Myschool.... or My School?

Ξεκίνησε από Azur, 13 Οκτ 2016, 11:24:47 ΜΜ

« προηγούμενο - επόμενο »

Azur

Aγαπητοί συνάδελφοι,  αρκετά!  Οι ώρες μείωσης λόγω εργαστηρίου εξανεμίστηκαν αλλά...τίποτα δεν άλλαξε. Κι έτσι βρίσκομαι με 20 ώρες ( πλήρες ωράριο)  και το myschool + κτηματολόγιο+ ο,τι τραβάει ρεύμα..και οι διευθύνοντες  τα έχουν αφήσει πάνω μου γιατί θεωρούν ότι αυτό είναι δική μου δουλειά.
Επιτέλους ας μου πει κάποιος αν γίνομαι υπερβολική η έχω δίκαιο; Τι κάνετε εσείς στα δικά σας σχολεία; Εμένα πάντως με βγάζουν από το μάθημα ακόμα και για να τους βγαλω επειγόντως  στατιστικά από το Myshool!
Μέχρι και τις πράξεις πρόσληψης των καινούργιων εγώ έπρεπε να βρω για να τους καταχωρησω!
Μονο για τους διαδραστικούς πατησα τάχα ποδι αλλά τα αιτήματα για τεχ.στήριξη πάλι εγώ τα κάνω...
Τελωσπαντων.. Το ερώτημα μου είναι: σε τι βαθμό ισχύει και αν ισχύει αυτός ο άγραφος νόμος;


Laertis

Αγαπητή συναδέρφισσα ο άγραφος νόμος ισχύει μέχρι εκεί που επιτρέπεις εσύ να ισχύει. Οπότε αν εσύ δέχεσαι να κάνεις τα πάντα, ο άγραφος νόμος θα ισχύει πάντα και θα επεκτείνεται στα πάντα.
Καιρός να βάλεις στο λεξιλόγιο σου και τη λέξη όχι, καθώς και την ταμπέλα του always available απο το μέτωπο. Εγώ φέτος, για πρώτη φορά μετά απο 20 χρόνια, επικαλούμενος την ιδιότητα ΣΕΠΕΗΥ και την εγκύκλιο απαλλαγής, κατόρθωσα να αποτινάξω αυτό το ζυγό. Ξέρω ότι δεν είναι εύκολο και πρέπει να κρατιούνται ισορροπίες μέσα στο σύλλογο αλλά θα πρέπει να ενδιαφερόμαστε και για τη δική μας σωματική και ψυχική ισορροπία εξ'ίσου.
Καλή συνέχεια.
Νικολακάκης Γιώργος
Μηχανικός Η/Υ Συστημάτων
Καθηγητής Πληροφορικής
http://users.sch.gr/gnikola

demodosm

Αγαπητή συνάδελφος αυτό που κάνεις είναι ραγιαδισμός.
Αν είσαι υπεύθυνη εργαστηρίου Πληροφορικής δεν αναλαμβάνεις καμία άλλη εξωδιδακτική εργασία.

Ο νόμος είναι σαφής λέει "αποκλειστική" εξωδιδακτική εργασία.
Και όταν βρέθηκαν κάποιοι πονηροί που πήγαν να διαστρεβλώσουν την ελληνική γλώσσα όπως ο
περιφερεικός στην Ξάνθη, η διευκρινιστική με υπογραφή από τον Παντή είναι σαφής, δεν αναλαμβάνεις
τίποτα άλλο. Και η χτεσινή εγκύκλιος για την λειτουργία του εργστηρίου αυτό λέει.
Με την χθεσινή εγκύκλιο απλώς λέει ότι αν είσαι σε 2 σχολεία αναλαμβάνεις υπεύθυνος και στα δύο.

Εγώ φέτος τους τα παρέδωσα και σε συμπλεση με τον φυσικό δεν πήραμε καμία άλλη εξωδιδακτική εργασία.

Τόσα χρόνια που κάναμε όλες τις δουλείες είδες καμία αναγνώριση.
Είδες κανέναν από τους συναδελφους σου να σου πει ένα θετικό λόγο για την μείωση ωρών και την κατάργηση
των ώρων του εργαστηρίου.
Οι πιο πολλοί έλεγαν καλά σαν έκαναν δεν χρειάζονταν.

Και το βασικό είναι ότι για το Myschool υπεύθυνος είναι ο Διευθυντής και αυτός θα πρέπει να κάνει
την επιβεβαίωση στοιχείων.
Δεν είναι απλώς πάτημα κουμπιού είναι αποδοχή ευθύνης ότι τα δεδεμένα είναι σωστά.

Πρέπει όλοι να εφαρμόσουμε το νόμο και δεν υπάρχει λόγος να έχουμε ενοχικά σύνδρομα.

Αυτό ήθελαν αυτό θα κάνουμε....
Αδικείς τον εαυτό σου και τον κλάδο  >:D

Azur

Ακριβώς έτσι είναι. Αλλά δυστυχώς το ερώτημά μου παραμένει αναπάντητο. Οι πλειοψηφία τι από τα δυο κάνει;
"Ο πληροφορικός στο διπλανό σχολείο, τα κάνει όλα". Καταλαβαίνετε τώρα...

Καρκαμάνης Γεώργιος

Κάποτε είχα ξεκινήσει μια συζήτηση σε ένα φόρουμ καθηγητών πληροφορικών  με θέμα την ανάθεση της εισαγωγής βαθμολογιών και απουσιών από τους υπεύθυνους τμημάτων αξιοποιώντας μια νέα δυνατότητα του myschool για δημιουργία λογαριασμών περιορισμένης πρόσβασης. Μέσα από τη συζήτηση παρότρυνα  τους συναδέλφους πληροφορικούς, υπεύθυνους του myschool να ανοίξουν λογαριασμούς στο myschool για τον κάθε υπεύθυνο τμήματος ώστε η καταχώριση βαθμολογιών και απουσιών να γίνετε από τον κάθε υπεύθυνο τμήματος μειώνοντας με αυτόν τον τρόπο τον φόρτο εργασίας μας.

Με λύπη διαπίστωσα στην τότε συζήτηση ότι οι περισσότεροι πληροφορικοί υπεύθυνοι του myschool, δεν είχαν το σθένος και τη θέληση να το κάνουν αυτό, δηλαδή να αποβάλουν ένα φόρτο εργασίας, λέγοντας χαρακτηριστικά: "οι υπεύθυνοι των τμημάτων δεν θα κάνουν καλή δουλειά θα τα μπερδέψουν και πάλι εγώ θα τα κάνω στο τέλος...."

Με λίγα λόγια ενώ φωνάζουμε ότι κάνουμε πολλά και διάφορα σε ένα σχολείο, στην πραγματικότητα οι περισσότεροι θέλουμε και τα κάνουμε είτε γιατί φοβόμαστε, είτε γιατί συνηθίσαμε είτε ... ειτε ... είτε...

Έτσι και τώρα, ενώ υπάρχει σαφής νομοθεσία που απαλλάσσει τον υπεύθυνο εργαστηρίου από κάθε είδους εξωδιδακτική εργασία, εμείς δυστυχώς και πάλι δεν είμαστε σε θέση να την αξιοποιήσουμε προς όφελος μας.

Αρα καμία φορά  φταίμε και εμείς οι ίδιοι οι πληροφορικοί.........

Καλό είναι λοιπόν αγαπητή Azur να παρατήσεις οτιδήποτε άλλο έχεις αναλάβει  τώρα που είναι η αρχή της χρονιάς εκτός από το εργαστήριο και να τα δώσεις σε άλλους συναδέλφους. Πες τους ότι ισχύει αυτό το έγγραφο και απλώς καθοδήγησε αυτούς που θα τα αναλάβουν.διδάσκων αει διδασκόμενος

Δεν παίρνουμε καμμία εξωδιδακτική εργασία γιατί μας πήραν τις ώρες του εργαστηρίου. Επειδή γνωρίζουμε σε ποια χώρα ζούμε, ας το επιβάλλουμε όσο το έχουμε. Συντομότερα απ' όσο νομίζουμε οι ώρες εργαστηρίου που μας πήραν θα ξεχαστούν και κάποιος ("λαγός" αρχικά) θα αναρωτηθεί: "γιατί οι πληροφορικοί δεν κάνουν τίποτε άλλο; εμείς οι υπόλοιποι συνάδελφοι δεν είμαστε;" και θα επιστρέψουμε στο παλιό καθεστώς και χωρίς ώρες εργαστηρίου αυτή τη φορά. Όσοι συνάδελφοι το καταλαβαίνουν αυτό ας μην σκάβουν το λάκο το δικό τους και του κλάδου.

ilias_s

Κάπως αργή(!) αντίδραση αλλά ας την καταθέσω για να ψιλιαζόμαστε το τι γίνεται γενικά με τους πληροφορικούς και να μη μας πιάνουν στον ύπνο.

Υποχρέωση ενός ΠΕ19/20 είναι να αναλάβει το εργαστήριο και ό,τι σχετίζεται με αυτό.

Όταν λέμε "ό,τι σχετίζεται" εννοούμε και το Κτηματολόγιο ΤΠΕ αλλά δεν αναλαμβάνει και άλλο ρόλο πέρα του καταχωρητή ή υπευθύνου. Ο δ/ντής είναι προσωπικά υπεύθυνος για την επικύρωση (ψηφιακή υπογραφή) της απογραφής που γίνεται 1 ή 2 φορές το χρόνο. Κατά τα άλλα στην ευθύνη του πληροφορικού είναι όσα τυπικά βρίσκονται μέσα στους 4 τοίχους του εργαστηρίου πληροφορικής και ό,τι σχετίζεται στενά και άμεσα με το εργαστήριο. Συγκεκριμένα, ο ΠΕ19/20 ΔΕΝ είναι υπεύθυνος :

1) για τους Η/Υ και τον δικτυακό ή άλλο εξοπλισμό που δεν ανήκει στο εργαστήριο (Η/Υ στα γραφεία, ασύρματα access points κτλ). Απλά τους καταγράφει στο Κτηματολόγιο ΤΠΕ της σχολ. μονάδας.
2) για την ανάπτυξη-συντήρηση-εμπλουτισμό ιστοσελίδας του σχολείου καθώς πουθένα δεν αναφέρεται ως συμβατική υποχρέωσή του. Αν και μπορεί να φανεί χρήσιμη! (βλέπετε παρακάτω)
3) για το myschool ή οποιαδήποτε άλλη ηλεκτρονική πλατφόρμα.

Παλιότερα (πριν την κατάργηση της μείωσης ωραρίου στους υπευθύνους) αναλάμβανα και το μεγαλύτερο μέρος του myschool από φιλότιμο (αλλά μου έδειξαν μερικοί αγαπημένοι συνάδελφοι πόσο λάθος έκανα).

Στον υπεύθυνο εργαστηρίου τυπικά (από φέτος) ΔΕΝ ανατίθενται άλλες εξωδιδακτικές εργασίες.

ΟΜΩΣ .... (και εδώ θέλει προσοχή) ... υπάρχει και μία "κερκόπορτα"!!! Και αυτή η "κερκόπορτα" δεν είναι άλλη από τη Γραμματειακή Στήριξη για Συμπλήρωση Ωραρίου.

Με λίγα λόγια, έχω δει αρκετούς διευθυντές να βρίσκουν την ευκαιρία, αν σου λείπει έστω και μία ώρα για τη συμπλήρωση του ωραρίου, με μεγάλη χαράς να σου αναθέτουν "γραμματειακή στήριξη" σύμφωνα με μία εγκύκλιο που έρχεται τα τελευταία δύο χρόνια και αφορά όλους τους εκπ/κούς. Φυσικά και εκεί μπορεί κάποιος να "ελιχθεί" έξυπνα και να μην είναι το θύμα του κάθε δ/ντή που για μία ώρα ελλιπούς ωραρίου θα φορτώνεται 5 ώρες δουλειάς που συνήθως είναι του δ/ντή ώστε ο τελευταίος να κάνει... dolce vita!!!

Laertis

Ακριβώς όπως τα αναφέρει ο συνάδελφος  ilias_s είναι τα πράγματα.

Φέτος, όπως ανέφερα σε παλιότερο post πιο πάνω, τα αποτίναξα όλα απο πάνω μου κι ασχολήθηκα ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ με το εργαστήριο μου. Επειδή δε συμπλήρωνα ωράριο, προτίμησα αντί για γραμματειακή στήριξη να συμπληρώσω για 7 ώρες στο συστεγαζόμενο Γυμνάσιο (ήμουν τυχερός γιατί ήταν σε άδεια λοχείας η συνάδελφος),  κι έτσι είχα πλήρες 18ωρο. Η Διευθύντρια σκύλιασε γιατί επέλεξα αυτό αντι γραμματειακής στήριξης γιατί χρειάζονταν ένα πάτημα για να με χώσει πάλι στα γνωστά.

Δυστυχώς, οι περισσότεροι πλέον συνάδελφοι δε συμπληρώνουμε ωράριο και αναγκαστικά με την "κερκόπορτα" της γραμματειακής στήριξης θα φάμε ξανά το πακέτο, γιαυτο θέλει προσοχή.
Νικολακάκης Γιώργος
Μηχανικός Η/Υ Συστημάτων
Καθηγητής Πληροφορικής
http://users.sch.gr/gnikola

dim

Εύχομαι να σας βρίσκει το μήνυμά μου όλους καλά Λάμπρο, Γιώργο, τουφέκι.. :D Παναγιώτη, dora, alkis και όλους.


Εγώ με μια αλλαγή για 3 έτη διευθυντή πέρασα μια πολύ καλή περίοδο άψογης συνεργασίας με ελάχιστα ανθρώπινα σύννεφα.
Άρα και με την νέα διεύθυνση που ανέλαβε φέτος ενώ ζητάει ότι και οι παλιοί (πριν 3ετίας) πλέον λαμβάνει έναν αδιαπέραστο τοίχο τόσο συμπαγή που ώρες ώρες απορώ.


Και πάμε σε ερώτηση:
Επειδή κάποτε εν έτη 2012 μια φορά μαλ!@# ποτέ ξανά μαλ!@# η ερώτηση είναι η εξής: Το myschool ακόμη δεν έχει δώσει το δικαίωμα διαβαθισμένης πρόσβασης σε όλους τους καθηγητές ώστε να περνάει ο καθένας την βαθμολογία του μαθήματός του;


Μόνο οι υπεύθυνοι τμήματος μπορούν να περνούν τους βαθμούς;
Δηλαδή πρέπει να μας δώσει ο κάθε υπεύθυνος τμήματος τους κωδικούς του για να περάσει ο κάθε εκπαιδευτικός την βαθμολογία;
Λύση;
Θα ήθελα να ακούσω πως δεν είναι έτσι και πρέπει κάπου να δηλωθεί η πρόσβαση του κάθε καθηγητή για να περάσει βαθμολογίες του.


Ευχαριστώ πολύ.

pgrontas

Δυστυχώς έτσι είναι. Προσωπικά τα τελευταία χρόνια έχω κάνει tickets για να υπάρχει ακριβώς αυτή η δυνατότητα. Η μόνη απάντηση που έχω λάβει είναι ευχαριστούμε για τις προτάσεις σας.

Για μένα είναι πλέον ξεκάθαρο ότι το MySchool δεν είναι ένα σύστημα το οποίο σχεδιάσθηκε για να διευκολύνει τη ζωή των σχολικών μονάδων, αλλά είναι ένα σύστημα το οποίο έχει ως στόχο το data entry ώστε να μπορούν να βγάζουν αναφορές από το υπουργείο για κενά, ωράριο κλπ.
Programs must be written for people to read, and only incidentally for machines to execute - Harold Abelson