Αποστολέας Θέμα: Δοκιμές Ubuntu 22.04/LTSP/sch-scripts/Επόπτη  (Αναγνώστηκε 223 φορές)

alkisg

  • Τεχνικός / καθαρίστρια
  • *****
  • Μηνύματα: 6197
    • Ο Διερμηνευτής της ΓΛΩΣΣΑΣ
Δοκιμές Ubuntu 22.04/LTSP/sch-scripts/Επόπτη
« στις: 24 Οκτ 2021, 01:47:47 μμ »
Το Ubuntu 22.04 θα γίνει διαθέσιμο τον Απρίλιο του 2022 και ως συνήθως, κάθε δύο χρόνια που βγαίνουν οι Long Term Support εκδόσεις, θα το εγκαταστήσουμε στα σχολεία το ερχόμενο καλοκαίρι.

Αυτή τη φορά όμως δεν έχουμε τεράστιες αλλαγές ούτε στο Ubuntu MATE ούτε στο LTSP και έτσι όσοι έχουν ήδη το 20.04 θα προτείνεται να κάνουν αναβάθμιση και όχι καθαρή εγκατάσταση. Λεπτομέρειες θα ανακοινωθούν τον Αύγουστο όπου το Ubuntu ανοίγει την δυνατότητα αναβαθμίσεων.

Οι πολύ θαρραλέοι alpha testers μπορούν από σήμερα να εγκαθιστούν Ubuntu 22.04/LTSP/sch-scripts/Επόπτη σε εικονικές μηχανές ή δοκιμαστικούς υπολογιστές, ενώ για τα σχολεία όπως είπαμε περιμένουμε το καλοκαίρι.

Ο στόχος είναι να δούμε και να αναφέρουμε σφάλματα που μας επηρεάζουν, μήπως τυχόν καταφέρουμε να λυθούν μέχρι και τον Φεβρουάριο όπου και "παγώνει" η διανομή: https://discourse.ubuntu.com/t/jammy-jellyfish-release-schedule/23906

Η λήψη του iso γίνεται από τη σελίδα http://cdimage.ubuntu.com/ubuntu-mate/daily-live/current/, ενώ στη συνέχεια ακολουθούμε τις κλασσικές οδηγίες στο https://ts.sch.gr/wiki/Linux/LTSP.

Για το Debian/KDE που λέγαμε, σιγά σιγά ωριμάζει η υποστήριξη και γι' αυτά, αλλά προς το παρόν οι περισσότεροι ας μείνουμε για έναν ακόμα κύκλο με το Ubuntu MATE.

alkisg

  • Τεχνικός / καθαρίστρια
  • *****
  • Μηνύματα: 6197
    • Ο Διερμηνευτής της ΓΛΩΣΣΑΣ
Απ: Δοκιμές Ubuntu 22.04/LTSP/sch-scripts/Επόπτη
« Απάντηση #1 στις: 13 Δεκ 2021, 10:41:21 πμ »
Το εγχειρίδιο Ubuntu 22.04/LTSP/sch-scripts/Επόπτη έχει ήδη γραφεί και βρίσκεται σε νέα διεύθυνση: https://ts.sch.gr/docs/linux/
Χρησιμοποιήθηκαν νέες τεχνολογίες markdown/mkdocs/mkdocs-material οι οποίες επιτρέπουν τη χρήση επαγγελματικών IDEs όπως το vsode, καθώς και του git για την παρακολούθηση αλλαγών, κάνοντας έτσι τη διαδικασία συγγραφής τεκμηρίωσης πολύ πιο ευχάριστη.

Οι οδηγίες της νέας αυτής σελίδας είναι κατάλληλες για Ubuntu MATE 22.04 64bit, για 20.04 64bit, και για 18.04 32bit, αλλά σε όλες τις περιπτώσεις με το νέο LTSP. Επίσης η πρώτη ενότητα, https://ts.sch.gr/docs/linux/ubuntu, είναι κατάλληλη για εγκατάσταση ενός μόνο υπολογιστή με Ubuntu χωρίς LTSP.

Η παλιά σελίδα https://ts.sch.gr/wiki/linux/ που είναι γραμμένη σε mediawiki, θα μείνει ως έχει μέχρι την επίσημη έκδοση του Ubuntu 22.04 τον Απρίλιο. Τότε θα μπει ένα banner που θα παραπέμπει στη νέα σελίδα, ενώ ταυτόχρονα θα συνεχίσει να υφίσταται για λίγο διάστημα, ώστε να είναι διαθέσιμες και οι οδηγίες για το παλιό LTSP.