Υλοποίηση τρόπου μαζικού ελεγχόμενου login των clients από τον server

Ξεκίνησε από happiness, 06 Φεβ 2019, 01:29:49 ΜΜ

« προηγούμενο - επόμενο »

Θέλετε να έχετε την δυνατότητα να κάνετε login με αυτοματοποιημένο τρόπο σε όλους τους clients από τον server;

Ναι
20 (95.2%)
Όχι
1 (4.8%)

Σύνολο ψηφοφόρων: 21

markakis

Χρησιμοποιώ την αυτόματη σύνδεση πριν από κάθε διδακτική ώρα για να συνδεθούν οι λογαριασμοί του αντίστοιχου τμήματος. Χρειάζονται συνολικά 3 κλικ με το ποντίκι και 2 έως 4 πατήματα πλήκτρων στο πληκτρολόγιο για να επιλέξω το τμήμα που θα συνδεθεί. Αν η επιλογή γινόταν από combo box θα χρειαζόταν 2 κλικ και κύλιση για την επιλογή του τμήματος και σίγουρα θα με βόλευε περισσότερο. Όμως καταλαβαίνω απόλυτα τον Άλκη που προσπαθεί να ιεραρχήσει προτεραιότητες στην ανάπτυξη LTSP/sch-scripts.

ioakyriazis

Το ίδιο πράγμα λέτε τώρα:

Και στην εκτέλεση εντολής μέσω του επόπτη, αν δώσεις μια φορά την εντολή για κάθε τμήμα,
την επόμενη φορά θα της βρεις στο dropdown και θα την επιλέξεις με το ροδάκι.

Λιγότερα κλίκ, καθόλου πληκτρολόγηση!!!  :D

happiness

έχω να πω ότι και εμένα δεν με βολεύει πολύ η γραμμή εντολών στον Επόπτη. Ο λόγος είναι επειδή πατώντας το κουμπί στο combo box μου βγαίνει μία τεράστια λίστα με τις πρόσφατες εντολές (πιάνει όλη την οθόνη), οι οποίες πρόσφατες είναι και ανακατεμένες (δεν είναι με χρονική σειρά απ ότι έχω παρατηρήσει) και με δυσκολεύει όλο αυτό. Σίγουρα θα με βόλευε πολύ εάν είχα την δυνατότητα να δημιουργήσω custom buttons στο μενού του Επόπτη που να τους βάζω εγώ την εντολή που αντιστοιχεί στο καθένα.

alkisg

Αν κάποιος θέλει να επεξεργαστεί το ιστορικό εντολών του Επόπτη, αρκεί να κλείσει τον Επόπτη και να επεξεργαστεί το αρχείο ~/.config/epoptes/history με έναν κειμενογράφο. Ή με ένα σκριπτάκι δύο γραμμών που θα βάζει μόνο τις εντολές που θέλει ο καθηγητής, και μετά θα εκκινεί τον Επόπτη.

Όντως υπάρχουν πολλές ιδέες για τη βελτίωση του διαλόγου εκτέλεσης εντολών. Θα πρέπει αριστερά να προσφέρει κατηγορίες: (1) Ιστορικό, (2) Έτοιμες εντολές όπως reset-panel, (3) Προκαθορισμένες εντολές χρήστη. Τα (2) και (3) μπορεί να έχουν και υποκατηγορίες, ενώ ο διάλογος θα πρέπει να θυμάται και να εμφανίζει την (υπο)κατηγορία που χρησιμοποίησε ο χρήστης τελευταία φορά. Και να έχει και αναζήτηση γιατί κάποιος μπορεί να μη θυμάται ότι λέγεται panel αλλά "πίνακας εφαρμογών", να μπορεί να το βρει κι έτσι.
Αυτό που λες αντιστοιχεί στο "3", δηλαδή ο καθηγητής να μπορεί εκεί να βάλει κάποιες προκαθορισμένες εντολές, και να τις επιλέγει καταρχάς με το μοναδικό κουμπί "Εκτέλεση εντολής" από το toolbar, και στη συνέχεια με ένα δεύτερο κλικ στο list-box των προκαθορισμένων εντολών ή ό,τι άλλο θα είναι.

Το πρόβλημα είναι ότι έχω μείνει μόνος μου στην ανάπτυξη (όχι στην υποστήριξη) οπότε δεν τα προλαβαίνω όλα! Οπότε η παραπάνω βελτίωση, ΑΝ δρομολογηθεί, θα είναι σε καμιά διετία... Έτσι, κάθε προσφορά βοήθειας στο development θα είναι πολύ καλοδεχούμενη! Ή αγγλιστί, "patches welcome"! :)

markakis

Δεν είχα σκεφτεί την επεξεργασία του ιστορικού εντολών (~/.config/epoptes/history), αυτό είναι μια γρήγορη και αποτελεσματική λύση.

happiness

Παράθεση από: alkisg στις 17 Οκτ 2020, 08:37:05 ΠΜ

Το πρόβλημα είναι ότι έχω μείνει μόνος μου στην ανάπτυξη (όχι στην υποστήριξη) οπότε δεν τα προλαβαίνω όλα! Οπότε η παραπάνω βελτίωση, ΑΝ δρομολογηθεί, θα είναι σε καμιά διετία... Έτσι, κάθε προσφορά βοήθειας στο development θα είναι πολύ καλοδεχούμενη! Ή αγγλιστί, "patches welcome"! :)
Μακάρι να είχα τις γνώσεις να βοηθήσω  :-\

Ευχαριστώ για το workaround, θα κάνω edit το αρχείο μία στο τόσο να σβήνω τις παλιές/πολλές εντολές για να μειώνεται η λίστα.

happiness

Επαναφέρω το θέμα. Υπάρχει τρόπος να κάνουμε κάθε φορά login συγκεκριμένο set χρηστών; Πχ τους a1-10....a1-20.

alkisg

Ναι: https://ts.sch.gr/wiki/Linux/LTSP/Προχωρημένα/Αυτόματη_σύνδεση.

Δες το και αν δυσκολεύεσαι κάπου ξαναρώτα. Πες και την αντιστοίχιση που θες, δηλαδή συγκεκριμένα ποιο username θα κάνει login σε ποιο hostname.

happiness

Αυτό που με μπερδεύει είναι πως μπορώ να κάνω αντιστοίχιση hostname και username με αριθμούς που δεν "ταιριάζουν". Δλδ το pc01 να συνδεθεί στον λογαριασμό a1-08, το pc02 στον a1-09 και πάει λέγοντας. Αυτό γίνεται;

alkisg

Για αρχικό autologin γίνεται αν τα βάλεις ένα-ένα ξεχωριστά κάτω από ενότητες [mac-address]. Π.χ.

[pc01]
AUTOLOGIN=a1-08

Για αυτόματη σύνδεση τμήματος, δεν γίνεται. Χρειάζεται "τύπος", δηλαδή "κανονική έκφραση", regex. Αλλιώς πώς να ξέρει το script τι να κάνει login και πού;