Αλιιώς_αν

Ξεκίνησε από Γιαλαμούδη κούλα, 03 Νοε 2005, 02:38:52 ΜΜ

« προηγούμενο - επόμενο »

Γιαλαμούδη κούλα

Μια ερώτηση. Στην Αλλιώς_αν η τελευταία Αλλιώς μπορεί να παραλείπεται;Στο βιβλίο που παρουσιάζει την σύνταξη της εντολής (και στο κεφ 2 αλλα και στο 9)δεν γράφει πως μπορούμε να την παραλείψουμε.Στο τετράδιο μαθητή όμως(σελ 20) την παραλείπει. Θεωρείται συντακτικό λάθος ή όπως στις κανονικές γλώσσες προγραμματισμού(πχ C) μπορούμε να μην την γράφουμε;

vasiko

H Τελευταία αλλιώς μπορεί φυσικά να παραλειφθεί αν δεν χρειάζεται στην επίλυση της άσκησης. (Υπάρχουν ασκήσεις λυμένες έτσι ακόμα και στο βιβλίο του καθηγητή) .

Sergio

Υπέρ αυτής της άποψης συνηγορούν γενικά όλες οι θέσεις που έχουν ακουστεί σχετικά μέχρι στιγμής και σε προηγούμενες συζητησεις του θέματος.  Βλ.για παράδειγμα http://cgi.tripod.com/tosteki/cgi-bin/YaBB.pl?board=LukeioAEPP;action=display;num=1041002198

Γενικά η προτεραιότητα του μαθήματος είναι στην αλγοριθμική επίλυση προβλημάτων και όχι στην αυστηρότητα των γλωσσών προγραμματισμού οπότε όμοιοι προβληματισμοί που προκύπτουν συχνά από την έλλειψη αυστηρότητας (σχετική χαλαρότητα) του βιβλίου σε σχετικά θέματα καλόν είναι να ερμηνεύονται με βάση αυτό τον γενικό κανόνα.
Απ τη μια η θητεία μου σε σχολικές αίθουσες: να φλυαρώ - να ελπίζω πως κατι κατάλαβαν - να εξερευνώ - να μαθαίνω. Απ την άλλη, σχεδόν συνομήλικη, η Διδακτική της Πληροφορικής: ερευνά διαδικασίες μάθησης - φλερτάρει με την Ψυχολογία - με καλεί να αφήσω το βλέμμα του Πληροφορικού και να δω με τα μάτια του δασκάλου. Τέκνα των 2, οι απόψεις μου.. (προσαρμοσμένο από τον πρόλογο του βιβλίου "Το μακρόν Φυσική προ του βραχέως διδάσκω" του Ανδρέα Κασσέτα)

P.Tsiotakis


Η ίδια η Κούλα δίνει την απάντηση στην πρώτη αναφορά: Το διδακτικό πακέτο επιτρέπει την απουσία του "Αλλιώς" στην δομή πολλαπλής επιλογής "Αν...Αλλιώς_αν"

Ο συλλογισμός είναι απλός: αν δεν πρέπει να γίνει κάτι στην εναλλακτική περίπτωση δεν τοποθείται το "Αλλιώς"

Με εκτίμηση,