Απορία στο κεφ.2

Ξεκίνησε από Mariosxania, 08 Μαΐου 2009, 03:59:07 ΜΜ

« προηγούμενο - επόμενο »

Mariosxania

Καλησπέρα έχω κάποιες απορίες στο κεφ 2 και μιας και δν πάω σχολείο ελπίζω να με βοήθησετε...
Λοιπόν η ερώτηση 1,5 σελ 13 ποιά είναι η απάντηση?(Πότε εξυπηρετεί η λύση ενός προβλήματος με την βοήθεια υπολογιστή?)
Και κάτι άλλο οι παραγοντες που επηρεάζουν τον καθορισμό των απαιτήσεων με το τι περιλαμβάνει είναι το ίδιο?
Ευχαριστώ πάρα πολύ...

iliasthes

1.Ο υπολογιστής είναι προτιμότερο να χρησιμοποιείται όταν τα προβλήματα που καλούμαστε να επιλύσουμε έχουν κάποια συγκεκριμένα χαρακτηριστικά: α) πολυπλοκότητα στους υπολογισμούς, β)επαναληπτικότητα στις διαδικασίες επίλυσης, γ) ύπαρξη πολλών υπολογισμών, δ) απαίτηση για μεγάλη ταχύτητα εκτέλεσης πράξεων ε) μεγάλο πλήθος δεδομένων.

5. Ο έλεγχος ορθότητας δεν έχει σχέση με τη σωστή καταχώριση των δεδομένων, για την εξαγωγή των αποτελεσμάτων, αλλά με τον ορισμό των δεδομένων στην καταγραφή του προβλήματος.( Επίσης μπορείς να προσθέσεις και την τελευταία παράγραφο πριν την ανακεφαλαίωση- η πρώτη στην σελίδα 13)

Όσο για το τελευταίο που ρωτάς είναι περίπου το ίδιο, απλά ο συγγραφέας τα συγχέι λιγάκι, όπως και στην ερώτηση 5 όπου θέτει το ερώτημα: Γιατί, χωρίς βέβαια να δίνει μέσα στο βιβλίο την απάντηση.

Mariosxania

Σας Ευχαριστώ πολύ iliasthes.Οσο για τον καθορισμός άμα ζήτήσει τι τον επηρεάζει και δεν γράψω αυτό στην σελίδα 11 θα το πάρουν σωστό?Ευχαριστώ...

iliasthes

Το τι θα θέλει η επιτροπή δεν μπορούμε να το ξέρουμε. Το μάθημα εξετάζεται πρώτη φορά όπως γνωρίζεις και αυτό είναι μειονέκτημα. Δεν υπάρχει κάποια προηγούμενη εμπειρία με θέματα, για να μπορούμε να καταλάβουμε τη λογική της επιτροπής. Εμένα προσωπικά θα μου αρκούσαν οι 4 παράγοντες που αναφέρει στην ανακεφαλαίωση στη σελίδα 13.

Mariosxania

Την 8 ερώτηση στην σελίδα 47 μήπως θα σου ήταν εύκολο να μου την πείς?Σας έπρηξα ε?απλά για 5,6 δν έχω καθόλου σημειώσεις θεωρίας η απαντήσεις ασκήσεων...

iliasthes

Έστω και με μεγάλη καθυστέρηση η απάνηση:

Παλαιότερα η χρήση του υπολογιστή ..........Σήμερα μπορούμε με μεγαλύτερη ευκολία να δοκιμάζουμε την ορθότητα των αλγορίθμων, αφού τον κωδικοποιήσουμε σε γλώσσα προγραμματισμου και εκτελέσουμε το πρόγραμμα μας...... ώστε να είναι εύχρηστες τόσο, όσο και ο ψευδοκώδικας.

Σελίδα 44 το πλαίσιο που βρίσκεται αριστερά πάνω. Με απλά λόγια, παλιότερα ο έλεγχος γινότανε χειρόγραφα και ήταν πιο κουραστικός και μερικές φορές ο άνθρωπος μπορεί να έκανε λάθος. Σήμερα τον έλεγχο τον κάνουμε με τον υπολογιστή

Mariosxania

Ευχαριστώ πάρα πολύ για την απάντηση :) Δεν το είχα προσέξει το πλαίσιο έλεος ;D

iliasthes

Συμβαίνουνε αυτά. Η αλήθεια είναι πως το σχολικό βιβλίο έχει κάποιες (λίγες ευτυχώς) ερωτήσεις, για τις οποίες δεν έχει τις απαντήσεις. Δεν είναι απλά να βγάλεις εσύ ένα συμπέρασμα, δηλαδή μια ερώτηση κρίσης ας πούμε, αλλά δεν υπάρχει καμία αναφορά σε αυτό το οποίο ρωτάει.