Ενημέρωση για την Ένωση Πληροφορικών Ελλάδας

Ξεκίνησε από nektar, 12 Οκτ 2011, 11:52:36 ΠΜ

« προηγούμενο - επόμενο »

jtsop

#180
Παράθεση από: Gnirut στις 15 Νοε 2011, 12:10:58 ΜΜ
"Απαντήστε μου ειλικρινά."

Αγαπητέ γνωρίζω πολύ καλά τι γίνεται μέσα στις σχολές που αναφέρεις.
Γνωρίζεις ότι σε αυτές τις σχολές πριν δεκαετιές, όταν ακόμα δεν υπήρχαν οι περισσοτερες σχολές από αυτές που έχουν γίνει κατά κόρον τα τελευταία χρόνια και που αναγνωρίζει η ΕΠΕ, σχεδιαζόντουσαν και υλοποιούνταν VLSI, υπολογιστικά συστήματα, δίκτυα υπολογιστών, συστήματα τηλεπικοινωνιών, συστήματα αυτομάτου ελέγχου και όλο το λογισμικό για όλα αυτά; Προφανώς δεν το γνωρίζεις.
Γνωρίζεις όμως το σλογκανάκι περί "ενεργειακών", που την εποχή που γνωρίζω, τον κλάδο τους τον ακολουθούσε πολύ μικρό ποσοστό από τους φοιτητές των εν λόγω τμημάτων.
Γνωρίζω αυτά που λέτε και εν μέρει συμφωνώ μαζί σας, αλλά ήμουν ξεκάθαρος. Κάποιος που έχει ακολουθήσει κατεύθυνση που ουδεμία σχέση έχει με την πληροφορική είναι πληροφορικός; Επειδή γνωρίζω πολλά άτομα από τις σχολές του ΕΜΠ και της Πάτρας, πάρα πολλοί είναι πληροφορικοί και πολλοί από αυτούς με ιδιαίτερες γνώσεις στην πληροφορική, αλλά υπάρχει και ένα ποσοστό (μικρότερο μεν, αλλά όχι αμελητέο) που δεν έχουν σχέση με την πληροφορική. Γνωρίζω συγκεκριμένα άτομα που το παραδέχονται και οι ίδιοι! Για αυτούς ακριβώς μιλάμε. Άρα ένα τμήμα που βγάζει και τέτοιους απόφοιτους δεν πρέπει να έχει ιδιαίτερη μεταχείριση;

Παράθεση από: Gnirut στις 15 Νοε 2011, 12:10:58 ΜΜ
Και απάντησέ μου ειλικρινά, πιστεύεις ότι όλοι οι απόφοιτοι αυτών των πολυτεχνικών σχολών που αναφέρεις πρεπει να εξαιρούνται από την ΕΠΕ ή μόνον αυτοί που έχουν τελειώσει ενεργειακό τομέα; Επιτέλους λίγη λογική.
Αυτοί και μόνο αυτοί (για αυτό και υπάρχουν τμήματα που αναφέρουν συγκεκριμένες κατευθύνσεις που γίνονται δεκτές).

Παράθεση από: Gnirut στις 15 Νοε 2011, 12:10:58 ΜΜ
Για να κλείσω το θέμα επειδή από ότι βλέπω δεν έχει και πολύ νόημα γιατί οι περισσότεροι είναι ταμπουρωμένοι πίσω από τις ιδεοληψίες τους. Υπεύθυνη για την αξιολόγηση και για την οριοθέτηση του ποια τμήματα ανήκουν στον χώρο της πληροφορικής είναι η ακαδημαϊκή κοινότητα και μόνον αυτή.
Όλοι οι υπόλοιποι δεν έχουν τις γνώσεις ούτε τα διεπιστευτήρια για να το κάνουν αυτό. Και όταν λέμε οι υπόλοιποι δεν εννοώ μόνον την ΕΠΕ αλλά και οποιαδήποτε άλλη ένωση επιχειρήσει να κάνει κάτι τέτοιο. Αυτή είναι η προσωπική μου άποψη.
Συμφωνώ απόλυτα, αλλά βλέπουμε ότι τόσα χρόνια αυτό δεν γίνεται. Η ΕΠΕ έκανε τη μελέτη για να έχει έναν τεκμηριωμένο τρόπο για το ποιους δέχεται ως μέλη και ποιους όχι, σε μία χώρα που ο οποιοσδήποτε μπορεί να δηλώσει πληροφορικός.

Παράθεση από: Gnirut στις 15 Νοε 2011, 12:10:58 ΜΜ
Και κάτι τελευταίο. ΟΛΟΙ οι ΚΑΘΗΓΗΤΕΣ πληροφορικής πρέπει ενωμένοι να αντιμετωπίσουμε την δύσκολη εποχή που έρχεται. Δεν είναι απίθανο σε λίγο χρονικό διάστημα να θελήσουν να μας πετάξουν ΟΛΟΥΣ έξω από την εκπαίδευση. Εαν δεν δείχνουμε έναν ενιαίο κορμό προς τα έξω, αλλά είμαστε κατακερματισμένοι, στο τέλος θα μας λιανίσουν, ΟΛΟΥΣ. Εκτός αν πιστεύετε ότι οι καρεκλοκένταυροι των υπουργείων γνωρίζουν πολλά από τμήματα πληροφορικής και από "κουμπούτερ" εν γένει.
Πάλι συμφωνούμε και το έχουμε διακηρύξει προς όλες τις κατευθύνσεις. Για αυτό αν θα είμαστε στο επόμενο ΔΣ της ΠΕΚΑΠ θα επιδιώξουμε στενή συνεργασία με όλους τους φορείς.

jtsop

#181
Παράθεση από: Vangelis στις 15 Νοε 2011, 09:13:36 ΜΜ
Το τμήμα Βιομηχανικής Πληροφορικής του ΤΕΙ Καβάλας  (σύμφωνα με την περίφημη λίστα της ΕΠΕ) έχει αξιολόγηση  μεγαλύτερη από το τμήμα Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών (τομέας Πληροφορικής) του ΕΜΠ
Η λίστα αυτή δεν μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να συγκριθούν μεταξύ τους τα τμήματα, αλλά για να βρεθεί ο βαθμός που ένα ΠΣ προσεγγίζει ένα «ιδανικό» ΠΣ πληροφορικής (Computer Science).

Παράθεση από: Vangelis στις 15 Νοε 2011, 09:13:36 ΜΜ
Και σχεδόν διπλάσια αξιολόγηση  από το τμήμα Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Τεχνολογίας Υπολογιστών (τομέας Τηλεπικοινωνιών και Τεχνολογίας Πληροφορίας) της Πάτρας.  (παρεμπίπτοντος οι απόφοιτοι του τμήματος δεν γίνονται δεκτοί απο την ΕΠΕ θεωρούμενοι "μασκαράδες" πληροφορικοί)

(και αυτά τα τμήματα jstop  όπως παρατηρείς δεν είναι τομέα "ενέργειας")
Προφανώς αυτό προκύπτει συγκρίνοντας ένα ΠΣ «τηλεπικοινωνιών» με ένα ΠΣ «πληροφορικής». Αυτή είναι μια αδυναμία της μελέτης, αλλά δεν είδα κανέναν να προτείνει βελτιώσεις.


Παράθεση από: Vangelis στις 15 Νοε 2011, 09:13:36 ΜΜ
Ποιος σύμβουλος Πληροφορικής είναι θεολόγος; Μήπως έχει ένα δεύτερο (τρίτο;) πτυχίο θεολογίας και βαφτίστηκε θεολόγος;  Ήταν διορισμένος θεολόγος και πήρε μετάταξη; γιατί δεν μας φωτίζεις;  Πάντως και εγώ έχω ένα  πτυχίο Χημείας (μεταξύ άλλων) αλλά δεν είμαι χημικός.
Εγώ ξέρω γυμναστή που ήταν υποψήφιος σχολικός σύμβουλος. (Δεν έχει νόημα να πω το όνομά του)

Παράθεση από: Vangelis στις 15 Νοε 2011, 09:13:36 ΜΜ
Όταν θα μας πάρουν τις ώρες (οπως λέει και ο Gnirut) τότε θα ψάχνουμε να δούμε τι έφταιξε αλλα θα είναι αργά.  Ας κοιτάξουμε λοιπόν αυτά που μας ενώνουν και όχι αυτά που μας χωρίζουν. 
Ας αφήσουμε τους διαχωρισμούς και να κοιτάξουμε τα προβλήματα που έχουμε μπροστά μας (και δεν είναι λίγα).
Είναι διαφορετικό να έχουμε κάποιες διαφωνίες και διαφορετικό να έχουμε συγκρούσεις και διάσπαση. Αν δεν συζητήσουμε αυτά που *νομίζουμε* ότι μας χωρίζουν, πως θα επιλύσουμε τις διαφορές που προκύπτουν;

jtsop

Παράθεση από: Vangelis στις 15 Νοε 2011, 09:38:37 ΜΜ
Να πούμε λίγο την ιστορία της επιστολής.

Το Υπουργείο ζήτησε από τα Πολυτεχνεία να καθορίσουν επαγγελματικά δικαιώματα για τους πτυχιούχους μηχανικών υπολογιστών.

Αυτοί σε συνεργασία με το ΤΕΕ καθόρισαν όχι μόνο τα δικά τους  αλλά και των αποφοίτων τμημάτων Πληροφορικής των Πανεπιστημίων !!! (χωρίς αυτοί να εκπροσωπούνται).   
Ως γνήσιοι Έλληνες καθόρισαν ότι οι "άλλοι"  θα μπορούν να εργάζονται  σε έργα πληροφορικής μόνο κάτω από την επίβλεψη αποφοίτων τμημάτων μηχανικών υπολογιστών!!!.

Φυσικά και οι άλλοι με τη "σημαντική" επιστολή απάντησαν "είσαστε άσχετοι" από πληροφορική!

Τελικά δεν καθορίστηκαν επαγγελματικά δικαιώματα για κανένα.

Συμπέρασμα:
Τι λέγαμε για τους διαχωρισμούς;  για "καθαρόαιμους" και μη;   Γιατί ακολουθούμε τον ίδιο δρόμο  με τους  καθηγητές πληροφορικής;. 

Μήπως παλεύοντας   μεταξύ μας προσπαθώντας να κερδίσει ο ένας  κάτι σε βάρος του άλλου τελικά χάσουμε όλοι;   Ας το σκεφτούν αυτό αυτοί που προωθούν τούς διαχωρισμούς.

Κάνετε λάθος . Μετά από άπειρες πιέσεις, διαβουλεύσεις, συζητήσεις και συναντήσεις με καθηγητές και τους Προέδρους των τμημάτων πληροφορικής συντάχθηκε κοινή επιστολή που ως τελικό αποτέλεσμα είχε να βγουν, αν και καθυστερημένα σε σχέση με άλλες ειδικότητες, τα ΠΔ με τα επαγγελματικά δικαιώματα για την πληροφορική χωρίς τα κομμάτια που έλεγαν "υπό την επίβλεψη μηχανικού".

dokimos

Δεν νομίζω ότι αυτό είναι το χειρότερο! Δεν νομίζω ότι υπάρχει άλλο στέκι που να συζητάνε με σκοπό να βγάλουν τα μάτια τους.

Είναι εντελώς ξεφτίλα η προσπάθεια μηδενισμού που επιχειρείται από κάποιους! Να σας χαιρόμαστε!


Παράθεση από: mb στις 14 Νοε 2011, 06:16:06 ΜΜ
Δεν νομίζω να υπάρχει αλλο στέκι (Μαθηματικών, Φυσικών, Γυμναστών, Θεολόγων κλπ) που να συζητάνε αν μπορεί και πτυχιούχος αλλου τμήματος με επαρκείς γνώσεις του αντικειμένου να μπορεί να διδάξει στον κλάδο τους και ας κριθεί στην πράξη αν είναι καλός ή όχι.   

iliasthes

Δόκιμε δεν ευθύνεται το Στέκι γι' αυτό. Ενήλικες και υποτίθεται ώριμοι άνθρωποι είμαστε. Ο καθένας είναι υπεύθυνος για αυτά που γράφει. Να απαγορεύσουμε συζητήσεις συγκεκριμένου περιεχομένου; Ένα διάστημα είπαμε να περιορίσουμε πολιτικές και γενικά συζητήσεις που δεν έχουν σχέση με την πληροφορική σε οποιοδήποτε επίπεδο (επιστημονικό, εκπαιδευτικό, συνδικαλιστικό κλπ) και κατηγορήθηκαν οι διαχειριστές οτι λειτουργούν φασιστικά και αντιδημοκρατικά. Αν δεν ήταν το στέκι θα ήταν κάποιος άλλος χώρος. Η φαγωμάρα μας τελειωμό δεν έχει...

nektar

Παράθεση από: jtsop στις 16 Νοε 2011, 03:05:54 ΠΜ
Κάνετε λάθος . Μετά από άπειρες πιέσεις, διαβουλεύσεις, συζητήσεις και συναντήσεις με καθηγητές και τους Προέδρους των τμημάτων πληροφορικής συντάχθηκε κοινή επιστολή που ως τελικό αποτέλεσμα είχε να βγουν, αν και καθυστερημένα σε σχέση με άλλες ειδικότητες, τα ΠΔ με τα επαγγελματικά δικαιώματα για την πληροφορική χωρίς τα κομμάτια που έλεγαν "υπό την επίβλεψη μηχανικού".

Για τεκμηρίωση της παραπάνω επισήμανσης, να σας παραπέμψω στo ΠΔ 44/2009" Επαγγελματική κατοχύρωση των διπλωματούχων μηχανικών και των πτυχιούχων πανεπιστημιακής εκπαίδευσης στα αντικείμενα πληροφορικής και τηλεπικοινωνιών" http://www.proslipsis.gr/cmCat_treePrd.php?&cm_catid=344&cm_prdid=7247

Οι σχετικές παρεμβάσεις της ΕΠΕ προς ΣΑΠΕ και Υπ. Παιδείας κατά τη διαδικασία επεξεργασία του ανωτέρω ΠΔ είναι δύο:

Η πρώτη παρέμβαση έγινε τον Ιούλιο του 2007 και είναι διαθέσιμη στη διεύθυνση http://www.epe.org.gr/showarticle.jsp?articleid=299

Η δεύτερη παρέμβαση έγινε στις 2 Απριλίου 2008 και είναι διαθέσιμη στη διεύθυνση http://www.epe.org.gr/showarticle.jsp?articleid=307

Αν χρειαστεί θα επανέλθω για το ζήτημα αυτό και με άλλα στοιχεία γιατί η διαδικασία επεξεργασίας/έκδοσης του ΠΔ 44/2009 είχε πολλές πτυχές και σχετίζεται έμμεσα και με το ζήτημα του Εθνικού Πλαισίου Προσόντων. Αν υπάρχει ενδιαφέρον θα μπορούσε να ανοίξει ένα ειδικό θέμα στο Στέκι για να μην χάσουμε τον ειρμό της παρούσας συζήτησης.

Το σημείο που σχετίζεται άμεσα με την παρούσα συζήτηση και επισημαίνω εκ νέου είναι ότι η ανεπάρκεια του προγράμματος σπουδών ορισμένων τμημάτων/κατευθύνσεων έχει επισημανθεί και από ακαδημαϊκούς. χωρίς να διατυπωθεί κάποιος αντίλογος από την πλευρά των τμημάτων που έχουν αυτές τις ανεπάρκειες (αν κάτι δεν έχω εντοπίσει, βοηθήστε με).

Όπως γίνεται κατανοητό από τη σύντομη αυτή αναφορά στο ζήτημα της επαγγελματικής κατοχύρωσης, αυτή η ανεπάρκεια των προγραμμάτων σπουδών ορισμένων τμημάτων/κατευθύνσεων δεν είναι ζήτημα απλώς ακαδημαϊκού χαρακτήρα ή "λόξα" της ΕΠΕ που θέλει να έχει ένα αντικειμενικό σύστημα προσδιορισμού των μελών της, αλλά έχει σημαντικότατες πρακτικές επιπτώσεις όσον αφορά την άσκηση του επαγγέλματος του Πληροφορικού στην εκπαίδευση και γενικότερα.

Θα κλείσω με μια τελευταία παραπομπή σε ένα σημαντικό κείμενο που συνοψίζει τις θέσεις της ΕΠΕ για το θέμα της επαγγελματικής κατοχύρωσης των τμημάτων Πληροφορικής και μπορείτε να διαβάσετε στη διεύθυνση http://www.epe.org.gr/showarticle.jsp?articleid=316. Και σε αυτή την περίπτωση η ΕΠΕ προσπαθεί να αναδείξει την ανάγκη η αξιοποίηση της Πληροφορικής και των Πληροφορικών να προχωρήσει παράλληλα με την καταξίωση και αναζωογόνηση όλων των επιστημονικών κλάδων:

Η αντιεπιστημονική και αντιαναπτυξιακή αυτή "στρατηγική" υλοποιείται με την άρνηση δημιουργίας νέων ειδικοτήτων εντός του ΤΕΕ σε αντιστοιχία με τους χορηγούμενους τίτλους σπουδών και τις σύγχρονες τεχνολογικές και επιστημονικές εξελίξεις. Η ηγεσία του ΤΕΕ εμφανίζεται καθηλωμένη στην πραγματικότητα του μεσοπολέμου, όταν ουσιαστικά δημιουργήθηκαν οι 9 υφιστάμενες ειδικότητές του. Όντας εγκλωβισμένη σε παρασκηνιακά παιχνίδια χειραγώγησης των πολιτικών, επαγγελματικών και ακαδημαϊκών αποφάσεων, αδυνατώντας να αντιληφθεί τη σύγχρονη επιστημονική και τεχνολογική πραγματικότητα, ωθεί τμήματα ΑΕΙ που λειτουργούν για πολλά χρόνια να μετονομαστούν και ουσιαστικά να αυτοκαταργηθούν και να "προσχωρήσουν" στους παραδοσιακούς κλάδους μηχανικών, συντηρώντας έτσι έναν τεχνολογικό μεσαίωνα. Την ίδια στιγμή, η χώρα μας υποχωρεί τεχνολογικά, ο παραγωγικός της ιστός αποδιαρθρώνεται, το ενεργειακό της μέλλον υποθηκεύεται, το οικιστικό και φυσικό της περιβάλλον υποβαθμίζεται και οι καταδίκες από την Ευρωπαϊκή Ένωση είναι συνεχείς για την μη εναρμόνιση του εθνικού πλαισίου επαγγελματικών προσόντων με τους ευρωπαϊκούς κανονισμούς.

Με άλλα λόγια απαξιώνονται τόσο οι νέοι τεχνολογικοί κλάδοι μέσω της υποτίμησης του επιστημονικού τους πεδίου, όσο και οι παραδοσιακοί οι οποίοι προσανατολίζονται στο σφετερισμό επιστημονικών πεδίων που αγνοούν και δεν μεριμνούν για την αξιοποίηση των πραγματικών γνώσεων και ικανοτήτων τους.
Οι καιροσκοπικές νοοτροπίες που επιβιώνουν ακόμη, κρατούν καθηλωμένη την πατρίδα μας στην υπανάπτυξη με αποτέλεσμα να χάνονται πολύτιμες ευκαιρίες αξιοποίησης των ποικίλων πλουτοπαραγωγικών πηγών της στην κατεύθυνση μιας πραγματικά βιώσιμης ανάπτυξης σε αρμονία με την προστασία του περιβάλλοντος και τα νέα γεωοικονομικά δεδομένα που διαμορφώνει η δημιουργία ενεργειακών, συγκοινωνιακών και τηλεπικοινωνιακών δικτύων στην ευρύτερη περιοχή μας. Το υψηλά καταρτισμένο επιστημονικό δυναμικό που διαθέτει η χώρα μας οδηγείται, τελικά, στην μετανάστευση ή στην ετεροαπασχόληση.


Αυτά έλεγε η ΕΠΕ το καλοκαίρι του 2008 και τα επισημαίνω διότι 3 και πλέον χρόνια μετά έχουν ακόμη μεγαλύτερη σημασία λόγω της τρέχουσας συγκυρίας...
Νεκτάριος Μουμουτζής

Gnirut

"αλλά έχει σημαντικότατες πρακτικές επιπτώσεις όσον αφορά την άσκηση του επαγγέλματος του Πληροφορικού στην εκπαίδευση και γενικότερα."

Εαν αναφέρεστε σε αποφοίτους πολυτεχνείου, λυπάμαι αλλά η εκτίμησή σας είναι λάθος. Προσωπικως, όσους ξέρω, αποφοίτους πολυτεχνικών τμημάτων Ηλ.Μηχ. (στις αντίστοιχες κατεύθυνσεις πληροφορικής) ΕΜΠ, Πάτρας, Θεσσαλονίκης στις εξετάσεις του ΑΣΕΠ ήταν από τους πρώτους και είναι άριστοι στη δουλειά τους.

"έχει επισημανθεί και από ακαδημαϊκούς"

Και οι "ακαδημαϊκοί" είναι διαφόρων σχολών. Και εκεί γίνεται ο "χαμός".

Πιστεύει κανείς ότι είναι δύσκολο σε ένα πολυτεχνικό τμήμα Ηλ.Μηχ να προσλάβει 2-3 καθηγητές και να εισάγει καμμιά δεκαριά μαθήματα πληροφορικής στο πρόγραμμά του; Και όμως δεν μπορούν γιατί τα αντίστοιχα "πληροφορικά" τμήματα δεν τα αφήνουν μέσω διαφόρων πιέσεων.

Γενικώς υπάρχει μεγάλη διαμάχη με τη λεγόμενη "οριοθέτηση" της πληροφορικής στην Ελλάδα γιατί έχει να κάνει με τη δημιουργία επιμελητηρίου και αλλων συμφερόντων που πηγάζουν από αυτή. Είναι πολλά τα λεφτά και όλοι καταλαβαίνουν...

Εμείς όμως είμαστε ΚΑΘΗΓΗΤΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ δεν μας ενδιαφέρουν οι αντιδικίες των διαφόρων ενώσεων. Πρέπει ενωμένοι όλοι να δούμε πως θα ΕΠΙΖΗΣΟΥΜΕ τα δύσκολα χρόνια που έρχονται.

Vangelis

Παράθεση από: jtsop στις 15 Νοε 2011, 01:38:28 ΠΜ
...
ΥΓ: Μην με ρωτήσετε πόσοι ψήφισαν στις τελευταίες εκλογές της ΕΠΕ, δεν γνωρίζω. Αν και ήμουν υποψήφιος, δεν ψήφισα (είναι αυτό που λέμε δεν ψήφισα τον εαυτό μου), γιατί για σοβαρούς προσωπικούς λόγους δεν είχα τη δυνατότητα να μεταβώ στην κάλπη (δυστυχώς η ΕΠΕ δεν έχει ακόμα επιστολική ψήφο)

Αν κατάλαβα καλά ο συνάδελφος jtsop ήταν υποψήφιος για το ΔΣ της ΕΠΕ στις προηγούμενες εκλογές αλλά δεν μπόρεσε να ψηφίσει γιατί δεν μπόρεσε να μεταβεί στο μέρος που διεξήχθη η ψηφοφορία και δεν υπάρχει επιστολική ψήφος.
Το εντυπωσιακό είναι ότι και αυτός που ήταν υποψήφιος  δεν ξέρει πόσοι ψήφισαν τελικά στις εκλογές της ΕΠΕ.

Ένα από τα καλύτερα φυλασσόμενα μυστικά λοιπόν στη χώρα μας είναι ο αριθμός των μελών της ΕΠΕ που ψήφισαν δεν το ξέρουν όχι μόνο τα απλά μέλη αλλά ούτε οι υποψήφιοι για το ΔΣ!!!

Δικαιούμαι να υποψιαστώ ότι ψήφισε μόνο η παρέα γύρω από τον ΓΓ; ή θα θεωρηθώ καχύποπτος;

Επίσης είχα ρωτήσει αν υπάρχει κάποιος πανεπιστημιακός που αν είναι  μέλος της ΕΠΕ. Αλλά απάντηση δεν πήρα από τον κ. Μουμουτζή.

Αυτοί οι άνθρωποι θα μας είναι  χρήσιμοι όταν καλέσουν τα Πανεπιστήμια να επιλέξουν μαθήματα βαρύτητας.   Τώρα βέβαια αν πάμε και πούμε στους προέδρους των τμημάτων μηχανικών υπολογιστών ότι "ξέρετε εμείς με βάση μια αξιολόγηση που κάναμε  δεν σας θεωρούμε πληροφορικούς αλλά θα θέλαμε την υποστήριξή σας" καταλαβαίνετε  τι θα μας απαντήσουν.       
   

dtsilog

Βαγγέλη μήπως οι συνάδελφοι σου Πληροφορικής έχουν σοβαρότερα προβλήματα με τα οποία θα έπρεπε να ασχολείσαι;
Πολύ νωρίς είδες τα Όχι να γίνονται Ίσως... ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ και ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ έννοιες που ΧΑΘΗΚΑΝ! (*ΔΕΝ)

Vangelis

dtsilog
Βεβαίως και έχουν και να είσαι σίγουρος ότι ασχολούμαι και με αυτά, αλλά εδω το θέμα είναι "Ενημέρωση για την Ένωση Πληροφορικών Ελλάδας" και όχι "προβλήματα πληροφορικών".  Αυτό ζητάω λοιπόν απο εδώ ενημέρωση.

Αλλα όσο είδες εσύ ενημέρωση τόσο είδα και εγώ.

P.Tsiotakis

μεταξύ μας πάντως, με τα προβλήματα των πληροφορικών θα έπρεπε να ασχολούνται κυρίως οι ίδιοι, αλλά δεν φαίνεται να το κάνουν

jtsop

Παράθεση από: Vangelis στις 16 Νοε 2011, 05:00:12 ΜΜ
Αν κατάλαβα καλά ο συνάδελφος jtsop ήταν υποψήφιος για το ΔΣ της ΕΠΕ στις προηγούμενες εκλογές αλλά δεν μπόρεσε να ψηφίσει γιατί δεν μπόρεσε να μεταβεί στο μέρος που διεξήχθη η ψηφοφορία και δεν υπάρχει επιστολική ψήφος.
Το εντυπωσιακό είναι ότι και αυτός που ήταν υποψήφιος  δεν ξέρει πόσοι ψήφισαν τελικά στις εκλογές της ΕΠΕ.
Δεν έμαθα γιατί δεν το θεωρώ τόσο σημαντικό.

Παράθεση από: Vangelis στις 16 Νοε 2011, 05:00:12 ΜΜ
Δικαιούμαι να υποψιαστώ ότι ψήφισε μόνο η παρέα γύρω από τον ΓΓ; ή θα θεωρηθώ καχύποπτος;
Προφανώς θα θεωρηθείτε καχύποπτος!

Παράθεση από: Vangelis στις 16 Νοε 2011, 05:00:12 ΜΜ
Επίσης είχα ρωτήσει αν υπάρχει κάποιος πανεπιστημιακός που αν είναι  μέλος της ΕΠΕ. Αλλά απάντηση δεν πήρα από τον κ. Μουμουτζή.

Αυτοί οι άνθρωποι θα μας είναι  χρήσιμοι όταν καλέσουν τα Πανεπιστήμια να επιλέξουν μαθήματα βαρύτητας.   Τώρα βέβαια αν πάμε και πούμε στους προέδρους των τμημάτων μηχανικών υπολογιστών ότι "ξέρετε εμείς με βάση μια αξιολόγηση που κάναμε  δεν σας θεωρούμε πληροφορικούς αλλά θα θέλαμε την υποστήριξή σας" καταλαβαίνετε  τι θα μας απαντήσουν.       
Δεν ξέρω ποιοι πανεπιστημιακοί είναι μέλη της ΕΠΕ, αλλά υπάρχει επικοινωνία και συνεργασία με τους Προέδρους των τμημάτων Πληροφορικής.

nk

Παράθεση από: Vangelis στις 16 Νοε 2011, 05:00:12 ΜΜ
Αν κατάλαβα καλά ο συνάδελφος jtsop ήταν υποψήφιος για το ΔΣ της ΕΠΕ στις προηγούμενες εκλογές αλλά δεν μπόρεσε να ψηφίσει γιατί δεν μπόρεσε να μεταβεί στο μέρος που διεξήχθη η ψηφοφορία και δεν υπάρχει επιστολική ψήφος.
Το εντυπωσιακό είναι ότι και αυτός που ήταν υποψήφιος  δεν ξέρει πόσοι ψήφισαν τελικά στις εκλογές της ΕΠΕ.

Το ότι δυσκολεύεσαι να καταλάβεις ότι κάποιοι άνθρωποι βάζουν υποψηφιότητα σε κάποιες ενώσεις, όχι για να τις ελέγχουν και να κάνουν τις δημόσιες σχέσεις τους, αλλά για να προσφέρουν και μάλιστα ακόμα και να μην εκλέγονται συνεχίζουν να προσφέρουν ως να ήταν εκλεγμένοι, δεν είναι και τόσο περίεργο.
Μάλιστα αν δει κανείς ότι κάποιοι άλλοι κάνουν τα πάντα για να εξασφαλίσουν ακόμα και με απαράδεκτους-αντιδεοντολογικούς τρόπους κάποιες παραπάνω ψήφους τότε όλα εξηγούνται άμεσα. Για όσους δεν κατάλαβαν ας δουν το https://alkisg.mysch.gr/steki/index.php?topic=4290.0 να καταλάβουν σε ποιους αναφέρομαι και γιατί δυσκολεύονται να καταλάβουν το πως λειτουργεί το ΔΣ άλλων ενώσεων.

Ελπίζω ότι αυτές οι εκλογές θα φέρουν την ΠΕΚΑΠ περισσότερο κοντά στην ΕΠΕ, ώστε να επιτευχθεί η ενότητα του κλάδου για να αντιμετωπίσουμε ενωμένοι όλοι οι Πληροφορικοί, σε όποιο επαγγελματικό χώρο και αν βρισκόμαστε, το ρόλο που μας αρμόζει και που χρειάζεται η χώρα για να βγει από τη δύσκολη κατάσταση στην οποία την έχουν οδηγήσει.

Κατσάλης Νίκος
Καθηγητής ΠΕ19

spantoulis

Επέτειος Πολυτεχνείου σήμερα και η φαγωμάρα εδώ μέσα συνεχίζεται.....
Ειλικρινά απορώ  που βρίσκετε την όρεξη για ατελέσφορες αντιδικίες την ώρα που εκεί έξω καταρρέει το σύμπαν...
Η χρήση υπολογιστών ΔΕΝ είναι πληροφορική

jfk1976

Παράθεση από: spantoulis στις 17 Νοε 2011, 01:10:28 ΜΜ
Επέτειος Πολυτεχνείου σήμερα και η φαγωμάρα εδώ μέσα συνεχίζεται.....
Ειλικρινά απορώ  που βρίσκετε την όρεξη για ατελέσφορες αντιδικίες την ώρα που εκεί έξω καταρρέει το σύμπαν...

@spantoulis δημοκρατία έχουμε και καλό είναι να ακούγονται όλες οι απόψεις. Βλέπεις στην χούντα(ή επταετία για πολλούς:)) δεν υπήρχε ελευθερία γνώμης και το Πολυτεχνείο ήταν μια προσπάθεια έκφρασης της γνώμης αυτής (το τανκ ήταν μια προσπάθεια φίμωσης:))
Τεσπα εκνευρίζομαι,και δεν το λέω για εσένα προσωπικά spantoulis, όταν σε περίοδο κρίσης κάποιοι μιλάνε για ενότητα και σωτηρία και μπλα μπλα μπλα, όταν είναι βέβαιο ότι δεν θέλουν να σωθούμε όλοι άλλα μόνο κάποιοι,όταν δεν τα φάγαμε όλοι μαζι,όταν κάποιοι ήταν υποστηρικτές ενός διεφθαρμένου συστήματος ενώ άλλοι προσπαθούσαν να το κάνουν πιο δίκαιο και σωστό,όταν δεν είμαστε όλοι ίδιοι αλλά έχουμε πολλές διαφορές και πάνω σε αυτήν την διαφορετικότητα να χτίσουμε αυτό το μέλλον...
Και για να πάμε κάπου σαν κοινωνία πρέπει να γνωρίζουμε ποιοι είμαστε πρώτα,τι κανόνες θέταμε σαν κοινωνία και που θέλουμε να φτάσουμε...Και ας συμφωνήσουμε κάπου σε όλα αυτά (γιατί μπορεί να μην συμφωνήσουμε) για να δημιουργήσουμε ένα νέο κοινωνικό συμβόλαιο και όχι στα πλαίσια της ενότητας να υπάρχει μια (φαντασιακή) ισοπέδωση που κρύβει τα προβλήματα του σημερινού συστήματος κάτω από το χαλί...