Ίδρυση νέων τμημάτων

Ξεκίνησε από evry, 24 Ιουλ 2008, 11:16:19 ΜΜ

« προηγούμενο - επόμενο »

evry


  Το υπουργείο παιδείας για άλλη μια φορά ανταποκρίνεται στη μεγάλη ζήτηση που υπάρχει στην αγορά εργασίας και ιδρύει τα παρακάτω τμήματα:

1.      Τμήμα Αρχιτεκτόνων Μηχανικών στο Πανεπιστήμιο Δυτ. Μακεδονίας, με έδρα την Καστοριά,
2.      Τμήμα Αρχιτεκτόνων Μηχανικών στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων,
3.      Τμήμα Οικονομικής και Διοίκησης Τουρισμού στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου, με έδρα τη Χίο,
4.      Τμήμα Επιστημών Ενέργειας και Περιβάλλοντος στο Πανεπιστήμιο Στ. Ελλάδος, με έδρα τη Λαμία,
5.      Τμήμα Μάρκετινγκ Αγροτικών Προϊόντων στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων, με έδρα το Αγρίνιο,
6.      Τμήμα Πολιτικών Επιστημών στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης, με έδρα την Κομοτηνή και
7.      Τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης, με έδρα την Κομοτηνή.
Επίσης κατοχυρώνει επαγγελματικά τους απόφοιτους του τμήματος της Μοριακής Βιολογίας επίσης του Πανεπιστημίου Θράκης

Τρία σχόλια θέλω να κάνω, κατ'αρχήν δεν ήξερα ότι υπάρχει τέτοια ανάγκη για αρχιτέκτονες στη χώρα μας, άλλωστε τα έχουμε χτίσει όλα
Δεύτερον το ότι η εκλογική περιφέρεια του υπουργού μας είναι στη Θράκη, μάλλον θα είναι σύμπτωση
Τρίτον και σημαντικότερον, σε αυτά τα παιδάκια που θα μπουν στο τμήμα Επιστημών Ενέργειας και Περιβάλλοντος τι επαγγελματικά δικαιώματα θα δώσουν? Θα είναι ισότιμοι με τους ενεργειακούς μηχανικούς? Θα έχουν δικαίωμα να εκπονούν μελέτες σχετικά με την ενέργεια ή το περιβάλλον. Γιατί αν δεν έχουν μάλλον θα πρέπει να τους το πουν πριν δηλώσουν τη συγκεκριμένη σχολή


Πηγή: http://www.alfavita.gr/ejetaseis05/ej8724c.php
What I cannot create I do not understand -- Richard Feynman
http://evripides.mysch.gr

pgrontas

Από τα παραπάνω εμένα αυτό που μου αρέσει περισσότερο είναι το
Παράθεσηστο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων, με έδρα το Αγρίνιο
Δηλαδή αν κάποιος θέλει να πάρει μάθημα επιλογής από άλλο τμήμα του πανεπιστημίου θα τρέχει στα Γιάννενα?
Programs must be written for people to read, and only incidentally for machines to execute - Harold Abelson

Michael

Οι μόνοι που ενδιαφέρονται για τα τμήματα με τους εξωτικούς τίτλους είναι οι πολιτικοί, κανένας άλλος, ούτε καν οι υποψήφιοι. Είναι απλό: Η ΕΕ είναι που κυρίως χρηματοδοτεί το ελληνικό κράτος (ακόμα) για όλα αυτά, όπως και για πολλά άλλα. Οπότε αφού μας τα δίνουν να τα κάνουμε ό,τι θέλουμε, γιατί να πάνε χαμένα? Βρίσκουμε έξυπνους τρόπους να τα απορροφήσουμε. Τα ονομάζουμε νέα βιβλία, ενισχυτική διδασκαλία, νέα τμήματα (συνήθως ΤΕΙ), whatever. Και μόλις η ΕΕ σταματήσει να τα χώνει, όλα καλά και πάλι. Κλείνουμε εύκολα όλα όσα είχαμε ανοίξει αφού κανείς δεν ενδιαφέρεται. Τα κονδύλια όμως έχουν ήδη απορροφηθεί, αποστολή εξετελέσθη, όσοι συμμετείχαν θα πρέπει να μείνουν ευχαριστημένοι. Αν με τα ίδια χρήματα που ξοδεύονται για όλα αυτά είχε δημιουργηθεί ένα νέο τμήμα υψηλής ζήτησης θα ήταν πιο δύσκολο να το κλείσεις μετά. Οι περισσότεροι δεν θα έβλεπαν ευνοϊκά το ενδεχόμενο να κλείσει πχ μια Ιατρική λόγω έλλειψης χρηματοδότησης από την ΕΕ. Αν όμως κλείσει το ΤΕΙ Αρδεύσεων οι περισσότεροι ούτε που θα το καταλάβουν.
Εδώ και πολλά χρόνια η ΕΕ χρηματοδοτεί αδρά το ΥΠΕΠΘ. Είμαι περίεργος να δω τι θα έχει μείνει από όλα αυτά τα δις μετά από λίγα χρόνια. Μάλλον όλες αυτές οι σχολές θα έχουν σβήσει το ίδιο ξαφνικά όπως εμφανίστηκαν. Δεν θα πρόκειται για έκπληξη, όλοι γνώριζαν από την αρχή ότι η ενισχυτική διδασκαλία θα υπάρχει μόνο για όσο η ΕΕ μας τα δίνει, όλοι γνώριζαν ότι το ΤΕΙ της πλάκας που αναβαθμίζει τις καφετέριες της περιοχής κάποια στιγμή θα κλείσει, και πάει λέγοντας. Ακόμη και για τη βάση του 10, αν κάτι μου κάνει εντύπωση δεν είναι ότι εφαρμόστηκε, αλλά ότι εφαρμόστηκε αργότερα από όσο το περίμενα. Από όλα όσα ξοδεύτηκαν, ίσως το μόνο που θα μείνει να είναι το ΕΑΠ επειδή εκεί οι ίδιοι οι φοιτητές συμμετέχουν στα οικονομικά μέσω διδάκτρων. Δεν μπορώ να φανταστώ τρόπο να κλείσει κι αυτό, περιμένω απ’ τους πολιτικούς μας να με εκπλήξουν.  :)