Δημοτικό > Γενικά

Arduino σε παιδια Δημοτικου

(1/8) > >>

παρις:
Καλησπερα.

Εχει κανει κανεις με επιτυχια σε αυτες τις ηλικιες;
Ασκησεις υπαρχουν;

geochatz:
Μέχρι να απαντήσει κάποιος που να έχει δοκιμάσει το arduino σε δημοτικό, να προτείνω εναλλακτικά το microbit ως "ξαδερφάκι", που ταιριάζει καλύτερα σε μικρές ηλικίες.

evry:
Παρουσιάζει πάντως ενδιαφέρον το γεγονός, μαθητές δημοτικού που πρωτεύουν σε διαγωνισμούς ρομποτικής, όταν έρχονται στο γυμνάσιο να μην μπορούν να γράψουν δυο γραμμές κώδικα σε μια απλή γλώσσα προγραμματισμού όπως η Python ή να μην μπορούν να λύσουν μόνοι τους πιο σύνθετα προβλήματα στο Scratch.

Επίσης ακόμα μεγαλύτερο ενδιαφέρον παρουσιάζει το γεγονός της πολύ μεγάλης συμμετοχής μαθητών σε διαγωνισμούς ρομποτικής σε σχέση με την πολύ μικρή έως και μηδαμινή συμμετοχή μαθητών στον διαγωνισμό πληροφορικής.

dpa2006:
Δεν έχω ακούσει κάτι τέτοιο προσωπικά,αλλά δεν το αποκλείω.
Δες τα εξής,αν δεν τα γνωρίζεις ήδη,


https://create.arduino.cc/projecthub/projects/tags/kids


https://www.arduino.cc/education

bugman:
Έτυχε να φτιάξω ένα πρόγραμμα σε Arduino. Η γλώσσα που χρησιμοποιεί είναι η c++. Στο εγχειρίδιο γράφει c/c++ αλλά είναι c++ η οποία περιέχει τη c στο συντακτικό της.
Αν κάνει κάποιος το λάθος να βάλει ένα = σε ισότητα, δεν θα βγεί λάθος. Θα το πάρει σαν εκχώρηση και η τιμή της εκχώρησης αν δεν είναι μηδενική θα σημαίνει true.
Αυτό είναι ένα ζήτημα κατά το debugging. Μιλάμε λοιπόν για μια c++ κανονική. Η διαφορά είναι ότι ο double ενώ υπάρχει  είναι ισοδύναμος με τον float.
Επίσης ένα πρόγραμμα σαράντα γραμμών επειδή χρησιμοποιεί αντικείμενα της c++ κρυμμένα πίσω από include αρχεία τύπου .h φτιάχνει τελικό πρόγραμμα 200kbytes.
Βεβαίως αν τα παιδιά μάθουν παίζοντας σιγά  σιγά τη c++ θα είναι φανταστικό! Η ανώτερη γλώσσα για μένα είναι η c++.
Το πρόγραμμα που έγραψα και ελέγχθηκε σε board ήταν για τον έλεγχο ενός ασανσέρ, ο εγκέφαλος κατά μία έννοια.

Πλοήγηση

[0] Λίστα μηνυμάτων

[#] Επόμενη σελίδα

Μετάβαση στην πλήρη έκδοση