Αποστολέας Θέμα: ΠΑΡΑΜΕΤΡΟΙ ΣΕ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ  (Αναγνώστηκε 2718 φορές)

ΕΠΙΣΚΕΠΤΗΣ

  • Επισκέπτης
ΠΑΡΑΜΕΤΡΟΙ ΣΕ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ
« στις: 23 Μαρ 2006, 07:10:43 μμ »
Σε παλιαότερο θέμα διάβασα:
Λύθηκε η ασάφεια με τις διαδικασίες:
Μετά από επικοινωνία με τους συγγραφείς του βιβλίου προέκυψαν τα εξής συμπεράσματα: Στη ΓΛΩΣΣΑ το πέρασμα των μεταβλητών γίνεται με αναφορά στις διαδικασίες και με τιμή στις συναρτήσεις. αρα είναι αδύνατη η κλήση μιας διαδικασίας με εκφράσεις (ή σταθερές) σαν παραμέτρους (δεν επιτρέπεται η  ΚΑΛΕΣΕ ΚάνεΚάτι(Α - 1)). Σαν επακόλουθο, είναι αδύνατη η χρήση αναδρομής στην ΓΛΩΣΣΑ και αν ποτέ αυτή ενταχτεί στην ύλη θα χρειαστούν κάποιες αλλαγές στον τυπικό ορισμό της.

ΑΛΗΘΕΙΑ ΤΙ ΙΣΧΥΕΙ?
Στη ΓΛΩΣΣΑ ειναι αποδεκτές πραγματικές παράμετροι και παραστάσεις και σταθερές.

alkisg

  • Τεχνικός / καθαρίστρια
  • *****
  • Μηνύματα: 6200
    • Ο Διερμηνευτής της ΓΛΩΣΣΑΣ
Απ: ΠΑΡΑΜΕΤΡΟΙ ΣΕ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ
« Απάντηση #1 στις: 23 Μαρ 2006, 10:17:52 μμ »
Επισκέπτη το (παλιό) μήνυμα αυτό σκέφτηκα πολλές φορές να το σβήσω (και τελικά μάλλον θα έπρεπε) γιατί σε επόμενη συζήτηση μου είχαν προτείνει την υλοποίηση που κάνει η Basic, δηλαδή π.χ. ΚΑΛΕΣΕ ΚάποιαΔιαδικασία( (x) ), και βάζοντας το x σε παρένθεση να είναι ισοδύναμο της μεταβίβασης με τιμή, και επομένως να καλύπτεται και η αναδρομή καθώς και άλλα παραπλήσια παραδείγματα του βιβλίου...

Άστο, μην ασχολείσαι με αυτό το post, από τότε και οι συγγραφείς έχουν αναθεωρήσει και εμείς οι υπόλοιποι... Διάβασε κάποιο από τα πιο πρόσφατα θέματα.