Γενικό Λύκειο > Α΄ Λυκείου

App Inventor - Σύνδεση από σχολική τάξη

(1/3) > >>

junior:
Για τις ανάγκες του μαθήματος της Α΄Λυκείου, χρειάζεται να χρησιμοποιηθεί η online έκδοση του App Inventor ( http://ai2.appinventor.mit.edu/ ) μέσα σε σχολική τάξη.
 
Το πρόβλημα που προκύπτει είναι το εξής: Ενώ οι μαθητές έχουν ήδη προσωπικό Gmail, όταν πάνε να συνδεθούν στο App Inventor μέσω του Google λογαριασμού τους και βάζουν το email τους και τον κωδικό τους, στην συνέχεια, σχεδόν σε όλους,  ο Λογαριασμός της Google ζητάει επαλήθευση του λογαριασμού μέσω κινητού τηλεφώνου (το περίεργο είναι, ότι όπως μου είπαν ορισμένοι μαθητές, δεν έχουν δηλώσει αριθμό τηλεφώνου κατά την δημιουργία του Gmail τους). Όπως καταλαβαίνετε εκεί κολλάει η διαδικασία με αποτέλεσμα να μην είναι δυνατή η χρήση του App Inventor μέσα στην τάξη.
Με ποιόν τρόπο αντιμετωπίζεται αυτού του είδος το πρόβλημα? Προφανώς δεν είναι αποδεκτή η λύση με χρήση του κινητού τηλεφώνου μέσα στην τάξη για επαλήθευση του λογαριασμού.
 
Με το πρόβλημα αυτό καθίσταται αδύνατη η χρησιμοποίηση της συγκεκριμένης εφαρμογής.

happiness:
Υπερθεματίζω στο ποστ:
Εγώ επέλεξα να μην χρησιμοποιήσουν οι μαθητές τα προσωπικά τους mail, αλλά να φτιάξουμε καινούρια, ένα για κάθε ομάδα. Μόνο το ένα τμήμα κατάφερε να φτιάξει λογαριασμούς. Από εκεί και πέρα το google ζητάει οπωσδήποτε επαλήθευση μέσω τηλεφώνου κατά την διαδικασία δημιουργίας λογαριασμού. Δοκίμασα επίσης να χρησιμοποιήσουμε όλοι στην τάξη τον ίδιο λογαριασμό, και κάθε ομάδα να δημιουργήσει το δικό της project, αλλά σε αυτή την περίπτωση η εφαρμογή του app inventor μπερδεύεται με τα multiple logins και οι εργασίες των μαθητών δεν αποθηκεύονται σωστά.

Για άλλη μια φορά το αγαπητό υπουργείο με εκπλήσει με την παντελή αποσύνδεσή του από την πραγματικότητα. Το ΙΤΥΕ που συντάσει τα καινούρια βιβλία δεν σκέφτηκε καν να δοκιμάσει στην πράξη την εφαρμογή του βιβλίου πριν το δώσει για κυκλοφορία;

P.Tsiotakis:
https://edu.google.com/k-12-solutions/g-suite/?modal_active=none

στο ονομα του σχολειου, φτιάχνεις όσα gmail θες με γενικά ονόματα (user1A κλπ), τα οποία μπορείς να αρχικοποιήσεις κλπ
επίσης μπορεις να μπεις από το σπίτι μετά να δεις εργασίες κλπ

Στο μέλλον μπορείς να έχεις και όλες τις εφαρμογές google στους λογαριασμούς αυτούς
Ή ακόμη και να συνδέεσαι με Open ID σε ιστοσελίδες όπως pixton κλπ
εγω είχα αγοράσει και μια estar 50E και την άφηνα να κυκλοφορεί στην τάξη για να δοκιμάζουν τις δημιουργίες τους

happiness:
Παναγιώτη σε ευχαριστώ πάρα πολύ για την πληροφορία! Δεν την γνώριζα αυτή την επιλογή.
Έκανα την διαδικασία, αλλά η σύνδεση στον admin λογαριασμό απαιτεί και αυτή sms verification. Και μιας και ακόμα αρνούμαι να δώσω το τηλέφωνό μου στην google (και γενικά να το χρησιμοποιήσω για τις ανάγκες του σχολείου), μάλλον δεν θα με καλύψει ούτε αυτή η επιλογή :(

sarakiniotis:
Εγω εκανα το άλλο αφου διαπιστωσα προβλημα με την δημιουργία emails απο τους μαθητές.
Θα μπουν απο την παρακατω διευθυνση και θα γραψουν καπου τον κωδικο που θα τους προτεινει , και καθε φορα που θα εχουν μαθημα θα δινουν αυτον τον κωδικο.
Την πρωτη φορα θα μπουν με την επιλογη Continue without an account
http://code.appinventor.mit.edu/login/

Εγω ετσι δουλεψα ολη την περυσινη χρονιά.
Ειχα 13 ζευγαρια μαθητων - ομαδες και η καθε ομαδα ειχε τον δικο της κωδικο.

Πλοήγηση

[0] Λίστα μηνυμάτων

[#] Επόμενη σελίδα

Μετάβαση στην πλήρη έκδοση