&*!*!&  δεν μας έμαθε τίποτα πρακτικό)
και μετά εργασίες όπως:
-κατασκευή Web Site του σχολείου (δεν είμαι και τόσο ευχαριστημένος από το αποτέλεσμα - μάλλον είναι too much - πάντως οι λεγόμενοι 'χειρότεροι' μαθητές ήταν πιο δημιουργικοί από τους καλούς).
-Εργασίες όπου έπρεπε να γράψουν ένα report και μια παρουσίαση σε powerpoint για θέματα όπως:
Παιχνίδια σε ΗΥ, Βίντεο στον ΗΥ, Μουσική στον ΗΥ, Windows VISTΑ, Ηλ. Εμπόριο κά.
Απο το δεύτερο έμεινα πολύ ευχαριστημένος.

pgrontas:
Α και ξέχασα - το πρόβλημα του internet επειδή θα το αντιμετωπίσεις σίγουρα, νομίζω πως η καλύτερη λύση είναι κάποιες φορές που σου ζητάνε να τους αφήνεις τα 5 ή 10 τελευταία λεπτά της ώρας, ώστε και να είναι ελεγχόμενο και να μην σου τα πρήζουν ότι δεν τους βάζεις.

Πλοήγηση

[0] Λίστα μηνυμάτων

[#] Επόμενη σελίδα

Μετάβαση στην πλήρη έκδοση