με ποιο σκεπτικο λεγεται κατι τετοιο? δλδ μπορει ενα σχολειο να αποφασισει να μη συμμετεχει στο eschool και να επικαλεστει την αποφαση της ελμε χανιων? τουλαχιστον ισχυει αυτο για τους συναδελφους στα χανια?
μιλαω καθαρα διαδικαστικα.. δεν στεκομαι στο σκεπτικο, αλλα στο διαδικαστικο
Παρόμοια απόφαση έχει βγάλει η ελμέ Φωκίδας ήδη από πέρυσι. Καθώς το έψαξα τότε, προκειμένου να δω αν θα εγκατασταθεί το eschool στα γυμνάσια ή αν απαλλάσσονται νόμιμα, διαπίστωσα ότι η απόφαση της ελμέ δεν έχει ισχύ σε θέματα, για τα οποία το υπεπθ έχει εκδόσει εγκύκλιο πανελλαδικής εμβέλειας.
Υπήρξε ένα σχολείο που αρνήθηκε την εγκατάσταση του eschool, επικαλούμενο την εγκύκλιο της ελμέ μας. Εγώ δεν επέμεινα, πλην όμως ζήτησα να κινήσουν οι ίδιοι τις διαδικασίες, να επικοινωνήσουν με τους κατάλληλους ανθρώπους και να εκδοθεί απόφαση ειδικά γι' αυτούς (ώστε κι εγώ να μην είμαι υπόλογος σε εκείνους, που μου ανέθεσαν την εγκατάσταση σε όλα τα γυμνάσια του νομού). Όλα αυτά με πολλή ευγένεια και αξιοπρέπεια, τόσο από τη διευθύντρια όσο και από εμένα. Έδωσα τέλος στο θέμα αυτό και ήμουν σίγουρος ότι στο γυμνάσιο εκείνο τελικά ΔΕΝ θα έκανα εγκατάσταση, μέχρι που δέχτηκα τηλεφώνημα στο κινητό μου από τη δντρια, η οποία με καλούσε στο σχολείο της για να κάνω την εγκατάσταση.
Σημειώνω ότι η συγκεκριμένη δντρια είναι έμπειρη (σχεδόν στη σύνταξη), βασικό στέλεχος της ελμέ μας εδώ και χρόνια και βαθιά οργανωμένη πολιτικά. Παρόλα αυτά, το eschool εγκαταστάθηκε στο σχολείο της και λειτουργεί.