Αιτήσεις για το Project (sos)

Ξεκίνησε από peter13, 23 Μαΐου 2011, 02:36:01 ΜΜ

« προηγούμενο - επόμενο »

peter13

http://esos.gr/index.php?option=com_k2&view=item&id=12869:prosklisi-ekdilosis-endiaferontos-gia-tin-epimorfosi-ekpaideitikon-genikon-likeion&Itemid=708

Οι υποψήφιοι θα πρέπει να υποβάλουν αίτηση μέσω Διαδικτύου (Internet), από 19 Μαΐου 2011 έως και 30 Μαΐου 2011, στην ηλεκτρονική διεύθυνση www.oepek.gr,

Θεωρώ ύποπτο που αυτό δημοσιεύτηκε ως είδηση 4 μέρες μετά την έναρξη των αιτήσεων. Για αυτό όποιος επιθυμεί ας υποβάλλει την αίτηση του μέχρι τις 30 Μαίου.
Από ότι φαίνεται μπορούν να υποβάλλουν όλες οι ειδικότητες και ελπίζω ότι οι πληροφορικοί με master  θα εχουν προτεραιότητα.  Υποθέτω βέβαια ότι σημαντικότερο ρόλο παίζει τι "γραμμή" θα δώσε ιτο υπουργείο ως προς το ποιες ειδικότητες προηγούνται..
Όπως και να χει είναι ένα διήμερο η επιμόρφωση και ειδικά για εμάς τους πληροφορικούς νομίζω ότι είναι σημαντικό.
Του χρόνου χάνονται όλες οι ώρες της α' λυκείου επομένως όποιος θέλει να συμπληρώσει το ωράριο του θα πρέπει να αναλάβει την ερευνητική εργασία. Περί ορέξεως βέβαια κολοκυθόπιτα...

Υσ. Θα βάλω κι ένα λινκ στο σχέδιο για α,β,γ λυκείου. Αν νομίζουν οι διαχειριστές ότι το post μου θα πρέπει να μπει εκεί ας το μετακινήσουν...

athinabel

"Εμπειρία στην εφαρμογή ερευνητικών εργασιών (Projects)  *", Σε αυτό το κουτάκι μπορούμε να συμπληρώσουμε ότι διδάσκουμε εφαρμογές Πληροφορικής και Υπολογιστών;;; Ετσι και αλλιώς project κάναμε!
Προσωπικά, έχω διδάξει και Τεχνολογία Α' Λυκείου, 2 συνεχόμενες χρονιές. Αυτό να το γράψω; Επίσης μπορώ να γράψω ότι έχω εκπονήσει διπλωματική εργασία;Θα πάρουνε μόνο έναν εκπαιδευτικό από κάθε Λύκειο; θα δώσουν κάποια διευκρίνιση ή να γράψουμε ό,τι θέλουμε;;

za√‘ag

Και εμείς οι πτωχοί που είμαστε ακόμα σε διάθεση ΠΥΣΔΕ τι πρέπει να κάνουμε;
«Δεν υπάρχει λόγος να θέλει κανείς έναν υπολογιστή στο σπίτι του»--Ken Olson, πρ. της DEC, 1977
«Τα 640KB RAM επαρκούν για να τρέξει κάθε πρόγραμμα»--Bill Gates
Δείτε κι άλλες ιστορικές ατάκες  εδώ

soron80

Παράθεση από: za√'ag στις 23 Μαΐου 2011, 10:35:43 ΜΜ
Και εμείς οι πτωχοί που είμαστε ακόμα σε διάθεση ΠΥΣΔΕ τι πρέπει να κάνουμε;

κάνε μια αίτηση, δεν έχεις να χάσεις κάτι..
Τσισπαράς Βασίλης
Καθηγητής Πληροφορικής ΠΕ19

evry

Παιδιά βγήκαν τα αποτελέσματα για τους επιμορφούμενους στο project
Υπάρχουν στο site του ΟΕΠΕΚ,
http://www.oepek.gr

Επισυνάπτω και το αρχείο μήπως έκανε κανείς αίτηση, αν και από ότι κατάλαβα αυτοί που πήραν σε σχέση με αυτούς που έκαναν αίτηση είναι πολύ λίγοι.

Πάντως από ότι βλέπω  οι συνάδελφοι πληροφορικής δεν είναι και τόσοι πολλοί.
Αξίζει άραγε να επιμορφωθεί κάποιος πάνω σε αυτό? Θα έχει ενδιαφέρον?
What I cannot create I do not understand -- Richard Feynman
http://evripides.mysch.gr

badim

Μήπως θυμάται κανείς πότε πραγματοποιείται το σεμινάριο για τους επιλεγμένους??

pgrontas

Είμαι περίεργος με ποια κριτήρια έγινε η επιλογή.
Το ρωτάω αυτό γιατί τα δεδομένα δεν φαίνονται καθόλου 'καθαρισμένα'. Δηλαδή άλλος γράφει το λεκτικό της ειδικότητας, άλλος γράφει μόνο τον κωδικό. Αλλοι έχουν δώσει στο όνομα το επώνυμο κόκ. Αυτό ήταν φανερό ότι θα συμβεί αν κρίνουμε την φόρμα εισαγωγής όπου ο καθένας έγγραφε ότι ήθελε.
Βέβαια δεν έχει σημασία καθαυτό, εκτός από το ότι αποκλείει να έγινε κάποια αυτόματη επιλογή με βάση την ειδικότητα ή/και επαλήθευση των στοιχείων που δόθηκαν.

Παράθεση από: evry στις 17 Ιουν 2011, 06:31:01 ΜΜ
Αξίζει άραγε να επιμορφωθεί κάποιος πάνω σε αυτό? Θα έχει ενδιαφέρον?
Πολύ καλή ερώτηση. Σαν ιδέα την θεωρώ ενδιαφέρουσα (όχι φυσικά τόσο ενδιαφέρουσα, ώστε να δικαιολογεί την αφαίρεση της πληροφορικής και των άλλων μαθημάτων επιλογής). Να δούμε αν θα παραμείνει ενδιαφέρουσα και όταν θα γνωστοποιηθούν οι λεπτομέρειες υλοποίησης.
Programs must be written for people to read, and only incidentally for machines to execute - Harold Abelson

evry

Μα είναι ενδιαφέρουσα, και δεν νομίζω ότι έχει σημασία αν θα επιμορφωθούμε ή όχι, γιατί από του χρόνου θα έρχονται κάποιοι από αυτούς που επιμορφώθηκαν και θα ζητάνε επιτακτικά το εργαστήριο της πληροφορικής και φυσικά τη δική μας συνδρομή. Οπότε θα γίνει πολύ ενδιαφέρουσα για εμάς.  :D

Εμένα η απορία μου είναι η εξής: Αν κατάλαβα καλά αυτό το μάθημα είναι 3ωρο. Άρα θα κάνεις 3 ώρες την εβδομάδα. Τι ακριβώς θα κάνεις? Δηλαδή πόσο μεγάλο θα είναι αυτό το project? Θα υπάρχει σωστή καθοδήγηση? ή θα καταλήξει ώρα του παιδιού?
What I cannot create I do not understand -- Richard Feynman
http://evripides.mysch.gr

pgrontas

Παράθεση από: evry στις 17 Ιουν 2011, 07:18:35 ΜΜ
Εμένα η απορία μου είναι η εξής: Αν κατάλαβα καλά αυτό το μάθημα είναι 3ωρο. Άρα θα κάνεις 3 ώρες την εβδομάδα. Τι ακριβώς θα κάνεις? Δηλαδή πόσο μεγάλο θα είναι αυτό το project? Θα υπάρχει σωστή καθοδήγηση? ή θα καταλήξει ώρα του παιδιού?
Την ίδια απορία έχω και εγώ. Οι 3 ώρες αυτές μου φαίνονται μαρτύριο για όποιον και να τις κάνει αν υποθέσεις ότι θα αφορούν μόνο το project. Θα γίνει έτσι όμως;
Programs must be written for people to read, and only incidentally for machines to execute - Harold Abelson

pthomop

Τα έχω πάρει στο κρανίο >:( >:(
Πολλοί λίγοι δικοί μας επιλέχτηκαν. Από το δικό μου Λύκειο μια κοινωνιολογος μονο που έλειπε 3 χρονια απο το σχολείο με άδειες εγκυμοσύνης και μεταπτυχιακού. Από οτι μου ειπε εγραψε ένα σωρό φουμαρα στην αίτηση της για ερευνητικές αηδίες κλπκλπ. Και χρειαζομαι 8 ώρες για την επόμενη χρονιά να συμπληρώσω ωράριο.
Να χ@@ω τα κριτήρια τους.

geochatz

Δε νομίζω να τις πολυέλεγξαν. Μάλλον πήραν τους 1057 πρώτους χρονικά ή αναλογικά ανά ΠΕΚ.
Και οι Πληροφορικοί είμαστε 183 σε αυτή τη φάση. Περίπου το 20%.

Katsadouros_Dhm

Παράθεση από: pthomop στις 18 Ιουν 2011, 10:03:33 ΠΜ
Και χρειαζομαι 8 ώρες για την επόμενη χρονιά να συμπληρώσω ωράριο.
Έκανα και εγώ και δε με πήραν. Πήραν συνάδελφο που είναι προσωρινά τοποθετημένος.(για 10 ώρες και 3 ημέρες) στο σχολείο.
Πέρα από αυτό νομίζω ότι - σύμφωνα και με την πρώτη ανακοίνωση του ΟΕΠΕΚ- αν κάποιος δεν επιμορφωθεί δε σημαίνει ότι δεν μπορεί να πάρει και ώρες project. ( Η ανακοίνωση έλεγε ότι οι πρώτοι επιμορφούμενοι θα δράσουν "ως πολλαπλασιαστές" ;D για τους υπόλοιπους).
Πάντως νομίζω ότι τα κριτήρια για το ποιός τελικά θα πάρει τις ώρες το Σεπτέμβριο θα πρέπει να είναι δύο:
1). Να θέλει και να μπορεί να κάνει τις ώρες του project.
2). Να έχει πρόβλημα ωραρίου.
Δεν μου φαίνεται φυσιολογικό κάποιος που μπορεί να συμπληρώσει ωράριο με τις αναθέσεις του, να πάρει ώρες project και κάποιος άλλος που θα έχει πρόβλημα ωραρίου, να μείνει μετέωρος και να ψάχνεται.
Και ένα τελευταίο: Οι πληροφορικοί επειδή θα κληθούν σίγουρα να βοηθήσουν λίγο ή πολύ-  λόγω εργαστηρίου, γνώσεων και ...χαζού εθελοντισμού - όλοι καταλαβαίνουν τι εννοώ... - δεν είναι δυνατόν - αν θέλουν φυσικά να κάνουν project - να τους αρνηθεί κάποιος να πάρουν ώρες.
Οπότε pthmop (λογικά...) μην ανησυχείς...

dkonetas

  19/6/11
Θαυμάστε διαφάνεια και αξιοκρατία στον Οργανισμό ΕΠιμόρφωσης ΕΚπαιδευτικών (ΟΕΠΕΚ) :
http://edu4adults.blogspot.com/2011/06/blog-post_19.html#axzz1PhRXljCB 

lp

Είμαι από τους λίγους που επιλέχθηκαν... Ο μόνος λόγος που δήλωσα είναι γιατί έχω τη δεύτερη οργανική στο σχολείο μου και από του χρόνου θα είχα πρόβλημα.
Λέων Προκόπης
2ο ΓΕΛ Ναυπλίου

iliasthes

Το θέμα είναι πως από τη στιγμή που η υπηρεσία βάζει σε προτεραιότητα όσους παρακολουθήσουν τα σχετικά σεμινάρια, θα έπρεπε να βρει τρόπο όσοι έκαναν αίτηση να μπορούν να τα παρακολουθήσουν κι όλας.