Αιτήσεις για το Project (sos)

Ξεκίνησε από peter13, 23 Μαΐου 2011, 02:36:01 ΜΜ

« προηγούμενο - επόμενο »

Crazy_Waters

Παράθεση από: Παναγιώτης Τσιωτάκης στις 08 Οκτ 2011, 06:59:38 ΜΜ
η ΕΠΕ έχετε μείνει σε ένα θέμα που αφορά στο 2000, ενώ σήμερα έχουμε 2012 και πρέπει να κοιτάμε το 2020.
Αν τα πράγματα συνεχιστούν έτσι, το 2020 εγώ προσωπικά δεν νομίζω να έχω παραμείνει στην εκπαίδευση και αυτό οφείλεται ΚΑΙ (όχι αποκλειστικά) σε λάθη του 2000.
Από κει και πέρα πιστεύω και εγώ ότι αυτή τη στιγμή προέχουν άλλα ζητήματα, όπως αυτό: https://alkisg.mysch.gr/steki/index.php?topic=4154.0 και αυτό: http://www.alfavita.gr/artrog.php?id=47440

Vangelis

Παράθεση από: nk στις 07 Οκτ 2011, 09:29:46 ΜΜ
Όσον αφορά την ερωτησή σου για τους εργαζόμενους μπορείς να μου πεις γιατί λες μή κυβερνητικές οργανώσεις ? Τι σχέση έχει ποιος κάνει την κατάπτυστη αυτή (ψηφισμένη από το ΠΑΣΟΚ και φυσικά υιοθετημένη και από ΝΔ) δουλειά της ενοικίασης εργαζομένων. Όποιος και να την κάνει είναι ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟ !!!


Αυτό θυμήσου το .......Παράθεση από: nk στις 07 Οκτ 2011, 09:29:46 ΜΜ
Ακόμα πρέπει να ξέρεις ότι τώρα που μιλάμε όσοι δεν έχουν πτυχίο Πληροφορικής είναι σε καλύτερη θέση αφού αποκτούν και 2 ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΕΣ !! Με ένα Πτυχίο - 2 Ειδικότητες !!

Για ξαναδιάβασε τις εγκυκλίους... (αυτό ισχύει και για τον Τρελλά_Νερά)


Αν θέλεις στείλε μου τα ονόματα των μελών του ΔΣ της ΕΠΕ, μπορεί να προκύψουν πολύ ενδιαφέροντα πράγματα.

dkonetas

#92
Παράθεση από: Vangelis στις 10 Οκτ 2011, 02:06:02 ΠΜ
Αν θέλεις στείλε μου τα ονόματα των μελών του ΔΣ της ΕΠΕ, μπορεί να προκύψουν πολύ ενδιαφέροντα πράγματα.
Εξακολουθώ να εκτιμώ ότι  δεν παρατηρείται  (ευτυχώς κατ εμέ) η ίδια με πολλούς άλλους φορείς "ΔΣ-κεντρική" λειτουργία και δομή στην ΕΠΕ ΚΑΙ συγχρόνως δεν μπορώ να ερμηνεύσω  για ποιό λόγο (προφασίζεσαι πώς?) αγνοείς ότι η απάντηση στην ερώτηση την οποία θέτεις και ξαναθέτεις είναι στο διαδίκτυο (κρυμμένη στην αρχική σελίδα της ΕΠΕ  :D ) και μάλιστα υποδεδειγμένη σε προηγούμενη παρόμοια ερώτησή σου ακόμα και στο ίδιο thread   ...
παραθέτω επαναλαμβανόμενος λοιπόν:
Παράθεση από: dkonetas στις 07 Οκτ 2011, 06:40:13 ΜΜ
καθαρά ενημερωτικό και μιά και το θέμα ήδη έχει ξεφύγει από το αρχικό (παρά τις προσπάθειες λιγοστών)
Το ΔΣ είναι καλά "κρυμμένο"  στην αρχική σελίδα στο menu επικοινωνία: http://www.epe.org.gr/contact.jsp
απλά να σημειώσω επειδή τέθηκε το θέμα καρεκλολαγνείας ότι από το  5 μέλη του 1ου ΔΣ μόνο ένας ήταν υποψήφιος και στο 2ο και ακριβώς το ίδιο παρατηρήθηκε όχι μάλιστα με το ίδιο μέλος και μεταξύ του 2ου και του 3ου ΔΣ... Το ίδιο μάλιστα προβλέπω να συμβαίνει και μεταξύ 3ου και 4ου καθότι κανένας -ευτυχώς κατά την άποψή μου- δεν αισθάνεται επαγγελματίας συνδικαλιστής
Αν ενδιαφέρεται κανείς και για τα κατά τόπους ΔΣ των παραρτημάτων (αν και σε κάποιες περιπτώσεις επί της ουσίας είναι παρωχημένα τα στοιχεία καθώς δεν ακολουθείται το τυπικό για πολλές ενώσεις μοντέλο της κεντρικής διοίκησης. Άλλωστε στο σύνολό τους οι απόψεις προκύπτουν από ανοικτές συνεργατικές διαδικτυακές διαδικασίες και όχι από ΔΣ)
μπορεί να τα αναζητήσει στο: http://www.epe.org.gr/local-contact.jsp   
http://www.epe.org.gr/local-contact.jsp

Ελπίζω να βρώ το χρόνο (πριν με βρεί η εφεδρεία  ??? ) να απαντήσω και σε σοβαρότερα μηνύματα... όπως :
Παράθεση από: Παναγιώτης Τσιωτάκης στις 07 Οκτ 2011, 08:13:47 ΜΜ
λάβε υπόψη σου Δημήτρη, ότι δεν αναφέρομαι μόνο στην ΕΠΕ,
ούτε μόνο στις ΠΕΚΑΠ και ΕΠΕ...
προφανώς Παναγιώτη...   

Απλά προς προβληματισμό (πριν από την ελπίζω αναλυτικότερη απάντησή μου): Είναι πολύ εύκολο να λέμε εμείς που έχουμε ένα - έστω διολισθαίνοντα - μισθό ότι "έχουμε μείνει σε θέμα που - υποτίθεται πώς λύθηκε το 2000 - και έχουμε 2012" αλλά είναι πολύ δύσκολο να το λέμε σε αυτούς που σε μεγαλύτερο βαθμό υπόκεινται την αδικία του 2000 (και όχι μόνο) εν έτει 2012 ...  Αλήθεια ποιός από όσους διορίστηκαν - σε αντίθεση με τα ισχύοντα για ΟΛΕΣ τις ειδικότητες- σε κάτι που δεν σπούδασαν (ανεξάρτητα από το σημερινό επίπεδο γνώσης τους ή και από το επίπεδο μαθήματος ή προσφοράς τους στα σχολεία) μπορεί να αντικρύσει τις χιλιάδες των ανέργων πληροφορικών οι οποίοι αποφοιτούν επαναλαμβάνω σήμερα το 2011 2012 και όχι το 2000 και να αισθάνονται ότι  είναι δίκαιο να κατέχουν μία θέση που με βάση τη λογική και την επιστημονική ορθότητα δεν τους ανοίκει; 
Από μόνο του αυτό δεν καθιστά το πρόβλημα εξόχως επίκαιρο? για να μην πώ όχι απλά του παρόντος αλλά ΚΑΙ του άμεσου μέλλοντος ...

skoud

Από την Παρασκευή υπάρχει στην επικαιρότητα το φονικό νέο μισθολόγιο που θεωρώ ότι μπορεί να ανατραπεί μόνο με γενικό ξεσηκωμό και αγώνα, ο οποίος προϋποθέτει τουλάχιστον την ενότητα όλων των εργαζομένων και όλων των εκπαιδευτικών,  ανεξάρτητα από βαθμίδα και ειδικότητα.

Όποιος θεωρεί, σκεπτόμενος προσωπικά ή στενά συντεχνιακά, ότι θα γλυτώσει από την λαίλαπα και την επιδρομή που μόλις τώρα αρχίζει ουσιαστικά, αν πάψει να εθελοτυφλεί, γρήγορα θα διαπιστώσει το λάθος του.

Θεωρώ ότι κάθε προσωπική απάντηση που θα έδινα στον παραλήρημα του nk δεν θα ωφελούσε αυτό το στόχο, ούτε θα ενδιέφερε κάθε υγιώς σκεπτόμενο συνάδελφο. Σταματώ λοιπόν εδώ αυτή την κουβέντα και απλώς τον προ(σ)καλώ να παραστεί στη ΓΣ της Π.Ε.ΚΑ.Π. στις 11.11.11 για να θέσει τα όποια ερωτήματα ή απόψεις έχει. Αν δεν επιθυμεί αυτό, ας ψάξει να με βρει για να του δώσω τις απαντήσεις που θέλει, στις όποιες κινητοποιήσεις – πορείες – συγκεντρώσεις αποφασιστούν τις επόμενες ώρες/ημέρες.  Από το 1983 που διορίστηκα στην εκπαίδευση είμαι πάντα, ελλείψει κομματικής στέγης, κάτω από τα πανώ της ΟΛΜΕ.
Τον περιμένω!
Ενώ οι μαθητές ξέχασαν από καιρό τα λάθη του δασκάλου, αυτός ακόμα τα θυμάται...

Crazy_Waters

Παράθεση από: Vangelis στις 10 Οκτ 2011, 02:06:02 ΠΜ

Για ξαναδιάβασε τις εγκυκλίους... (αυτό ισχύει και για τον Τρελλά_Νερά)


Οι εγκύκλιοι είναι σαφείς.
Στην Υ.Α. 81504/Δ2 - 19-7-2011 αναφέρεται ότι:
Για τους εκπαιδευτικους που έχουν μεταταγεί από άλλο κλάδο ή άλλη ειδικότητα, κάνοντας χρήση άλλου πτυχίου, επιπλέον του πτυχίου διορισμού, ή, προκειμένου για τους κλάδους ΠΕ19 και ΠΕ20, των προϋποθέσεων της παρ. 1 του άρθρου 30 του ν. 2009/1992 (Α 18), μπορεί να ληφθεί υπόψη για την απόδοση δεύτερης ειδικότητας και το πτυχίο με βάση το οποίο έγινε ο αρχικός διορισμός.

Στο διευκρινιστικό έγγραφο 111528/Δ2 - 27-9-2011 (διευκρινίσεις για την παραπάνω ΥΑ) αναφέρει:
Από το συνδυασμό των διατάξεων των παρ. 1 και 2 προκύπτει ότι για την απόδοση δεύτερης
ειδικότητας απαιτείται άλλο πτυχίο, επιπλέον του πτυχίου διορισμού του εκπαιδευτικού.
Εξαιρούνται μόνο οι εκπαιδευτικοί που έχουν μεταταχθεί από άλλο κλάδο ή άλλη ειδικότητα,
κάνοντας χρήση άλλου πτυχίου, επιπλέον του πτυχίου διορισμού τους. Το ίδιο ισχύει και για τους
εκπαιδευτικούς των κλάδων ΠΕ19 και ΠΕ20
, που έχουν μεταταχθεί κατά την πρώτη εφαρμογή του ν.
2009/1992 (Α 18) στις συνιστώμενες θέσεις των ανωτέρω κλάδων με τις προϋποθέσεις της παρ. 1 του
άρθρου 30 του ίδιου νόμου. Οι ως άνω εκπαιδευτικοί μπορούν, για την απόδοση δεύτερης
ειδικότητας, να καταθέτουν το πτυχίο, με βάση το οποίο έγινε ο αρχικός διορισμός τους.

Η παρ. 1 του άρθρου 30 του ν. 2009/1992 υπάρχει στο συνημμένο:

Katsadouros_Dhm

Crazy_Waters διάβασε τις εγκυκλίους που παρέθεσες προσεκτικά και θα δεις ότι ο συνάδελφος vangelis έχει δίκιο...που λεει να τις ξανακοιτάξεις

Crazy_Waters

Ειλικρινά δεν καταλαβαίνω, από τα παραπάνω δεν βγαίνει το συμπέρασμα ότι κάποιος που μετατάχθηκε στον κλάδο ΠΕ19 έχοντας 16 μήνες προϋπηρεσία στην Πληροφορική ή "εμπειρία στην παρακολούθηση της εφαρμογής του προγράμματος Πληροφορικής" και πτυχίο π.χ. Μαθηματικού ή Φυσικού αποκτά δεύτερη ειδικότητα αυτή του πτυχίου του? Με 1 πτυχίο δύο ειδικότητες δεν είναι αυτο? Δεν μιλησα για όλους όσους ανήκουν στον κλάδο Πληροφορικής και δεν έχουν πτυχίο Πληροφορικής (αργότερα ίσως γίνει και αυτό).

nk

Έχω κάνει τα εξής ερωτήματα ΚΑΙ ΔΕΝ ΑΠΑΝΤΑΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΑΠΟ ΤΟ ΔΣ της ΠΕΚΑΠ ! Γιατί ??
Ερώτημα 1:
Στο ΔΣ της ΠΕΚΑΠ υπάρχει κάποιος που δεν έχει πτυχίο ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ ? Αν υπάρχει (αν δεν υπάρχει πάλι το ίδιο είναι γιατί εκπροσωπεί) και πάει στην υπουργό και της πει:
"Πρέπει να αλλάξετε τις αναθέσεις γιατί δεν είναι σωστό πιστοποιημένοι να μπορούν να κάνουν μαθήματα δικά μας σαν δεύτερη ανάθεση. Τότε η Υπουργός θα τον κοιτάξει, θα γελάσει και θα πει, μα πλάκα μας κάνεις ?! Αφού και εσύ δεν έχεις πτυχίο. Με Χ ώρες σεμινάρια διορίστηκες και κάνεις τα μαθήματα, πως λοιπόν μου λες ότι δεν μπορούν ?!?!"

Πως θα το αντιμετωπίσετε αυτό σαν ΔΣ ?

Ερώτημα 2:
Εγώ θα ΑΠΑΙΤΟΥΣΑ όσα μέλη του ΔΣ είναι της ΠΑΣΚΕ και της ΔΑΚΕ ΝΑ ΠΑΡΑΙΤΗΘΟΥΝ ΑΜΕΣΑ είτε από το ΔΣ είτε από το κόμμα τους και να δεσμευτούν ότι δεν θα κατέβουν ξανά στην ΠΕΚΑΠ με την παράταξή αυτή !! Και μόνο η παρουσία τους στις κομματικές παρατάξεις αυτές μετά από όσα έχουν κάνει στην χώρα και στην εκπαίδευση είναι αδιανόητη ! Φυσικά αυτό πρέπει να γίνει με ανακοίνωση του ΔΣ !
Τι λες συμφωνείς ? Περιμένω με ενδιαφέρον την απάντησή σου !

Ερώτημα 3:
Όσον αφορά τη δεύτερη ειδικότητα, το οποίο ισχύει σύμφωνα με τις εγκυκλίους, ούτως ή άλλως κάποιοι χωρίς πτυχίο πληροφορικής έχουν ήδη μεταταχθεί μόνοι τους στο κλάδο του πτυχίου τους τώρα που δυσκολεύουν τα πράγματα ! Και μόνο αυτό δηλώνει ξεκάθαρα και στον πιο δύσπιστο πως συμπεριφέρονται και τι τους ενδιαφέρει ... Εσείς τι λέτε ?

Όσον αφορά αυτά που γράφει ο skoud και ο Vangelis, έχω να πω ότι πραγματικά εκπλήσσομαι με την εμμονή τους να μην απαντάνε σε τίποτα και να μιλλάνε με ένα εντελώς "αόριστο τρόπο", προσπαθώντας να αλλάξουν συζήτηση. Παράδειγμα:

Παράθεση από: Vangelis στις 10 Οκτ 2011, 02:06:02 ΠΜ

Αυτό θυμήσου το .......

Για ξαναδιάβασε τις εγκυκλίους... (αυτό ισχύει και για τον Τρελλά_Νερά)

Αν θέλεις στείλε μου τα ονόματα των μελών του ΔΣ της ΕΠΕ, μπορεί να προκύψουν πολύ ενδιαφέροντα πράγματα.
Τι σημαίνει "Αυτό θυμήσου το ......."
Έκανες ένα ερώτημα και σου απάντησα (κάτι που αποφεύγεις να κάνεις εσύ) και μετά απαντάς με μια αόριστη έκφραση που δεν μπορεί να καταλάβει κανείς γιατί εξαρχής έθεσες ένα πολιτικό ερώτημα ?? Εκτός και αν το έκανες για να αλλάξεις και πάλι συζήτηση όπως και ο skoud που μιλάει για το νέο μισθολόγιο το οποίο είναι ΠΟΛΥ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ αλλά δεν είναι αυτής της συζήτησης, εκτός και αν και αυτός θέλει πολύ απλά να αλλάξει συζήτηση και να αποφύγει να απαντήσει ?!

Περιμένω απαντήσεις στα 3 ερωτήματά μου που έχουν μεγάλη σημασία !! Ιδιαίτερα το ζήτημα των παρατάξεων έχει σχέση και με το νέο μισθολόγιο που λέει ο skoud το οποίο είναι ευρύτερο πολιτικό ζήτημα και συνδέεται άμεσα και με τις υπεραριθμίες των καθηγητών όλων των κλάδων, με τις συγχωνεύσεις των σχολείων, με τον αρμοδιότητες των διευθυντών σχολικών μονάδων και φυσικά με ότι εργασιακό δικαίωμα προσπαθούν να μας αφαιρέσουν αλλά και γενικότερα για τα σχέδια που έχουν για την Ελλάδα ...

Περιμένω τις απαντήσεις στα συγκεκριμένα ερωτήματα που έθεσα .... 

Ευχαριστώ

Vangelis

Να απαντήσω λοιπόν πολύ συγκεκριμένα στις ερωτήσεις του nk. 

Απάντηση 1.
Στην ΠΕΚΑΠ δεν διαχωρίζουμε τους  καθηγητές πληροφορικής με κανένα τρόπο. Θεωρούμε ότι κλάδος πρέπει να μείνει ενωμένος γιατί αρχίσουμε τους  διαχωρισμούς  δεν βλέπουμε γιατί θα σταματήσουμε σε αυτούς που θέτεις εσύ (και η ΕΠΕ).  Ορισμένοι μπορούν να θεωρούν ότι πρέπει να  συνεχίσουμε και σε άλλους. Για παράδειγμα διαχωρισμούς σε σχέση με το τι έχεις τελειώσει (πολυτεχνεία, πανεπιστήμια ή ΤΕΙ).  Πως θα αντιμετώπιζες ένα αίτημα του τύπου" Ένας απόφοιτος Πολυτεχνείου θα πρέπει να προηγείται για υπεύθυνος εργαστηρίου σε σχέση με έναν απόφοιτο ΤΕΙ";. Μπορούμε να πάμε ακόμα παρακάτω να αρχίσουμε να αναρωτιόμαστε τι δουλεία έχει ένας απόφοιτος του Πολυτεχνείου ή του τμήματος "Βιομηχανικής Πληροφορικής" στην εκπαίδευση να πάει στη βιομηχανία. Τι δουλεία έχει ένας απόφοιτος Πληροφορικής του Οικονομικού Πανεπιστημίου στην εκπαίδευση να πάει στις επιχειρήσεις, ένας των τηλεπικοινωνιών στις εταιρίες  τηλεφωνίας  κ.λπ. 
Άρα το πρώτο ερώτημα σου για μας είναι αντίστοιχο με το να σε ρωτούσα πόσοι από το ΔΣ της ΕΠΕ είναι Straight και πόσοι Gay. (Αν το θεωρείς σοβαρό ερώτημα μπορείς να το απαντήσεις).
Η ΠΕΚΑΠ λοιπόν εκπροσωπεί όλους (μα όλους) τους καθηγητές πληροφορικής  ΠΕ19-20 χωρίς διαχωρισμούς τελεία και παύλα.

Απάντηση 2.
Αρχικά δεν καταλαβαίνω γιατί την "απαίτηση - πρόταση" αυτή δεν την κάνεις στην δική σου ένωση και την κάνεις στην ΠΕΚΑΠ.  Εκτός αν  υπάρχει κάποια ανακοίνωση της ΕΠΕ που αναφέρει ότι κανένα μέλος του ΔΣ της δεν ανήκει σε κάποιο κόμμα.
Δεύτερον γιατί να το περιορίσουμε μόνο στην ΠΑΣΚΕ και τη ΔΑΚΕ; προσωπικά θεωρώ ότι και η αριστερά έχει ένα σεβαστό μερίδιο ευθύνης για την σημερινή κρίση. Άρα να παραιτηθούν και οι αριστεροί.  Επίσης μπορεί να θεωρηθεί ότι και αυτοί που δεν ανήκουν σε κάποιο κόμμα με την ανοχή σους  επέτρεψαν να συμβούν αυτά, άρα να παραιτηθούν και αυτοί!!!.
Για να σοβαρευτούμε λοιπόν το ΔΣ της ΠΕΚΑΠ είναι εκλεγμένο και κανένας (ιδιαίτερα έξω από την ΠΕΚΑΠ) δεν μπορεί να το  "παραιτήσει" επειδή θεωρεί ότι δεν έπραξε σωστά ή γιατί  κάποιος ανήκει σε μια  παράταξη. Το καταστατικό της ΠΕΚΑΠ προβλέπει διαδικασίες μομφής κατα οποιοδήποτε.  Επίσης αν θέλουν οι συνάδελφοι να το αλλάξουν έχουν σε λίγες μέρες την ευκαιρία αυτή  (εκλογές ΠΕΚΑΠ 11/11/11 με ενιαίο ψηφοδέλτιο μη παραταξιακό).

Τέλος  επειδή με ρώτησες προσωπικά δεν ανήκω σε κάποιο κόμμα (ούτε και άνηκα ποτέ)

Απάντηση 3.
Ναι πράγματι μερικοί με βασικό πτυχίο μη πληροφορικής έχουν μεταταχθεί σε άλλους κλάδους. ¨Όπως και άλλοι συνάδελφοι που έχουν ένα δεύτερο πτυχίο κάνουν μετάταξη στον δεύτερο κλάδο τους.  Δεν βλέπω που είναι το "κακό".  Θεωρείς  ότι αυτός που πήρε μετάταξη για μαθηματικός ενδιαφέρεται για τα μαθηματικά αλλά αυτός που πήρε μετάταξη στην πληροφορική  δεν ενδιαφέρεται για την πληροφορική;.  Όποιος πληροφορικός ήθελε να πάρει μετάταξη στην ειδικότητα του πρώτου πτυχίου του μπορούσε  να την πάρει,  για να μην την παίρνει σημαίνει ότι η πληροφορική τον ενδιαφέρει.  Θεωρώ ότι αρκετοί  καθηγητές πληροφορικής (με αντίστοιχο πτυχίο) θα έπαιρναν μετάθεση για θέση μαθηματικού αν τους δίνονταν αυτή η δυνατότητα.  Προσωπικά δεν το θεωρώ κακό να υπάρχουν δυνατότητες μετακίνησης.  Προτιμώ έναν καθηγητή που κάνει αυτό που τον ενδιαφέρει απο κάποιον που κάνει κάτι επειδή κάποτε (και πιθανόν τυχαία) πέρασε σε μια αντίστοιχη σχολή.
Το ενδιαφέρον φαίνεται ξεκάθαρα σε αυτούς που ήδη υπηρετούσαν στην εκπαίδευση (Μαθηματικοί, Φυσικοί κυρίως) –άρα δεν πήγαν στην πληροφορική  για να διοριστούν- έστησαν την πληροφορική στην Ελλάδα και κάποια στιγμή (πριν 20 χρόνια) πήραν μετάταξη στον κλάδο που τους ενδιαφέρει.  Τώρα έρχεται ο νέος απόφοιτος της σχολής "Αγελαδοτροφίας και Πληροφορικής" και του λέει "Κοίταξε εσύ δεν είσαι καθαρός πληροφορικός, δεν τα ξέρεις αυτά, να πας στην πρώτη σου ειδικότητα  για να διοριστώ εγώ".

Τέλος δεύτερη ειδικότητα (με το νέο νόμο) δεν μπορούν να πάρουν όσοι διορίστηκαν στην πληροφορική με άλλο πτυχίο (+ κάτι άλλο).   Ο νόμος εξαιρεί μόνο αυτούς που πήραν μετάταξη (άρα ήταν ήδη  διορισμένοι – οι παλιοί που λέγαμε-).

Γενικά τώρα
Συνάδελφε nk
Το θυμήσου το αυτό ....   Τα ονόματα που σου ζήτησα ...
Δεν είναι  καθόλου άσχετα ... περίμενε λίγο.

Προφανώς εσύ είσαι στην "απέξω" και δεν ξέρεις..., σε έχουν μόνο για να φωνάζεις, άλλοι πάνε για το "μέλι".Vangelis

Για να μην αγωνιάς συνάδελφε nk και πριν το ξεχάσεις...  κοίτα το post "Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις".
https://alkisg.mysch.gr/steki/index.php?topic=4208.0


Πάντως στην EQUAL ζητάνε εθελοντές.....

nk

Οι απαντήσεις είναι πραγματικά αποκαλυπτικές και επιβεβαιώνουν αυτά που έγραψα:

Παράθεση από: Vangelis στις 11 Οκτ 2011, 05:57:42 ΜΜ
Να απαντήσω λοιπόν πολύ συγκεκριμένα στις ερωτήσεις του nk. 

Απάντηση 1.
Στην ΠΕΚΑΠ δεν διαχωρίζουμε τους  καθηγητές πληροφορικής με κανένα τρόπο. Θεωρούμε ότι κλάδος πρέπει να μείνει ενωμένος γιατί αρχίσουμε τους  διαχωρισμούς  δεν βλέπουμε γιατί θα σταματήσουμε σε αυτούς που θέτεις εσύ (και η ΕΠΕ).  Ορισμένοι μπορούν να θεωρούν ότι πρέπει να  συνεχίσουμε και σε άλλους. Για παράδειγμα διαχωρισμούς σε σχέση με το τι έχεις τελειώσει (πολυτεχνεία, πανεπιστήμια ή ΤΕΙ).  Πως θα αντιμετώπιζες ένα αίτημα του τύπου" Ένας απόφοιτος Πολυτεχνείου θα πρέπει να προηγείται για υπεύθυνος εργαστηρίου σε σχέση με έναν απόφοιτο ΤΕΙ";. Μπορούμε να πάμε ακόμα παρακάτω να αρχίσουμε να αναρωτιόμαστε τι δουλεία έχει ένας απόφοιτος του Πολυτεχνείου ή του τμήματος "Βιομηχανικής Πληροφορικής" στην εκπαίδευση να πάει στη βιομηχανία. Τι δουλεία έχει ένας απόφοιτος Πληροφορικής του Οικονομικού Πανεπιστημίου στην εκπαίδευση να πάει στις επιχειρήσεις, ένας των τηλεπικοινωνιών στις εταιρίες  τηλεφωνίας  κ.λπ. 
Άρα το πρώτο ερώτημα σου για μας είναι αντίστοιχο με το να σε ρωτούσα πόσοι από το ΔΣ της ΕΠΕ είναι Straight και πόσοι Gay. (Αν το θεωρείς σοβαρό ερώτημα μπορείς να το απαντήσεις).
Η ΠΕΚΑΠ λοιπόν εκπροσωπεί όλους (μα όλους) τους καθηγητές πληροφορικής  ΠΕ19-20 χωρίς διαχωρισμούς τελεία και παύλα.

Αφού θεωρείς ότι όλοι είμαστε ίδιοι (και αναφέρομαι αν έχουμε πτυχίο πληροφορικής ή όχι) τότε προφανώς συμφωνείς ότι:

  • Καλώς διορίστηκαν το 1995 με το Π.Δ 118 σαν καθηγητές Πληροφορικής καθηγητές άλλων κλάδων χωρίς πτυχίο πληροφορικής και μάλιστα κατα προτεραιότητα !!!
  • Καλώς στις αναθέσεις στα ΕΠΑΛ μπορούν σαν δεύτερη ανάθεση να κάνουν μαθήματα πληροφορικής και όσοι έχουν πιστοποίηση, μεταπτυχιακό ή διδακτορικό. Προφανώς λοιπόν και να διοριστούν μεθαύριο στις θέσεις που θα ανοίξουν (αν ανοίξουν) καθηγητές χωρίς πτυχίο πληροφορικής αλλά με πιστοποίηση, μεταπτυχιακό ή διδακτορικό !

Γιατί αν δεν συμφωνείς με όλα αυτά τότε πως λες ότι είμαστε ίδιοι ? Αλήθεια στο Υπουργείο όταν μιλάς με τους συμβούλους τι τους λες για τα συγκεκριμένα θέματα ? Συμφωνείς ή διαφωνείς ? Προφανώς δεν έχεις κανένα επιχείρημα για να διαφωνήσεις αφού δέχεσαι ότι όλοι είμαστε ίδιοι !! Δηλαδή μεθαύριο, αν μας εκπροσωπείς, και πάνε να κάνουν τα ίδια και στο νέο πρόγραμμα του Γυμνασίου που το μάθημα λέγεται ΤΠΕ, δε θα έχεις κανένα πρόβλημα (ολοι ίδιοι είμαστε) !

Παράθεση
Απάντηση 2.
Αρχικά δεν καταλαβαίνω γιατί την "απαίτηση - πρόταση" αυτή δεν την κάνεις στην δική σου ένωση και την κάνεις στην ΠΕΚΑΠ.  Εκτός αν  υπάρχει κάποια ανακοίνωση της ΕΠΕ που αναφέρει ότι κανένα μέλος του ΔΣ της δεν ανήκει σε κάποιο κόμμα.
Δεύτερον γιατί να το περιορίσουμε μόνο στην ΠΑΣΚΕ και τη ΔΑΚΕ; προσωπικά θεωρώ ότι και η αριστερά έχει ένα σεβαστό μερίδιο ευθύνης για την σημερινή κρίση. Άρα να παραιτηθούν και οι αριστεροί.  Επίσης μπορεί να θεωρηθεί ότι και αυτοί που δεν ανήκουν σε κάποιο κόμμα με την ανοχή σους  επέτρεψαν να συμβούν αυτά, άρα να παραιτηθούν και αυτοί!!!.
Για να σοβαρευτούμε λοιπόν το ΔΣ της ΠΕΚΑΠ είναι εκλεγμένο και κανένας (ιδιαίτερα έξω από την ΠΕΚΑΠ) δεν μπορεί να το  "παραιτήσει" επειδή θεωρεί ότι δεν έπραξε σωστά ή γιατί  κάποιος ανήκει σε μια  παράταξη. Το καταστατικό της ΠΕΚΑΠ προβλέπει διαδικασίες μομφής κατα οποιοδήποτε.  Επίσης αν θέλουν οι συνάδελφοι να το αλλάξουν έχουν σε λίγες μέρες την ευκαιρία αυτή  (εκλογές ΠΕΚΑΠ 11/11/11 με ενιαίο ψηφοδέλτιο μη παραταξιακό).

Τέλος  επειδή με ρώτησες προσωπικά δεν ανήκω σε κάποιο κόμμα (ούτε και άνηκα ποτέ)

Αναφέρθηκα σε όσους κατέβηκαν με ψηφοδέλτιο ΠΑΣΚΕ και ΔΑΚΕ ή είχαν δίπλα από το όνομά τους τις συγκεκριμένες παρατάξεις. Στην ΕΠΕ το ψηφοδέλτιο είναι και ενιαίο και μη παραταξιακό από τότε που ιδρύθηκε. Το ίδιο θα έκανα και σε κάθε χώρο που είμαι. Ήδη το έχω ζητήσει από την ΕΛΜΕ στην οποία είμαι !
Πάντως και μόνο που το γενικεύεις - διαχέεις τις ευθύνες σε όλους δείχνει το πως στηρίζεις το διεφθαρμένο συνδικαλιστικό κίνημα και τις μεγάλες ευθύνες των 2 κομματικών παρατάξεων που μετά από κάθε κυβέρνηση ένα μέλος τους (και υποτίθεται δικός μας εκπρόσωπος - χα - χα) γινόταν βουλευτής, υπουργός ή ευρωβουλευτής !!!
Όχι ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ-ΕΧΟΥΝΕ όλοι τις ίδιες ευθύνες αλλά και όσες ευθύνες να έχουν κάποιοι δεν συγκρίνονται με τις ευθύνες των 2 μεγάλων κομμάτω και των συνδικαλιστικών τους παρατάξεων !! Πολύ λυπάμαι που υιοθετείς τις απόψεις των κυβερνώνων για διάχυση ευθυνών και το πλέον δυστυχές είναι ότι είσαι και σε θέση ΕΥΘΥΝΗΣ !!! Ο νοών νοείτω ...

Παράθεση
Απάντηση 3.
Ναι πράγματι μερικοί με βασικό πτυχίο μη πληροφορικής έχουν μεταταχθεί σε άλλους κλάδους. ¨Όπως και άλλοι συνάδελφοι που έχουν ένα δεύτερο πτυχίο κάνουν μετάταξη στον δεύτερο κλάδο τους.  Δεν βλέπω που είναι το "κακό".  Θεωρείς  ότι αυτός που πήρε μετάταξη για μαθηματικός ενδιαφέρεται για τα μαθηματικά αλλά αυτός που πήρε μετάταξη στην πληροφορική  δεν ενδιαφέρεται για την πληροφορική;.  Όποιος πληροφορικός ήθελε να πάρει μετάταξη στην ειδικότητα του πρώτου πτυχίου του μπορούσε  να την πάρει,  για να μην την παίρνει σημαίνει ότι η πληροφορική τον ενδιαφέρει.  Θεωρώ ότι αρκετοί  καθηγητές πληροφορικής (με αντίστοιχο πτυχίο) θα έπαιρναν μετάθεση για θέση μαθηματικού αν τους δίνονταν αυτή η δυνατότητα.  Προσωπικά δεν το θεωρώ κακό να υπάρχουν δυνατότητες μετακίνησης.  Προτιμώ έναν καθηγητή που κάνει αυτό που τον ενδιαφέρει απο κάποιον που κάνει κάτι επειδή κάποτε (και πιθανόν τυχαία) πέρασε σε μια αντίστοιχη σχολή.
Το ενδιαφέρον φαίνεται ξεκάθαρα σε αυτούς που ήδη υπηρετούσαν στην εκπαίδευση (Μαθηματικοί, Φυσικοί κυρίως) –άρα δεν πήγαν στην πληροφορική  για να διοριστούν- έστησαν την πληροφορική στην Ελλάδα και κάποια στιγμή (πριν 20 χρόνια) πήραν μετάταξη στον κλάδο που τους ενδιαφέρει.  Τώρα έρχεται ο νέος απόφοιτος της σχολής "Αγελαδοτροφίας και Πληροφορικής" και του λέει "Κοίταξε εσύ δεν είσαι καθαρός πληροφορικός, δεν τα ξέρεις αυτά, να πας στην πρώτη σου ειδικότητα  για να διοριστώ εγώ".

Τέλος δεύτερη ειδικότητα (με το νέο νόμο) δεν μπορούν να πάρουν όσοι διορίστηκαν στην πληροφορική με άλλο πτυχίο (+ κάτι άλλο).   Ο νόμος εξαιρεί μόνο αυτούς που πήραν μετάταξη (άρα ήταν ήδη  διορισμένοι – οι παλιοί που λέγαμε-).
Ποιος το λέει ότι δεν πήγαν στην Πληροφορική για να διοριστούν ?!  Όσοι διορίστηκαν, κατά προτεραιότητα μάλιστα , με το ΠΔ 118/1995 εννοείται ότι πήγαν για να διοριστούν γιατί ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΣΑΝ ΝΑ διοριστούν στον κλάδο τους (ήταν πολύ χαμηλά στην επετηρίδα). Επίσης εξυπηρέτησαν και εξυπηρετήθηκαν από τα σεμινάρια που κάνουν τα διάφορα κυκλώματα για να βγάλουν λεφτά και να χρησιμοποιήσουν τον δημόσιο τομέα για να κάνουν τη δουλειά τους !
Αυτά τα έχεις ξεχάσει ? Ή μήπως δεν ξέρεις ότι ήταν παράνομα αφού στον Ν. 2009/2992 αναφέρετε ότι κάποιοι μπορούν ΜΕΤΑΤΑΣΣΟΝΤΑΙ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΕΦΑΡΜΟΓΗ και όχι για ΝΕΟΥΣ ΔΙΟΡΙΣΜΟΥΣ ! Δεν μπορεί το ΠΔ να μην είναι σύμφωνα με το νόμο, αυτό είναι ΠΑΡΑΝΟΜΟ !

Η φράση σου και μόνο "Τώρα έρχεται ο νέος απόφοιτος της σχολής "Αγελαδοτροφίας και Πληροφορικής" και του λέει ..." δείχνει την αντίληψή σου για τους αποφοίτους Πληροφορικής και το πως τους αντιμετωπίζει αλλά και "εκπροσωπείς" !

Για την δεύτερη ειδικότητα μόνο σου απαντάς ότι όσοι μετατάχτηκαν μπορούν να έχουν με ένα πτυχίο 2 ειδικότητες ! Επίσης με κατάλληλη ερμηνεία του νόμο από κάποιους καλοθελητές γραφειοκράτες θα γίνει το ίδιο και για τους υπόλοιπους !

Τελικά δυστυχώς για εμάς τους καθηγητές Πληροφορικής, με επιβεβαίωσες απόλυτα ...

Παράθεση
Γενικά τώρα
Συνάδελφε nk
Το θυμήσου το αυτό ....   Τα ονόματα που σου ζήτησα ...
Δεν είναι  καθόλου άσχετα ... περίμενε λίγο.

Προφανώς εσύ είσαι στην "απέξω" και δεν ξέρεις..., σε έχουν μόνο για να φωνάζεις, άλλοι πάνε για το "μέλι".


Συνάδελφε δεν με έχει κανένας να φωνάζω παρά μόνο ο εαυτός μου. Αυτά που σου λέω είναι απόψεις μου και είναι κρίμα που τα χαρακτηρίζεις φωνές απλώς γιατί αποδεικνύουν κάποια πολύ σημαντικά πράγματα που δεν γνωρίσουν πολλοί συνάδελφοι και αποτελούν αίτια της σημερινής κατάστασης και στην πληροφορική παιδεία και στη εκπροσώπησή μας !

Όσον αφορά το ποιοι πάνε για το μέλι ελπίζω και θα αγωνιστώ να αποκαλυφθούν και να απομονωθούν και αν είναι δυνατόν να αναλάβουν και τις ευθύνες τους ! Πρόσεχε όμως γιατί η λάσπη θα γυρίσει σε αυτόν που την ρίχνει και φρόντισε να έχεις επιχειρήματα γιαυτά που λες αλλιώς απλώς θα είναι άλλη μια προσπάθεια χειραγώγησης των συναδέλφων και αποπροσανατολισμού τους !

Vangelis

Συνάδελφε nk άμα δεν διαβάζεις αυτά που γράφω δεν υπάρχει περίπτωση να συνενοηθούμε. Ξαναδιάβασε προσεκτικά αυτά που γράφω και για την αντιμετώπιση των συναδέλφων απο την ΠΕΚΑΠ και  γιαυτούς που δεν πήγαν στην Πληροφορική για να διοριστούν και τα ξαναλέμε.
Αν θέλεις διευκρινήσεις για να μην κουράζουμε τους συναδέλφους στείλε pm.

Για τις πρώτες ερωτήσεις σου  διάβασε τις ανακοινώσεις της ΠΕΚΑΠ γαι τη θέση που διατύπωσε απο το 1995.

Τελικά ελπίζω και εγώ ότι θα αγωνιστής να αποκαλυφθούν και να αναλάβουν τις ευθύνες τους οι "μη κερδοσκόποι".
(Μήπως θα έπρεπε να καταδικάσεις κάτι σύμφωνα με αυτά που έπρεπε να θυμάσαι... ή τα ξέχασες)

Περιμένουμε πάντως να μας ενημερώσεις για τις ενέργειές σου. 

Keep Growing

...είμαι περίεργος να δω, που θα καταλήξει τελικά αυτός ο διάλογος.  :-\
Ο Έρωτας (του Εκπ/κου Πληροφορικού) στ' αλώνια της καλδέρας (του υπνωτισμού).

Stefania

Παράθεση από: Vangelis στις 11 Οκτ 2011, 05:57:42 ΜΜ
Τώρα έρχεται ο νέος απόφοιτος της σχολής "Αγελαδοτροφίας και Πληροφορικής" και του λέει "Κοίταξε εσύ δεν είσαι καθαρός πληροφορικός, δεν τα ξέρεις αυτά, να πας στην πρώτη σου ειδικότητα  για να διοριστώ εγώ".

Βαγγέλη, ποιο είναι το τμήμα Αγελαδοτροφίας και Πληροφορικής; Μπορείς να γίνεις πιο συγκεκριμένος; Είναι προσωπική σου θέση αυτή, ή θέση της ΠΕΚΑΠ; Το ρωτώ γιατί απαντάς εκ μέρους της ΠΕΚΑΠ. Περιμένω να πεις το τμήμα αυτό. Εκτός και αν εννοείς ότι όλα τα τμήματα πληροφορικής είναι επιπέδου αγελαδοτροφίας - πληροφορικής. Σε παλιότερες συζητήσεις μας είχες αναρωτηθεί αν μπορώ να διδάξω καλύτερα το μάθημα της πληροφορικής από έναν θεολόγο. Τα τμήματα πληροφορικής τελικά, έχουν κάποια χρησιμότητα στην εκπαίδευση; Αν ναι, ποια ακριβώς είναι αυτή και τι δικαιώματα θα πρέπει να έχουν;
Άσχετο με την κουβέντα, αλλά μέχρι στιγμής κανένας ΠΕ19-20 δεν έχει κληθεί ως αναπληρωτής, ενώ την προηγούμενη χρονιά είχαν καλέσει περίπου 2000 συναδέλφους. Είμαστε ο μοναδικός κλάδος που συμβαίνει. Δεν ξέρω βέβαια πόσο και αν ενδιαφέρει κανέναν και καμία αυτό το γεγονός.

nk


Παράθεση από: Vangelis στις 12 Οκτ 2011, 04:12:30 ΜΜ
Συνάδελφε nk άμα δεν διαβάζεις αυτά που γράφω δεν υπάρχει περίπτωση να συνενοηθούμε. Ξαναδιάβασε προσεκτικά αυτά που γράφω και για την αντιμετώπιση των συναδέλφων απο την ΠΕΚΑΠ και  γιαυτούς που δεν πήγαν στην Πληροφορική για να διοριστούν και τα ξαναλέμε.
Αν θέλεις διευκρινήσεις για να μην κουράζουμε τους συναδέλφους στείλε pm.

Για τις πρώτες ερωτήσεις σου  διάβασε τις ανακοινώσεις της ΠΕΚΑΠ γαι τη θέση που διατύπωσε απο το 1995.

Τελικά ελπίζω και εγώ ότι θα αγωνιστής να αποκαλυφθούν και να αναλάβουν τις ευθύνες τους οι "μη κερδοσκόποι".
(Μήπως θα έπρεπε να καταδικάσεις κάτι σύμφωνα με αυτά που έπρεπε να θυμάσαι... ή τα ξέχασες)

Περιμένουμε πάντως να μας ενημερώσεις για τις ενέργειές σου. 

Εγώ διάβασα πολύ καλά τι έγραψες και πολύ απλά επαλήθευσες αυτά που έλεγα εξαρχής.

Όσον αφορά το "θυμήσου ...", τώρα που είδα και κατάλαβα που το πήγαινες περιμένω από εσένα επώνυμα να πεις τις κατηγορίες σου στο https://alkisg.mysch.gr/steki/index.php?topic=4211.0 ....

Επειδή γνωρίζω πρόσωπα και πράγματα περιμένω με ενδιαφέρον να δω τι θα πεις !

Παράθεση από: Keep Growing στις 12 Οκτ 2011, 04:35:17 ΜΜ
...είμαι περίεργος να δω, που θα καταλήξει τελικά αυτός ο διάλογος.  :-\

Ο διάλογος δεν είναι απαραίτητο να καταλήξει κάπου για να είναι χρήσιμος. Τις περισσότερες φορές αρκεί να τον παρακολουθήσεις, να δεις ιστορικά τι έχει γίνει (δηλαδή την αλήθεια, την πραγματικότητα) και να βγάλεις τα συμπεράσματά σου.
Οπότε εγώ ολοκλήρωσα την παρουσία μου σε αυτό το thread και ελπίζω να πρόσφερα στους συναδέλφους έστω και λίγα από αυτά που έχω ζήσει από πολύ κοντά και που θα μας βοηθήσουν να συνεχίσουμε τους αγώνες μας για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η Πληροφορική με πολύ καλύτερους όρους ...

Τα λέμε σε άλλο thread ...