Γενικό Λύκειο > Εξετάσεις 2018-2019

Θέμα 1

<< < (12/12)

pgrontas:

--- Παράθεση από: ΜΑΚΡΙΔΑΚΗ ΣΤΕΛΛΑ στις 27 Ιουν 2019, 09:50:34 μμ ---Καλησπέρα,
Θέλω λίγο να σχολιασω το ερώτημα Α2. Συμφωνώ στο ότι το βιβλίο αναφέρει ότι μπορούν όλες οι λειτουργίες των δομών δεδομένων να εφαρμοσθούν στους πίνακες εκτός από εισαγωγή και διαγραφή. ΟΜΩΣ στο κεφάλαιο 9 αναφέρει ως λειτουργιες των πινακων τις :αναζητηση,ταξινομηση, συγχωνευση , αθροισμα, max/min.
Γιατι λοιπον η αντιγραφη,προσπελαση, διαχωρισμος να θεωρηθουν σωστες ως απαντησεις;

--- Τέλος παράθεσης ---

Δεν καταλαβαίνω τι ακριβώς εννοείς. Θεωρείς ότι θα έπρεπε να γίνουν δεκτές ως λειτουργίες και το άθροισμα και η εύρεση min/max ή ότι πρέπει να θεωρηθούν λάθος η αντιγραφή, προσπέλαση, διαχωρισμός;
Αν εννοείς το δεύτερο, συμφωνώ με τον petrosp13.
Αν εννοείς το πρώτο, γενικά νομίζω το νόημα των λειτουργιών του κεφ. 3, είναι ότι δεν υπάρχει μια δομή δεδομένων που κάνει όλες τις λειτουργίες καλά, αλλά άλλες είναι αποδοτικές στην αναζήτηση, άλλες στην προσπέλαση κτλ. Με αυτή την έννοια μπορούμε να πούμε ότι η εύρεση min/max είναι μια τέτοια λειτουργία αφού υπάρχουν δομές που είναι πολύ αποδοτικές σε αυτό (πχ. σωροί), ενώ άλλες δεν είναι (πχ. πίνακες). Σε ότι αφορά το άθροισμα δεν έχω ακούσει κάποια δομή που να το βελτιστοποιεί πέρα από ότι μπορεί να γίνει με προσπέλαση, οπότε θα έλεγα μάλλον όχι.

Πλοήγηση

[0] Λίστα μηνυμάτων

[*] Προηγούμενη σελίδα

Μετάβαση στην πλήρη έκδοση