Συζητήσεις άσχετες με Πληροφορική στο Στέκι

Ξεκίνησε από alkisg, 09 Ιαν 2011, 10:32:05 ΜΜ

« προηγούμενο - επόμενο »

Να επιτρέπονται συζητήσεις άσχετες με την Πληροφορική στο Στέκι;

Ναι, οποιεσδήποτε (πολιτική, αθλητικά, μαγειρική, θρησκεία...)
Μόνο πολιτικές συζητήσεις
Όχι

alkisg

Με αφορμή αυτό το θέμα χρειάζεται να τεθεί ψηφοφορία για το τι είδους συζητήσεις θέλουμε να επιτρέπονται στο Στέκι, αν δηλαδή θα επιτρέπονται μόνο σχετικές με την Πληροφορική, ή αν θέλουμε να συμπεριλάβουμε και πολιτικές συζητήσεις ή και οποιαδήποτε άλλη συζήτηση.

Το Στέκι ανέκαθεν ήταν δημοκρατικό, επομένως θα γίνει ό,τι αποφασίσει η πλειοψηφία. Απλά προσωπικά δεν ενδιαφέρομαι να έχω διαχειριστικό ρόλο σε φόρουμ που περιλαμβάνει συζητήσεις εκτός Πληροφορικής οπότε σ' αυτήν την περίπτωση θα πρέπει κάποιος να προσφερθεί και να μεταφέρουμε το στέκι σε δικό του χώρο (εφόσον είπαμε συμφωνήσει η πλειοψηφία).
Το αν αυτός ο χώρος θα είναι εντός ή εκτός ΠΣΔ το ξαναβλέπουμε με επόμενο poll.

Btw καλή χρονιά σε όλους.  :)

Νίκος Αδαμόπουλος

Έχει γίνει εμφανής ο προβληματισμός του Άλκη σχετικά με την εξέλιξη των συζητήσεων στο Στέκι. Φαντάζομαι ο ίδιος προβληματισμός υπάρχει και γενικότερα... Εγώ θα έλεγα ότι συμφωνώ με την άποψη του Άλκη, ότι το Στέκι θα έπρεπε να έχει ως κέντρο βάρους την πληροφορική. Βέβαια και πριν ανέβαιναν και άσχετα μηνύματα, π.χ. κι εγώ ανέβαζα κανά τραγούδι από το youtube, ή γράφαμε για καμιά ταινία, ή κανά βιβλίο, ... Δεν νομίζω ότι πείραζε, ίσα ίσα μάλλον πρόσθετε κάτι παραπάνω στη λογική του στεκιού (με μικρό σ). Όμως πλέον έχουμε ξεφύγει, και η συνέχεια προβλέπεται ακόμα πιο προβληματική... Αρκετός κόσμος που είχε αξιόλογη συμμετοχή πλέον δείχνει να μη συμμετέχει. Βέβαια, μάλλον παίζει το ρόλο του και το πιθανό σχέδιο για το Νέο Λύκειο που πετάει την ΑΕΠΠ στο καλάθι των αχρήστων... Όμως αν το Στέκι μεταβληθεί σε πολιτικοκοινωνικό στέκι, τότε ακόμα κι αυτοί οι λίγοι που έχουν απομείνει... θα την κάνουν κι αυτοί!

Μάλιστα, δες τε την πρόταση πρωτοεγγεγραμμένου στο forum:

Παράθεση...Οπότε προτείνω.
1) Να μεταφερθεί το στέκι αλλού, εκτός χώρου ελέγχου του υπουργείου, δηλαδή εκτός ΠΣΔ.
2) Να παραμείνει στο https://alkisg.mysch.gr/steki ένα απλό Link η καλύτερα redirection προς τον νέο χώρο.
3) O alkisg να παραμείνει admin στο νέο χωρο, χωρίς όμως να φαίνεται το όνομά του.

Χα! Μην ανησυχείς Άλκη! Και στο νέο forum εσύ θα είσαι ο διαχειριστής!   ;D

Ως προς την ψηφοφορία, έριξα ήδη την ψήφο μου... η οποία δεν αντιπροσωπεύει αυτό που πραγματικά έχω στο μυαλό μου για το Στέκι, αλλά φοβάμαι ότι θα οδηγηθούμε σε αδιέξοδο!

Υ.Γ.

Πάντα πλακατζής αυτό το παιδί:  >:D

Παράθεσηedit: Θα έλεγα να προσθέσουμε μια ακόμα επιλογή Νο4 που θα λέει
4) Να μεταφερθεί το στέκι αλλού και να παραδώσει τον ρόλο του διαχειριστή ο Άλκης στον /την mirtilo

Εγώ ψηφίζω το τελευταίο

mirtilo

Υπάρχει και μια άλλη ψηφοφορία που δεν είναι ενάντια στην ελευθερία του λόγου.

παρακαλώ τους συμμετέχοντες στο φόρουμ να αγνοήσουν αυτή την ψηφοφορία που σκοπό έχει να φιμώσει κάποιους,
και να δώσουν βάση στην άλλη.

https://alkisg.mysch.gr/steki/index.php?topic=3557.0
αν οποιοσδήποτε θεωρεί οποιοδήποτε μήνυμα μου προσβλητικό, παρακαλώ να μου πει ποιό είναι και θα το διαγράψω

evry

Οι αναγνώστες του φόρουμ έχουν τη στοιχειώδη ευφυϊα να αποφασίσουν μόνοι τους τι θα κάνουν, δεν χρειάζονται κανέναν καθοδηγητή
What I cannot create I do not understand -- Richard Feynman
http://evripides.mysch.gr

mirtilo

Παράθεση από: evry στις 10 Ιαν 2011, 12:16:41 ΠΜ
Οι αναγνώστες του φόρουμ έχουν τη στοιχειώδη ευφυϊα να αποφασίσουν μόνοι τους τι θα κάνουν, δεν χρειάζονται κανέναν καθοδηγητή

Ακριβώς. Δεν χρειάζομαστε κανέναν καθοδηγητή.
Ο άνθρωπος κατα Αριστοτέλη είναι ζώον πολιτικόν.
Υπάρχουν κάποιοι καθοδηγητές που θέλουν να μας μετατρέψουν σε ζώα σκέτα, ή σε ιδιώτες (idiots).
Αλλά δεν θα τους περάσει.
αν οποιοσδήποτε θεωρεί οποιοδήποτε μήνυμα μου προσβλητικό, παρακαλώ να μου πει ποιό είναι και θα το διαγράψω

fof

ΕΛΕΟΣ Είστε ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟΙ ! Στρέφεστε εναντίον Συναδέλφων, Και τους Απαγορεύετε να εκφράζουν τις απόψεις τους Πολιτικές και Μη! Με σκοπό την Στήριξη του Κλάδου, ειδικά τώρα που πάνε να τον «αφανίσουν» ? Αφού θέλετε να είστε ευγενικοί με το Υπουργείο και έξω από τα πολιτικά δρώμενα που σχετίζονται με την ύπαρξή μας/σας στην Εκπαίδευση, τότε θα ήθελα πολύ να σας δω όταν και αν αποφασίσει να σας πετάξει έξω! Τότε πολύ θα ήθελα να δω τι θα ξεστομίζετε στους Συναδέλφους σας για την πολύτιμη προσφορά σας!

Η όλη στάση σας με οδηγεί στην σκέψη ότι τα «μεγάλα μέσα» οι «ανώτεροί σας» σας έδωσαν ρητές εντολές ώστε το forum των Πληροφορικών να επανέλθει αμέσως σε τάξη διότι τελευταία πολύ επαναστατικότητα και διαμαρτυρία έχει πέσει!

Η στάση σας είναι προφανείς! Θέλετε να καταλαγιάσετε την οργή των Συναδέλφων ! Να περιορίσετε την αντίδρασή τους στις Πολιτικές Αποφάσεις και κατά συνέπεια στις αποφάσεις για το Νέο Λύκειο.

Αλήθεια όμως Γιατί δεν θέλετε Πολιτικές Απόψεις σε μια ομάδα κοινωνικής δικτύωσης όπου συνυπάρχουν κατά πλειοψηφία Εκπαιδευτικοί Πληροφορικής?

Επίσης δεν είχα αντιληφθεί ότι για να πάρει κάποιος Συνάδελφος τον λόγο και να εκφέρει άποψη πρέπει πρωτίστως να έχει επιδείξει την πολύτιμη προσφορά του όσο αφορά την Εκπαιδευτική του ιδιότητα!

Λυπάμαι και εξοργίζομαι πραγματικά που μερικοί αντί να έχουν αλληλέγγυα συναισθήματα ένωσης του Κλάδου προωθούν και ενεργούν στην διάσπασή του.

Η ελευθερία του λόγου και των πράξεων είναι αναφαίρετο δικαίωμα του καθένα!

Νίκος Αδαμόπουλος

Το να βγαίνει κάποιος και να λέει στον άλλο ότι είναι απαράδεκτος, και μάλιστα όταν δεν στηρίζεται πουθενά παρά μονάχα σε υποψίες και θεωρίες συνωμοσίας, τότε αυτό μάλλον χαρακτηρίζει τον ίδιο. Πιστεύω ότι σε σχέση με τον κλάδο των πληροφορικών, ο καθένας μας συμβάλει με τον τρόπο που μπορεί και διαλέγει. Π.χ. για το Νέο Λύκειο, βλ. στο https://alkisg.mysch.gr/steki/index.php?topic=3337.0 με τις καμιά 100άδα αναφορές που έχω συγκεντρώσει στη λίστα... Ωστόσο, δεν καταλαβαίνω τι σχέση έχουν με τον κλάδο τα περισσότερα από τα μηνύματα που ανεβαίνουν τελευταία... Μα καλά, τι πιστεύετε, ότι όλοι μας δεν διαβάζουμε και δεν ενημερωνόμαστε για το τι γίνεται γύρω μας; Μόνο από το Στέκι περιμένουμε κάτι τέτοιο;

Τώρα το να λέμε ότι μας ελέγχουν και μας την έπεσαν οι ανώτεροι, κλπ, κλπ, αυτό προϋποθέτει έναν καλοκουρντισμένο μηχανισμό ελέγχου που αν πιστεύετε ότι είναι δυνατό να έχει φτιαχτεί στο μπάχαλο που λέγεται Ελλάδα, τότε μάλλον ζείτε σε άλλη χώρα, ή αλλιώς βλέπετε πολύ big brother!

Από κει και πέρα, το να βγαίνει και να φωνάζει περί φίμωσης και δικαιώματος ελευθερίας λόγου ένας παπάς επειδή δεν του δίνουν όλο το χρόνο να μιλάει σε μια εκπομπή για αυτοκίνητα, τότε αυτό πώς να λέγεται...; Βέβαια το παράδειγμα είναι ατυχές γιατί στη συγκεκριμένη περίπτωσή μας δεν βλέπω ποιος και πότε εμποδίστηκε να μιλάει!

Έλεος πια!

xkait

εγω ψηφισα το προφανές ακυρο εκ των τριων επιλογών απο αντιδραση για την τροπη που περνουν τα πραγματα εδω..

κριμα να διαφωνείτε έτσι... Φυσικά και υπάρχουν άλλα σαιτ για ενημερωση/σχολιασμό πολιτικής. Αλλά το να τεθούν ή οχι περιορισμοί με βάση ένα πολ είναι γελοιο..(αυριο αυτοι που ψηφισαν μπορει να μην ειναι πια.. επισης ξαναλεω οτι μοναδικα αρμοδιος και υπευθυνος να το κρινει ειναι ο ιδιοκτητης του - http://users.sch.gr/alkisg/tosteki/)

Επίσης ο βομβαρδισμος με διαδοχικά επαναστατικά μηνυματα απο το ιδιο ατομο οπως πολυ σωστα ειπωθηκε δεν ειναι συζητηση. Ειναι σαν να παω εξω απο το σπιτι αλλου και επιδη εχει μεγαλο τοιχο βαφω συνθηματα με το ετσι θελω.

Καλο θα ηταν ομως να εχουμε τη δυνατοτητα απο καιρο σε καιρο  να ξεκιναμε και πολιτικες Συζητησεις εδω ως αλλο ενα απο τα ενδιαφέροντά μας γιατι δεν ειμαστε ρομπο-πληροφορικοι αλλα ανθρωποι και πολιτες.

za√‘ag

Το θέμα πιστεύω ότι έχει ξεφύγει. Το να ψηφίσουμε για το αν θα επιτρέπουμε "στο στέκι" να γίνονται συζητήσεις άσχετες με την πληροφορική  είναι άτοπο. Έτσι κι αλλιώς με μια απλή αναζήτηση θα βρεθούν πάρα πολλά topics και σχολιασμοί μέσα εδώ που η θεματολογία τους είναι άσχετη με το μάθημα της πληροφορικής. Τι θα γίνει λοιπόν; Θα διαγραφτούν αν το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας είναι ΟΧΙ;

Ας μπει μια λογική ...

Το θέμα έχει ξανασυζητηθεί στο παρελθόν και έχουν γίνει και διαγραφές/επανεγγραφές μελών (Παναγιώτης)

Πιστεύω ότι είναι ΚΑΘΑΡΑ ΘΕΜΑ του Άλκη (αυτός υλοποίησε το φόρουμ) το αν θα επιτρέψει ή όχι τη δημιουργία ενός χώρου πολιτικών συζητήσεων και όχι των μελών. Προσωπικά θεωρώ ότι ο κύριος ρόλος του φόρουμ είναι τα θέματα που αφορούν το μάθημά μας και την "υποστήριξη" και αλληλοβοήθεια μεταξύ μας. Εγώ τουλ. γιαυτό γράφτηκα εδώ.

Από την άλλη (όπως πολύ σωστά είπε και ο xkait) είμαστε άνθρωποι και όχι ρομπο-πληροφορικοί και μας ανησυχεί η τρέχουσα κατάσταση στον τόπο μας και ΕΙΔΙΚΑ στην εκπαίδευση.

Δεν νομίζω να υπάρχει έστω και ένα μέλος του φόρουμ που να πιστεύει ότι η εκπαίδευση θα βελτιωθεί με την σημερινή πολιτική που κάποιοι προσπαθούν να εφαρμόσουν με αυτό τον τρόπο (ή μήπως πρέπει να γίνει και για αυτό ψηφοφορία;; )

Αν λοιπόν ο Άλκης, που με τόσο κόπο δημιούργησε το ΣΤΕΚΙ και με κόπο συνεχίζει να το στηρίζει σαν ... "καθαρίστρια" :) (έτσι δηλώνει) πιστεύει ότι δεν θέλει να κάνουμε καμιά συζήτηση που αφορά την πολιτική (και η παιδεία είναι μέσα στην πολιτική) ας το θέσει σαν όρο (ειπώθηκε ξανά να μπουν κανόνες, αλλά δεν έγινε) και τα νέα μέλη να το γνωρίζουν. Τα παλιότερα ας πράξουμε κατά την κρίση μας.

Τελειώνοντας θα ήθελα να πω (σαν σχόλιο στον διαχειριστή evry που είπε αν οι μαθητές-μέλη του φόρουμ μπορούν να εμπλακούν σε πολιτικές συζητήσεις) ότι ΚΑΙ οι μαθητές που διαβάζουν το φόρουμ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΑΥΤΟΙ προβληματισμένοι για τα τεκταινόμενα στην παιδεία. Προφανώς είναι ΚΑΙ αυτοί μέλη της κοινωνίας που ζούμε και δεν πρέπει να τους βλέπουμε αποκομμένους. Το αν πρέπει να συμμετέχουν σε συζητήσεις που αφορούν τους διορισμούς/μεταθέσεις/τοποθετήσεις εκπαιδευτικών ή σχολιασμούς μας για την ΟΛΜΕ, ΠΥΣΔΕ κλπ διοικητικά θέματα (που υπάρχουν πάρα πολλά topics στο φόρουμ) ή για πολιτικές συζητήσεις είναι κάτι που αφορά τα "δικαιώματά" μας σαν μέλη του φόρουμ και ίσως θα έπρεπε να έχει γίνει κάτι γιαυτό.

Δεν ψήφισα λοιπόν ΤΙΠΟΤΑ γιατί θεωρώ ότι δεν έχει νόημα μια τέτοια ψηφοφορία. Θεωρώ ότι είναι μια σκέψη που έγινε βιαστικά και είμαι σίγουρος ότι ο Άλκης θα το ξανασκεφτεί και θα πάρει την απόφασή του.

Καλή χρονιά σε όλους και καλή δύναμη από αύριο ....
«Δεν υπάρχει λόγος να θέλει κανείς έναν υπολογιστή στο σπίτι του»--Ken Olson, πρ. της DEC, 1977
«Τα 640KB RAM επαρκούν για να τρέξει κάθε πρόγραμμα»--Bill Gates
Δείτε κι άλλες ιστορικές ατάκες  εδώ

evry

Καταρχήν έχεις δίκιο, πράγματι είμαστε απαράδεκτοι, και ειδικά ο Άλκης που σου δίνει το δικαίωμα να τον βρίζεις μέσα από το δικό του φόρουμ!!!
Αυτό και αν είναι φίμωση του λόγου!!!

Παράθεση
Επίσης δεν είχα αντιληφθεί ότι για να πάρει κάποιος Συνάδελφος τον λόγο και να εκφέρει άποψη πρέπει πρωτίστως να έχει επιδείξει την πολύτιμη προσφορά του όσο αφορά την Εκπαιδευτική του ιδιότητα!
Εεεε, μάλλον τσάμπα διαβάζεις ή σε συμφέρει να διαστρεβλώνεις όσα λέω. Από που και ως που έχει δικαίωμα να δίνει διαταγές για το τι πρέπει να γίνει στο στέκι κάποιο άτομο που μόλις γράφτηκε?
Έχω μια ιδέα. Γιατί δεν ανεβάζεις εσύ ένα φόρουμ κάτω από τη δική σου σελίδα στο σχολικό δίκτυο και μετά να μπω εγώ να σου λέω πως πρέπει να το διαχειρίζεσαι?
What I cannot create I do not understand -- Richard Feynman
http://evripides.mysch.gr

alkisg

Παράθεση από: xkait στις 10 Ιαν 2011, 02:37:06 ΠΜ
Επίσης ο βομβαρδισμος με διαδοχικά επαναστατικά μηνυματα απο το ιδιο ατομο οπως πολυ σωστα ειπωθηκε δεν ειναι συζητηση. Ειναι σαν να παω εξω απο το σπιτι αλλου και επιδη εχει μεγαλο τοιχο βαφω συνθηματα με το ετσι θελω.

Ακριβώς αυτό είναι το πρόβλημα. Τα τελευταία 8 χρόνια το στέκι λειτουργούσε θαυμάσια με σπανιότατες παρεμβάσεις της ομάδας διαχείρισης, γιατί τα μέλη του σεβόταν το χώρο. Δυστυχώς φέτος 3-4 μέλη προσπαθούν να το μεταλλάξουν σε τοίχο συνθημάτων, και αυτό κούρασε κάποιους συναδέλφους που συμμετείχαν εποικοδομητικά στο φόρουμ και τους έκανε να αποχωρήσουν, και τελικά με κούρασε κι εμένα. Και πολύ απλά λέω ότι δεν ενδιαφέρομαι να αφιερώνω χρόνο για τη συντήρηση ενός χώρου όπου 3-4 άτομα βγάζουν τα απωθημένα τους.
Φυσικά είμαι κι εγώ δυσαρεστημένος με την απαράδεκτη κατάσταση που επικρατεί στην Ελλάδα, και μακάρι να μπορούσαμε να βρούμε κάποια λύση μέσα από γόνιμο διάλογο. Αλλά αυτό που κάνουν αυτά τα άτομα δεν είναι διάλογος, είναι απλό copy/paste/link από οποιαδήποτε πηγή, σοβαρή και μη.

Οι διαχειριστές του χώρου κι εγώ σαν τελικός υπόλογος είμαστε υπεύθυνοι να ελέγχουμε αν τα μηνύματα των μελών ανταποκρίνονται στους όρους χρήσης του ΠΣΔ. Έτσι είμαστε υποχρεωμένοι πριν ασχοληθούμε με το Χ διδακτικό ή τεχνικό πρόβλημα κάποιου συναδέλφου, να αφιερώσουμε πολύ χρόνο ώστε να ελέγξουμε ότι τα copy/paste/links αυτά υπακούουν στους όρους χρήσης. Αν για παράδειγμα επισυναφθεί μια γελιογραφία που προσβάλλει κάποιον πολιτικό, τότε αυτή θα πρέπει να αφαιρεθεί και να γίνει σύσταση στο μέλος. Αυτό ισχύει και για τα links, δηλαδή σ' αυτήν την περίπτωση θα πρέπει να αφαιρεθεί ο σύνδεσμος.

Έτσι, επειδή προσωπικά (1) δεν έχω το χρόνο ούτε την όρεξη να ασχολούμαι με το αν το κάθε copy/paste/link αυτών των 3-4 ατόμων υπακούει στους όρους χρήστης του ΠΣΔ, (2) δεν νομίζω ότι στην παρούσα φάση (και πολύ περισσότερο όσο η πολιτική κατάσταση θα χειροτερεύει) υπάρχει βατός τρόπος να "επιτραπούν οι γόνιμοι διάλογοι αλλά όχι τα συνθήματα", και (3) προτιμώ (όπως κι αυτοί που έφυγαν ή θα φύγουν) στο στέκι να ασχολούμαι με τα διδακτικά μου ενδιαφέροντα ενώ με την πολιτική να ασχολούμαι σε ξεχωριστό χώρο,
γι' αυτό λέω ότι εφόσον η πλειοψηφία τα θεωρεί αποδεκτά, τότε το στέκι θα πρέπει να μεταφερθεί κάπου αλλού αφού εγώ δεν θα ενδιαφέρομαι να είμαι διαχειριστής του. Δε νομίζω ότι είμαι υποχρεωμένος να συντηρώ κάτι που δεν μου αρέσει, και δεν μπορώ να σκεφτώ κάποιον πιο δημοκρατικό τρόπο να λυθεί το ζήτημα.

Εάν ο νέος χώρος είναι εντός του ΠΣΔ, ή αν σέβεται τους όρους χρήσης του, τότε η παρούσα σελίδα θα αποτελείται από ένα http redirect στο νέο χώρο (κάτι σαν σύνδεσμος αλλά καλύτερο, μεταφέρει και το google pagerank και τα search results).
Εάν είναι εκτός του ΠΣΔ και δεν σέβεται τους όρους χρήσης του (προσβλητικό περιεχόμενο κτλ) τότε δεν επιτρέπεται να μπει σύνδεσμος από χώρο του ΠΣΔ σε αυτόν.

Αν υπάρχει κάποια άλλη άποψη για δημοκρατική επίλυση του ζητήματος ή αν θεωρείτε ότι θα πρέπει να προστεθεί κάποια νέα επιλογή στην ανωτέρω ψηφοφορία, θα ήθελα πολύ να την ακούσω.


Btw, για όσους πραγματικά ενδιαφέρονται για τα πολιτικά ζητήματα και το πώς αυτά επηρεάζουν την εκπαίδευση, το http://www.pde.gr είναι νομίζω πολύ πιο κατάλληλος χώρος από το στέκι. Μάλιστα εκεί συμμετέχουν όλες οι ειδικότητες και έτσι οποιαδήποτε ενέργεια θα έχει και μεγαλύτερο κοινό και επομένως περισσότερη στήριξη.

mirtilo

Παράθεση από: alkisg στις 10 Ιαν 2011, 12:29:59 ΜΜ
Εάν είναι εκτός του ΠΣΔ και δεν σέβεται τους όρους χρήσης του (προσβλητικό περιεχόμενο κτλ) τότε δεν επιτρέπεται να μπει σύνδεσμος από χώρο του ΠΣΔ σε αυτόν.


Btw, για όσους πραγματικά ενδιαφέρονται για τα πολιτικά ζητήματα και το πώς αυτά επηρεάζουν την εκπαίδευση, το http://www.pde.gr είναι νομίζω πολύ πιο κατάλληλος χώρος από το στέκι.

από την μια λες ότι δεν κάνει να μπει συνδεσμος από το ΠΣΔ σε χώρο που δεν σέβεται τους όρους χρήσης του, και από την άλλη εσύ ο ίδιος μόλις έβαλες ένα σύνδεσμο προς το pde.gr, το οποίο προφανώς και δε σέβεται του ορους χρήσης του ΠΣΔ (ρίχνουν κάτι καντήλια εκεί οι συνάδελφοι ξεγυρισμένα).

μας δουλεύεις ;


αν οποιοσδήποτε θεωρεί οποιοδήποτε μήνυμα μου προσβλητικό, παρακαλώ να μου πει ποιό είναι και θα το διαγράψω

gpapargi

Βρε παιδιά όλους μας ενδιαφέρει η πολιτική κατάσταση στην Ελλάδα ειδικά όταν τη βιώνουμε καθημερινά στο πετσί μας. Αλλά αυτό σημαίνει ότι όλοι οι ιστόχωροι πρέπει υποχρεωτικά να περιέχουν θέμα για την πολιτική κατάσταση;

Αν ένας χώρος ξεφεύγει από τη βασική του θεματολογία σταδιακά χάνει σε ποιότητα γιατί τα λίγα μηνύματα που είναι σχετικά με τη θεματολογία του χάνονται στην πληθώρα άσχετων μηνυμάτων. Πολλά sites που έβαλαν και άσχετα θέματα, σταδιακά παρήκμασαν.
Νομίζω ότι είναι πολύ καλύτερα για όσους θέλουν να μιλήσουν για πολιτική να μαζευτούν σε ξεχωριστό forum, και όσοι θέλουν να επικεντρωθούν στα ζητήματα πληροφορικής να γράφουν εδώ μέσα. Έτσι θα είναι και πολύ πιο εύκολη η διαχείριση. Για να είναι σοβαρό ένα Forum θα πρέπει να ελέγχεται η αξιοπιστία των όσων γράφονται και να μη διαδίδονται απλώς φήμες και ράδιο αρβύλα. Ποιος θα το κάνει αυτό εδώ μέσα; Ακόμα και αν προσφερθεί κάποιος, πως ξέρουμε ότι πράγματι ελέγχει το υλικό; Το να επιτρέπεται να γράφεται οτιδήποτε είναι άτοπο γιατί θα γεμίσουμε με μη έγκυρα δημοσιεύματα και αυτό θα μειώσει την αξιοπιστία του forum.

Καλύτερα λοιπόν να υπάρχουν ξεχωριστά sites και ο δημιουργός του καθενός να φέρει την ευθύνη για το περιεχόμενο και την ποιότητα.


gpapargi

Mirtilo νομίζω ότι «από όπου και να σε πιάσει κανείς λερώνεται».
Αναγνωρίζεις το δικαίωμα κάποιου να μη συμπεριλαμβάνει στη σελίδα του κάποια συγκεκριμένα θέματα ή όχι; Σε τελευταία ανάλυση δες το και έτσι.

mirtilo

Παράθεση από: gpapargi στις 10 Ιαν 2011, 04:09:21 ΜΜ
Mirtilo νομίζω ότι «από όπου και να σε πιάσει κανείς λερώνεται».
Αναγνωρίζεις το δικαίωμα κάποιου να μη συμπεριλαμβάνει στη σελίδα του κάποια συγκεκριμένα θέματα ή όχι; Σε τελευταία ανάλυση δες το και έτσι.

Μόλις γράφτηκα στο φόρουμ και έχω 14 μηνύματα.
διάβασε τα τα ρημάδια, στο πρώτο μήνυμα μου αναγνωρίζω αυτό το δικαίωμα στον alkisg.

Αλλά το να λέει "απαγορεύεται να βάζουμε Link σε site εκτός ΠΣΔ που έχουν διαφημίσεις", και ακριβώς από κάτω να βάζει ένα τέτοιο Link,
ε πάει πολύ.

Εδώ ταιριάζει ακριβώς το ρητό "δάσκαλε που δίδασκες και νόμο δεν εκράτεις"
αν οποιοσδήποτε θεωρεί οποιοδήποτε μήνυμα μου προσβλητικό, παρακαλώ να μου πει ποιό είναι και θα το διαγράψω