Το Στέκι των Πληροφορικών

Γενικά => Γενικά Παιδαγωγικά, Επιστημονικά και Τεχνικά Θέματα => Παιδαγωγικά Θέματα => Μήνυμα ξεκίνησε από: pkakia στις 11 Οκτ 2004, 10:05:50 ΠΜ

Τίτλος: Χαιρετισμός από νεοδιόριστη
Αποστολή από: pkakia στις 11 Οκτ 2004, 10:05:50 ΠΜ
Καλημέρα σας.Μόλις έγινα κι εγώ μέλος στο forum πληροφορικών.Με μια μικρή πλοήγηση, ένιωσα ότι κι εγώ ήδη ανήκω εδώ. Έχω κοινές ανησυχίες με όλους. Είμαι νεοριόριστη και έχω δουλέψει ένα χρόνο σε γυμνάσιο και ένα χρόνο σε ΤΕΕ. Τώρα συμπληρώνω το ωράριό μου με 10 ώρες εβδομαδιαίως σε ΤΕΕ και απασχόληση στη γραμματεία! Σκοπεύω αφού υπηρετήσω την Οργανική μου, να κάνω αίτηση μετάθεσης. Σκέφτομαι το ενδεχόμενο να διδάξω σε Ενιαίο Λύκειο. Πόσο εύκολο ή δύσκολο είναι να ανταπεξέλθω στο πολυσυζητημένο μάθημα ΑΕΠΠ; ;)
Τίτλος: Re: Χαιρετισμός από νεοδιόριστη
Αποστολή από: P.Tsiotakis στις 11 Οκτ 2004, 10:43:54 ΠΜ
Έχεις κάνει το μάθημα του προγραμματισμού στο ΤΕΕ; Απο τα λίγα που έχω δει το βιβλίο έχει πολλά κοινά...

Αν νοιώθεις οτι ανήκεις στο forum και έχεις κοινές ανησυχίες τότε προσωπικά πιστεύω οτι θα διδάξεις πολύ καλά την ΑΕΠΠ και γενικώς όλα τα μαθήματα

Όποιος αγωνίζεται και προσπαθεί συνεχώς να γίνει καλύτερος (και ο ίδιος και το μάθημά του) τότε πιθανότατα θα ανταπεξέλθει στις αυξημένες απαιτήσεις

Με εκτίμηση,
Τίτλος: Re: Χαιρετισμός από νεοδιόριστη
Αποστολή από: XRHSTOS στις 13 Οκτ 2004, 02:28:27 ΜΜ
MH MASAS... THA TA PAS KALA.... META TON DIORISMO OLA EINAI ORAIA KAI TIPOTA DYSKOLO
Τίτλος: Re: Χαιρετισμός από νεοδιόριστη
Αποστολή από: dimdespoina στις 13 Δεκ 2005, 12:25:54 ΠΜ
ΜΗΝ ΜΑΣΑΣ!!! ΚΑΛΗ ΑΡΧΗ !!!!
Τίτλος: Re: Χαιρετισμός από νεοδιόριστη
Αποστολή από: EleniK στις 19 Δεκ 2005, 12:32:30 ΠΜ
Καλή αρχή και από μένα. Δε νομίζω ότι υπάρχει προγραμματιστής που να μην μπορεί να ανταπεξέλθει στις απαιτήσεις της ΑΕΠΠ. Μια χαρά θα τα πας αφού έχεις όρεξη να ασχοληθείς.
Τίτλος: Re: Χαιρετισμός από νεοδιόριστη
Αποστολή από: P.Tsiotakis στις 19 Δεκ 2005, 02:12:45 ΜΜ

Για την διδασκαλία ενός μαθήματος όπως η ΑΕΠΠ δεν αρκούν τα προσόντα του προγραμματιστή, αλλά χρειάζονται και μερικά από αυτά του δασκάλου (μεγάλη λέξη)

Τρελαίνομαι όταν βλέπω  διαφημιστικά (κυρίως) φροντιστηρίων όπου συνάδελφοι δηλώνουν προγραμματιστές Η/Υ, αναλυτές Η/Υ ή κάτι άλλο.

Το σχόλιο δεν αποτελεί αιχμή για αυτά που είπες Ελένη, αλλά γενική τοποθέτηση

Με εκτίμηση,
Τίτλος: Re: Χαιρετισμός από νεοδιόριστη
Αποστολή από: EleniK στις 21 Δεκ 2005, 12:25:28 ΜΜ
Θεώρησα ότι εξυπακούεται το γεγονός ότι πρέπει να έχεις τα χαρακτηριστικά ενός καλού δασκάλου, εκτός από προγραμματιστή. Εγώ απλά αναφερόμουν ως προς το γνωστικό αντικείμενο και όχι το σύνολο (παιδαγωγικό+γνωστικό).

Πάντως συμφωνώ με την τοποθέτησή σου σχετικά με τα φυλλάδια φροντιστηρίων και τις διαφημίσεις συναδέλφων ως υπερβολικές, αν και εγώ δουλεύω σε φροντιστήριο.
Τίτλος: Re: Χαιρετισμός από νεοδιόριστη
Αποστολή από: Βαγγέλης Κανίδης στις 20 Ιαν 2006, 01:47:17 ΜΜ
Καλώς όρισες  στον κλάδο μας και στο φόρουμ.

Είναι πολύ καλό σημάδι ότι αναρωτιέσαι αν θα τα πας καλά.  Ένα καλό  crash test είναι το ΤΕΕ  όπου ήδη διδάσκεις.  Αν τα πας εκεί καλά τότε δεν θα έχεις πρόβλημα με το Ενιάιο Λύκειο.
Το μεγάλο πρόβλημα δεν είναι το μάθημα αλλά γενικότερα η διδασκαλία του.  Ο καλός δάσκαλός μπορεί να διδάξει οτιδήποτε γνωρίζει.   Καλύτερα ένας δάσκαλος που γνωρίζει τέσσερα πράγματα και μπορεί να τα δώσει στους μαθητές του παρά ένας που γνωρίζει 10 αλλά δίνει μόνο δύο.   Εύκολα μαθάινεις τα περιεχόμενα ενός μαθήματος δύσκολα όμως αλλάζεις μέθοδο και τρόπο διδασκαλίας.
Η δική μου λοιπόν φιλική συμβουλή είναι να προσπαθήσεις να βελτιώσεις τον τρόπο διδασκαλίας σου, πειραματίσου με διαφορους τρόπους και πρόσεξε την αντίδραση των μαθητών.  Είσαι και αρκετά μικρή (υποθέτω) οπότε μπορείς να συζητήσεις μαζί τους.    

Οι συμβουλές είναι φιλικές και ελπίζω να μην παραξηγηθούν (βλέπε έλεγχος)
 
Και πάλι καλώς όρισες

Βαγγέλης
Τίτλος: Απ: Χαιρετισμός από νεοδιόριστη
Αποστολή από: Λάμπρος Μπουκουβάλας στις 15 Μαρ 2006, 10:41:50 ΠΜ
πρέπει να ξεφύγεις από τη λογική των πολλών παιδιών που 1) βαριούνται και 2) θεωρούν ότι έρχονται στην ΑΕΠΠ του σχολείου για ξεκούραση, γιατί κάνουν καλύτερο μάθημα στο φροντηστήριο ή στο ιδιαίτερο. αυτό συμβαίνει σε πολλούς, όχι σε όλους. επίσης δε πρέπει να επιτρέπεις να σε δοκιμάζουν, όχι για να μην αποτύχεις, αλλά για να τους φύγει η μαγκιά. τέλος πρέπει να έχεις καλό υλικό, για να σε εκτιμήσουν περισσότερο. κάνω ΑΕΠΠ τα τελευταία 5 χρόνια.