Γενικό Λύκειο > Διερμηνευτής της ΓΛΩΣΣΑΣ

Σχετικά με συντομεύσεις στην έναρξη για τον Διερμηνευτή της Γλώσσας (Windows 10)

(1/4) > >>

Σταύρος Φιλιππίδης:
Καλησπέρα!  :)

Στα Windows 10, υπάρχει κάποιο πρόβλημα με το να γίνει αυτό που διαβάζω στο https://alkisg.mysch.gr/downloads/ ?


--- Παράθεση ---... κατά την πρώτη εκτέλεση εμφανίζει ένα διάλογο με τον οποίο μπορείτε να δημιουργήσετε συντομεύσεις στην επιφάνεια εργασίας κτλ.
Windows Vista/7: εάν θέλετε να εγκαταστήσετε το Διερμηνευτή στο C:\Program Files\Γλώσσα, κάντε δεξί κλικ » εκτέλεση ως διαχειριστής (Run as administrator) κατά την πρώτη εκτέλεση. ...
--- Τέλος παράθεσης ---

Εάν το αποσυμπιέσω για παράδειγμα στο C:\ΔιερμηνευτήςΤηςΓλώσσας\Γλώσσα.exe μου εμφανίζει συνεχώς το μενού αυτό, τόσο στο αρχείο αυτό όσο και στο αντίγραφο του στο program files.

Μήπως μου διαφεύγει κάτι απίστευτα απλό;  :o

alkisg:
Κάνεις δεξί κλικ → Εκτέλεση ως διαχειριστής, βγάζει το συνημμένο διάλογο, επιλέγεις αυτό που προτείνει να εγκατασταθεί στο C:\Program Files (x86)\Γλώσσα\Γλώσσα.exe, και τελικά σβήνεις το αρχικό αρχείο από τα Downloads.
Μόλις το ξαναέκανα, δεν βλέπω κάποιο πρόβλημα...

bugman:
Υπάρχει θέμα με το σίγμα τελικό.  Στα Xp το κεφαλαίο του ς είναι το Σ ενώ από τα 7 και μετά το ς παραμένει ς. Αν το path έχει ς τότε πρέπει να το χρησιμοποιεί κανείς με μικρά γράμματα ώστε το ς να παραμένει ς. Όμως αν κάπου εσωτερικά γυρνάει σε κεφαλαία τότε υπάρχει θέμα!
Καλύτερα να χρησιμοποιηθεί ένα Path χωρίς το ς.

alkisg:
Bugman λες γι' αυτό; https://alkisg.mysch.gr/steki/index.php?topic=4061.msg44134#msg44134

Σταύρος Φιλιππίδης:

--- Παράθεση από: alkisg στις 13 Δεκ 2020, 07:12:24 μμ ---Κάνεις δεξί κλικ → Εκτέλεση ως διαχειριστής, βγάζει το συνημμένο διάλογο, επιλέγεις αυτό που προτείνει να εγκατασταθεί στο C:\Program Files (x86)\Γλώσσα\Γλώσσα.exe, και τελικά σβήνεις το αρχικό αρχείο από τα Downloads.
Μόλις το ξαναέκανα, δεν βλέπω κάποιο πρόβλημα...

--- Τέλος παράθεσης ---

Σε ευχαριστώ για την απάντηση!  :)

Ναι, φυσικά και αυτό κάνω. Αλλά και μετά την "εγκατάσταση", όταν πατάω από το μενού έναρξη να ξεκινήσει, ξαναβγάζει αυτό παράθυρο με επιλεγμένο το 2ο radiobutton με κείμενο C:\Program Files (x86)\Γλώσσα\Γλώσσα.exe και τικαρισμένα και όλα τα checkboxes από κάτω! Κάθε φορά!

Πλοήγηση

[0] Λίστα μηνυμάτων

[#] Επόμενη σελίδα

Μετάβαση στην πλήρη έκδοση