ΜΕΤΑΤΡΟΠΗ ΣΕ ΔΙΑΓΡΑΜΜΑ ΡΟΗΣ

Ξεκίνησε από neos25, 22 Σεπ 2008, 01:54:39 ΜΜ

« προηγούμενο - επόμενο »

neos25

 1. Έχω παρατηρήσει ότι σε πολλά βοηθήματα από κάποια στιγμή και μετα σταματούν οι συγγραφεις να δίνουν το διάγραμμα ροής. Πότε είναι αυτό απαραίτητο?

2. Στην ασκηση 2.3.16 σε 85  της ελληνοεκδοτικής η συνθήκη

ΑΛΛΙΩΣ_ΑΝ (α<β) ΚΑΙ (α<>0) ΤΟΤΕ

πως θα γραφτεί στο διάγραμμα ροής?
ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ

P.Tsiotakis

Απαραίτητο είαι το διάγραμμα ροής, όταν ζητείται απο την άσκηση. Συνήθως, μετά και την αποτύπωση των διπλών βρόχων έχουν φανεί όλα στο διάγραμμα ροής και δε χρειάζεται σε ένα βιβλίο να επαναλμβάνεται.

Το παράδειγμα που αναφέρεις, είναι μια περίπτωση πολλαπλής επιλογής. Κάθε Αλλιώς_αν της πολλαπλής είναι ένας νέος ρόμβος μετά το Όχι του προηγούμενου ρόμβου. Μέσα σε ένα ρόμβο σε διάγραμμα αναγράφεται η συνθήκη (αυτό που περιέχεται μεταξύ του Αν και του τότε)..

Ελπίζω να σε κάλυψα με τον προφορικό λόγο, χωρίς σχήμα

neos25

 Η βασική μου απορία είναι σε ότι έχει σχέση με την άσκηση, αν μπορώ να τοποθετήσω μέσα στον ρόμβο τον λογικό τελεστή "ΚΑΙ". Απ'ότι κατάλαβα μάλλον μπορώ....

ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ  :)

Καρκαμάνης Γεώργιος

Βέβαια μπορείς ,καθώς με την χρήση του λογικου τελεστή ΚΑΙ δημιουργείς μια συνθετη συνθήκη, την οποία για να την δείξεις σε διάγραμμα ροής πρέπει να την τοποθετήσεις μέσα σε ένα ρόμβο ολόκληρη.

P.Tsiotakis

Ό,τι υπάρχει ανάμεσα στις λέξεις Αν και τότε, αποτελεί συνθήκη (απλή ή σύνθετη) τοποθετείται ατόφια εντός του ρόμβου στο διάγραμμα ροής..

EleniK

Θα συμφωνήσω με τον Παναγιώτη. Όταν έχουμε συνθήκη, η συνθήκη (είτε απλή είτε σύνθετη) τοποθετείται αυτούσια μέσα στο ρόμβο.
Ελένη Κοκκίνου
Καθηγήτρια Πληροφορικής, ΠΕ19