Γενικό Λύκειο > Διερμηνευτής της ΓΛΩΣΣΑΣ

Διαδικασία εγκατάστασης του Διερμηνευτή σε Linux

(1/11) > >>

alkisg:
Ο Διερμηνευτής διατίθεται από το Αποθετήριο εκπαιδευτικού λογισμικού της υπηρεσίας Τεχνικής Στήριξης ΣΕΠΕΗΥ. Εάν χρησιμοποιείτε Debian ή Ubuntu μπορείτε να προσθέσετε το αποθετήριο στις πηγές σας και στη συνέχεια να εγκαταστήσετε το πακέτο glossa.

Για να προσθέσετε το αποθετήριο στις πηγές σας, πατήστε Alt+F2 για να εμφανιστεί ο διάλογος εκτέλεσης εντολής, και επικολλήστε την παρακάτω εντολή:

--- Κώδικας: Bash ---sh -c 'wget ts.sch.gr/repo/sch-scripts -O /tmp/i && sh /tmp/i sch_keyring'Θα σας ζητηθεί να εισάγετε και τον κωδικό σας (password).

Στη συνέχεια πηγαίνετε στο κέντρο Λογισμικού Ubuntu και επιλέξτε το πακέτο glossa, ή εναλλακτικά δώστε την παρακάτω εντολή:

--- Κώδικας: Bash ---sudo apt-get install glossa
Το λογισμικό wine με το οποίο εκτελούνται εφαρμογές Windows κάτω από Linux έχει πρόβλημα με τα ελληνικά, αλλά ο Διερμηνευτής το παρακάμπτει εγκαθιστώντας αυτόματα και το πακέτο wine-el χωρίς να χρειάζεται κάποια ενέργεια από το χρήστη.

emnik:
Άλκη καλησπέρα!
Μήπως πρόκειται να ενημερώσεις το apt repo με τη καινούργια έκδοση του διερμηνευτή 0.9.3 και για μας τους linuxάδες ; ή να αναβαθμίσω χειροκίνητα;

Ευχαριστώ,
Νικηφοράκης Μάνος - φυσικός

alkisg:
Γεια σου Μάνο,
ναι, σόρρυ για την μικρή καθυστέρηση, είπα να εκσυγχρονίσω λίγο πρώτα το site. Υποθέτω μέχρι το βράδυ το έχω έτοιμο, άντε το πολύ αύριο.
Μην το κάνεις χειροκίνητα για να δούμε κιόλας αν παίζει σωστά! :)

alkisg:
Ανέβασα τη νέα έκδοση του Διερμηνευτή στο apt repository, οι χρήστες Linux που το έχουν δηλώσει όπως αναφέρεται στο αρχικό μήνυμα θα πρέπει να τη δουν στις ενημερώσεις του package manager της διανομής τους.

Αν δείτε κάποιο πρόβλημα, φωνάξτε.
Αν δεν δείτε πρόβλημα, πάλι πείτε μου για να ξέρω ότι τα έκανα σωστά! :)
(ούτε χρόνο δεν έχω κλείσει στο Linux, newbie είμαι ακόμα, λάθη επιτρέπονται...)

emnik:
Άλκη, μια χαρά η αναβάθμιση!

Πλοήγηση

[0] Λίστα μηνυμάτων

[#] Επόμενη σελίδα

Μετάβαση στην πλήρη έκδοση