Αποστολέας Θέμα: Δοκιμές Ubuntu 22.04/LTSP/sch-scripts/Επόπτη  (Αναγνώστηκε 94 φορές)

alkisg

  • Τεχνικός / καθαρίστρια
  • *****
  • Μηνύματα: 6150
    • Ο Διερμηνευτής της ΓΛΩΣΣΑΣ
Δοκιμές Ubuntu 22.04/LTSP/sch-scripts/Επόπτη
« στις: 24 Οκτ 2021, 01:47:47 μμ »
Το Ubuntu 22.04 θα γίνει διαθέσιμο τον Απρίλιο του 2022 και ως συνήθως, κάθε δύο χρόνια που βγαίνουν οι Long Term Support εκδόσεις, θα το εγκαταστήσουμε στα σχολεία το ερχόμενο καλοκαίρι.

Αυτή τη φορά όμως δεν έχουμε τεράστιες αλλαγές ούτε στο Ubuntu MATE ούτε στο LTSP και έτσι όσοι έχουν ήδη το 20.04 θα προτείνεται να κάνουν αναβάθμιση και όχι καθαρή εγκατάσταση. Λεπτομέρειες θα ανακοινωθούν τον Αύγουστο όπου το Ubuntu ανοίγει την δυνατότητα αναβαθμίσεων.

Οι πολύ θαρραλέοι alpha testers μπορούν από σήμερα να εγκαθιστούν Ubuntu 22.04/LTSP/sch-scripts/Επόπτη σε εικονικές μηχανές ή δοκιμαστικούς υπολογιστές, ενώ για τα σχολεία όπως είπαμε περιμένουμε το καλοκαίρι.

Ο στόχος είναι να δούμε και να αναφέρουμε σφάλματα που μας επηρεάζουν, μήπως τυχόν καταφέρουμε να λυθούν μέχρι και τον Φεβρουάριο όπου και "παγώνει" η διανομή: https://discourse.ubuntu.com/t/jammy-jellyfish-release-schedule/23906

Η λήψη του iso γίνεται από τη σελίδα http://cdimage.ubuntu.com/ubuntu-mate/daily-live/current/, ενώ στη συνέχεια ακολουθούμε τις κλασσικές οδηγίες στο https://ts.sch.gr/wiki/Linux/LTSP.

Για το Debian/KDE που λέγαμε, σιγά σιγά ωριμάζει η υποστήριξη και γι' αυτά, αλλά προς το παρόν οι περισσότεροι ας μείνουμε για έναν ακόμα κύκλο με το Ubuntu MATE.