Αλλαγές σχολικού βιβλίου

Ξεκίνησε από despoina, 23 Σεπ 2021, 11:24:15 ΠΜ

« προηγούμενο - επόμενο »

despoina

Καλησπέρα σας,

Έχω να διδάξω το μάθημα αυτό από το 2012, όπως και να γράψω σε αυτό το forum, για το οποίο έχω τις καλύτερες εντυπώσεις! Με είχατε βοηθήσει πάρα πολύ! Ήταν η πρώτη χρονιά που δίδασκα και πραγματικά χωρίς εσάς δεν ξέρω αν θα μπορούσα να τα καταφέρω  :)

Επειδή λοιπόν είμαι πολλά χρόνια εκτός και με ενδιαφέρει να επανέλθω, μπορεί κάποιος να με κατατοπίσει σχετικά με τις διορθώσεις που έγιναν στο βιβλίο;

Είναι εντελώς διαφορετική η ύλη; Από το λίγο που διάβασα στις συζητήσεις σας, βλέπω ότι ουσιαστικά δεν άλλαξε τίποτα.

Απλά επειδή διαθέτω ήδη δικό μου υλικό με σημειώσεις, χρειάζεται να γνωρίζω ούτως ώστε να τις τροποποιήσω αν χρειαστεί.

Φυσικά, πέραν του παραπάνω, θα ήθελα να μου προτείνετε και νέα εξωσχολικά βοηθήματα, συμβουλές διδασκαλίας της ύλης  κλπ.

Ευχαριστώ πολύ εκ των προτέρων!  :)

George Eco

#1
Έχει προστεθεί ένα βιβλίο ακόμα στην ύλη. Αυτό έχε κατά νου, γιατί προστέθηκε πολλή θεωρία και κάποια ύλη του προηγούμενου προσεγγίζεται διαφορετικά και καλύτερα (φέρει πειν η δομή επιλογής ΕΠΙΛΕΞΕ). Στο νέο βιβλίο έχει και αντικειμενοστραφή. προγραμματισμο, στοίβες, ουρές με πράξεις στη θεωρία επί αυτών, και σε καθαρά θεωρητικό επίπεδο λίστες, δέντρα, γράφους. Επίσης έχει προστεθεί σε θεωρητικό επίπεδο κι ο αντικειμενοστραφής προγραμματισμός.
Με άλλα λόγια το νέο βιβλίο είναι όλο εντός ύλης.

Βιβλία απ' όπου εξετάζονται τα παιδιά:
http://ebooks.edu.gr/ebooks/handle/8547/2411

http://ebooks.edu.gr/ebooks/handle/8547/2455

Εξεταστέα ύλη:
https://www.dropbox.com/s/bn2yrvspdajef49/Eksetastea_Ylh_2021-2022.pdf?dl=0
Οδηγίες:
https://www.dropbox.com/s/kty5tygiisso2ts/Odhgies_AEPP_2020-2021.pdf?dl=0
Πρόγραμμα Σπουδών:
https://www.dropbox.com/s/afuuc32apga2sjz/Programma_Spoydwn_Plhroforikhs.pdf?dl=0

Σου ευχόμαστε καλό και σύντομο συντονισμό!


Από βοηθήματα εξαρτάται το τι θες. Υπάρχουν βοηθήματα ενός, δύο και τριών τόμων.

Το βοήθημα το θες για να το χρησιμοποιήσεις ως εργαλείο να το αγοράσεις εσύ; Το βοήθημα θα το αγοράσουν τα παιδιά; Το κόστος για τα παιδιά είναι θέμα ή όχι; Θες να έχεις να τους βάλεις 1500 ασκήσεις ή αρκείσαι με 650; Σε πειράζει αν στη θεωρία υπάρχουν σφάλματα ή θα πεις στα παιδιά να διαβάσουν θεωρία από δικό σου υλικό; Το βοήθημα που χρησιμοποιεί κάθε εκπαιδευτικός είναι πολύ προσωπικό του θέμα, βασισμένο και στο υλικό που έχει. Γι' αυτό δε μπορώ να σου απαντήσω.
Γι' αυτό και γιατί αν πω πως ενός συναδέλφου είναι προτιμότερο από τους άλλους θα νιώσω και κάπως. Καταλαβαίνεις. Στη κρίση σου το αφήνω, αλλά σου προτείνω το εξής: Πήγαινε σε βιβλιοπωλείο που έχει πολλά τέτοια και δες το περιεχόμενο όλων κι αποφάσισε.
Έτσι έκανα κι εγώ.