7 φύλλα εργασίας για το S1

Ξεκίνησε από apoldem, 28 Ιαν 2025, 09:53:17 ΜΜ

« προηγούμενο - επόμενο »

apoldem

Αρχικοποίηση Mind+
ΡομποΆσκηση.01
ΡομποΆσκηση.02
ΡομποΆσκηση.03
ΡομποΆσκηση.04
ΡομποΆσκηση.05
ΡομποΆσκηση.06
ΡομποΆσκηση.07

Τους μοιράζω αρχικά την "Αρχικοποίηση του Mind+" και ακολουθούν τις οδηγίες μέχρι το upload, χωρίς να γράψουν κώδικα. Έτσι εξασφαλίζω ότι σβήνει από το arduino ότι πρόγραμμα είχε πριν αποθηκευμένο. Μετά τους δίνω το νέο φυλλάδιο.

Χρησιμοποιώ τα πρόσθετα του ale3andro https://alkisg.mysch.gr/steki/index.php?topic=9512.0

Για όσους θέλουν να κάνουν αλλάγές, εδώ είναι τα επεξεργάσιμα αρχεία: STEM . Πρέπει να εγκαταστήσετε τις γραμματοσειρές του φακέλου fonts για να εμφανιστούν όλα σωστά.

ale3andro

Συνάδελφε έχεις κάνει εξαιρετική δουλειά, συγχαρητήρια!
Και η οπτικοποίηση με τις εικόνες, καλώδια, συνδέσεις κλπ είναι εξαιρετική.
Ευχαριστούμε που τα μοιράζεσαι!

Αν μου επιτρέπεις μια παρατήρηση: εγώ προτιμώ να στέλνω έτοιμα αρχεία (saved projects) με το πρόσθετο S1 στις επιφάνειες εργασίας των μαθητών. Έτσι κερδίζουμε τον χρόνο της αρχικοποίησης αλλά και το διαχειριστικό κόστος του Υπεύθυνου εργαστηρίου να εγκαθιστά (ή να αναβαθμίζε) το πρόσθετο σε όλους τους σταθμούς εργασίας του εργαστηρίου.

ale3andro

Επίσης, μου επιτρέπεις να βάλω ένα σύνδεσμο από αυτό το thread στο [ιστολόγιο μου]; Στο άρθρο που έχει την παρουσίαση των πρόσθετων.

apoldem

Ξέχασα να γράψω στο αρχικό post ότι τα φύλλα εργασίας είναι ελέυθερα να τα κάνετε ότι θέλετε. Φυσικά και επιτρέπεται να βάλετε σύνδεσμο προς τα αρχεία ή να ανεβάσετε σε άλλη σελίδα ή blog ή οπουδήποτε.

Το κόλπο με το κενό αρχείο mind+ που δίνεται έτοιμο στα παιδιά το διάβασα αλλά δεν το εφάρμοσα ακόμη. Θα δω για τον επόμενο χρόνο. Προς το παρόν οι περισσότεροι έχουν μάθει απ' έξω τα βήματα της αρχικοποίησης που σβήνουν ταυτόχρονα το προηγούμενο πρόγραμμα του arduino.

Μια παρατήρηση για το neopixel. Είναι πάρα πολύ φωτεινό. Αν κάνεις όλα τα λαμπάκια άσπρα, λειτουργεί ως μικρός φακός! Κάποια παιδιά παραπονέθηκαν ότι τους πονάνε τα μάτια. Αν μπορεί μέσα από το πρόσθετο να περιοριστεί η μέγιστη φωτεινότητα στα 127 ή ακόμη λιγότερο. Τα χρώματα σχηματίζονται μια χαρά και με μικρότερα νούμερα, χωρίς να ανάβουν τα λαμπάκια τόσο έντονα.

ale3andro

Συμφωνώ ότι το neopixel led είναι πολύ φωτεινό. Θα το φροντίσω στο πρόσθετο να βάλω default μια μικρότερη τιμή και ένα block που να αλλάζει φωτεινότητα.