Γενικό Λύκειο > Τμηματικός προγραμματισμός

Σωστό-Λάθος που διχάζει

<< < (2/5) > >>

petrosp13:
Μια αρχή και ένα τέλος
Κριτήρια δομημένου
Όχι παράμετροι

NiColas1957:

--- Παράθεση από: petrosp13 στις 04 Μαΐ 2015, 09:21:18 μμ ---Μια αρχή και ένα τέλος
Κριτήρια δομημένου
Όχι παράμετροι

--- Τέλος παράθεσης ---
+1

noname:
Πολύ σωστά. Αλλά τέτοιες φράσεις όπως και η "Η είσοδος σε κάθε βρόχο υποχρεωτικά γίνεται από την αρχή του" είναι λίγο άστοχες. :-)

Αργυροπούλου Βασιλική:
Εγώ τουλάχιστον το αντιλαμβάνομαι ως εξής:
Μία διαδικασία (έστω) μπορεί να δέχεται -πχ-δύο τιμές από τη μία είσοδο που έχει(δε μπορεί να έχει παραπάνω σημεία εισόδου). Συνεπώς η πρόταση είναι εντελώς σωστή. Έτσι κι αλλιώς αναφέρεται και στις ιδιότητες και άρα (με βάση τη λογική των πανελληνίων)δε μπορεί να αμφισβητηθεί...Τώρα από προβληματικές διατυπώσεις παράπονο δεν έχουμε.. >:D

Αργυροπούλου Βασιλική,
καθηγήτρια σε φροντιστήρια

gpapargi:

--- Παράθεση από: noname στις 04 Μαΐ 2015, 10:00:58 μμ ---Πολύ σωστά. Αλλά τέτοιες φράσεις όπως και η "Η είσοδος σε κάθε βρόχο υποχρεωτικά γίνεται από την αρχή του" είναι λίγο άστοχες. :-)

--- Τέλος παράθεσης ---
Θέλει να πει ότι δεν μπορείς να μπουκάρεις στη μέση του βρόχου  με goto.
Σχετικά με το αρχικό ερώτημα που θέτεις... δυστυχώς πολλές φορές γίνεται copy paste μια πρόταση μέσα από το βιβλίο τίθεται ως ΣΛ. Η αναμενόμενη απάντηση είναι "Σωστό γιατί έτσι το λέει το βιβλίο". Είναι ένας "ασφαλής" τρόπος για να φτιάξεις ερώτηση ΣΛ και να είσαι καλυμμένος. Όμως δε θέλουμε οι μαθητές να αποστηθίζουν το βιβλίο. Διαφωνώ με τέτοιου τύπου θέματα. Έχει εντοπιστεί αυτό το ζήτημ από παλιά. Όπως ακριβώς το γράφεις... μια πρόταση αποκομμένη από τα συμφραζόμενα δεν έχει το ίδιο νόημα.

Πλοήγηση

[0] Λίστα μηνυμάτων

[#] Επόμενη σελίδα

[*] Προηγούμενη σελίδα

Μετάβαση στην πλήρη έκδοση