Γενικό Λύκειο > Γενικά

ΝΕΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΣΠΟΥΔΩΝ, Φαίνεται κάτι στον ορίζοντα;

(1/6) > >>

George Eco:
Για όποιο συνάδελφο μπορεί να ξέρει κάτι επί του θέματος, προγραμματίζεται τίποτα για αλλαγή του Π.Σ. στη Πληροφορική; Κι αν ναι, για πότε; Επίσης θα είμαι και λίγο γενναίος να κάνω ακόμα μία ερώτηση, κάποιο πρόχειρο προσχέδιο νέου βιβλίου, κάποια ιδέα διδακτικών στόχων, κάποια πρόταση ύλης, υπάρχει κάτι κάπου να πάρουμε μια μυρωδιά για το τι έρχεται;
Καλοκαίρι πριν δύο χρόνια είχε γίνει μια διημερίδα αλλά από τότε επικρατεί σιωπή. Θα εκτιμούσα πολύ οποιαδήποτε πληροφορία επί του θέματος. Άλκη εσύ έχεις ακούσει τίποτα;

ilias_s:
Πριν 2 χρόνια είχε γίνει μία διημερίδα όπως είπες... Ένα μήνα μετά έγιναν εκλογές..! (έχω την αίσθηση πως έχει μπει "στο γύψο" μ' αυτά και μ' αυτά?)

Πάντως τα Λατινικά επανήλθαν (επανέρχονται δηλαδή του χρόνου)...

George Eco:

--- Παράθεση από: ilias_s στις 28 Μαΐ 2021, 08:20:16 μμ ---Πριν 2 χρόνια είχε γίνει μία διημερίδα όπως είπες... Ένα μήνα μετά έγιναν εκλογές..! (έχω την αίσθηση πως έχει μπει "στο γύψο" μ' αυτά και μ' αυτά?)

Πάντως τα Λατινικά επανήλθαν (επανέρχονται δηλαδή του χρόνου)...

--- Τέλος παράθεσης ---

Δε νομίζω, γιατί ήδη ήταν "στο γύψο", οπότε ανέμενα σπάσιμο αυτής της απραξίας. Γι' αυτό ρωτάω.

ilias_s:
Η ανακοίνωση για αναμόρφωση του ΠΣ των μαθημάτων πληροφορικής έγινε με κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ. Από τότε που ανέλαβε η ΝΔ δε θυμάμαι να έγινε λόγος για συνέχιση αυτής της προσπάθεια ή για κάτι ανάλογο. Γι' αυτό κάνω λόγο για "γύψο".

George Eco:
Καλά τα λες, αλλά ΝΟΜΙΖΩ πως υπήρχε ΠΣ που μπήκε στο γύψο όταν ανέβηκε ο ΣΥΡΙΖΑ. Εννοώ πως αυτό είχε κοπεί από το παρελθόν, μπορεί να κάνω λάθος, το θέμα είναι πως δεν έχω ιδέα τι γίνεται με αυτή την ιστόρία και γι' αυτό ρωτάω αν κανείς γνωρίζει κάτι για το τι συμβαίνει.
Θέλω να πω, μιλάνε για αξιολόγηση και τέτοια, μιλάνε για αναβάθμιση και τα συναφή, κι υποθέτω (βαριά υπόθεση) πως όλα θα τα ξεκινήσουν από το Πρόγραμμα Σπουδών. Είτε παίρνοντας μια παλαιότερη πρόταση επί των καιρών τους, είτε μη βάζοντας στο γύψο τη διαδικασία, είτε παρουσιάζοντας νέα πρόταση. Δε ξέρω τι μπορεί και τι όχι, ειλικρινά δε θέλω να πάρει πολιτική έκταση (δε ξέρω αν είναι δυνατόν αυτό) απλά θέλω να μάθω αν κάτι πάει να γίνει και προς ποια κατεύθυνση.
 

Πλοήγηση

[0] Λίστα μηνυμάτων

[#] Επόμενη σελίδα

Μετάβαση στην πλήρη έκδοση