Αποστολέας Θέμα: Πρόβλημα στην εκκίνηση του ubuntu se ltsp με εικονική μηχανή  (Αναγνώστηκε 2469 φορές)

gioufkas

  • Θαμώνας
  • ***
  • Μηνύματα: 44
Καλημέρα και συγχαρητήρια για την πολύ καλή δουλεία που έχει γίνει

Μόλις εγκατέστησα στο εργαστήριο μου ubuntu LTSP με εικονική μηχανή (FAT CLIENTS).
Εχω ένα laptopaki το οποίο φορτώνει κανονικά το ubuntu.
Τα pc του εργαστηρίου,ενώ κάνουν boot από την κάρτα δικτύου μολις εμφανίζεται η πρώτη εικόνα ubuntu με τις τελίτσες που
δείχνουν ότι φορτώνει μαυρίζει η οθόνη(λαμπάκι πράσινο) και νεκρώνει το pc.

Ευχαριστώ εκ των προτέρων

ps: Οι κάρτες γραφικών απο τα pcακια είναι Intel g33/g31 express chipset family
και οι επεξεργαστές intel celeron 1.8 ghz
ram 1gb


gioufkas

  • Θαμώνας
  • ***
  • Μηνύματα: 44
Απ: Πρόβλημα στην εκκίνηση του ubuntu se ltsp με εικονική μηχανή
« Απάντηση #2 στις: 12 Ιαν 2012, 01:29:58 μμ »
atheros L2 fast ethernet 10/100 base t controler

alkisg

  • Τεχνικός / καθαρίστρια
  • *****
  • Μηνύματα: 6107
    • Ο Διερμηνευτής της ΓΛΩΣΣΑΣ
Απ: Πρόβλημα στην εκκίνηση του ubuntu se ltsp με εικονική μηχανή
« Απάντηση #3 στις: 12 Ιαν 2012, 02:36:46 μμ »
Χρειάζεται το PCI ID για να βρούμε ποιον driver θέλει, αλλά λογικά είναι αυτό που περιγράφω στην παραπάνω σελίδα, οπότε ακολουθώντας τις οδηγίες που έγραψα στο wiki θα φτιάξει.
Το PCI ID από live CD Linux φαίνεται με την εντολή lspci -nn -k | grep -A 2 Ethernet,
ενώ από Windows φαίνεται κάπου στον device manager, π.χ. το "14F1:2013" σε αυτή την εικόνα.

Όταν λες "Ubuntu με εικονική μηχανή", εννοείς αυτό; http://ts.sch.gr/vms/
Αν είναι να διορθώσουμε τα VMs ώστε να έχουν προεγκατεστημένους τους drivers (το κάνει αυτόματα η τελευταία έκδοση των sch-scripts)...

gioufkas

  • Θαμώνας
  • ***
  • Μηνύματα: 44
Απ: Πρόβλημα στην εκκίνηση του ubuntu se ltsp με εικονική μηχανή
« Απάντηση #4 στις: 12 Ιαν 2012, 02:45:00 μμ »
Σωστά...
http://ts.sch.gr/vms/

Μα περιμένω το update ?

gioufkas

  • Θαμώνας
  • ***
  • Μηνύματα: 44
Απ: Πρόβλημα στην εκκίνηση του ubuntu se ltsp με εικονική μηχανή
« Απάντηση #5 στις: 16 Ιαν 2012, 10:38:27 πμ »
Έτρεξα την εντολή με live cd και εμφανίστηκαν...

01:00.0 Ethernet controller [0200]: Atheros Communications L2 Fast Ethernet [1969:2048] (rev a0)
   Subsystem: Elitegroup Computer Systems Device [1019:2048]
   Kernel driver in use: atl2

alkisg

  • Τεχνικός / καθαρίστρια
  • *****
  • Μηνύματα: 6107
    • Ο Διερμηνευτής της ΓΛΩΣΣΑΣ
Απ: Πρόβλημα στην εκκίνηση του ubuntu se ltsp με εικονική μηχανή
« Απάντηση #6 στις: 16 Ιαν 2012, 11:08:35 πμ »
Όντως αυτό είναι το πρόβλημα, στην έκδοση 10.04 του Ubuntu το atl2 module δεν μπαίνει στο αρχείο εκκίνησης που ονομάζεται initramfs από προεπιλογής.
Τα sch-scripts βάζουν επιπρόσθετα τα "atl1c bnx2 jme r8169 sis190", αλλά όχι το δικό σου atl2. Θα το βάζουν σε επόμενη έκδοση.

Δοκίμασε να ακολουθήσεις τα βήματα της σελίδας που παρέπεμψα παραπάνω:
https://help.ubuntu.com/community/UbuntuLTSP/AddingModules
Τη διόρθωσα ώστε να περιέχει και το module σου.
Αν δεν το καταφέρεις, έλα από το IRC για live βοήθεια.

gioufkas

  • Θαμώνας
  • ***
  • Μηνύματα: 44
Απ: Πρόβλημα στην εκκίνηση του ubuntu se ltsp με εικονική μηχανή
« Απάντηση #7 στις: 16 Ιαν 2012, 11:20:01 πμ »
Δεν ξέρω αν ακολούθησα σωστά την διαδικασία...

*Έτρεψα την εντολή
sudo editor /opt/ltsp/i386/usr/share/initramfs-tools/hooks/additional_net_modules

*Έσβησα την 1η γραμμή απο το παρακάτω
# !/bin/sh
# initramfs hook to add some additional net modules

MINKVER="2.6.24"
PREREQ=""

# Output pre-requisites
prereqs()
{
     echo "$PREREQ"
}

case "$1" in
prereqs)
     prereqs
     exit 0
     ;;
esac

# Abort if not inside an ltsp-chroot
test -f /etc/ltsp_chroot || exit 0

. /usr/share/initramfs-tools/hook-functions

# In Lucid initramfs-tools (0.92), the auto_add_modules "net" function in
# /usr/share/initramfs-tools/hook-functions only adds some of the network
# modules, not all of them. it was fixed in initramfs-tools 0.98, so just
# manually add a few common modules for now.
for module in atl1c bnx2 jme r8169 sis190; do
    manual_add_modules "$module"
done

 *Έτρεψα την εντολή
sudo chmod +x /opt/ltsp/i386/usr/share/initramfs-tools/hooks/additional_net_modules

*Έτρεψα την εντολή
sudo chroot /opt/ltsp/i386/ update-initramfs -u

και μου εμφανίστηκαν τα μηνύματα
update-initramfs: Generating /boot/initrd.img-2.6.32-34-generic
grep: /proc/modules: No such file or directory
grep: /proc/modules: No such file or directory
grep: /proc/modules: No such file or directory
grep: /proc/modules: No such file or directory

*Έτρεψα την εντολή
sudo chroot /opt/ltsp/i386/ /usr/share/ltsp/update-kernels

και μου εμφανίστηκαν τα μηνύματα
Skipping yaboot configuration. install yaboot package if you need it.
Skipping netabootwrap images. Install the aboot package if you need them.
Skipping sparc piggyback images. Install the sparc-utils package if you need them.

*Έτρεψα την εντολή
 sudo ltsp-update-kernels
και μου εμφανίστηκαν τα μηνύματα
Updating /var/lib/tftpboot directories for chroot: /opt/ltsp/i386
Skipping invalid chroot: /opt/ltsp/lost+found
teacher@server:~$


gioufkas

  • Θαμώνας
  • ***
  • Μηνύματα: 44
Απ: Πρόβλημα στην εκκίνηση του ubuntu se ltsp με εικονική μηχανή
« Απάντηση #8 στις: 16 Ιαν 2012, 11:45:17 πμ »
Δεν είχα δει το μήνυμά σου. Τώρα όλα οκ νομίζω

Σε ευχαριστώ...
Ξέρω αν ξαναχρειαστώ βοήθεια δεν θα διστάσω.... ;)