Περικοπές...

Ξεκίνησε από skananitos, 20 Νοε 2010, 07:23:36 ΜΜ

« προηγούμενο - επόμενο »

stratosg

Αχ αυτοί οι μισθοί του ιδιωτικού τομέα. Δυστυχώς επειδή πριν από Κοπρίτης έτυχε να ανήκω στους παραγωγικούς, οι εκεί αποδοχές μου ήταν ίσες ή και μεγαλύτερες από τις τωρινές. Τώρα θα μου πεις γιατί ήρθες εδώ που παίρνεις λιγότερα; Γιατί το παραγωγικό αντικείμενο με οδηγούσε με μαθηματική ακρίβεια στο 2 Χ 2 Χ 1,5 οικοπεδάκι που όλοι αποκτούμε και μας πηγαίνουν εκεί με υπερπολυτελή λίμο.

Αποφάσισα να γίνω Κοπρίτης γιατί κάθε πρωί που μπαίνω μέσα στην αίθουσα απομακρύνομαι από το οικοπεδάκι κι όταν αισθανθώ ότι το οικόπεδο με πλησιάζει θα φύγω κι από εδώ.

Νομίζω ότι είναι στρεβλή η εικόνα του ιδιωτικού τομέα που μας παρουσιάζεται. "Δυστυχώς" ο ιδιωτικός τομέας προσφέρει θέσεις εργασίας και σε άτομα που δεν έχουν κανένα τυπικό προσόν. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα οι μισθοί των συγκεκριμένων ανθρώπων να είναι χαμηλοί. Έχετε δηλαδή εσείς γνωστό της ειδικότητάς μας ο οποίος αμείβεται με τα 3/4 του δικού μας μισθού (κατά μέσο όρο); Όπως κάθε κανόνας σίγουρα θα υπάρχουν κι εξαιρέσεις και βέβαια στη σημερινή ταραγμένη αγορά υπάρχουν στρεβλώσεις.

Σε μια ιδιωτική κλινική ο νευροχειρούργος αμείβεται το ίδιο με έναν παθολόγο και επίσης το ίδιο με την καθαρίστρια; Το μόνο το οποίο είναι προς το παρόν ακόμα προσόν του δημόσιου τομέα είναι η μονιμότητα.

Ξαναγράφω ότι δεν θα μ' ενοχλούσε η μείωση των αποδοχών μου αν υπήρχε αντίστοιχη μείωση των τιμών στην αγορά. Δυστυχώς η μόνη μείωση τιμών που έχω παρατηρήσει, είναι σε προϊόντα τα οποία θα χαρακτήριζε κάποιος ως πολυτελείας. Στα προϊόντα όμως που υπάγονται στις ανελαστικές δαπάνες δεν έχω παρατηρήσει μείωση, τουναντίον μάλιστα έχω δει αυξήσεις και μάλιστα μεγάλες.

Λυπάμαι και φοβάμαι ότι όλα αυτά τα οποία πέρυσι τα ξορκίζαμε συμβαίνουν ή θα συμβούν στο άμεσο μέλλον και θα μας βρουν μόνους μας και φοβισμένους. Και με τρομάζει η σκέψη ότι θα είναι μεγάλος ο αριθμός των φοβισμένων, γιατί ο φοβισμένος συμπεριφέρεται όπως η χύτρα ταχύτητας με χαλασμένη βαλβίδα. Ελπίζω να μην αξιωθώ να ζήσω σκηνές όπως αυτές της Τυνησίας.

Σήμερα βγήκε και νέος τύπος Καλλικράτη, ο αγροτικός. Να δούμε πότε θα βγει και ο πολιτικός με συγχωνεύσεις γειτονικών εδρών στο κοινοβούλιο. Όσο για τις συγχωνεύσεις σχολικών μονάδων, ακούω από τον κάθε τυχάρπαστο ότι συμφωνεί κι ότι πρέπει να γίνουν, μια άποψη όμως που την ακούω κι από πολλούς συναδέλφους, οι οποίοι όμως έχουν οργανική και υπηρετούν σε μεγάλες σχολικές μονάδες. Κι όσο ακούγονται αυτές οι φήμες τόσο περισσότερους βλέπω να μην χαμογελούν πια.

Ίσως τελικά αυτός να ήταν ο στόχος. Να μην είμαστε πια χαμογελαστοί. Σκιάχτηκαν φαίνεται από το σύνθημα " Χαμογελάτε, κάνει τους άλλους ν' ανησυχούν"
Να φοβάσαι εκείνον που δεν έχει να χάσει τίποτα.