Γενικό Λύκειο > Θεωρία

Διάγραμμα Ροής και ΑΝ

<< < (3/3)

George Eco:

--- Παράθεση από: Καρκαμάνης Γεώργιος στις 04 Νοε 2021, 10:25:35 μμ ---Κανονικά μέσα στον ρόμβο τοποθετείται μόνο η συνθηκη της εντολης ΑΝ, όμως όσες φορές εμφανίστηκαν γραπτά σε πανελλαδικές εξετάσεις με την ύπαρξη της  λέξης ΑΝ μέσα σε ρόμβο δεν κοπηκαν μονάδες.

--- Τέλος παράθεσης ---

Δεν έχω εμπειρία ως διορθωτής. Το διάγραμμα ροής ουσιαστικά αναπαριστά αλγόριθμό με πιο "χαλαρή" μορφή από ψευδογλώσσα.  Όλοι ξέρουμε το χάλι του θέματος Β2 του 2018 για παράδειγμα, που βγήκε αδόμητο! Οπότε μια αυθαιρεσία θεωρώ κι εγώ πως πρέπει να συγχωρείται.  Αυτό δε σημαίνει πως όλοι οι εξεταστές κι ιδιαίτερα όσοι πάνε "by the book" θα συμφωνήσουν.
Κε Καρκαμάνη, πόσο σίγουροι είμαστε πως η άποψη που έχετε, φαντάζομαι από την ίδια πείρα σας, ισχύει για όλα τα γραπτα; Δε σας αμφισβητώ, με όλο το σεβασμό θέλω να μάθω απλά που το στηρίζετε αυτό, για να έχω μια πιο σφαιρική άποψη επί του θέματος. Ακολουθώ τη safe οδό κι όλα καλά, οπότε δεν έχω προσωπικά θέμα με αυτό το ζήτημα, αλλά από περιέργεια, θέλω να ξέρω.
Θέλω να πω, εδώ αν βάλεις Σ/Λ αντί ΣΩΣΤΟ/ΛΑΘΟΣ σου το παίρνουν λάθος. Δε θα κόψουν αν δούν πλεονασμό στο διάγραμμα ροής; Παράξενο μου φαίνεται.

andreas_p:
Β2/2018. Μια χαρά θέμα. Γιατί ... χάλι ;
Επίσης ... Δεν ελέγχουμε ... τυπολατρεία !
Και το Σ/Λ αποδεκτό , όπως και το βελάκι σε περίπτωση στενότητας χώρου στο τετράδιο !

evry:
Ναι είναι λάθος και με βάση την δική μου εμπειρία ως βαθμολογητής και συντονιστής κόβονται μονάδες για κάτι τέτοιο, γιατί δεν είναι απλά θέμα τυπολατρίας αλλά και κατανόησης σε ένα επίπεδο για
το τι είναι συνθήκη και που μπορεί να μπει.
Στις περισσότερες περιπτώσεις που ξέρω έχουν κοπεί μονάδες, όχι όμως πολλές. Εφόσον ο αλγόριθμος είναι σωστός θα μπορούσε κάποιος να κόψει π.χ. 1/6.
Άλλωστε στο βαθμολογικό συμφωνούμε πόσες μονάδες δίνονται για τις σωστές συνθήκες στους ρόμβους.


--- Παράθεση από: Nick_Kalxas στις 21 Οκτ 2021, 12:35:24 πμ ---Κατά τη μετατροπή σε διάγραμμα ροής μιας δομής επιλογής μαζί με τη συνθήκη είναι λάθος μέσα στο ρόμβο να μπει και η λέξη ΑΝ?

--- Τέλος παράθεσης ---

George Eco:

--- Παράθεση από: andreas_p στις 05 Νοε 2021, 12:30:32 μμ ---Β2/2018. Μια χαρά θέμα. Γιατί ... χάλι ;
Επίσης ... Δεν ελέγχουμε ... τυπολατρεία !
Και το Σ/Λ αποδεκτό , όπως και το βελάκι σε περίπτωση στενότητας χώρου στο τετράδιο !

--- Τέλος παράθεσης ---

Σ/Λ έχουν κόψει βαθμούς συνάδελφε. Δε τα βγάζω απ' το κεφάλι μου.
Β2/2018, για να μου το λύσει κάποιος όπως ΑΚΡΙΒΩΣ προστάζει το θέμα. Και για επαλήθευση, από αυτό που θα καταλήξει να προκύπτει το ίδιο διάγραμμα ε! Υπάρχει ανάλογο thread. Ήταν αδόμητο εξού και μαύρο χάλι.

"Να κωδικοποιήσετε σε ΓΛΩΣΣΑ αντίστοιχο τμήμα προγράμματος που να εκτελεί ακριβώς την ίδια ακολουθία εντολών (βημάτων)."

Δε γίνεται!
Μόνο κατά προσέγγιση.

Πλοήγηση

[0] Λίστα μηνυμάτων

[*] Προηγούμενη σελίδα

Μετάβαση στην πλήρη έκδοση