Αποστολέας Θέμα: Πρόβλημα εκκίνησης  (Αναγνώστηκε 2067 φορές)

Γιάννης Γαϊδαρτζής

  • Δεινόσαυρος
  • *****
  • Μηνύματα: 117
Πρόβλημα εκκίνησης
« στις: 21 Νοε 2011, 06:44:43 μμ »
Γεια σας,
Πρόσφατα άλλαξα 4 μητρικές και εγκατέστησα win 7. Τα μηχανάκια λειτουργούσαν σαν fat clients με vista. Με τις καινούργιες μητρικές δεν συνδέονται. Ξεκινάνε κανονικά παίρνουν ip μετά εμφανίζεται η αρχική οθόνη με το ubuntu στη μέση για 1 δευτερόλεπτο και η οθόνη μαυρίζει και παραμένει έτσι. Η μητρική είναι GYGABYTE GA-G41MT-S2P. Μήπως φταίει η κάρτα δικτύου της μητρικής;

Ευχαριστώ.
Πρώην ΚΕΠΛΗΝΕΤ

AlexandrosK

  • Θαμώνας
  • ***
  • Μηνύματα: 48
Απ: Πρόβλημα εκκίνησης
« Απάντηση #1 στις: 21 Νοε 2011, 08:16:16 μμ »
Γεια χαρά

κι εγώ είχα πρόσφατα το ίδιο πρόβλημα. Φταίει η κάρτα δικτύου atheros.
Από ότι μου είπε ο Άλκης δεν ήταν φορτωμένος ο σωστός driver (atl2 αν δε κάνω λάθος),
με αποτέλεσμα να βγάζει kernel panic στο debug.

alkisg

  • Τεχνικός / καθαρίστρια
  • *****
  • Μηνύματα: 6094
    • Ο Διερμηνευτής της ΓΛΩΣΣΑΣ
Απ: Πρόβλημα εκκίνησης
« Απάντηση #2 στις: 22 Νοε 2011, 12:20:39 πμ »
Ναι, περιγράφω τη διαδικασία εδώ: https://help.ubuntu.com/community/UbuntuLTSP/AddingModules
αλλά νομίζω τη γράφει και ο οδηγός εγκατάστασης.
Εν ολίγοις, το πρώτο βήμα είναι να μπουτάρεις τους clients με ένα ubuntu live cd, να ανοίξεις ένα τερματικό, και να τρέξεις την εντολή:
Κώδικας: Text
  1. lspci -nn -k | grep -A 2 Ethernet

Αυτή θα μας πει ποιον driver χρειάζονται οι κάρτες, ώστε να τον βάλουμε στον εικονικό δίσκο. Για την ώρα προσθέτουμε χειρωνακτικά τους: atl1c bnx2 jme r8169 sis190.
Στην 12.04 έκδοση του Ubuntu δεν θα υπάρχει αυτό το πρόβλημα, θα προστίθενται αυτόματα όλοι οι drivers των καρτών δικτύου.

Γιάννης Γαϊδαρτζής

  • Δεινόσαυρος
  • *****
  • Μηνύματα: 117
Απ: Πρόβλημα εκκίνησης
« Απάντηση #3 στις: 24 Νοε 2011, 04:32:12 μμ »
Λοιπόν, ακολούθησα τις οδηγίες, εγκατέστησα και το atl2 αλλά δεν λειτουργεί.
Τι να ελέγξω για να καταλάβω τι φταίει; 
Πρώην ΚΕΠΛΗΝΕΤ

alkisg

  • Τεχνικός / καθαρίστρια
  • *****
  • Μηνύματα: 6094
    • Ο Διερμηνευτής της ΓΛΩΣΣΑΣ
Απ: Πρόβλημα εκκίνησης
« Απάντηση #4 στις: 24 Νοε 2011, 04:34:21 μμ »
Εν ολίγοις, το πρώτο βήμα είναι να μπουτάρεις τους clients με ένα ubuntu live cd, να ανοίξεις ένα τερματικό, και να τρέξεις την εντολή:
Κώδικας: Text
  1. lspci -nn -k | grep -A 2 Ethernet

Αυτή θα μας πει ποιον driver χρειάζονται οι κάρτες, ώστε να τον βάλουμε στον εικονικό δίσκο.

Γιάννης Γαϊδαρτζής

  • Δεινόσαυρος
  • *****
  • Μηνύματα: 117
Απ: Πρόβλημα εκκίνησης
« Απάντηση #5 στις: 24 Νοε 2011, 06:29:29 μμ »
Το έκανα αλλά με ubuntu 9.04 γιατί αυτό είχα πρόχειρο και μου εμφάνισε μόνο τον τύπο της κάρτας χωρίς να αναφέρει driver. θα δοκιμάσω αύριο με 10.04. Δεν ξέρω αν φταίει αυτό;
Πρώην ΚΕΠΛΗΝΕΤ

alkisg

  • Τεχνικός / καθαρίστρια
  • *****
  • Μηνύματα: 6094
    • Ο Διερμηνευτής της ΓΛΩΣΣΑΣ
Απ: Πρόβλημα εκκίνησης
« Απάντηση #6 στις: 24 Νοε 2011, 06:38:09 μμ »
Ναι είναι πιθανό ο kernel της 10.04 να μην έχει driver για την κάρτα σου και να χρειαστείς πιο καινούργιο kernel.
Γράψε εδώ τον τύπο της κάρτας που σου είπε το 9.04 (και οπωσδήποτε το PCI ID, π.χ. 1234:5678), και δοκίμασε αύριο με το 10.04 να δεις αν βρίσκει driver.

Γιάννης Γαϊδαρτζής

  • Δεινόσαυρος
  • *****
  • Μηνύματα: 117
Απ: Πρόβλημα εκκίνησης
« Απάντηση #7 στις: 25 Νοε 2011, 02:01:26 μμ »
Με 9.04 μου εμφανίζει Attansic Technology Corp. Device [1969:1073] rev. c0
και με 10.04 - Atheros Communications AR8151 v1.0 Gigabit Ethernet [1969:1073] ver.c0
Πρώην ΚΕΠΛΗΝΕΤ

alkisg

  • Τεχνικός / καθαρίστρια
  • *****
  • Μηνύματα: 6094
    • Ο Διερμηνευτής της ΓΛΩΣΣΑΣ
Απ: Πρόβλημα εκκίνησης
« Απάντηση #8 στις: 25 Νοε 2011, 04:13:57 μμ »
Δεν την υποστηρίζει ο kernel της 10.04 αλλά την υποστηρίζουν οι νεότεροι kernels, π.χ.:
$ grep '1969.*1073' /lib/modules/2.6.38-10-generic/modules.pcimap
atl1c  0x00001969 0x00001073 0xffffffff 0xffffffff 0x00000000 0x00000000 0x0


Οπότε ακολούθησε τη διαδικασία εγκατάστασης νέου kernel.
Δεν χρειάζεται να εγκαταστήσεις νέο kernel στο server. Μόνο στον εικονικό δίσκο, δηλαδή από εκεί που λέω "Εάν το καινούργιο υλικό είναι στους clients..." και κάτω.

Γιάννης Γαϊδαρτζής

  • Δεινόσαυρος
  • *****
  • Μηνύματα: 117
Απ: Πρόβλημα εκκίνησης
« Απάντηση #9 στις: 25 Νοε 2011, 05:55:10 μμ »
Ευχαριστώ πολύ! Τελικά έπαιξε.

 :D
Πρώην ΚΕΠΛΗΝΕΤ