Το Στέκι των Πληροφορικών

Γενικό Λύκειο => Γενικά => Μήνυμα ξεκίνησε από: spyrosps στις 18 Σεπ 2019, 09:44:14 πμ

Τίτλος: Login σε AppInventor
Αποστολή από: spyrosps στις 18 Σεπ 2019, 09:44:14 πμ
Συνάδελφοι καλημέρα.
Θέλω στην Α' Λυκείου φέτος, στο μάθημα της επιλογής να κάνω App Inventor.
Το μεγάλο μου πρόβλημα είναι το πως θα κάνουν login οι μαθητές στο περιβάλλον.

Η λύση να έχουν οι μαθητές τους δικούς τους προσωπικούς κωδικούς google απορρίπτεται γιατί συνεχώς ξεχνάν τους κωδικούς.

Υπάρχει επίσης η λύση μέσω της διεύθυνσης code.appinventor.mit.edu/login να μπεις στο περιβάλλον χωρίς κωδικό google. Όμως όπως μου εξήγησε ο Άλκης, το ΜΙΤ που διαχειρίζεται το περιβάλλον του App Inventor, θεωρεί την ταυτόχρονη προσπέλαση από την ίδια IP του ΠΣΔ, ως κακόβουλη επίθεση και μας μπλοκάρει.

Άρα, η μόνη λύση που μου έχει μείνει είναι να φτιάξω πολλούς κωδικούς google μόνος μου και να τους δανείζω στους μαθητές. Το οποίο όμως δεν είναι εύκολο γιατί η google ζητάει συνήθως κινητό για επαλήθεση λογαριασμού και δε δέχεται το ίδιο κινητό συνέχεια.

Έχει σκεφτεί κάποιος συνάδελφος κάτι καλύτερο?
Σας ευχαριστώ πολύ.
Τίτλος: Απ: Login σε AppInventor
Αποστολή από: dski στις 18 Σεπ 2019, 10:25:39 πμ
Πάντως πέρυσι που χρησιμοποίησα τη σύνδεση μέσω code.appinventor.mit.edu/login (http://code.appinventor.mit.edu/login) δεν συνάντησα πρόβλημα. Δεν ξέρω πόσες ταυτόχρονες συνδέσεις θέλεις να έχεις όμως πέρυσι με με 8-9 ταυτόχρονες συνδέσεις δεν είχα πρόβλημα (οι μαθητές χωρισμένοι σε ομάδες ανά δύο ή τρεις). Τους είπα να καταγράψουν τους κωδικούς τους αλλ κράτησα ένα αντίγραφο και εγώ όπότε σε κάθε μάθημα αν κάποιος δεν τον είχε μαζί του τον έδινα ξανά. Δεν δημιουργήθηκε κανένα ιδιαίτερο πρόβλημα με αυτό. Το βασικότερο ήταν η αποκρισιμότητα του συστήματος καθώς ο emulator καθυστερούσε αρκετά, συχνά ήθελε επανεκκίνηση και νέα δοκιμή κτλ. Αυτό είχα αποτέλεσμα οι μαθητές να αποκαρδιώνονται και να βαριούνται...
Τίτλος: Απ: Login σε AppInventor
Αποστολή από: happiness στις 18 Σεπ 2019, 10:47:15 πμ
Δυστυχώς η χρήση του app inventor είναι άλλο ένα από τα τρανά παραδείγματα ότι ο σχεδιασμός της ύλης και των βιβλίων γίνεται χωρίς κανένα testing σε πραγματική τάξη.
Και εγώ πέρισυ είχα χρησιμοποιήσει την επιλογή του guest login και έβαζα τους μαθητές να σημειώνουν τους προσωρινούς κωδικούς, αλλά προς το τέλος της χρονιάς όντως αρχίσανε να μας μπλοκάρουνε.
Η δημιουργία λογαριασμών google από τους μαθητές δεν είναι λύση γιατί απαιτείται αριθμός κινητού και κάτι τέτοιο είναι παράτυπο. Εάν έχουν ήδη δικούς τους και δεχτούν να τους χρησιμοποιήσουν, καλώς.
Η μόνη ρεαλιστική και νομότυπη λύση είναι να κάνεις αίτηση με το σχολείο σου για να μπείτε στην πλατφόρμα google education, το οποίο όμως μπορώ να σε διαβεβαιώσω (επειδή το προσπάθησα) ότι δεν είναι εύκολο και θα χρειαστεί σίγουρα την συνεργασία του διευθυντή σου.

... καλή τύχη :/
Τίτλος: Απ: Login σε AppInventor
Αποστολή από: P.Tsiotakis στις 18 Σεπ 2019, 11:03:30 πμ
με το G suite της google μπορείς  να φτιάξεις όσους λογαριασμούς gmail θες και να τους διαχειριστείς κεντρικά
θυμάμαι ότι είναι δωρεάν για σχολικές μονάδες
https://edu.google.com/products/gsuite-for-education/?modal_active=none
Τίτλος: Απ: Login σε AppInventor
Αποστολή από: happiness στις 18 Σεπ 2019, 11:05:29 πμ
https://alkisg.mysch.gr/steki/index.php?topic=7536.msg87403#msg87403
Τίτλος: Απ: Login σε AppInventor
Αποστολή από: spyrosps στις 19 Σεπ 2019, 10:01:11 πμ
Σας ευχαριστώ πολύ όλους