Ποιος πρώτος συμπληρώνει ωράριο

Ξεκίνησε από dim, 10 Σεπ 2016, 09:58:07 ΠΜ

« προηγούμενο - επόμενο »

dim

Γεια σας συνάδελφοι.

Θα ήθελα να ρωτήσω το εξής.
Εκπαιδευτικός ΠΕ 19 με 20 χρόνια υπηρεσίας.
Εκπαιδευτικός ΤΕ 13 με 17 έτη υπηρεσίας και 2ο πτυχίο ΠΕ 20
Εκπαιδευτικός ΠΕ 19 με 15 έτη υπηρεσίας
Σχολική μονάδα ΕΠΑΛ
Ο εκπαιδευτικός ΤΕ ο οποίος είναι υποδιευθυντης στο ΕΚ ισχυρίζεται πως πρώτος πρέπει να συμπληρώσει ωράριο με μόνο εργαστηριακες ώρες οι οποίες είναι οι περισσότερες Β ανάθεση.
(Οι ώρες αυτές Β ανάθεσης είναι και των εκπαιδευτικών ΠΕ 19 Β ανάθεση).
------ Ο εκπαιδευτικός με τα 15 έτη, πέρσι πήρε μόνο θεωρίες, φέτος με την παραπάνω κατανομή βγαίνει υπεραριρθμος-------

Τελικά ο εκπαιδευτικός ΤΕ 13 σωστά σχυρίζεται πως πρέπει να πάρει ώρες πρώτος και πως πρέπει να είναι εργαστηριακες;

Ευχαριστώ πολύ!
Καλή μας σχολική χρονιά.

bagelis

Δυστυχώς ο ΤΕ προηγείται. Ο λόγος είναι ότι οι εκπαιδευτικοί των ΕΠΑΛ διατίθενται στο ΣΕΚ για κάλυψη ωραρίου. Το Ε.Κ. πρώτα καλύπτει τους "δικούς του" εκπαιδευτικούς, δηλ. τον Διευθυντή του, τον Υποδιευθυντή και τους Τομεάρχες και κατόπιν ζητά από τα εξυπηρετούμενα ΕΠΑΛ εκπαιδευτικούς για την κάλυψη των υπολοίπων ωρών. Κατά συνέπεια υπολογίζοντας ο Διευθυντής του Ε.Κ. και τις ώρες Β ανάθεσης της Β ειδικότητας των ανηκόντων σε αυτό εκπαιδευτικών (άρα και του ΤΕ) δεν θα ζητήσει εκπαιδευτικό για αυτές τις ώρες.

Επίσης για αυτό το λόγο ακριβώς οι εκπαιδευτικοί με θέσεις θητείας στο Ε.Κ. κάνουν μόνο εργαστηριακά μαθήματα. Γιατί μόνο τέτοια κάνει το Ε.Κ. στο οποίο ανήκουν εξ' ολοκλήρου.

Λάμπρος Μπουκουβάλας

Γεια σου Δήμητρα. Είσαι καλά;; Καλή χρονιά.
Ναι, δυστυχώς οι ΤΕ έχουν προτεραιότητα σε εργαστηριακές ώρες και ΔΕΝ παίρνουν θεωρίες... Αυτό όμως ισχύει για τις αναθέσεις που έχει ως ΤΕ13 και τις σχετικές αναθέσεις. Αν έχει κάνει αναγνώριση ως ΠΕ20, τότε μπαίνει στο καθεστώς όλων των ΠΕ20 για τα μαθήματα πληροφορικής.
Λάμπρος Μπουκουβάλας
MSc - MRes

http://blogs.sch.gr/lambrosbouk

Ο Θουκυδίδης  (που τον διαβάζουν οι ξένοι, αλλά όχι εμείς)  έγραφε: «Αταλαίπωρος τοις πολλοίς η ζήτησις της αληθείας, και επί τα ετοίμα μάλλον τρέπονται» (Ι, 20, 3). Οι περισσότεροι δηλαδή αναζητούν αβασάνιστα την αλήθεια και στρέφονται σε ό,τι βρίσκουν έτοιμο. Δεν προβληματίζονται...