Ολα τα σφάζω όλα τα μαχαιρώνω..

Ξεκίνησε από Vangelis, 09 Απρ 2006, 10:01:14 ΜΜ

« προηγούμενο - επόμενο »

Vangelis

Συγνώμη για τον τίτλο αλλά την περάσμενη εβδομάδα γνώρισα ένα συνάδελφο που έχει τελειώσει τα ΤΕΙ Βιομηχανικής Πληροφορικής  (κάνει σεμινάρια σε ενηλίκους στο σχολείο μου).
Επειδή δεν ήξερα το τμήμα αυτό αναζήτησα πληροφοριές στο Internet.  Με έκπληξη ανακάλυψα τι μπορούν να κάνουν οι απόφοιτοι της σχολής.  Σας τα μεταφέρω περιληπτικά :

Να αναλύουν και μελετούν προβλήματα μηχανογραφικών αναγκών επιχειρήσεων και οργανισμών και προτείνουν κατάλληλες λύσεις που μεταφράζονται σε προδιαγραφές υλικού ( hardware ) και λογισμικού ( software ) πληροφοριακών συστημάτων.

Να διαχειρίζονται δίκτυα υπολογιστών, φροντίζοντας για την ασφάλεια των πληροφοριών και την καλή λειτουργία ολοκλήρου του συστήματος.

Να σχεδιάζουν, αναπτύσσουν, δοκιμάζουν, εγκαθιστούν και συντηρούν, εξ ολοκλήρου ή εν μέρει, λογισμικό συστημάτων ή και λογισμικό εφαρμογών κάθε χρήσης και κατηγορίας.

Να απασχολούνται στη βιομηχανία ανάπτυξης και παραγωγής υλικού ( hardware ) πληροφοριακών συστημάτων καθώς επίσης και με την τεχνική υποστήριξη αυτών των συστημάτων.

Ιδιαίτερα, να ασχολούνται με πληροφοριακά συστήματα παραγωγής, δηλαδή κατανεμημένα συστήματα πραγματικού χρόνου με κρισιμότητα ασφαλείας ( safety critical )? να αναλύουν, μελετούν, προδιαγράφουν, σχεδιάζουν, υλοποιούν, δοκιμάζουν και συντηρούν πληροφοριακά συστήματα παραγωγής ή τμήματα λογισμικού ή/και υλικού αυτών. Επιβλέπουν τη λειτουργία πληροφοριακών συστημάτων παραγωγής και μεριμνούν για τη συντήρηση και την ανάπτυξή τους.

Οι πτυχιούχοι μηχανικοί του Τμήματος είναι ακόμη ικανοί για:

•  Διδασκαλία σε θέματα της ειδικότητάς τους σε όλες τις βαθμίδες της εκπαίδευσης σύμφωνα με την ισχύουσα κάθε φορά νομοθεσία.

•  Μελέτη, έρευνα και εφαρμογή της τεχνολογίας της Πληροφορικής.

•  Άσκηση κάθε άλλης δραστηριότητας που εμφανίζεται με την εξέλιξη της επιστήμης και της τεχνολογίας και που καλύπτεται από το γνωστικό αντικείμενο της Πληροφορικής.

Αυτά τα .. ολίγα.   Για να είναι  σίγουροι ότι τα έπιασαν όλα ξαναδιαβάστε την τελευταία πρόταση. 
Χωρίς να έχω τίποτα με τους αποφοίτους της σχολής - άλλωστε δεν έγραψαν αυτοι αυτό το κέιμενο και αν περάσουν στον ΑΣΕΠ καλώς να ορίσουν - πιστεύω ότι  λίγη μετριοπάθεια δεν βλάπτει.