Αναζητώ real-time equalizer γιά μικρόφωνο

Ξεκίνησε από mandarinos, 24 Μαΐου 2023, 10:29:34 ΠΜ

« προηγούμενο - επόμενο »

mandarinos

Καλημέρα!

Ξέρει κανείς (ειδικά αν έχει ασχοληθεί με ηλεκτρονική μουσική) κάποιο πρόγραμμα equalizer γιά μικρόφωνο σε πραγματικό χρόνο; (Γιά Linux, εννοείται.)

Όσα γνωρίζω, είτε κάνουν διαμόρφωση ήδη καταγραμμένου ηχητικού αρχείου (πχ το Audacity), είτε συνεργάζονται (πχ το PulseEffects) αναγκαστικά με το πρόγραμμα OBS (που ζητάει "κλειδιά" γιά να εκπέμψει πχ στο twitter, πολλές φορές -αν όχι όλες- αγοραζόμενα), γιά επαγγελματικού επιπέδου Διαδικτυακές ραδιοφωνικές / τηλεοπτικές εκπομπές.

Εγώ ζητάω real-time διαμόρφωση (equalizing) της εισόδου του μικροφώνου, και ταυτόχρονα ν' ακούγεται η ομιλία από τα ακουστικά. (Γιά έξοδο μετά της φωνής από την κάρτα ήχου σε ηχητικό σύστημα, γιά ομιλίες / παρουσιάσεις.)

Ευχαριστώ!

Υγ 1: Κρατάω μιά επιφύλαξη γιά το PulseEffects, μήπως και δεν βρήκα όλα τα κόλπα του - και μπορεί να κάνει τη δουλειά μου, αλλά να μην το κατάλαβα. (Δοκιμή μικροφώνου κάνει μιά χαρά - και εμφανίζει και την φασματική ανάλυση. Αλλά μετά; )
Υγ 2: Ο "διάδοχος" ( ; ) του PulseEffects, το EasyEffects, τα ίδια και χειρότερα. Άσε που ανακατευθύνει την έξοδο σε δικά του devices, και δεν ακούω τίποτε από τα ηχεία και τα ακουστικά! (Πρέπει κάθε φορά να αλλάζω τις ρυθμίσεις ήχου.)
Απορώ γιατί μπήκαν στον κόπο να το φτιάξουν. Εντάξει, έχουμε αλλαγές σε επίπεδο system software, pipewire κλπ, ίσως και προσαρμογή προς το Midi 2.0, αλλά να δουλεύουν τα προγράμματα, ρέ παιδιά! Και να δουλεύουν εύκολα! Αν είναι στο 2023 να υπηρετούμε τον υπολογιστή -προκειμένου να κάνει τη δουλειά μας- στον ίδιο βαθμό, όπως το 1994 με τον kernel 1.0, τί να πω;!... :)