Γενικό Λύκειο > Αλγοριθμική και Προγραμματισμός

βοηθηστε με να καταλαβω

(1/1)

Tolizz:
αμα θες να γινω προγραμματιστης σε ποιο τμημα πρεπει να παω; στο πληροφορικης ή στο ηλεκτρολογων μηχανικων και μηχανικων υπολογιστων; απο αυτα που εχω δει περισσοτερο προγραμματισμο κανουν στο δευτερο τμημα.

ilias_s:
Καλημέρα,

Προγραμματισμό θα μάθεις και είτε σε τμήμα Πληροφορικής είτε σε σε τμήμα Ηλ/γων Μηχανικων & Μηχανικών Υπολ. Ο προγραμματισμός είναι κάτι πολύ βασικό και διδάσκεται σε πολύ καλό βαθμό σε όλα τα τμήματα. Εκεί που διαφέρουν τα τμήματα πληροφορικής με τους ηλ/γους μηχανικούς είναι το που δίνουν μεγαλύτερη βαρύτητα.

Για να το πω απλά, γιατί είναι κάπως σύνθετο αυτό, τα τμήματα πληροφορικής δίνουν μεγαλύτερη έμφαση στο software και λιγότερη στο hardware ενώ στους μηχανικούς υπολογιστών συμβαίνει το αντίστροφο. Πρακτικά αυτό σημαίνει πως εκεί που σε ένα τμήμα Πληροφορικής θα δεις μαθήματα όπως Προγραμματισμό, Βάσεις Δεδομένων, Λειτουργικά Συστήματα κτλ ενώ οι Μηχανικοί Υπολογιστών έχουν Προγραμματισμό, Ηλεκτρικά Κυκλώματα, Συστήματα Επικοινωνιών κτλ

dimitrios67:
στα ΗΜΜΥ να μην ξεχασουμε και την ροή Ενεργειας (Υψηλες τασεις, μεταφορα ηλ. ενεργειας κλπ)
κατι που επιλεγουν πολλοι διοτι ειναι λιγο ευκολοτερο σε σχεση με soft/hard.

dpa2006:

--- Παράθεση από: dimitrios67 στις 13 Σεπ 2017, 09:28:50 πμ ---στα ΗΜΜΥ να μην ξεχασουμε και την ροή Ενεργειας (Υψηλες τασεις, μεταφορα ηλ. ενεργειας κλπ)
κατι που επιλεγουν πολλοι διοτι ειναι λιγο ευκολοτερο σε σχεση με soft/hard.

--- Τέλος παράθεσης ---
Αυτό είναι μια μεγάλη αλήθεια, οι Τηλεπικοινωνίες έχουν πολλά Μαθηματικά και Ηλεκτρομαγνητικό Πεδίο,η Ηλεκτρονική και Υπολογιστές έχουν την δική τους δυσκολία(HW/SW).
Βέβαια όπως λένε και οι ενεργειακοί: "Τα πάντα ξεκινούν από την ενέργεια"...
Παρόλα αυτά επειδή είναι ενιαίο το πτυχίο υπάρχουν τυπικά τα ίδια επαγγελματικά δικαιώματα.
Κάτι που στην πράξη δεν ισχύει.
Π.χ. αν κάποιος θελήσει να πάρει άδεια Ραδιοηλεκτρολόγου(Εργασία ή δημιουργία Ηλεκτρονικού Εργαστηρίου) στην διεύθυνση του Υποιυργείου ζητούν την αντίστοιχη κατεύθυνση (Ηλεκτρονικά/Τηλεπικοινωνίες).
το ίδιο συμβαίνει και στη ΔΕΗ για τους ενεργειακούς αντίστοιχα.

Πλοήγηση

[0] Λίστα μηνυμάτων

Μετάβαση στην πλήρη έκδοση